12 Mayıs 2009

Leo Franco&Galatasaray

Leo Franco'nun Galatasaray'a transferi için "bitti" diyebilirim. Tek eksik imza. Yedek bekleyen iki kaleci de yolcu. Aykut ve Orkun 'dan birinin gelecek sezon kalması sürpriz olur. İkinci kaleci için aday Manisalı Ufuk. Leo Franco'ya yıllık bir milyon euro teklif eden Atletico Madrid, aynı zamanda gelecek sezon ikinci kaleci olacağının sinyalini verdi. Valladolid'den Sergio Asenjo'yu birinci kaleci yapacaklar.
Sezon başında O.Lyon'dan gelen ve Madrid havası almak dışında bir şey yapmayan Coupet de sezon sonunda ayrılıyor. Barcelona deplasmanında yediği 6 golün faturasına en çok ona kestiler. Bu sezon ligde sadece 6 maçta forma giyebildi.
Leo Franco ve Rubinho

38 yorum:

Fatih Güler dedi ki...

Transferin Bernd Schuster'la ilgisi var mı?

Kerem dedi ki...

Leo Franco'yu bilmem ama yedek için düşünülen Manisaspor'lu Ufuk Ceylan iyi bir transfer olacak.

Ancak bu kaleci yokluğunda Ufuk'un yedek kalacağı bir takıma transfer olması milli takım için iyi bir durum değil.

alanshearer dedi ki...

Keşke herşey bizim lehimize olsaydı da parasına bakmadan Asenjo'yu biz kadromuza kaabilseydik.
ah keşke.
ama olsun Frnco da iyidir.

ACY dedi ki...

resmen sirf bonservisi yok diye bu kumbarayi getirip koyacaklar kaleye.. manisasporlu ufuk direk 1. kaleci olarak gelsin arkasinda da fenerbahcenin volkana sabrettigi kadar sabredilip durulsun daha cok isterim enazindan milli takim bir kaleci kazanmi$ biz de abuk subuk adamlara milyonlarca euro dokmemi$ oluruz..

Adsız dedi ki...

geçen yıl orkun'a, bu yıl da aykut'a haksızlık edildiğini düşünüyorum...özellikle orkun kötü değildi bence uzunca bir dönem...aykut da sezon başında özgüveni kırılarak heba edildi, yapacağı ilk hata beklendi iştahla, o da bekleyenleri kırmadı zaten...de sanctisi beğenmeyenlerdenim ben de...yan topların çoğuna hatalı çıktı, uzaktan bol bol gol ikram etti...hele kayseri maçında son dakikada yediği gol, bordeaux ve hamburg maçları...boş geçmedi maşallah..bunları aykut veya orkun yapsa günah keçisi onlar olurdu direk..iyi maçları da oldu ama güven vermedi bence..kimisi de çok beğeniyor, diyecek birşey yok tabii herkesin görüşü farklı doğal olarak...leo franco izlediğim maçlarda bazen çok iyi maçlar çıkarıp bazen de o derece kötüydü...ufuktan herkes çok ümitli ama galatasaray yerli kaleciye karşı fenerbahçe gibi tahammül göstermiyor...haydar ve hayrettin tövbe ettirdi camiayı:))

berserk dedi ki...

Leo resimde yine aşırtma yemiş geriye doğru uçup yakalamaya çalışıyor ::)

Jordi Metal dedi ki...

Berbat bir transfer


http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/04/leo-franco-spekulasyonu.html

mondo trasho dedi ki...

bence ufuk gelecek sene ilerleyen zamanla galatasaray'ın birinci kalecisi olursa şaşırmayın. engin-rüştü değişimi gibi bir süreç olabilir. gerçi o sakatlıktan ötürüydü ama olsun... bu işte de bi' sakatlık var, ona yoralım.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Bu senenin antrenman raporlarına bir göz atın isterseniz gün gün. Orkun kaç defa o raporda yer almış. Doğru düzgün antrenman bile yapmadı adam ya. Bülent Hoca geldikten sonra biraz biraz o kadar..

Özellikle ligin ilk devresinde sürekli salonda çalıştı, dinlendirildi vs..

Linderoth'a konsantre olmuş herkes ama sezon başından bu yana Orkun da bir hayli salonda çalıştı..

Orkun bu yüzden gidiyor da olabilir.. Aykut ise kalmak istemiyordur muhtemelen. Futbol hayatını 2. kaleci olarak noktalayacak aksi halde.

Ufuk Ceylan'a gelince, yeni hoca biraz güvenirse Leo'yu keser diye ÜMİT ediyorum.

lionel dedi ki...

Asenjo ile uzun süredir barça da ilgileniyor. VV nin zorlayan yedeği olacak.bakalım kime gidecek.

ozdemirmusta dedi ki...

vay uyanıklar! asenjo iyidir.

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

Niye Aykut'u yediniz, niye Orkun'u yediniz, madem De Sanctis'i aldınız onu niye yediniz? Fırat'ın kalitesini tam bilmiyorum, ama şimdi sıra onda, onu da yiyeceksiniz. Ufuk'u alıyorsunuz şimdi sanki bizde Türk kaleci yokmuş gibi. Onu da yiyeceksiniz. Hem de kimin için? Leo Franco için. Altyapıda 2 tane gencecik kalecimiz var, onlara birisi söylesin de boşuna yırtınmasınlar, ne de olsa birilerinin arkasında ömürlerini çürütecekler.

erssre dedi ki...

Asıl bomba transfer Ufuk....

candogu dedi ki...

aykut'u seviyoruz...

peşindeyiz aykut!!

demiycem dedi ki...

ufuk franco'yu gonderir 5 haftaya..

her boku bilen adam dedi ki...

leo franco son yıllarda gördüğüm en kötü kalecidir.
Refleksleri zayıftır,yan toplarda zayıftır,penaltı hayatta kurtaramaz,frikiklere bakar..
GS neyine güvenip bu adamı getiriyor anlayabilmiş değilim.Hiç mi izlememişler Leo Franco'yu.
Hepsini geçtim UEFA'yı kazandıkları sene Mallorca maçını da mı izlememiş GS yöneticileri.

Adsız dedi ki...

Guiza da seneye gol atar bize böylece. Tam adamını bulduk getirdik.

cisco dedi ki...

kim veriyor bu karari? sezgin mi? kalli mi? nasil is anlamiyorum. coupet daha iyidir franco'dan.

ayrica her barca'dan 6 yiyen kaleciyi kovsalar. kaleci kalmazdi bu sene piyasada. :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ya arkadaş ben çok merak ediyorum burada sallayan onca insanın kaçı 10 senedir La Liga'da oynayan bu Leo Franco'yu senede 3-5 maçtan fazla izledi?Yok,iyi kaleci vs demiyorum çünkü bilmiyorum,senede 3-5 maçını belki izledim belki izlemedim ama forumlarda ve haber yorumlarındaki Atletico Madrid'liler genel olarak pek memnun değil onun takımdan ayrılmasından,eh,Atletico Madrid'lilerin bu adamı buralarda sallayanlardan daha çok izlemiş olduğunu tahmin ediyorum ve bu yüzden çokta kötümser değilim şahsen.Bu adam Arjantin'in 2006 dünya kupası kadrosundada vardı,buda olumlu bir diğer not.

çağrı dedi ki...

Kelebek Etkisi adeta.Bu transfer gündeme geldiğinde ilk kim "Leo Franco berbat" dediyse tebrik ediyorum.Anlayan-anlamayan herkesi peşinden sürükledi.Argüman da pek sağlam Mallorca maçı.Barca ile adı geçen Asenjo'yu alsaydık ilk tepki "Valladolid'ten kaleci mi alınır" olacaktı.Vakilinchuk'la paralel düşünüyorum.Bekleyip göreceğim.Leo Franco'yu yakından takip etmemiş olanlara da aynısını öneririm.

Şunu da belirteyim.İmam-cemaat meselesi bir yerde.Kendi taraftarı daha gelmeden böyle yaparsa,basın ilk günden bitirir bu adamı.Biz de basını eleştirip duralım.

erssre dedi ki...

FM diyorsa doğru(dur)ysa Leo Franco'nun 10 panter gücünde olması lazım... Ufuk yine de Leo'yu yedek bırakacak kalitede.

Şaka maka Galatasaray'a adı Latince aslan olan bir kaleci geliyor.

Büyük Kaptan dedi ki...

abondanzieri gibi vasatın üstü bir kalecinin yedeğiydi leo franco. "loser" takımın (at.madrid) "loser" kalecisi..

sanctisi çok arayacak galatasaray çoook..

mp dedi ki...

@breathless
Dostum türk kalecileri oynatma konusunda sana hak veriyorum,ancak ne Aykut ne Orkun Galatasarayın kalesine geçecek kapasitede değiller.Aykut eline geçen fırsatları ne yazık ki iyi değerlendiremedi,kilit maçlarda hep hata yaptı...aklıma gelen geçen sene 5-3lük sivas ve 2 sene önce kupa maçında Alexten kapattıpı köşeden yediği frikik...lşu an hepsini sayamayacağım ama ne yazık ki güven vermiyor,bundan sonra da büyük bir kaleci olabileceğini sanmıyorum...
Ha dersen ki Leo Franco daha mı iyi arkadaş,ona da haklısın derim.De Santisten daha iyi bir kaleci değil,ah Mondragon nerdesin :(

cast dedi ki...

bekleyelim görelim bence

mre dedi ki...

sadece kaleciliğiyle gündeme gelmeyecek bir kaleci. futbolu bırakması tekrar başlaması da uzun süre gündemde olacak. galatasaraydan yediği aynı goller de cabası. yine de olumlu düşünmeye bu transferi yapacak olanların bizden daha iyi araştırdığına inanmak istiyorum.
@ pErEz|uA|
aynısnı düşündüm kalırsa guiza'yı çok mutlu edebilecek bir kaleci. adamın en iyi yaptığı şeyi en güzelinden yer :)

aykut konusuna değinmeye bile gerek yok. bu sene şampiyonlar liginde olmamamızın sebeplerindendir. o maçı canlı izlemiş biri olarak az kulaklarını çınlatmadık kendisinin.

HHKahraman dedi ki...

Ufuk Ceylan için çok iyi bir kaleci olacak diyebilirim. Kale Ufuk'a da bırakılabilir. Kendisine güvenilirse Avrupa çapında bir kaleci kazanacağız.


http://hhkahraman.blogspot.com/

jose dedi ki...

Ufuk olayi guzel.ligde ilk 6 hafta sonrasi franco kalede kalamaz tahminim.ufuk gelirse onu koyariz iyide olur.franco ile sacma sapan goller izlemeye hazirlikli olalim.hos gerci de sanctisden hazirlikliyiz ya.nerdesin be tafo\mondi..

4suits1aim dedi ki...

Kaleci hakkinin yabancidan yana kullanilmasi savurganlik, hadi cok guvenilir unludur olgun vs. ki o da degil yasi 32 olan bir yabanci futbolcu alinmasi ve bakalim gorelim li konusulmasi nasil bir lukus ve gina durumdur.

(Bir ihtimal 32 sinden sonra carpilip duzelmiste olabilir guzel maclar cikarabilir., ama boyle bir olasiliga guvenilip yabanci hak kullanilir mi?)

Arjantin milli takimi kalecileri derken abondanzieri, lux, dunyanin sonu geldi carlos roa bi de francoyla kare as elini olusturur.

Carrizo, kafasi daha calisan ama tembel haylaz h.sinifinin yeni ogrenicisi modundadir

Schumy dedi ki...

Bizler bir oyuncu gelmeden zaten ya asarız ya da dünya' nın en iyi oyuncusu yaparız. Sanctis gelmeden önce herkes göbek atıyordu ama göbek attıracak kadar oynamadı, şimdi Leo Franco' ya sallayanları gördükçe de hoşuma gidiyor aslında. Biz as kalecimiz sezon sonu kesin ayrılırken yerine kariyerli birini transfer ediyoruz başkaları izliyor diye kötülenen bir oyuncudan bahsediyoruz bence. Leo Franco çuvalmış da yok kumabaymış da... Bu adamı başka takımlar alsaydı görürdüm ben. Bu ülkeden 2 3 hafta oynatılıp gönderilen ve gittiği yerde de yılın kalecisi seçilen adamlar biliyorum ben. Adam bir gelsin oynasın görelim, Ufuk da alınırsa gerekli görünen yerlerde kaleye o geçer. Zaten daha iyiyse de formayı kapar. Aykut ve Orkun' la bırakın Avrupa' yı bırakın ligi Türkiye Kupaası' nda bile oynanmaz.

Houston dedi ki...

Artık Adnan'ların cm 01/02 oynayıp oradan transfer yaptıklarından eminim.

sunshine dedi ki...

Komiksiniz kardeşim bu ne demek şimdi Aykut ve Orkun' la bırakın Avrupa' yı bırakın ligi Türkiye Kupaası' nda bile oynanmaz.
Oynandığında ne olduğunu gördük ama geçen sene onlara rağmen!!! şampiyon olduk.şimdide çıkıp ufuğa falan methiyeler düzüyorsunuz yarın gelince franco 10 tane hatalı yese gözünüzü kapatacaksınız ama ufuk bi hata yapsa diye pusuya yatacaksınız.vel hasılı kelam ufuk falan gelmesin yazık çocuğa ömrü kulübede geçecek.

Schumy dedi ki...

@amanteramco

Evet geçen sene Orkun' la Aykut' un önünde kim oynuyordu onları da gördük, bu sene Sanctis' in önünde oynayanları da. Orkun' un batırdığı Leverkusen maçı, Aykut' un buyrun dediği Steau maçı size örnek olabilir sanırım. Ayrıca Aykut' un süper yer tutma kabiliyetini sergilediği kadıköyde 2 1 yenildiğimiz Türkiye Kupası maçı var hani son dakikada yediği süper! frikik.

Komplo teorileri üretmeye devam edin, yaptıkları yapamayacaklarının teminatı olan iki tane kalecidir Aykut ve Orkun. Ama daha gelip oynamadan bir adama yüklenmek de çok komik.

sunshine dedi ki...

ya bende sana sayarım Petr Cechin yediği hatalı golleri.bırakın bu teraneleri önünde kaliteli defans falan.yedikleri gol sayılarına bakın ve önlerinde çok sağlam defanslar olan kadroların performanslarıyla karşılaştırın.sen zahmet etme buyur burdan yak.bizim kazmalar!! 23 gol yemişler şampiyon olmuşuz.
06-07 : 37 gol-3.
05-06 : 34 gol-1.
04-05 : 25 gol-3.
03-04 : 47 gol-6.
02-03 : 27 gol-2.
01-02 : 31 gol-1.
00-01 : 35 gol-2.
99-00 : 23 gol-1.
98-99 : 30 gol-1.
97-98 : 43 gol-1.
heralde bu kadar yeter bülentli popesculu yıllara geldik dayandık.en iyi defans bu sezondaki servet-song(emre güngör)ikisimiydi.O zaman neden songu gönderip meirayıda emre güngöre tercih ettiler onuda tartışalım.
Sonuç olarak iki tarafta tek başına bişey ifade etmez.geçen sezon defansımızda çok iyiydi kalecilerimizde.
Ama benim güzel ülkemde enke gibi bi kaleciyi tek maçta gönderdiler.o yüzden normaldir sizinde bu zihniyette olmanız.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Galatasaray için gayet güzel bir transfer.Uefa kupasına bile katılamama riski olan,her ay transfer taksitlerini geciktiren bir kulübün taraftarı olarak şükretmelisiniz ki la liga'dan transfer yapabiliyorsunuz.Seneye Türkiye'ye tek yıldız getirecek olan kulüp beşiktaş'tır.Ama üzülmeyin senede 2 kez siz de izleyebelirsiniz bizim yıldızlarımızı.Hattta fortis'de eşleşirsek 4 'e kadar yolu var. :)

Schumy dedi ki...

Aykut denen eleman madem bu kadar iyi bir kaleci neden gelen hiçbir hoca onu düşünmedi kalede peki ? Kaç tane teknik direktör görmüş Aykut onu da yaz istatistik tutmakta üstüne yok görünüyor ki. Enke örneğini de sen kendine yakıştır bence, daha adam gelmeden astın kestin, hele hele bir gol yese demek ki ne olacak. Aykut kendisine verilen şansları süper kullandı, altıpasın üstünden kafayla yediği gol sayısını da yaz bir istersen. Orkun desen ayrı bir adam, ama ona laf söyleyemem Aykut' tan tek artısı yaşı olur birtek.

Her kaleci hatalı gol yer ama arka arkaya oynatıldığı her maçta da gol yerse bir kaleci işte o zaman verirler eline biletini ( normalde ). Kredisi vardır bir oyuncunun onu da kendisi yaratır ama görüldüğü üzere Aykut ve Orkun olmayan kredilerini tükettiler. Galatasaray' a yakışmıyorlar.

sunshine dedi ki...

semih kaç tane adamla çalıştı niye güvenmediler.Böle saçma bi yorum olabilirmi.bizde casillas olsa gene güvenmezler bunu bilmek için allame-i cihan olmaya gerek yok.
"enke örneğini de sen kendine yakıştır bence, daha adam gelmeden astın kestin" sen gerçek misin merak ediyorum doğrusu.uzaydan mı geliyor leo franco, ilk defa bizde mi oynayacak yada bi anda süper bi kalecimi olacak 30 undan sonra.
Bu zihniyet yani senin gibi yöneticilerin zihniyeti yüzünden halimiz ortada.

Schumy dedi ki...

@ amanteramco

Dostum ne içiyorsan söyle ben de ondan içeyim. Semih kim ?

erdersson dedi ki...

manisalı ufuk ceylan galatasaray için en ideal bir seçim.kalecilerde göze batan en önemli özellik soğukkanlı olmasıdır her zaman.buz gibi.ergün penbe misali.kendine güven hep önde olmalı.