3 Nisan 2009

Madalyonun Öteki Yüzü #2

Önce güncel olan haberi okuyalım: Zor günler geçiren Alper Tezcan, son çare olarak UEFA Kupası madalyasını satmaya karar vermiş ve madalya bir internet sitesinde 200 bin TL'ye alıcı bulmuştu.Ancak Radyospor'da Aydın Cingöz'ün programına katılan Alper Tezcan, madalyasının satılamadığını açıkladı.Talihsiz futbolcu, "Teklif verenler 200 bin TL'ye kadar teklif yapmışlardı ancak aslında paraları yokmuş. Bu yüzden madalya satılamadı" diye konuştu.
****
Şimdi Alper Tezcan hakkında blog arşivindeki Madalyonun Öteki Yüzü başlıklı yazıdan iki bölüm:
.....İki şahıs 500 liraya satışa çıkan madalya için 2-3 gün ekran başında kaldılar ki (!); fiyat 200 bin liraya kadar tırmandı. Açık arttırma kapandığında iki şahıs dışında ilgilenen olmadığı; bu ikilinin gün içinde onlarca kez fiyatı yükseltiği tablonun tepesine "ekomba" nickli bir alıcı yerleşti ve madalyayı aldı! Sonrasında alıcının gerekli yükümlüğü yerine getirmediği de yazıldı, söylendi.
.....Alper örnek alsın da; çarcur etmesin bu parayı... Tabii varsa ortalıkta böyle bir para!..

17 yorum:

OKOROKWO dedi ki...

resmen komedı ya 1 nısan sakası yapmıslar galıba ama saka bı yana gs yonetımının bu eskı futbolcuya sahıp cıkması lazım... www.footballpartay.blogspot.com

pclion dedi ki...

Ben bunu baştan beri söylüyorum, o açık arttırmada satılamadı madalya. İlk arttırmadakiler sorumluluklarını yerine getirmediğinden dolayı Alper ikinci bir arttırma açmak istemişti, 200 bin tl teminat mektubu şartlıydı ikincisi. Doğal olarak kimse girmemiştir diye tahmin ediyorum çünkü o arttırma reklamı yapılan sitede hiçbir zaman yapılmadı. Şurda anlatmıştım daha önce;

http://pclionfc.blogspot.com/2009/03/bir-kucuk-emrah-parodisi-alper-tezcan.html

ACY dedi ki...

kimsenin kimseye sahip cikmasi lazim degil..alpaslan dikmenin'de bu konuyla ilgili yazdigi yazida dedigi gibi gittigi hicbir kulupte dikis tutturamamis eline gecen 3 5 kurusla kendinden gecip beyoglundaki barlardan kufeyle cikmis bir futbolcu yaptigi sorumsuzluklarin cezasini cekmelidir, hicbir kulubude yalan beyanlariyla zan altinda birakmaya hakki yok..

umit dedi ki...

Clean Shit in yorumunun nokta ve virgülüne kadar katılıyorum.

Sakatlığından sonra gittiği hiç bir kulüpte göze görünür bir performans gösteremediği gibi, kendi başarısızlığını ve geçmişini de değil Galatasaray hiç bir kulübe mal etme hakkı yoktur.

Galatasaray,zamanında Okan Buruk gibi, şimdilerde Uğur Uçar gibi hatta 30 una merdiven dayamış Linderoth gibi futbolculara kucak açmış, yanında durmuş bir kulüptür.

Zaman zaman yaşanan Galatasaray ve vefasızlık polemiklerinden faydalanıp, kendisine prim yapmaya çalışsan medyayı ve bazı insanları, bir Galatasaraylı olarak ve bir futbol takipçisi olarak kınıyorum.

alanshearer dedi ki...

Şimdi uğraş dur Alper Tezcan haberleriyle.
Hoş satılsa bile bu sefer satın alan kişinin annesinin bademcik(!) ameliyatı sebebiyle satılacaktı.
Sonra.Vefasız Galatasaray falan falan...

En başından beri söylüyoruz ama inandıramıyoruz.
Kaşıkçı Elması değil bu Alper Efendi.

alkiza dedi ki...

böyle kendini mağdur durumuna sokan ağlak tipler, saçmasapan hareketleri ve açıklamalarının da yardımıyla her zaman tepki görüp nefret katsayılarını artırmışlardır, alper de bu yolda hızla ilerliyor yolu açık olsun.

diger bir örneği için bknz:Bülent Uygun..

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

Zamanında kendine bakmayıp her türlü alkol aleminde gezip, takımına en ufak katkı yapmayıp kendi kendini bitiren birinin Galatasray'a üzerinden prim yapmak istmesi yüzsüzlüktür, ayıptır. Televizyondaki söylemlerinden kafasının ne derece bastığı aşikar olan bu kişi Galatasaray'ı karıştırmak isteyen medyanın eline harika bir koz vermiştir, umrunda da değildir zaten. İnşallah o madalya elinde kalır da amacına ulaşamaz bu futbolcu yarısı.

Sade dedi ki...

reklamın iyisi kötüsü olmaz.

AykanGulten dedi ki...

konu heryonuyle tartisildi. Vefa tartismasina girmek istemiyorum cok goreceli bir konudur; iste bu yuzdendir ki konu klublerin vefasina birakilmadan futbolcularin meslek orgutlerini ve kendilerini risklere karsi koruyan sigorta sistemlerini kurmalidirlar. Hadi aktif futbolcular genc, kafasi basmiyo ya da yogun mac temposu var vs vs; meslegi birakan bir tane olsun futbolcu da bir girisimcilik ornegi gosterip bu olayi kotarmaya kalkmaz kardesim....

İsim dedi ki...

Haberi pişirip pişirip tekrar servise sunan 'gazeteci''ler aynı isimler.Bunu da not düşelim.

varol döken dedi ki...

@aykan gülten
size günün en aklı başında yorumu ödülünü takdir etmek istiyorum naçizane...

ne zaman bu kadar acımasız olduk? beyoğlunda karı kızla gezerken düşünseydi falan, 20 yaşında kimin eline o kadar para geçse kendini şaşırmaz kolay kolay... kaldı ki sakatken yapmış adam bunu...

birini asacaksanız, ipiniz sağlam olsun, aynı ip bir gün sizin boynunuza da dolanabilir!

Scatterbrain dedi ki...

ya bi sayısalı vursam bi sakal atıcam herife de, bitsin şu madalya, sahip çıkma, sorumluluk, kıl, yün mevzusu. fenerbahçeliyim ama, bence alper'in bariz öküzlükleri var ki bu duruma gelmiş. o madalyayı almış biri o isimle futbol oynamadan da başka işlerde tutunabilirdi. bi kolaçan edebilirdi yani. sırf o uefa kadrosunda fotoğrafım olsa bile şu dakka ayda minimum 2-3 milyarlık işi garanti ederim. cv'ye koy, yeter.
bu alper daha çok eski güreşçi yada halterci gibi geliyo bana.

Cem Kalay dedi ki...

Tamam sakatken gezsin, vefalı olun yorumları yorumları iyi güzelde, sakat olan futbolcu kendini biraz daha toparlamak için çalışmazmı, sakatlığımı daha çabuk atlatıyım takıma geri döniyim diye gezmek yerine ekmeğinin geleceği futbol için çalışsaydı sakatlıktan sonra kiralandığı takımlarda bunu gösterseydi bunları yaşamazdı kanımca.Misal Ronaldo hala çabalıyor..Tabi hayatta ne olcağı bilinmez, nasıl sakatlık geçirdiği yaşamadan bilinmez ama biraz çanbalasaydı diyesi geliyor insanın ve bence gezmek yerine o şansı değerlendimiş olsaydı en azından ekmek çıkaracağı bir kulüpte olurdu.

Liverbird dedi ki...

Nasıl yani? İlk satış kolpa çıkmıştı ikincisi de mi öyle çıkmış?

bartleby dedi ki...

Ne vefası yahu? GS-FB-BJK altyapılarından yolu gecen, her yıl, daha 20sini bulmadan baska takimlara satilan adamları toplasan yüzlerce eski topçu eder.

Hangisinin adini duydunuz? Bugun ne haldedirler, ne is yaparlar biliyor musunuz? Hasbelkadar bir madalya kapmis,o da Terim'in iyi niyetinden forma giymeyecegi bir mac kadrosuna adını yazdırarak, onu da sermaye etmis kanal kanal geziyor herif.

Koprualtinda mendil acsa daha saygin olurdu gozumde. Daha samimi bir is yapmis olurdu en azindan.

"Yok mu artiran, Galatasarayin UEFA madalyasini satiyorum".. Yerseniz..

ACY dedi ki...

@varol doken

dogru diyosun sakat olan 20 yasindaki cebine para girmis butun topculari beyoglundaki barlardan topluyoruz ve toplamaliyiz da zaten di mi, onlar gitmezse kim gidicek, esas onlarin gitmesi lazim gitmezlerse hay ben onlarin gencligine(!) ugur ucar'da adam degil zaten..

aşkın dedi ki...

Bu adam haklıdır haksızdır ayrı konu, gündelik hayatınızda sizi ilgilendiren hangi konuda bu kadar canhıraş bir tepki içerisine girdiniz merak ediyorum.
Futbol afyondur diyenler haklıymış.