12 Mayıs 2009

Altta Kalanın Canı Çıksın

Ölüm kalım mücadelesiydi ve taraftarını arkasına alan kazandı. Bu maç M.Brough'un sahasında olsaydı eminim onlar kazanırdı. Tuncay'ın sus dediği Newcastle tribünleri susmadılar. Bu takımların ligin dibinde olması bir şeyi değiştirmiyor. Premier Lig'in artık alameti farikası olmuş bir temposu var. İkinci yarının ilk 20'sinde o tempoyu da zorladılar. M.Brough'da Alves'in sakatlığı oyunu etkiledi. Bir torba da gol kaçırdılar. Kenardan gelen Martins işi bitirdi. M. Brough'un kalan maçları sıkı takımlarla. Aston Villa ve West Ham. Deplasmanda 11 maç arka arkaya kaybetmenin faturasını ödeyecekler bir de Southgate'de anlamsız ısrarlarının. Newcastle United'sız Premier Lig mi olur? Olmasın da...

11 yorum:

jose dedi ki...

2.Mclaren dönemi gerekli Middlesbrough kulübüne.Yaparsa o yapar belki..

Çetin Cem dedi ki...

newcastle'ın işi hala bitmedi ama hull'un fikstürünün zorluğu, özellikle de son hafta manchester united'la oynayacak olmaları gerçeği var. böylesi sürprizlere imza attıkları, arsenal'i londra'da yendikleri harika bir ilk yarıdan sonra düşerlerse epeyi trajik olacak.

ama gerçekten, 50 bin kişiye oynayan newcastle'ın championship'e düşmesine gönlüm razı olmaz. umarım kalırlar, ve tüm kadro politikalarını baştan gözden geçirip yeni bir başlangıç yapabilirler. yıldızlar topluluğu görüntüsüne rağmen bu kadroyla ileri gitmeleri mümkün değil çünkü..

torres dedi ki...

Final niteliğinde maçtı. Kaybedenin lige tutunma umutları çok azalacaktı. Artık Tuncay'lı Boro'nun ligde kalma şansı çok az diyebiliriz. İki hafta kaldı, fark 3. Averaj kötü. Müthiş bir maç olduğunu söylemek lazım öncelikle. İşte Premier Lig bu dedirtti adeta. Daha iki takım maça ısınamadan, Tuncay'ın ortalığı karıştırması Beye'nin ters vuruşu ile Boro 1-0 öne geçti. Newcastle'ı sıkıntıya sokabilecek bir goldü. Ama öyle olmadı. Golden bir dakika sonra topları direkten döndü ve altı dakika sonrada gol geldi. Boro savunması zayıf kaldı yan topta. Ve o gol, Newcastle'a inanılmaz bir moral oldu. St James Park'a da "umut" geldi. İlk yarının kalan dakikalarında Newcastle daha baskın oynadı, top Boro'lu oyuncuların ayağındayken presi ihmal etmediler. Zor çıkarttılar rakibi yarı sahalarından. Manchester United'a karşı, Tuncay göbekte başlamış O'Neill sağ tarafta, Downing sol tarafta oynamıştı. Bugün değişikti düzen. Downing sağ tarafta, O'Neill göbekte, Tuncay solda. 2-1 geriye düşene kadar bu üçlü bu şekildeydi. Newcastle'da ise Damien Duff sol bekteydi bugün. Martins kenarda, Owen içeride. Viduka yanında...

Newcastle'lılar inanarak çıkmışlar maça. Bütün stat kazanacaklarından emindiler dersek yanlış olmaz herhalde. 1-0 geriye düşmelerine rağmen, 3-1 kazanmalarıda bunu gösteriyor. Bu sene ilk defa bu sahada 3 gol atma başarısını gösterdiler ki aralık ayından beri bu statta galibiyetleri yoktu. Final maçını oynadılar ama, oynamak zorundaydılar, oynadılar. Maçın hakkı ne diye sorarsanız, Newcastle derim ben. 55-65 aralığı hariç genelde oyunun kontrolü onlardaydı. Bir o kısımda kaptırdılar, ama oyuncu değişikliği ve peşine gelen gol ile tekrar ellerine aldılar kontrolü. Boro için kırılma noktası o 10 dakikaydı.

Teknik direktörler kısmından bakarsak, Shearer'ın başarılı olduğunu görürüz. Tam oyunun kontrolünü kaybetmişken Lovenkrands'ı aldı ve peşine yorulan Owen'ın yerine Martins'ide alarak takımı yeniden canlandırdı. Shearer burada bunları yaparken, Southgate takımının göbekte en fazla çalışan ismi Shawky'i keserek Aliadiere'yi aldı. Ki bence, ilk yarıda sakatlanan Alves yerine King'i değilde Aliadiere'yi almalıydı. Tercih meselesi, King'in bu takıma ne kattığını merak ediyorum ama. Benim göremediğim bir şeyler olmalı. Tabii Shawky'i çıkardıktan sonra hemen golün gelmesi kötü oldu, hemen gelmese bile gelirdi gol o düzenlerde ama, hamle boşa gitmiş oldu.

Boro'da ayakta kalan isimlerdendi Tuncay... Golde katkısı çok büyük. Golde katkısının yanında, oyunun geri kalanında alışık olduğumuz Tuncay mücadelesini koydu ortaya. Her tarafa gitmeye çalıştı, arkadaşlarına ne yapmaları gerektiğini anlattı. Kimi zaman gerideydi, kimi zaman ileride. EPL'de oynamayı hak ediyor, gelecek sene ben onu yine bu ligde izlemek istiyorum. Bunun Boro ile olmayacağı anlaşılmışken, Tottenham'a gitmesini istediğimi açık açık belirtiyim. Kuzey Londra ekibinde iyi şeyler yapacaktır.

İki tarafın kaçırdıkları pozisyonlarda vardı. Ama konuşulması gereken şey, ikinci goldeki ofsayt. İngiliz medyasında yarın bolca konuşulacaktır. Viduka kafayla topa temas ettiğinde Nolan ofsaytta. Nolan'dan sonra Martins'de golü attı. Bence oyunun gidişatına göre, Newcastle yine gol bulurdu bu gol olmasada ama sonuçta ortada bir ofsayt var. Ve ofsayttan gelen gol. Artık yapacak bir şey yok...

Newcastle taraftarı her şeyi yaptı. Tam bir 12. adamdı. Gelecek senenin kombinelerinin yüzde doksanıda satılmış. Daha takımın düşüp düşmeyeceği belli değil, kombineler tükendi. Futbol kültürü bu olsa gerek... Boro'da kulüp rekorunu kırdı. Üst üstte deplasmanlarda maç kaybetme. 11 maç oldu. Bakalım son maçta West Ham deplasmanında ne yapacaklar.

http://uzunbirmaraton.blogspot.com/2009/05/newcastle-3-1-boro.html

Unknown dedi ki...

Tuncay demek ki antipatik sus isaretine orada da devam ediyor. Bu hareketini en cok FB'nin 6 tane yedigi Manchester deplasmaninda garipsemistim. En ala Fenerliler bile kendisine kes trasi demislerdi. Bu cocuga bu akli kim veriyorsa, artik gerizekali göründügünü de bir gün söylemeli. Tribünleri susturursun da, su macin su dakikasinda ne alaka?

tofi dedi ki...

hayatımda takımına bu denli destek veren bir tribün daha görmedim, düşerlerse gercekten yazık olucak, tuncay da şu itici hareketten vazgecse iyi olucak, man utd tribünlerine de aynısını yapıp 6 yemiştik:) ugursuz geliyo anla işte.

ACY dedi ki...

tuncay'ı da artık seneye başka bi premier lig kulübünde izleriz ama bizim spor gazeteleri fenere hatta galatasaraya emreye misilleme olarakyazarlar bu arada başladılar zaten ufak ufak, düşme potasındakiler bile bu derece güzel top oynarken ne işi var adamın bizim ligde.. owen'lı martins'li st.james' park'lı takım da küme düşmeyiversin ayrıca yazıktır..

Fatih Güler dedi ki...

susun tuncay yine sus işareti yapıyor. bare bir işe yarasın :) 4-2'lik lyon maçında da yapmıştı sanırım.

efess dedi ki...

Hull city,stoke city,west brom tamam kabul renk katıyolar da,newcastlesız premier lig düşünülemez.Middlesbrough bu futbolla çokdan düşmeyi hakketti aslında.Kocaelisporun gösterdiği azmin onda birini dahi gösteremediler.ne acı

Çetin Cem dedi ki...

valla tuncay bu maçta sus işareti yapmayacak da ne zaman yapacak diyorum ben de :)

T. Egemen Gul dedi ki...

Tuncay lige yeni çıkan bir takıma değil de Fulham, Tottenham gibi orta sıralara tutunmaya calismis bir takıma gitmeli.

erssre dedi ki...

http://ermansire.blogspot.com/2009/05/premier-league.html