5 Mart 2009

Sampdoria'nın Gol İkizleri

Bu gece İtalya Kupası yarı finalinin ilk ayağında Sampdoria, Inter'i dağıttı: 3-0. Goller Cassano ve Pazzini. 3 gün içinde iki Milano devini _ligde Milan'ı ikilinin golleriyle 2-1 yendiler- bu ikili yıktı. Cassano'ya partner olan Pazzini, Mutu ve Gilardino'nun kapattığı Fiorentina forvetinden Ocak 2009'sda geldi. Kime benziyor bu ikili? Sözkonusu kulüp Sampdoria olunca "Gemelli del Gol" (Gol İkizleri) lakaplı Vialli ve Mancini 'ye. Vialli ve Mancini ikilisi, Sampdoria tarihinin efsane forveti. Vialli, 84-92 yılları arasında forma giydi. Roberto Mancini ise 1982-1997 yılları arasında. Bugün adlarının fazlasıyla Chelsea, Juventus, Lazio ve Inter ile anılıyor olmaları Sampdoria taraftarının umurunda değil tabii. Sampdoria bu ikilinin golleri sayesinde tarihindeki tek Serie A şampiyonluğunu 1990-91 sezonunda kazanmıştı. 3 de İtalya Kupası kazandılar. 1990 yılında Kupa Galipleri kupasını kazanıp, 1992'de Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Barcelona'ya kaybettiler. İkilinin Sampdoria kariyerlerinde 300'ün üzerinde golü var.
Sampdoria, 15 yıl sonra İtalya Kupası'nı kazanma şansını yakaladı. Bu kez sahnede Cassano, Pazzini ikilisi var. Rakipleri Lazio'nun sahasında Juventus'un 2-1 yendiği maçın rövanşında belli olacak. Vialli ve Mancini, uzun yıllar Sampdoria forması giydi. Futbolun yanına endüstri kelimesinin gelmediği yıllardı. Cassano ve Pazzini ikilisi çok uzun zaman kalmayacaktır Sampdoria'da. Bir yıla kalmaz savrulurlar transfer rüzgarında...

14 yorum:

J.J.Lavabo dedi ki...

Yazının ilk fotoğrafının arka planında sevinen bıyıklı abimiz Graeme Souness...Heyy gidi..

alperensaylar dedi ki...

o değil de vialliyi kıvırcık saçlarıyla hiç görmemiştim, çok sevimli olmuş. bu arada arkadaki bıyıklı abi kim? souness'a benziyor.

alessandro del piero dedi ki...

souness 84-86 yılları arasında sampdoria'da oynamıştı, vialli ve mancini 64 doğumlu olduklarına göre 20li yaşlarının başlarında 2 adet promising youngstermışlar o sırada :)

Her Yol Roma dedi ki...

arkadaki bıyıklı souness bomba (84-86 arası ordaymış), keltoş lombardo da fotoda olsa (ancak o zamanlar cremonese'de imiş) dadından yinmezdi valla.

biz daha çocuğuz; kaleci pagliuca, defansta vierchowod, orta sahada lombardo-toninho cerezo, forvette mancini-vialli; antrenör de boskov. önceki senelerde napoli, sonra sampdoria. şimdi kalmadı bu takımlar. varsa yoksa inter, juve vs.

saygılar,

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i like greame souness very much. he was a very good midfielder in liverpool and sampdoria...and in 1981 very good against del bosque in champions cup final. dalglish-santillana, thompson-camacho stielike-mcdermott

i think aceto balsamico loves italians and italian football.. very sad...

i like only lazio in italy

alessandro del piero dedi ki...

@31 ligas y 11 eurocopas,

not suprising that you like fascist lazio in italy like the case in spain.. where did you get these kind of genes, i really wonder :)

sMAnia dedi ki...

lan oglum cassano samptoriada bir rüzgar aldin arkana ucuyorsun. orasi senin icin iyi kal orada ve mutlu ol ...

Avram dedi ki...

90larin basinda sensible soccer oynarken hep sampdoria'yi alirdik hatirliyorum vallahi - tabi o zaman yas 10 falan.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

84 yilinda bir forma al temiz 3 jenerasyon giy, ne guzeldir.

jose dedi ki...

Vay Ulutbatlı..

berthelemy dedi ki...

fm 2006'da italya kupası yarı finalinde sampdoria'yla interi 3-0 yenmiştim. bunlar 3 sene geriden takip ediyolar.

ayrıca yıllardır forma tasarımını koruyup gelenekselleştiren sampdoria da bizim her sene forma değiştiren takımlarımıza örnek olsun diyorum.

dr feelgood dedi ki...

vialli'yi ilk defa saçlı görüyorum çok enteresan geldi.

İsim dedi ki...

Yahu bende Vialli'nin kel halini hatırlamıyorum bile o kadar alışamamıştım.
Ne yaptınız siz kıvırcık saç Vialli'nin alamet-i farikasıydı bir Gullit kadar olmasa da.
Bu arada Sampdoria demişken ne adamdı o Lombardo be kardeşim!

Metonet dedi ki...

aynı dönemde bi de atillio lombardo oynardı 7 numara.