13 Mayıs 2009

Beşiktaş:4 Fenerbahçe:2

****

37 yorum:

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

jajajajaja aragones. ta mamo la panocha.. MAGNIFICO BORRACHO

besiktas ?? where is it. Turkish team ??

berserk dedi ki...

öğrenilmiş çaresizlik...

Berber Kenan dedi ki...

Sıra Barca'da :) Herkese nasip olmaz.... Beşiktaşlılık !

Unknown dedi ki...

yazık olmuş fenerbahçe'ye. kadrosuna baksan ilk 11'e koyabileceğin 5-6 oyuncusu var. böyle rezil bir takım oluşturduğu için aziz yıldırım'ı tebrik etmek lazım. bir zamanlar yedek oyuncusu bile anelka'ydı bu takımın. nereden nereye?

bizim basın da taraftar da aragones'e yüklenir şimdi. o istifa eder, lugano gider. sonra ibrahim akın gelir. önümüzdeki sezon sonu x gider, semih gider. sonra y gelir. falan filan.

içi geçmiş fenerbahçe'nin. en az 9-10 tane futbolcu alması lazım. appiah'tan deniz barış'a düştü bu takım yahu.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

saçma sapan statülü bir kupanın maçıda bu kadar kotu olurdu. ozellıkle ılk yarısı tamamen uyuttu ekran basında. ugur-semih degisikligi ve ardından gelen gol sonrası hersey besıktas'ın ıstedıgı gıbı oldu.

aslında besıktas 2. gol olana kadar oynadıgı futbolu 10 gun oncede oynamıstı.macı getıren ıse tamamen aragones'ın dehasıdır.

fazla mac hakkında yazmak ıstemıyorum ama ıkı noktaya degınmek ıstıyorum.

ne olurdu fenerbahce madalya almak ıcın cıktıgında besıktas taraftarı alkıslasaydı? futbolun guzellıklerını ne zaman gorecegız turkıye'de?

ne olurdu yıldırım demıroren madalya almaya cıkmasaydı? baskanlık gorevlerı arasında var mı kupa kaldırmak?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Aleeeex...Hacettepe'ye,Gençler'e,Kocaelispor'a,Bursaspor'a,bilmennespor'a şahlanan Alex...Hagi ile kıyaslanan Alex...Al bu maçın kasetini otur Tello'yu izle Alex...

Denizli'yi pek beğenmem ama o bu noktaya o kadarda hikayeden gelmediğini gösterdi bugün.2 kere yenilmişsin,bir zahmet değişik bir strateji dene,denedi,kazandı.Tebrikler...

Daçe dedi ki...

kartal ulan!

ziggytheking dedi ki...

o değil fenerbahçe izmir'de denize döküldü! :) takvim birer karton kupa dağıtsın o jenerasyona

İsmail Çatık dedi ki...

Ben görmedim... gören varsa Allah için söylesin:))) 1983-....

josemarcelosalas dedi ki...

100 metreden belliydi.

alperensaylar dedi ki...

öncelikle beşiktaş'ı tebrik etmek lazım, hak ettiler ve kazandılar.

ama çok doluyum, yazmazsam artık çatlarım:) öncelikle en az suçu olan insandan volkan babacan'dan başlamak istiyorum. bu maçla ilgili en büyük korkum volkan'ı kaybetmek. her kaleci bu tip golleri yiyebilir. ilk golün aynısını h.sonu casillas da yedi. mühim olan ders çıkarmak ve bu hatalarla daha da olgunlaşabilmek. umarım bu maç volkan'ı 1 gömlek daha üstün oyuncu haline getirir.

aslında diğer futbolculara da çok fazla kızmamak lazım. öncelikle gökhan gönül 1-2 maç iyi oynadı diye stoper olmaz. bunun en basit ispatı 3.gol. stoperler o pozisyonda korner bayrağındayken topu uzaklaştırır rahatlıkla. ama gökhan'dan beklemeyin çünkü kendisinin çok fazla içinde bulunduğu bir pozisyon türü değil. ayrıca selçuk şahin topu driplingle götürebilecek bir oyuncu hiç değil. keza deniz de. ayrıca alex de xavi değil ve 30'undan sonra hiç olmaz. son olarak da hiç mi ders almazsın aragones güiza ile alex'in bir arada hiç bir veriminin olmadığı konusunda.

gelelim 2. sorumlu insan aragones'e. yani bu takımda lorant'ı gördük, zeman'ı gördük ama inan hepsi insan olarak ve taktik zeka olarak senden daha üstün hocalardı. kimse ispanya takımının şampiyonluğundan bahsetmesin artık, fransa 2006 dünya kupası'nda bir maçta en fazla golü o ispanya'ya atmıştı. ve o günkü teknik direktör de aragonesti. hangi akıl mantıkla orta sahayı beşiktaş'a teslim edersin? 2-1 gerideyken hangi mantıkla emre'yi alırsın? hadi emre sakattı diyelim hiç mi alternatif üretme kabiliyetin yok be adam? ayrıca nasıl korkak bir adamsın ki daha basın toplantısında kupayı resmen hediye ettin rakibe. anlamıyorum, anlayamıyorum.

aziz yıldırım'a ise hiçbir şey demiyorum artık. sadece basın-yayın organlarını kullanarak acaba nasıl uyutacak insanları cuma günü onu merak ediyorum. ama bu sefer bırakıyorum numarası yapma başkan bırakacaksan adam gibi bırak git. fenerbahçe adı hiçbir zaman aziz yıldırım'dan sonra gelmedi, gelmez de.

fazla dağıtmadan bu maçın fenerbahçe açısından tek bir özeti olduğunu söylemek lazım;
"ne ekersen onu biçersin."

Sir Douglas McGiven dedi ki...

emre çıktı, beşiktaş kazandı. emre oyunda olsa en ufak darbede kendini yere atacak, hakem sürekli faul çalacak ve futbol oynanmayacaktı. gerçi yine futbol yoktu adam gibi sahada ama daha beter olmayacaktı.

böyle de acayip bir karşılaşma oldu.

tofi dedi ki...

biri de kalecinin ikramlarından bahsetse, iyi oynayan kazanamadı, yazık oldu, macım hakkı 4-1, alexin yerinde olsam penaltıyı dısari atardim, sahanın en kötüsüydü

memduh95 dedi ki...

"omg! how cute they are"

Buraksem dedi ki...

@ramon;
yes Beşiktaş is a Turkish team...
you know Barcelona(2-6) is spanish team ; liverpool(4-0) is an english team, ball is circular, time is 90 minutes..
these are basic football culture...

smyrnian dedi ki...

fenerbahçeyi alkışladık yanlış olmasın:))2. gollerinden sonra 'üç üç' diye de bağırdık.daha ne yapalım.

why so serious? dedi ki...

bariz belliydi, herkes aragonesi sucluyor ama fenerbahce 70ten sonra zaten oyundan dustu. 70de maca 2-0 onde girseler, 3 gol yerlerdi. o derece...

Bellamy. dedi ki...

umarım bişeyler yazarsın bu fotonun altına aceto. belki gazete için uğraşıyorsundur ama beşiktaş'ın bi zaferinden sonra senin satırlarını da keyifle okumak isterim doğrusu.

dubleye az kaldı dayanın çocuklar!

Selocan dedi ki...

maç beni alakadar etmedi ama izlerken bişey çok hoşuma gitti. artık stadın atmosferi midir bilemem şekli şemalinden heralde tam bir brezilya ligi kupası atmosferi vardı maçta bobonun nobrenin karıları yüzünden değil bu dediğim =). eğer çok alakasız bir ülkeden olsam ve bu maça denk gelsem brezilya liginde bir maç zannederdim, bjk nın fb nin brezilyalılarıyla bir alakası yok maçın atmosferi öyleydi stad da tam bir brezilya sahası gibi zaten anlatabildin mi bilmiyorum ? =)maça gelirsek hak eden kazandı...

turhanatakan dedi ki...

ramon da ilginç adam:) real'in bir dolu maçıyla ilgili yaşadıklarından bahseder, süper kupada real'i yenen ve şampiyonlar liginde de real ile karşılaşan galatasaray'ı, barcelona'yı 3-0 yenen beşiktaş'ı bilmiyor ayağına yatar.

ya da rakip takım ile ilgili tek kelime söylemeden maç analizi yapan yorumcular gibi tamamen real'e endeksli yaşıyor.

bu arada kaptanı yabancı olan bir takım kazandı mı daha önce türkiye kupasını?

aşkın dedi ki...

Aragones'in takımı pas yapıyor.
Onca yıl kazanamayan sanki kendileri değil Beşiktaş, rakip geride duruyor onlar Barcelona'ya öykünüp iğne atsan yere düşmeyecek dar alanda duvar pasları yapıyorlar.
Denizli'nin tuzağı da böyle işe yaradı, balı ne kadar kuvvetli ki karşısında idealist Aragones var.
Fener 2-1'i bulsa maç dönecek, bulamayınca gideceği belli oldu.

nestavarro dedi ki...

son yapılan ankette bazı arkadaşlar işin aşağlama boyutuna girmiş 6 maçlık bir periyod nedeniyle BEŞİKTAŞ'ı rakip görmediklerinden bahsetmişti bu onlara cevap olsun...maçtan eve henüz geldim biraz çakırkeyf hala hissettiğim müthiş haz harika duygular...mükemmel bir geceydi formula pilotlarını bu gece anlıyorum tercih sıralamaları bir garip gelirdi eskiden ama bu gece tüm geçen günlerin ve derbilerin birikimini dayak yemişcesine yorgunluğumu hepsini bir kenara bırakıp hala bağırabilirim...gecede emeği geçen herkese teşekkürü borç bilir izmire izmirliye bu geçeyi yaşatanlarında hakkını veririm...

şişedibi dedi ki...

hakeden kazanmadı gibi yazılar var. ilk yarı uyuttu diyenler var.

bence maç güzeldi. beşiktaş haketti. ders almış son yenilgisinden emre varken de orta sahada top yapan onlardı. emre çıkınca ekmeğine yağ sürüldü beşiktaşın.

maç zevkliydi. fener beşiktaş maçlarında hır gür çıkmaması güzel. maçtan sonra konuşulan yine futbol olduğu için sahadaki tüm herkese teşekkür ederim.

Kartal Bafiler dedi ki...

Ömrümde böyle uyduruk bir penaltı daha görürmüyüm acaba ??

Şen ola Kartal...

Black dedi ki...

Bünyaminin golü çok güzeldi. Hele hele Alex penaltıyı atarken Fb taraftarının susup bizim oooOoooOO çekmemiz gol olduktan sonra 3-3-3-3 dememiz mükemmeldi . Son 10 dakkada stadı terketti çoğunluk .. Çekirdek çitlemeye devam ..

Erdal dedi ki...

Defans ile forvetin arası 10 gün önceki maçtaki gibi 50-60 metre yerine 25-30 metre olunca maçı kazandı Beşiktaş. Kuşkusuz bunda en büyük pay defansın önünde Sivok yerine Cisse olmasıydı. 10 gün önce, o bölgede F.Bahçe yürüye yürüye top dolaştırmış, Beşiktaş iyice gerilen sinirleriyle hiçbirşey oynayamadan kaybetmişti. Bugünse yeminle daha ilk gol atılmadan bu oyun ile Beşiktaş kazanır demiştim. Bu da Beşiktaş derbi kazanamıyor diyenlere armağan olsun. İnşallah ligde de G.Saray'ı yenip şampiyonluğu kazanacağız.

fataliyev dedi ki...

Beşiktaşımızın 3 golünü hemen önümüzdeki kalede seyretmek çok büyük bir keyifti.

Bünyaz'a selam ederim bu arada, şahane(!) maç yönetti yine.

Adsız dedi ki...

@ramon

Besiktas is the most specific Turkish team. Please check Barcelona's CL defeat against Besiktas in Istanbul (3-0). You'll like Besiktas more :)

gurcan dedi ki...

beş yıl oldu hala bazı ezberler değişmemiş hangi maçları seyrederek yazılıyor bu alex küçük maçların büyük oyuncusu savsatası..hani geçen yılki cl deki süper oynadığı maçları yazmıyorum bjk demi küçük takım 5 tane golü var bu takıma.ha birde tellodan bahsedilmiş tello türkiyede önce alexsin sadece sağ ayagıyla yaptıkalrını yapacak sonra kıyaslanacak..şili milli takımının yedegi brezilya milli takımında 50 defa oynamış adamla kıyaslanıyor..komik

M. Burak Ömeroğlu dedi ki...

şampiyonluk bizim kupa bizim!!!LA VITTORIA SARA NOSTRA!!! FORZA BEŞİKTAŞ!!!

varol döken dedi ki...

izmir'in dağlarında çiçekler açar
bu adam bu kupaya daha çok bakar
bu adam bu kupaya daha çok bakar

sadece maçtan sonra kordon'a gidemediğimize üzüldüm, biraz da kalbim kırık...

beşiktaş, taş gibi oynadı, aş gibi hak etti, başına kaldırdı... tebrik ederim.

@BT
o telefonun hesabı, uykuluk vakti sorulacak:)

jose dedi ki...

yasin çakmak ve volkan demirel'in ahı çıktı sanırım:)

güzel oldu güzel...

Tuncay Tuncer dedi ki...

Beşiktaş'ı tebrik ederim öncelikle..

Burada ben de birşeyler karaladım..
http://www.tuncaytuncer.com/?p=479

erdersson dedi ki...

dün akşamki fb-bjk maçında gördükki türk futbolunun skibbeli galatasaraya ihtiyacı var.dün akşam ne tempo vardı.nede ayağa paslarla hızlı hucum.garip bir hazırlık pasları ama neye hazırlnadığı belli olmayan iki takım.futbol adına yavan bir geceydi.ağır çekim bir maçtı.skibbeli galatasaraya yaklaşamadılar bile.nerde verkaçlarla organize ataklar.topu alan birşeyler yapmaya çalıştı.zaten iyi takımın en önemli özelliği orta saha presine karşı paslaşarak organize ataklar yapabilmek.bu sene en çok üzülmesi gereken takım galatasary olmalıdır.

yoz dedi ki...

31 ligas y 11 eurocopas ilk mesajda noktayi koymus aslinda :)) besiktas ilk 2 macta buyuk takim gibi oynamaya calismis, fakat fenerbahce genis alanlari dogru kullanarak iki macta da avlamisti. Bu sefer kucuk takim gibi oynadi, icerde kapanip birkac adamla kontralara cikti ve kupayi aldi. volkan da kalede guven vermeyince olan oldu. Umarim bu mac volkanin bittigi mac olmaz, cunku bence gercekten cok iyi kaleci. Buyuk kaleciler bile kimi zaman ne goller yiyor.

xearoson dedi ki...

@Muhammet

Bünyaminin golünde stadyumda susacak fener taraftarı kalmamıştı.ayıp olmasın diye biz sevindik.

Beşiktaş'ın fenerlileri alkışlaması isteyen arkadaşlar var.bünyamin madalya alırken taraftarları susturmaya çalışanlar Beşiktaşlı futbolculardı.2dakika önce kafa topu niyetine dirseği göğsünüze yapıştırana adamı sizde olsanız sizde alkışlamazsınız emin olun..

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

@yoz;
beşiktaş küçük takım gibi oynadı ve o nedenle dakika 88 de bile hala ileride pres yapıyordu ki, yusuf'un asistini hatırlatırım...biz futbol oynadık, feneri bilmem...bünyamin in penaltısı hakkında da bir yorum beklerim :))) (dikkat ettiysen ramon hakkındaki yorumun için birşey yazmıyorum)