6 Nisan 2009

Gaziantepspor 0 - Galatasaray 1

Milli maç araları sonrası takımları kaldıkları yerden mi devam eder; kötü giden, yaralarını mı sarar; iyi giden, tökezler mi? Bilinmez. Bilinen, Galatasaray'ın geçmiş haftalardaki performansıyla sadece bu akşam Antep'te değil; sezon sonuna kadar hiçbir maçın mutlak favorisi olmadığıydı. Soru, karşısında hangi Antep'i bulacağıydı? Fenerbahçe maçlarındaki performansı ve Trabzon'u deviren oyunu mu; yoksa Beşiktaş karşısındaki oynadığı ikinci yarı mı? Antep ilk 20 dakika dışında Beşiktaş maçının ikinci yarısındaki performansını tekrarladı. Galatasaray 4 resmi maçtır kazanamıyordu ve bu santra ile birlikte özgüven bunalımını bas bas bağırttı sahada. Golü buluna kadar! Antep de golü yiyene kadar Volkan Yaman'ın çökmeye müsait kanadını Mehmet Yozgatlı ile salladı ama son vuruşlarda yine beceriksizdiler. Galatasaray savunmasının topu gelişine değil de kontrol edip vurma tercihi gelecek maçlarda başına iş açabilir. 3 pozisyonda sektirdiler ama rakip yoktu. Baros'un golü harika elbette. Atağı başlatan Arda, asist Kewell'dan biraz da Antep savunmasından... 20-45 arası iyi futbol oynadı Galatasaray, iki farkı bulmakta fazla hovardaydılar. Sarı kart cezası sınırındaki Arda beyninin yarısını "ya derbide oynayamazsam"a ayırdığından özellikle ilk yarıda kaçak oynadı. İkinci yarıda ise bol bol sorumluluk aldı. Savunmada Volkan hariç, yine iyi performans sergiledi Galatasaray. Hakan Balta, Meira'yı hiç aratmıyor. Emre Aşık yine sarıyı gördü tabii. Sabri ise kendisinden beklenenden daha fazla isabetli orta yaptı. Ayhan pas trafiğinde bu kez daha az hata yaptı. Barış iyi ısırdı. Kewell yorulana kadar yine lord gibiydi sahada. Ümit Karan, ne yaptığını kendi de bilmiyor. Futbol oynamayı unutmuş. Sorunsuz bir Lincoln -o nasıl olacaksa tabii- maçı ilk yarıda bitirirdi final paslarıyla. Antep'in sol beki İsmail transferin gözdesi olur. Bekir'in aklı sahada değildi. Tabata yine sırtladı takımı ama ona ayak uyduracak adam yok. Zurita ve Hakan Bayraktar eksik kaldı.Gökhan Ünal'ın Antep şubesi Beto, Beşiktaş maçından sonra bu gece de takımını yaktı. . De Sanctis'in(Deprem Abruzzo bölgesinde, doğduğu kasabayı da vurdu) 4 net top çıkardığı; özellikle son dakikalarda Galatasaray kalesini meleklerin koruduğu bir 90 dakikaydı. Bülent Korkmaz'ın -Guardiola stili liseli kıyafetiyle- oyunu okuma problemi devam ediyor. 70'de forvet hattının pili bitmişken kenara gelen milli maç trafiğide olmayan Ümit Karan oldu. Arda ve Kewell ise dilleri dışarda son 20'yi oynadılar. Nasıl oynadılar, bir de onlara sormak lazım. Mehmet Güven'de ne buluyorlar, ben çözebilmiş değilim. Kaybetseler yarışa havlu atar, derbide şanslarını azaltırlardı. 5 sezon sonra kazandılar Antep'te. Lincoln derbide Ümit Karan'ı keser. İyileşen Mehmet Topal, Barış'tan formayı kapabilir mi? Sanmıyorum... Derbi anketi sağ kolonda...

34 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Lincoln'ün Fener maçında oynayacağı öngörünüzü paylaşıyorum,umarım yanıltmazlar.O maçtada oynamazsa başkanın "Kazanmaya çalışacağız." lafı tam anlamıyla yalan olur.Topal Barış'tan formayı almasın,Ayhan'ı yedeklese yeter,Güven mevzuu kapanır artık.Stoperlerden biri iyileşsede şu Volkan Yaman'dan kurtulsak.Takım ilk yarı fena değildide 2.yarı pek birşey oynamadı,artık yazada kadar sadece galip gelmeye bakacaz,naabalım...

Bu sezonun kazancı Kewell-Baros.Seneye bu 2si+Arda üzerine iyi bir hocayla güzel bir takım ligi domine eder.2'side hakikaten çok büyük oyuncu.Bu kadar senedir tek eksiği özgüven falanmış bu Baros'un heralde,bir insan bir sezonda bu kadar golcüleşemez yoksa.

Beto yetenekli,teknik,bileklerine hakim falanda tam kazma yahu.2 maçlık gözlem değildir bu,adamın gol vuruşları feci sorunlu.

Galatasaray'ın Hakan Balta gibi bir solbeki varken,Fenerbahçe Carlos'la sözleşme yenilemişken Beşiktaş şu İsmail denen çocuğuda kaçırırsa,camia olarak 10 sene daha deli İbo'yu izlemeyi hakederler.

erssre dedi ki...

http://ermansire.blogspot.com/2009/04/mahallesaray-gaziantepspor.html

ACY dedi ki...

lincoln un bu deplasmana da goturulmeyip fenerbahce macina hazirliyoruz denmesi biraz trabzon deplasmanina goturulmeyip hamburg macina hazirliyoruz denmesine benzemiyor mu.. ligdeki deplasmanlarda lig maclarinda ceza ver takimdan kes diger oyunculara herkese esit davraniyorum mesaji vericem diye, sonra avrupa gbi derbi gbi onemli maclarda onun ayaklarina bak.. lincolnun eger biraz kafasi calisiyorsa haftaya hayatinin macini cikarir yoksa onu kazanmak pahasina efsane buyuk kaptanina sirt ceviren taraftari bir daha goremez arkasinda..

reverdy dedi ki...

michael skibbe takımın başında olsaydı arkadaş kayırması ihtimali olmayacağından yaser yıldızı ümit karan yerine tercih ederdi cezası bitince , gerçi lincoln tek bacağıyla bu ümiti takımdan keser.

piqbid dedi ki...

statta izledim maçı..Beto topa vurmaya çalışacagına odun gibi dursaydı,top ona çarpıp gol olurdu ve bugün bülent hoca aynı kıyafetle liseye futbol öğrenmeye giderdi..Çok sevdiği galatasaray'a da belki mezun olunca gelirdi..Dakika 70 ten sonra arda takımı direk olarak 10 kişi bırakıyor.Sanıyorum kısa bacaklarından dolayı kondisyon açığını kapatması pek mümkün değil.Onu oyuna ilk 11 de alan hoca,dakika 70 te yerine bir adam koyabilmeli..Ayrıca Galatasaray taraftarı muhteşemdi...Vasat oyuna rağmen 90 dakika boyunca bir an bile susmadılar..
sonuçta 3 puan alındı.Bülent hoca bir hafta daha uzattı kredisini..

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

gs'liyim ama galatasaray fenerden tarihi bir fark yiyecek gibime geliyor. daha sonra bülent korkmaz gider ve galatasaray yeni gelen hocayla şampiyonluga oynar ve ya tam ters bir senaryo maçı galatasaray Lİncoln ile beraber kazanır. lincoln şow yapar. büent korkmazı mors eder. kadroya girer. galatasaray 2. sıraya çıkar orada bitirir bülent korkmaz seneyede takımın başında olur ve afedersiniz ama takımın azına s*çar..

Mithra dedi ki...

Mehmet Güven'in karanlık yerlerden büyük torpili var.Mafyadan falan olmasın bu adam.

Volkan Yaman yüzünden Alparslan Erdem'i izleyemiyoruz.Bülent hoca futbolculuğunda çok cesurdu.Fakat aynı şey teknik direktörlüğünde geçerli değil.Teknik direktörlük işinde biraz risk almak iyidir.Yeri geldiğinde Alparslan'ı,Semih'i sahaya sürebilmeli bence.Hasan ve Ümit Karan gibi arkadaşlarını oynatmak yerine gençleri kazansa daha iyi olacak Türk futbolu adına.Bugün sol bekimizde hala İbrahim Üzülmez oynuyorsa,bu başta Fatih Terim olmak üzere diğer teknik direktörlerin de suçudur.

Fener maçında hakkaten orta sahada kim oynayacak?Asıl mantıklı olan Ayhan'ı yedeğe çekip,Barış ve Mehmet Topal ile sahaya çıkmak.Ama bahsettiğim cesaretten yoksun, Bülent Hoca bunu yapmayacaktır.Eğer Lincoln oynamazsa Arda-Ayhan-Mehmet Topal-Barış önlerinde Kewell oynayacaktır.Lincoln oynarsa Arda-Ayhan-Mehmet Topal-Kewell önlerinde Lincoln olacaktır büyük ihtimalle.

gica dedi ki...

mehmet güven antipatisini anlayabiliyorum ki bende zerre hazzetmiyorum kendisinden ama kim girsin onun yerine yahu?aydın desek onu da beğenmiyosunuz ki zaten onluk bi maç olmuyodu son dakikalarda. karan yerine defansı düşünebilecek bi adam gerekti kulübede buna en yatkın oyuncu mehmet güven vardı işte.yoksa kimsenin bayıldığını sanmıyorum ona

Unknown dedi ki...

Herkes Skibbe - Korkmaz kıyaslamasından bıtkmıştır ama, Skibbe'nin herzaman kafasında bir planı olduğunu düşünüyordum. En azından en yapmak istediğini biliyor gibiydi. Yapamadı o ayrı. Bülent Korkmaz'ı ise anlayabilen kimse yok.

Sanırım Galatasaraylı futbolcularda benim gibi düşünüyorlar. Hocalarına, dolayısıyla da kendilerine karşı güvenleri yok.

Ankete gelirsek,
Bu tür derbi anketleri amacının dışına çıkıyor maalesef. Maçı sonucu ne olurdan çok, hangi takımın taraftarı daha çok? sorgusuna dönüyor iş. Bence en büyük oran "beraberlik" olarak çıkmalı ama kimsenin eli gitmiyor sanırım o şıkka. Beşiktaşlılardan başka.

Massimo dedi ki...

Bu blog'da belki de okudugum acik ara en guzel yazi. Gereksiz cumle suslemeleri, isim tamlamalari ve sifat tamlamalarinin olmadigi, gozu yormayan, direk sonuca giden kisa cumleler. Muhtesem olmus, muhtesem, elleriniz dert gormesin.

rustedsoul dedi ki...

Maçın skoru görünen o ki bizim değil, rakiplerin elinde olucak lig sonuna kadar. Onların maça yaklaşımı, saha içi performansları, bireysel hataları maçın sonucunu belirleyecek.

Sene sonunda ligdeki sıramızı belirleyecek olan bu. Buda şuanda en iyi ihtimal intertoto diyor...

Bu oyun anlayışıyla, eğer önümüzdeki sene Avrupa'ya gidebilirsek, yapabileceğimiz en iyi şey Sami Yen'de Helsinborg'a yenilmemek olur.

Adsız dedi ki...

taraftarlık burada bile anketleri çarpıtıyor ya. ntv'nin anketinde beraberlik %1 çıkmıştı, burada nispeten iyi, %15. ama demek ki türk takımlarının olduğu anketlerin sonuçlarına bakmamak lazım.

alkiza dedi ki...

aceto hiçbirimiz mehmet güvenden hazetmiyoruz ama yedekte mehmet topal mı vardı da bülent hoca almadı oyuna?! eldeki tek defansif orta saha maalesef o, sen bu toplara pek girmezsin ama sen olsan ne değişikliği yapardın yani orta sahayı güçlendirmek için?

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Lincoln'ün bizim maça hazırlanması komik geldi bana..Neyse geliyoruz hedef 3 puan aksi olmadı zaten alır geliriz de diyeyim bu galatasaray'ı gördükten sonra.Bizim halimiz önemsiz en kötü dönemde dahi kazanmışlık var geçmişte nasıl olsa..

James dedi ki...

Fener galatasaray ikinci yarıdaki maçlarda hep aynı sonuçları aldıgından bundada beraberlik kesin gibi görünüyor

huseyineksi dedi ki...

aceto sene sonunda bir sürü futbolcu gidicek bu takımdan bu açık.özellikle ümit karan nonda.bunların yerine ben dzeko veya grafite ikilisinden birinin gelmesinin cok faydalı olacagını dusnuyorum.senden bu ikiliyi irdeleyen bir yazı bekliyorum.umarım dikkate alırsın.çünkü senin blogun gs camiasında bir yerlere ulaşıyor buna eminim. belki burdan sen yazarsan sesimizi duyarlar.

zachpaulsen dedi ki...

şu bir gerçek lincoln'ün tek bacağı bile ümit karan'dan da nonda'dan da iyidir. eğer lincoln gene oynatılmayacaksa yapılması gereken Arda'nın Baros'un arkasına çekilmesi, kewell'ın sola yani sevdiği yere, sabri'nin de sağ kanada. bu şekilde olursa
morgan-volkan-hakan-emre-serkan-kewell-ayhan-barış-sabri-arda-baros şeklinde takım oynayabilir.

ama bence ne yapıp edip lincoln problemini çözmeleri gerek. bu maç licoln için tam geri dönüş maçı olabilir. ileride baros çok formda. araya pasları atabilecek tek adam da lincoln.

İsim dedi ki...

@alkiza hoş aceto'ya sormuşsun ama Mehmet Güven alternatifi ile nacizane birkaç! çözüm önerisi var bende.

1-Sağbeke Serkan girer Sabri orta sahaya kayar.Daha önce defalarca oynadığı bölgedir.Beğenirsiniz,beğenmezsinizama bu kadronun en dinamik ve 90 dakika koşan adamı Sabri hala.
2-Alparslan sola girer Volkan'ın önüne girer Arda göbekte Ayhan ve Barış'ın önünde oynar.Volkan'ın kanadını defansif anlamda da güçlendirmiş olursun.
3-Aydın sağa girer,Kewell sol kanada kayar Arda göbekte Ayhan ve Barış'ın önünde oynar.

Orta sahaya giren adamın DM olması şart değil.Maksat orta sahada alan daraltmak ve topu ayakta tutma oranını yükseltmekse Arda bu işi Mehmet Güven'den daha iyi yapamaz diyenle futbol konuşmayalım.

Utku dedi ki...

Hala Lincolnden medet uman taraftarlar var,yanlış anlamayın bunu size laf etmek için söylemiyorum.Lincoln Fener maçında dğnyanın en iyi futbolunu oynasa değişen hiçbir şey olmayacak,2 gün sonra yine aynı problemler,bu saatten sonra oynamasın,bu kadar insanın sevgisini beklentisini boşa çıkardı,yazık.
Ama bir de şu var Bülent ilk geldiği andan itibaren bütün medya Lincolnle anlaşamaz,oynatmaz diye diye adamın üstünde de baskı oluşturdular,Lincoln e zoru sevmeyen adam,daha ilk hafta olay çıkmıştı.

barış dedi ki...

@huseyineksi

sen forumlarda falan mı yazıyorsun? hayırdır ne dzekosu, ne grafitesi adamlar kariyerinde zirve yapmışken, gs en kritik zamanda paraya ihtiyacı yüzünden meirayı satmışken sen hayallerde yaşıyorsun maalesef. kendi kendinize avrupa liglerinin formda adamlarını galatasaraya getiriyorsunuz ya, hastayım size.

tofi dedi ki...

ben hala spikerin kulak çınlatan harika, muhteşem bağırmalarına takıldım, bu gole muhteşem demek büyük haksızlık, hele ki asist defanstan geliyorsa.antep cok kötüydü, gs yorgun, fener daha da kötü, burda ankette 55% gs cıkacagını adım gibi biliyordum, fener ilk 11 de Denizle baslarsa, ki bu sefer başlıycak gibi, alex olmasa da bu maçı alır, zira maldonado tehdidi de yok. unutmadan gökhan gönul, son mac aktif dinlenme yaptı, hiç yorulmadı, mac secen bu arkadas, kendini derbiye saklıyo, hastalık söylentisi bence bahane.

FD dedi ki...

mehmet topal defansin gobegine alinir, hakan balta sola gecer, volkan da her zamanki yerine doner.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Galatasaray son 10 senede Kadıköy'de 1 kere kazanmış,Fenerbahçe Sami Yen'de 3 kere.Buda böyle bir hatırlatma olsun,boş konuşulmasın...

huseyineksi dedi ki...

Barış'a..
bunun hayalle bir ilgisi yok.wolfsburg un lincoln e ilgisini sağır sultan duydu.üzerine biraz para verilip dzeko alınabilir.Galatasaray bunu yapabilicek güçtedir.meira olayının parasızlıkla hiç alakası yok.zaten elden cıkarılmak istenen bir oyuncuya gelen yuksek teklifin degerlendirilmesidir.
saygılar...

sinem dedi ki...

barış muhtemelen delirtecek bizi yine derbide, mehmet topal sakatlıktan çıkmış haliyle bile daha iyidir. mehmet güven'i anlayan beri gelsin zaten. sıradan bir anadolu takımı futbolcusu kapasitesinde adamın galatasaray'ın orta sahasında yer almasını aklım almıyor. benim için derbinin favorisi gs ya da fb değil, kewell :)

bilog dedi ki...

Hakan Balta Meira'yı aratmıyor derken onu beğenmediğini mi yoksa o alanı iyi kapattığını mı söylemek istediniz? Merak ettim.

Unknown dedi ki...

sinem' e gelsin bu yorum
ne güzel giriş yapmıstın barıs delirtecek bizi diye .gelişme de gayet güzeldi ..dedimki kendi kendime "helal olsun sana be sinem!" biz kendi cevremizdeki bayanlara ofsaytı anlatamazken sen, derbi yorumunu harika götürüyordun , taki duyguların futbolun önüne gecmesi " derbinin tek favorisi kewell" demen herseyi bitirdi.. bayanlardan rica edecektim bundan sonra yorum yapmayın diye ama belkide işin yeni bir rengide budur..bakarsınız birgün bazı erkek spor yazarlarıda "derbiyi falan gecin bu beckham!a bayılıyorum arkadaşşş. O değilde bu mehmet yıldızın bacakları nekadarda kaslı diiimi hocam" böyle yazılar yazar beyanatlarda bulunurlar ..maksat renk değilmi arkadaşş

Onur Toka dedi ki...

Galatasaray ilk dakikalarda uyguladığı baskı ile golü erken buldu. İkinci golü bulmamız lazımdı. Çünkü Antep'in son dakikalara doğru bunaltacağı belliydi. Antep'de Tabata ve Beto çok tehlikeli iki isim. Ve bize son dakikalarda soğuk terler döktürdüler.

Pazar günü Sami Yen'de Fenerbahçeyi ağırlıyacaz. O maça kadar Lincoln hazır olursa ve artık gerçek yeteneklerini gösterirse ben Fener'i yeneriz diyorum. Ayrıca Baros, Arda ve Kewell'ın performansları çok belirleyici olur..

http://www.galatasarayx.com/

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
june.one dedi ki...

galatasaray bu yıl bir kaç avrupa maçı dışındaki maçlarını sanki hazırlık maçı oynar gibi oynuyor ama bu maç farklı olacak beraberlik yüksek ihtimal.barış,emre ,emre belözoğlu kırmızı kart adaylarım.

İsim dedi ki...

Galatasaray-Fenerbahçe maçında Fener'in iki stoperinden birisi kesin kırmızı görecek ahanda yazdım burada.

hta1905 dedi ki...

Lincoln kesinlikle oynamalı.Mehmet Topal'ın oynayabilecek duruma gelmesi de güzel gelişme.Defansın solunu iyi savunursak fenerden gol yemeyiz.

sinem dedi ki...

akrobatiksut,

komik olma lütfen. kewell'ı yakışıklı veya "seksi" bulduğum için değil, oynadığı futbol için favori gösterdim. haftalardır gösterdiği performansı bu maçta da gösterirse ne kadar güzel olacağını anlatmaya çalışan kısacık bir cümlecik o. duyan da kewell berbat oynuyor ama ben favori gösterdim sanır. adam herkesin favorisi, tüm taraftar hayran, ama ben hayranlığımı dile getirince seksi mi bulmuş oluyorum kendisini? onu fiziki özellikleri dolayısıyla beğenen biri olsam beğendiğini belirttiğim üstteki yorumları yapmazdım, yapamazdım. o cümlemi yazdıran galatasaraya olan aşkımdır. ben de erkeklerden ricada bulunuyorum, önyargılı olmayın lütfen!

dogan pamuk dedi ki...

ümit karan artık defolsun şu takımdan. bizim için bu kadar gol attı diye bu saçmalıkları yapma hakkı mı buluyor kendisinde. lanat olsun git artık gece klübünü işlet.
rezil adam ya kendini hiç mi izlemiyorsun ben bu maç ne yaptım diye yazık...
galatasaray ın çok güvendiğim yönetimi yüzünden bu hallere düştük. teknik direktör hikaye bu kalitede topçulara çık oyna desen daha iyisini oynar.
adnan polat ve ekibi bu işi götüremedi ve bir kere bile çıkıp kendinde neden aramadı sayın başkan. takımda ne disiplin var ne gelen giden belli habire türk futbolcuları eziyorlar yaptıkları bişey yok başka. arda yi yetiştir büyüt sonra floryanın kapılarını göster. ama lincoln şerefsizi herkesten iyi biliyor bütün kapıları.
daha söylenecek çok şey var bu polat yönetimine. birilerinin çıkıp hesap sorması lazım artık. derbiyi en fazla kaybedersin ama bu kadronun yönetiminin hesabını kim verecek.