15 Mayıs 2009

Yeteneğine Güvenenler Buyrun


Jordon, Bird, Barkley, Wilkins'li yıllar... Bir haber vardır hiç unutmam:"Aydan Siyavuş ve arkadaşları Sheraton otelde NBA finallerini izlemek için oda tuttular". "Vay be" demiştik yeni yetmeliğimizde. Amerika'dan maç seyredecekler! Bilmem belki de bir Avrupa kanalıydı. Uydu anten nedir bilmiyoruz ki!.. Çok uzaklardan baktık NBA'in yıldızlarına. VHS kasetlerle idare ediyordu basketbolsever. Beyaz Gölge ile büyüdü bir kuşak. İnönü'den futbol maçından çıkıp yokuşu tırmandı, ter kan içinde Spor Sergi'nin portatif tribünlerine çıktı, her seferinde montunu, kazağını düşürdü basamak arasından. Kötü ama lezzetli sosisliden yedi. Magic gibi no-look pas attı, Dawkins gibi bir adım geri atıp şut çıkardı. Herkes bir stil peşindeydi de malzeme azdı. Şimdi ikon olmuş onlarca adam var, ayaklarda o adamların ismini taşıyan ayakkabılar... Naklen NBA izlemek için artık 5 yıldızlı otellerde oda tutmaya gerek yok. Bu oyunun bu kadar sevilmesinde büyük pay sahibi olan Murat Kosova ve Kaan Kural ikilisine de hem teşekkür hem de selam edeyim ve bir organizasyondan bahsedeyim. Kendiniz ya da kardeşiniz ya da komşunuzun oğlu.. Yeteneği olan ve "budur" diyenlerin haberi olsun: "Garanti, “NBA skills challenge”a katılmak isteyen 13-18 yaş arası gençleri, temel basketbol yeteneklerini gösteren orijinal videolarını, 31 mayıs 2009 pazar gününe kadar www.nba-garanti.com sitesine yüklemeye davet ediyor. gençlerin “top sürme”, “şut”, “pas”, “1’e 1 oynama” da dahil bireysel yeteneklerini sergileyen en fazla 2 dakikalık videolarına, site ziyaretçileri tarafından puan verilecek. en yüksek puanı alacak 100 kişi arasından uzman bir jüri tarafından seçilecek 30 genç, 19-21 haziran tarihleri arasında istanbul NBA skills challenge kampı’na katılma hakkı kazanacak. NBA koçları ve oyuncularının gözetiminde yapılacak kampta, 30 kişi arasından performanslarına göre seçilecek 4 genç ise Ağustos’ta orlando magic tarafından orlando’da düzenlenecek basketbol kampına katılacak.
Kendi videolarını çekemeyenler ise bu hafta sonu Caddebostan'a gitmeli. Türk basketbolunun en güzel adamı Harun Erdenay da olacak orada... NBA ve Garanti sokak çekimi bu hafta sonu Caddebostan'da.

13 yorum:

fishel dedi ki...

Reklam mı bu acaba? Yoksa sıradan bir tanıtım yazısı mı?

canbil dedi ki...

ben de murat murathanoğluyla ismet bademe teşekkür ederim.

ilk basketbol sevgisini aşılayanlar onlar olmuştu bana

Unknown dedi ki...

ben de can gibi murat murathanoğlu, ismet badem ve özellikle Efes Pilsen' e teşekkür ederim. Onların koraç kupasını aldıkları sene basketbol aşkım kabarmıştı. Onlarında avrupa da başarılı günlerine tekrar dönmelerini istiyorum...

HHKahraman dedi ki...

@can

Yazıyı okur okumaz benim de aklıma gelen cümle buydu. Teşekürler Murat Murathanoğlu ve İsmet Badem...

mre dedi ki...

bence reklam acayip de para kırımştır bundan aceto (!) hay allahim yaaaa

yok artık leBron james dedi ki...

efsanevi tofaş
eurobasket 2001 kadromuz
ve aydın örs
bunlarda türk basketbolunun gelişmesinin parkedeki isimleri

bonaventure dedi ki...

reklam mı derken?
bariz reklam. ne olacaktı?
firmaların sponsorluk yapmalarının en önemli nedenlerinden biri reklamını yapmak değil mi?
yıllarca efes pilsen basketbol takımı efes pilsen biralarının reklamını yapmadı mı? ne dediniz koraç kupasını alınca? biranın reklamı mı yapılıyor?

böyle icraatler yaparak hem marka değerlerini arttırıyorlar. hem reklamını yapıyorlar, hem de spora bir faydaları oluyor. yok illa televizyonlara kısa film tadında reklam yayınlasınlar böyle işlere girişmsinler diye bir zihniyetiniz vasa bilemem.

Redman dedi ki...

VHS kasetten NBA maci deyince... O donemde kendi de profesyonel olarak basket oynayan kuzenimin vardi NBA mac kasetleri. Chicago Bulls - Portland Trailblazers final maclarindan bir tanesini izletmisti bana. Maci Portland kazanmisti ben de sampiyon oldular zannetmistim. Daha sonra bir sekilde Chicago'nun sampiyon oldugunu duydugumda kulaklarima inananamamistim ve olayi cozmem baya uzun zaman almisti.

Kucukluk iste, finallerin tek mac uzerinden oldugunu zannediyordum.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler;

AYDIN ÖRS
EFES PİLSEN
İSMET BADEM

Ayrıca yarışmaya yarın öbür gün katılıcam Allah'ın izniyle..
Bekle beni USA :)

fishel dedi ki...

Baya kasılmış burada insanlar ama sadece basit bir soru sordum. Sakin.

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

ben kendimi çekip yollamak istyiorum ama zaman yok :D

Trofolo dedi ki...

Taylan, hadi hareket :)

sahin dedi ki...

keşke bi "disclaimer" olsaymış yazıda.