29 Haziran 2009

Servet-Diawara-Rami

Marsilya'da yönetimin değişmesi, Servet'in bugün Hollanda kampındaki umutsuz açıklamaları ve Fransa'dan gelen transfer haberleri. Hepsi Servet'in gelecek sezon Galatasaray'da kalacağını işare ediyor. Marsilya'nın 8 milyon euro teklifini yenilemesi bence sözkonusu değil. Çok daha düşük bir rakamla gelir ve red cevabı alıp giderler. Servet ile birlikte alternatifleri Bordeaux'dan Souleymane Diawara idi. Ona da resmi imzayı attırmış değiller. Geçen sezon Nasri bu sezon da Cisse'nin satışından kasayı doldurdular. Bordeaux da Diawara'nın gitmesine kesin gözüyle bakıyor ki Lille'den Adil Rami'nin işini bitirmeye çalışıyor. Servet'in Galatasaray'da kalması halinde transfer politikası mutlaka değişecek. Linderoth'un takımda kalıyor olması Mehmet Topal'ın İspanya'ya satışının önünü açabilir. Yabancı hakkını da sağ bek ve santrforda kullanırlar.
***
Bir ek lazım oldu. Gele yorumlarda da Diawara'nın fiyatı tartışma konusu oldu. Marsilya'nın ilk teklifi 5 milyon euro idi. Bu akşam itibariyle teklifi 6 milyon euroya çıkardılar ve Bordeaux'dan cevap bekliyorlar...

27 yorum:

Unknown dedi ki...

servetin hevesinin kursağında kalması ne kadar etkiler yeni sezon performansını?

bilog dedi ki...

Milli takımın stoper ikilisi Galatasaray'da olacak yani. O değil de, Linderoth kalıyor mu? Sağlık durumuyla ilgili bir gelişme var da mı kalıyor bilgilendirir misniz?

armgn dedi ki...

serveti ne kadar etkiler bilemem ama bir türk defans oyuncusuna bu kadar bonservis ödenecek olması beni fazlasıyla heyecanlandırmıştı. beni kötü etkiledi yani bu son haberler

mondo trasho dedi ki...

sanmıyorum topal'ın gideceğini.
linderoth'un ipiyle kuyuya inilmez.
topal'sız orta saha topal kalır.

ihk dedi ki...

topal gider, forvete de bir yabancı daha gelirse arda orta üçlünün soluna geçip iniesta etkisit oluşturabilir.

cakarkeyf dedi ki...

Bordo bu senenin sampiyonu, CL takimi, ustelik Marsilya'nin direk rakibi lig yarisinda. Bordonun Diawara'yi GS'in Servet icin istedigi rakamdan daha az veya ayni fiyata vereceklerini dusunmuyorum. GS ve Marsilyanin Servet icin bir fiyat uzerinden anlasmalari ve rakamin ayyuka cikmasi Bordo'nun elini guclendiriyor. Bordo 10'dan asagi birakmaz Diawara'yi rakibine bence. Diawara konusunda oyuncunun degeri kadar stratejik degeri de var isin icinde, hele de Marsilya'yi bu derece stopere muhtac yakalamislarken.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Servet kaldı diyebiliriz sanıyorum,iyimi oldu kötümü bilmem.İyi bir teklif gelirse Topal'ı satabilirler.Sağ bek oynayabilen bir stoper ve ileri 3'lünün her yerinde oynayabilen gezici bir forvet bence kesin alınacak,ama olurda Servet kaldı diye hareketli bir stoper alınmazsa(sağbekte oynayan,Neill gibi) bu ağır savunmayla işimiz iş.Duruma göre birde 2 yönede oynayan orta saha alınabilir,umarım alınır,sisteme uygun iyi bir isim alınırsa takım müthiş olur.Bu 3 transfer yeterde artar sanıyorum.Belki birde Volkan Şen filan gelir işte...

antti_sumiala dedi ki...

lincoln ve servet in durumlarının netleşmemesi galatasaray ın elini kolunu bağlıyor.. sezonu erken açan galatasaray transferleri ne kadar erken bitirirse sonucunu daha etkin alabilirdi.. ne yazık ki hala belirsizlikler var..

benim isteğim biglia, neill ve babel in alınmasıdır.. üçünün birlikte gelmesi çok zordur.. hem işin ikna yönü hem de işin maddi yönü açısından ancak taraftarız işte gönlümüz istiyor..

ancak galatasaray son zamanlarda iyi anlaşmaların altına imza atıyor.. türk telekom arena dan alınan para, ülkerden forma reklamı için alınan para vs vs gibi.. rotasyona alınan bedava isimlerin yanına biraz cebi yakacak kadar harcanacak para gelecekte meyvesini verecektir.. bu isimler olmasa bile bu isimlerin mevkisinde ve ayarında alınacak oyuncularla galatasaray lige mutlak favori olarak başlayacaktır...

joe kleine dedi ki...

Servet satılmadıysa gs nin yeni birilerini satması gerekiyor bana kalırsa, bu duramda piyango ya topala ya ardaya vuracak.
Servet, Gökhan ikilisi milli takım ikilisi olarak gsnini elinde ama rijkaard ın baskılı bir takım yaratması halinde bu ikisi çok can yakar benden söylemesi, yani bu ikisisinden verim almak için geriye hızlı dönen bir takım lazım öyle önde basan takımlarda bunlar çuvallıyor.

leon dedi ki...

Linderoth at olsa şimdiye kadar çoktan vurulmuştu, nasıl kaıyor hala takımda anlayamadım...

İsim dedi ki...

Bülent abi,

Linderoth'a güvenip transfermi şekillendirilir?
Aman abi yazma öyle akıl verirsin farkında olmadan birilerine yakarsın bizi.

Ezequiel dedi ki...

Galatasaray Linderoth'a güvenip Topalı satarsa Mustafa Sarp'a gün doğar.

anonim dedi ki...

Diawara'nın yahnisi hiç de o kadar ucuz olmaz gibi geliyor bana. O yüzden Marsilya'nın mal bulmuş mağribi gibi Diawara'ya saldırması akıl alır iş değildir. Olaya Bordeaux açısından bakacak olursak; kritik bir bölgede iyi iş yapan adamınızı satacaksınız, üstelik ligdeki en büyük rakiplerinizden birine! Bordeaux 10 kağıttan bir euro aşağısına inmez diye düşünüyorum.

HHKahraman dedi ki...

Galatasaray Mehmet Topal'ı 8-10 m avro gibi bir paraya satarsa dua eder yanında Mehmet Güven'i de bonus olarak yollar.

L.E.N. dedi ki...

Ahah. Birşey dememe gerek kalmamış.

mts dedi ki...

mehmet topal giderse geriye kalan orta saha oyuncularıyla herhangi bir başarı geleceğini sanmıyorum.mustafa sarp en fazla ligte yararlı olur. mehmet topal avrupada her seviyede oynayabilecek kalitede.linderoth a güvenip satmak ta yılın rezaleti olur. gelirse biglia'da o noktayı dolduramaz o daha çok ayhan tarzında bir oyuncu.büyük hata olur topalı satmak

cast dedi ki...

aceto lutfen ardayı fenerbahceye transfer olması ıcın zemın hazırlayan medya hakkındakı yorumlarını yazarmısın ve bu azız yıldırım denen sahsıyetın megalomanlıgı nereye varacak cok merak edıyorum bıde gs korkusunun:D

Chloroform dedi ki...

Bu pas yetenekleriyle takımda sisteme en uygun futbolcu linderoth sürekli sakatlansa da verim olarak en üst düzey o oynar. Bu seneki performansına bir şeyler ekleyemezse mehmet topal bu performansla bu takımda çok sırıtır, Barış tan bile formayı kapamaz bence. Pas yönünden Barış ın gösterdiği gelişimle Mehmet Topal ın çok daha üstünde olduğunu düşünüyorum. Topal da hazır bu kadar ediyorken GS nin satması çok doğru olur.

Başar Bölükbaş dedi ki...

Ayhan Akman neden bu kadar konu dışı kalıyor anlamadim. Bence gecen sezon da onceki sezon da cok faydali oynamisti...

külbastı yiyen at dedi ki...

başlıkla alakasız olacak ama galatasarayın hazırlık ve tobol maçlarını televizyondan izleyebilecek miyiz?

Schumy dedi ki...

babel ve biglia ne oldu ?

kerem ce dedi ki...

noolur sağ bek. acik net.

Unknown dedi ki...

gecen sene marsilya Hatem Ben Arfa ya 12.5m €, Bakari Kone ye 9m €, Brandao ya 6m €, Hilton na 5m €, Steve Mandanda ya 2,5m € etc...
bonservis vererek Nasrinin parasini coktan asmis durumdalar.

Northx dedi ki...

mehmet topal'in satilmasina pek ihtimal vermiyorum, linderoth'un da neden ayhan'dan once dusunuldugunu anlamadim.

adnan polat'in son roportajinda "yapicaz biseyler" gibi ortalama cevabi beni testisli oyuncu alimi konusunda biraz umutsuzluga sevketti.

Julien Dekosta dedi ki...

Abi Owen laflari dolaniyor, heycan yapmaya basladik, isin aslini senden bekliyoruz.

ACY dedi ki...

kewell arda baros ve takimdan gonderilmesi konusunda somut bi adim atilmayan nonda varken 433 sisteminde ileri hatta bir yabanci forvet daha almak akil kari mi? kimi keseceksin barosu mu? he ama gezici (o olsun die degil ornek veriyorum) babel gibi kuyt gibi bir ileri uc adami alinacaksa amenna.. he bi de sag bek, evet =))

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Bu takıma bir orta saha bir de sağ bek alınması gerek. Forvet alacaksanız Nonda'yı göndermek lazım diye düşünüyorum. Özgürcan da gelecek Sakaryaspor'dan. 2. ligde 17 gol attı geçen sezon. Galatasaray'da oynayacak kadar pişti diye düşünüyorum :)

Galatasaray Cruzeiro'dan Ramires'i alsa çok güzel olurdu ama Benfica 10 gün önce 7.5m €'ya almış adamı.