10 Mayıs 2009

Türkiye Kupası Finali?

24 yorum:

berserk dedi ki...

besiktas tekrar yenilirse fbye taraftarlarin sampiyonluk sevinci diye bir sey kalmiyaacak

Mat and Berenice dedi ki...

Bence bu sefer Beşiktaş kazanacak. Ligde olduğu gibi stresli ve tutuk oynamayacaktır. Ayrıca ligde maç öncesi Sivas'ın puan kaybı Bjk'yi baskı altına almıştı. Bu sefer o da yok.

Derbi maç, belli olmaz neticede ama bu sefer FB hayatta kazanamaz.

bahaeddin sakir dedi ki...

üstüste 7. galibiyetimizi alırız.

şöyle bir istatistik var.
01-02 ve 06-07 arası saraçoğlunda 6 maçta 3 bjk 3 beraberlik var. son 2 maçı 08-08 ve 08-09 biz kazandık.

inönüde son 6 sezon 03-04 ten bu sezona 6 maç 5 fenerbahçe 1 bjk galibiyeti..

ligde 4 yıldır sürekli fener galibiyeti..

genel toplamda 3 fark fener üstünlüğü ve hala koca muhabbeti yapamn bjk liler..

artık galatasaraya daha olumlu bakıyorum iyi ki ezeli rakibimiz gs ..

HasbelKaderKeita dedi ki...

Beşiktaş alır bu sezonda ikide iki yapar =)

http://cezasahasinasertorta.blogspot.com/

Dailywalker dedi ki...

Ben kendi adıma Fenerbahçe kazanır diyorum, Beşiktaş hernekadar kupayıda almak istiyoruz desede lid daha önemli onlar için bana göre.

weword dedi ki...

bence beşiktaş farklı aldığı son maçtatada güzel oynamamış, fener yine terse yatırır hasretle beklediği kupayı alır :)

delgado dedi ki...

"bundan böyle ezeli rekabet bitmiştir. ne zaman fenerbahçe bizi, alex veya anelka kaledeyken yener, o zaman ezeli rekabet yeniden başlar"

sergen yalçın

neyse, fenerbahçeli arkadaşlarımızın söylediğine göre eğer 5-6 maçlık seride biz üstün olsaydık koca muhabbeti yapabilecektik sanırım, şu anda "hâla" koca muhabbeti yapıyormuşuz. demek ki önceden bir karı-koca durumu varmış. bakın vardır demiyorum, varmış diyorum (ahmet çakarlaşma eğilimi).

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Beşiktaş fena gaz yapacaktır bu maça.Fenerbahçe'yi sahadan silme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum,fakat ters tepedebilir,aşırı motivasyondan elleri ayaklarınada dolaşabilir oyuncuların,göreceğiz.

Maça gidecektim ama ne yazık ki benim için çok daha önemli olan Atletic Bilbao-Barcelona Kral kupası finaliyle aynı akşama denk gelmiş sanırım.Neyse seneye Ksk yada Altay'dan biri çıkarsa bu maçları aramayız...

L.E.N. dedi ki...

Fener'in bu sezon Sivas'a söz geçirmesinin ardındaki nedenlerden ziyade, "neden Sivas?" diye soralım ve yanıtımız bunun üzerine olsun.

Sivas, iyi mücadele eden, iştahlı, teknik yoksunu bir ofans hattına sahip (orta sahadan itibaren) bir takım. Fenerbahçe, klasik Brezilya gibi yetenek yığını ve mücadele fakiri (sezonun patlamasının sebebidir) kadrosuyla kendine ölümüne baskı yapan takımların arkasına sarkabilir, sert rakipten ötürü tıkanmış bir maçı bir ölü topla açabilir. Bu yüzden Fener Sivas'a söz geçirmiştir.

Beşiktaş'la olan lig maçı söz konusu oldğunda "Beşiktaş, Sivas'a benziyor, onları yeneriz" gibi basit bir tahminde bulunmuştum -ki iyi de oynayarak kazandık.

Beşiktaş, Sivas veya benzeri bir takımın bu şartlar, bu kadrolar ve bu taktiksel anlayış altında Fenerbahçe'yi ezmesi söz konusu değildir. Yenilse dahi kılı kılına tek farklı bir skorla yenilir Fenerbahçe -ki varsayalım futbol ilahları o gün tersinden kalkmış olsun.

Sonuç olarak, Fenerbahçe yekün şartlar itibariyle kazanmaya yakın olan takımdır. Her hafta "Bayern sahasında kazanmak isteyecektir" diyerek tahminde bulunan iddaa yorumcuları gibi manasız kürek çekmeyelim size zahmet.

nestavarro dedi ki...

@bahaneettin şakiir
delgado sergenin ağzından çok güzel bir not düşmüş bence cuk demiş bu sözü dikkate al istersen...son 6 maçtan bahsetmişin ki bu dönem demirörenle başlamış gelip geçici bir durumdur bahsi geçen kulüplerin tarihleri yüz yılı aşmış ve siz bu rekabette ilk kez bir genel üstünlük yakalamış bulunmaktasınız son olarak yakaladığınız seriyi göz önüne almaz isen fernerbahçe klubünün beşiktaş'a karşı sadece donanma kupasında bir farkla üstünlüğü olduğunu kalan tüm rekabet alanlarında beşiktaşın ezici üstünlükleri dikkatini çeker...

mrt309 dedi ki...

"bundan böyle ezeli rekabet bitmiştir. ne zaman fenerbahçe bizi, alex veya anelka kaledeyken yener, o zaman ezeli rekabet yeniden başlar"

sergen yalçın

komik:) Fenerbahçe istatistiklerde her türlü üstünlük kurmuş durumda Beşiktaş'a. Kaleye kaleci haricinde birini koyup maç kazanmanın bjk li arkadaşlara nasıl bir haz verdiğini çözebilmiş değilim. Aynı hazın kat kat fazlasını İnönü'de bjk yi yenip şampiyonluk yolundan eden Fenerbahçe taraftarı olarak aldım. O zaman bende şu demeci vereyim: "ne zaman bjk bizi kadıköy de üstüste yenip şampiyonluktan eder, o zaman ezeli rekabet yeniden başlar."

Beşiktaş'ın gaza gelip Fenerbahçe'yi sahadan silmesi için ise 6-7 kaliteli transfere ihtiyacı var. İki takıma da başarılar:)

delgado dedi ki...

@mrt309

hocam iyi güzel de "şampiyonluktan eder, üstüste yener" falan iyi gitmedi o lafa :p o 4-3lük maçın hazzını yaşamadan bilemezsiniz diyeceğim ama, o maçı bir de siyah formalıları tutarak en başından izleyin, rahatlıkla anlaşılır :))

bu arada ilk attığım yorum hiçbir şekilde agresiflik, fanatizm vs. barındırmıyor, "beşiktaş bizi uzun zamandır yenemiyor öyleyse rekabet mekabet bitmiştir kimsiniz siz ya" "kaç maçtır bizi yenemiyosunuz hala koca diyosunuz, ama 3-4 sene üstüste yenin diyin kabul" fikirlerini benimseyen fenerbahçelilere bir tepki mesajıydı o.

açık ara iyi oynayan taraf olursa o kazansın :)

Rory Breaker dedi ki...

Forza totem. Fener'e verdim bu sefer.
Hadi koçum totem...

okka dedi ki...

fb daha stresli olacaktır bence ne de olsa yirmi küsür alamadıkları kupaya çok yaklaştılar.Bu bir baskı unsuru olabilir.Stresin ise takımlara ne yaptğını bjk-fb derbisinde gördük.Bjk ise daha rahat olacaktır,ne de olsa kupdan ziyade şamp önemsiyorlar.

cortez85 dedi ki...

vamos fenerbahce

que viva güiza y roberto carlos

cast dedi ki...

besiktas alır cunku o maca rahat cıkıcaklar

jose dedi ki...

bır galatasaraylı olarak besıktas alsın fenerın hasret 27 seneye çıksın.ertesı gun ınternette "fener en son turkıye kupasını aldıgında x kaç yasındaydı"geyıklerı dönsün.futbolu seviyorum...

ercan dedi ki...

26 senelik hasretin en az 7-8 seferinde BJK darbesi vardır. Son 7-8 eşleşmenin tamamında BJK tur atlamıştır.

İnşallah bu sefer de öyle olur.

venezia dedi ki...

karar verdim bu cortez dünyanın en yüzeysel adamı :)

eee del bosque diye sorarlar adama .?

pompelmo dedi ki...

Fenerbahçe - Beşiktaş arasında bir ezeli rekabet yoktur. Beşiktaş, aynı Trabzonspor gibi zirveyi zorlayan ters bir takım ve köklü bir klüptür. Vefa da köklü bir klüptür, Adanademirspor da. Ters takım da eveli gün Trabzonspor'dur, dün Beşiktaş'tır, birgün Gençlerbirliği olur, yarın Kayserispor/Sivasspor olur. Ezeli rekabet ise Türk futbolunu doğuran FB-GS rekabetidir.

varol döken dedi ki...

izmir'in dağlarında
çiçekler açar
altın güneş
oradan sırmalar saçar
bozulmuş düşmanlar
yel gibi kaçar
yaşa mustafa kemal paşa yaşa
adın yazılacak mücevher taşa

giderken de gelirken de bunu söyleyeceğim ben arkadaş, aylardan mayıs şehirlerden izmir ha fenerbahçe almış ha beşiktaş...

(benim gibi bahar duygusallığına gelip kupayı falan vermez inşallah fenerbahçe, yaş 30 bir daha sıcak koltuğumdan kalkıp oraya buraya gidemem bir kupa görecem diye:)

tofi dedi ki...

neden israrla bjk anlamıyorum, bence yine aynısı olucak, rüzgara, o beton yığını stada rağmen fenerahce.

Tsubasa1903 dedi ki...

@pompelmo

Metin-Ali-Feyyaz döneminin fb'de yarattığı travmanadan kaynaklanıyor heralde söydeklerin,güneş balçıkla sıvanmaz.

nestavarro dedi ki...

herkese teşekkürler ezeli rekabeti tartışanlar büyük değil ters takım diyenler hepsi bu gece cevap buldu herkese sevgilerle kusura bakmayım bizimkisi beşiktAŞK