8 Haziran 2009

Süperstarlar La Liga'ya?

Oynadıkları takımların değil liglerin kaderini değiştirebilecek adamları ayrı bir kata koyuyorum. Süperstar diyelim onlara. Messi, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic, Kaka ve Ribery. Ve hepsi önümüzdeki sezon La Liga'da oynayabilir. Serie A için tehlike bu. Ronaldo, Barça'dan Inter'e geldiğinde eli kuvvetli olan lig Serie A idi. Zidane transferi sonrasında La Liga onları mat etti. Ligin iki parlak yüzünden Kaka gitti, gidiyor, Ibrahimovic valizini topluyor. Ribery klasik kaşınıyor, Cristiano Ronaldo iki yıldır yılan hikayesi... Bütün süperstarlar Barça ve Real Madrid'de mi toplanacak?

6 yorum:

varol döken dedi ki...

ya bu etoo'nun günahı nedir, süperstar olabilmek için neye ihtiyacı vardır daha? real'in kaderi değişmemiş midir, mallorca ya verince onu, kalsaydı böyle mi olacaktı real, forvet arayacak mıydı?

ibrahimovic etoo'nun başarıyla çıktığı hiçbir sınavdan geçemedi, hiçbir final niteliğindeki dev maçta takımını sırtına alıp götüremedi... diğerleri için bir şey demiyorum ama 2 post önceki tartışmayı da ekleyerek söylüyorum ki ibrahimovic süperstarsa etoo ajda pekkan'dır!

kıymayın etoo'ya...

nikolatesla dedi ki...

kaka ölünce dişlerini bağışlasın 10 kişiye diş çıkar temiz. zaten bu brezilyalıların diş olayından kıllanıyorum kalbur gibi maşaallah.

varol döken'in Eto'o konusunda düşündüklerine aynen katılıyorum. Bu adam daha ne yapacak. Mallorca'da oynarken takımını sırtladı. Geldi Barca'da 2 kez CL, 3 kez La Liga kazandı. Şu an bir dream team kur deseler forvete yazacağım ilk adamdır. Soyunma odasındaki tavırlarını bilemem ama Barcelona kurulu düzenine çomak sokmak üzere. Sözlerimden Ibrahimovic'i kötülediğim anlaşılmasın. Hayranlıkla izliyorum kendisini. Ama Barcelona bu gezegenin gelmiş geçmiş en iyi futbolunu oynuyorsa, Ibrahimovic bu makine'nin çalışmasını hızlandıracak bir parça değildir kanımca. Sadece daha janti bir makine olarak görünmesini sağlar.. Eto'o büyük topçu vesselam.

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

inter ibrahimoviç için iniesta'yı istemiş diye duydum.

aliriza dedi ki...

la liga bütün yıldızları toplasa da en iyi futbol premier leauge'de oynanacak daima.
beni şaşırtan şey futbolcuların ispanya takıntısı. git ingiltere'ye futbola doy be adam!

aşkın dedi ki...

''En iyi futbol yine Premier Lig'de oynanacak''
Hee gördük.Kazmalarla ve tazı gibi koşmayla olmuyor bu işler.

İsmail Şayan dedi ki...

@ a.s

Takıntı İspanya değil, para.

İngiltere'de vergi oranı %50, İspanya'da ise %23, yani yarısından da az.

Diyelim Kaka "ben cebime yılda 8 milyon kalsın isterim" diyor. Bu durumda İngiliz kulübünün kasasından 16 milyon çıkar. İspanyol kulübünün kasasından çıkan para ise 10 milyon Euro'dan daha azdır. Futbolcunun alacağı para her iki ülkede de aynı olduğu taktirde kulübün yapması gereken harcamalar arasındaki fark, oyuncunun net gelirinin dörtte üçünden daha fazladır.

O yüzden futbolcuların çoğu için İspanya daha konforlu bir rotadır. Platini'nin beyni ise ülkeler arasında böyle vergi oranları farkları ve başka düzenlemelerde çok daha ciddi farklar varken "standardize etmeye" uğraştığı için kuşunkinin üçte ikisi kadardır.