1 Haziran 2009

Londra'da Bir İtalyan:Ancelotti

Beklenen bir transferdi ve oldu. Ancelotti Chelsea'de. Chelsea için teknik adam değişikliği bu kez mecburiyetten. Hiddink'i ne yapıp edip ikna etmeleri lazımdı ama olmadı. Şampiyonlar Ligi'ni alana kadar da Abramovich'in teknik direktör totosu devam edecek. Bu konuda O.Lyon başkanı Aulas ile yarışabilir aslında. 6 sezonda 5 Şampiyonlar Ligi yarı finali oynamış, bir kez finalde kaybetmiş Chelsea, futbolculuğunda iki teknik adamlığında iki kez bu kupayı kazanan adama teslim edildi. Fatih Terim'den görevi devralan Ancelotti'nin 8 yıllık Milan kariyerinin Serie A'da pek parlak değil elbette. Özellikle derbinin öteki yakasına giden şampiyonluklar Carlo efendinin sonunu hazırladı. Pirlo'nun da onunla birlikte Chelsea'ye gideceği söyleniyordu bir zamandır. 25 milyon euro bonservis bedeli yazmışlardı. İspanyol basınına göre Ancelotti, İngilizlere imza atmadan önce Real Madrid'in başkanı Perez ile görüşüp "Gelmeye hazırım"dedi ama 2006'da Real Madrid'in teklifini geri çeviren İtalyan'a bu kez hayır cevabı verdiler.

5 yorum:

Sade dedi ki...

Başarılı olacağına pek ihtimal vermiyorum!

devletli dedi ki...

carlo iyi adam ama bir beden ufak gelir real'e. zaten allah düşmanımı real madrid'e hoca yapmasın. insan çöker be. benim anlamadığım, lampard, ballack, deco, essien, joe cole, obi mikel, hede, hödö'nün olduğu orta sahaya bir de pirlo gelirse ne olacağıdır.

SkyCaptain dedi ki...

Aralık'ta Hiddink'in geri geleceğini düşünüyorum.

Figueres dedi ki...

Jose ya da Hiddink'in biraktigi boslugu Ancelotti'nin doldurma ihtimali cok cok zayif. Iyi teknik direktor mu? Orasi tartisilir, ama tartisilmayacak olan konu medya, taraftar ve kluple iletisimde Ancelotti'nin buyuk zaaf gosterecegidir bence. Ayrica Chelsea taraftarlarinin hicbirinin istemedigi bir hocadir kendisi. Barlarda mac oncelerinde bol kufurlu tezahuratlari vardir, baslarda Chelsea ile adinin zikredilisini hep red ettigi icin. Sonu hayirli olacak gibi degil bu hikayenin.

Minero dedi ki...

Abrahamovic madem kimse ile alamıyoruz bu adam hem futbolcu hem hoca bu kupayı çok kaldırdı deyip Ancelotti'yi getirdi ama en erken 3. sezonda alır o kupayı Ancelotti bence ki o kadar asla sabretmez Abrahamovic. Umarım biz yanılırız ama ben de olumsuz düşünenlerdenim...