9 Nisan 2009

Barcelona'nın Pas Trafiği

Barcelona, Bayern Munih'i nasıl ezdi? Toplamda iki kat pas yaptılar. İsabetli paslar arasında 340 fark var! Aralarındaki top trafiği oyunu nasıl kurdurduklarının da göstergesi. Sağ ve sol içten top alan Xavi ve Iniesta'nın beklerle trafiği, Messi-Dani Alves ring hattına dikkat. Messi'nin kısa pas tercihleri de ortada. Ters kanattaki Henry ile bağlantısı, tek pası yok. Yaya Toure de iki stoperin taşeronu pozisyonunda. Bayern Munih'in en fazla pası tandemde! Savunmayı beceremeyen Lell de Ribery'e 9 top atmış. Gerisi sefalet...

12 yorum:

Arif dedi ki...

hep demişimdir, kısa isabetli pas galibiyetin 70% size yakın olduğunu gösterir diye.

pas hatası yapan takım kaybetmeye mahkum olur.

Yasin dedi ki...

Burada burun kıvırdığımız katedilen mesafe istatistiği önem kazanıyor. Topun olduğu yerde bu kadar kalabalık olabilmek için çok koşmak gerekiyor, kısa da olsa isabetli pas yapabilmek için de diri kalmak gerekiyor. Barcelona'da Henry, Messi gibi çok etkili driplingler yapan topla çok iyi oynayan oyuncular var ama bunlar onsekiz içi ya da çevresinde, adam eksilttiği zaman gol ya da gol pası olabilecekse bunu yapıyor, onun dışında pas trafiğinde yerlerini alıyorlar.
Galatasaray'da Arda'nin çok yorulmasının sebeplerinden biri bu pas trafiği kenar beklerin ve orta saha oyuncularının eksik katkısı yüzünden aksıyor ve Arda topu taşıyabilmek için santrada adam çalımlamaya başlıyor, bazen daha da geride...

James dedi ki...

Bayern münihe bunu yapabiliyorlarsa , kolayca bütün ingiltereyi ele geçirebilirler. (Uzun bacaklı-Braveheart)

markojaric dedi ki...

Benim dikkatimi çeken Messi ile Henry sadece 1 kez paslaşmışlar...

Aralarında bir husumet mi var acaba :D:D:D

papaz dedi ki...

Bayern 244 pas yapacak kadar topa değmişmiydi(!)

miglate dedi ki...

İspanya'nın başarısından sonra bu pas olayını çok abartıyoruz gibime geliyor!

Yani gerek İspanya'yı seyrederken gerekse de Barcelona'yı seyrederken yapılan paslar başımı ağrıtıyor.

Allah'tan salı ve çarşamba tüm maçları da 90 dakika izledim de böyle sonradan istatistiklere bakarak yorum yazmak zorunda kalmayacağım.

Bir kere Liverpool niye Chelsea karşısında o kadar pas yapmasına rağmen bir şey yapamadı?

Yahu bu İspanyollarda araya pas diye bir kavram var. Paso bunların üzerinden çalışıyorlar.

Barcelona'nın attığı 4 gole bakın, hep araya paslar...

Bir de Bayern'in defansı yayla gibi bir defans. Top Iniesta'da, bakıyorum Messi, Eto'o ikisi de boşta. Yanlarında bir tane adam bile yok.

Top Messi'de. Iniesta, Eto'o, Henry boşta.

Böyle defans anlayışıyla futboldan bir cacık olmaz.

Ama gelin görün Chelsea savunmasına.

Bu sefer pas uzmanı Liverpol var. Ama bir şey yapamıyorlar bile. Çünkü Terry ve Ivanovic başta, Cole ve Alex o kadar kurt futbolcular ki bir dakika yalnız bırakmıyor Torres'i, Gerard'ı, Kuyt'ı...

Öyle Chelsea ahım şahım bir oyun bile oynamadı bile. Öyle saçma sapan paslar, saçma sapan top çevirmeler, filan.

Bir de pas yapınca güya rakip topu takip ederken yoruluyormuş. Bu da Arda ve Nihat'ın İspanya yenilgisi sonrası "Kolay değil ama öyle sürekli kademe almak için koşmak zorundayız" deyip bahane bulduğuna.

Rakip hazırlık pasları yapıyorsa, öyle koşmanıza gerek yoktur. Kademeyi alırsınız ve beklersiniz rakibin üzerine gelmesini. O yüzden bakın istatistiklere Bayern, ve Chelsea rakiplerine göre daha fazla mı koşmuş!!!

Rakibi ne zaman koşturursunuz? Kontra atağa hızlı çıkarak. Uzun toplar atarak. Rakip sürekli bir kendi kalesine bir de öbür kaleye koşar durur.

Klasik ingiliz futbolu, uzun paslar, teknik futbolcularla adam eksiltip sonuca gitmeler..

Bunu yapan kim? Chelsea!

Liverpool son zamanlarda şişirilmiş bir balondu, havasını aldılar...

Kaldı ki Barcelona Chelsea eşleşmesi çok olası bir durum.

Bakın o zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Turgay Keskin dedi ki...

Maçı izlerken ''bu pas trafiği nasıl bozulur?'' diye düşündüm. Aklıma Barcelona orta sahasına bizden birini oraya koymak geldi sadece, çünkü bunu rakibin bozması pek mümkün gözükmüyor..

Sade dedi ki...

passızlık susuzluk gibidir.

SirEvo dedi ki...

Barça klasik oyununu oynadı ama karşısında takım yoktu.
Bir kere Messi gibi adamı en az 2 kişinin bile tutamadığı günümüzde, bomboş bırakırsan, felaket kaçınılmaz olur, ki oldu da. Messi bu takımın beyniyse, beyni tutacaksın arkadaşım :)
Munich son 5 yediği maçı unutamamış. Bunu da kolay kolay unutamaz. Herne kadar Almanya Ligi'ne konsantre olacağız artık dese de Kevin Costner kılıklı antrenörleri, iş işten geçmiştir. Bu saatten sonra ilk3'de zor kalırlar :)
Wolsburg ve Barça, şu 2 maçta 12 gol attıkları takımın intikamını aldı resmen :D:D
3 gol de deplasmanda attı mı barça, tamamdır :P

Orhan dedi ki...

@miglate
liverpool'un sorunu takim alan daraltip oyunu kapattigi zaman oyunu acmasini bilmiyor. R.B. in teknik eksigi bu. P.Lig te bu taktigi uygulayanlarla hep berabere kalmis, dakika 90 da attiklari da olmasa-11 macta son dakika golu var- bu sezon l'pool beraberlikler takimi olurdu. mackolik.com dan istatistiklere bakabilirsiniz.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

chelsea'ye sökmez bu oyun. essien var, ballack var. yaptırtmazlar öyle yayıla yayıla pas. favorim chelsea'dir barça karşısında açık söyleyeyim.

varol döken dedi ki...

onu bunu bilmem de gözümün kirini pasını aldı barcelona...