24 Mart 2009

Euro 2016'ya 4 Aday

Euro 2016 için adaylık süresi doldu. 4 aday var. Türkiye-İtalya-Fransa ve Norveç&İsveç ortaklığı. UEFA, 3 Nisan tarihinde adaylara şartnameyi yolluyor. İlk kez 24 takımla düzenlenecek finaller için bu dosyadaki taleplerini yerine getirmek zorunda adaylar. 15 Şubat 2010 tarihinde tüm adaylar bu dosyaları UEFA'ya teslim edecek. Stadlar, ulaşım, konaklama, tüm projeler. UEFA, 27 Mayıs 2010'da kazanan ülkeyi açıklayacak. Rakipler sert, kazanma şansımız var mı? Az. Çok değil bir hafta önce Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nın yeniden yapılması gerektiğini çünkü Euro 2016'da stada ihtiyacımız olduğunu söyleyen ancak bir şehirden en fazla iki stadın dosyaya girebildiğinden habersiz politikacılarla o "az" artık çok az!... (Doğru bir hatırlatmadır, politikacıları bilgilendirmeyen danışman ve veya bürokratları da eklemek lazım)
Blog Arşivi: Euro 2016

22 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bu bağlamda Konya'ya yapılması düşünülen stad hakkında bilgilenelim :

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1074827&Date=24.03.2009&b=Konyada%20futbol%20topu%20seklinde%20stadyum

Sanırım 2016 için düşünülen şehirlerden biri de Konya.

Unknown dedi ki...

yine tayyibe sallamışssın ya hadi bakalım...

gökhan dedi ki...

politikacılar öğrenmesin o zaman bu kuralı. yoksa sittin sene göremeyiz yeni inönüyü :)

Santiago dedi ki...

Bilmeyen Politikacı değil burda suclu olan bilipte onu bilgilendirmeyen Danışmanlarıdır...

reverdy dedi ki...

bülent abi poltikacıları sevmem , çoğundanda nefret ederim fakat burda bahsettiğini herkes biliyor ki kendisini de hiç sevmem fakat bunu bilmesi gibi bir imkan yok burda suçlu bilgi yetersizliği olan danışmanlardır, bir şehirden 2 stadın giremediğini bende senin sayende öğrendim buradan.

Mithra dedi ki...

24 ülke ile yapılması bizim şansımızı daha düşürecektir.Eğer 2008 de bizi yunanistan ile seçmedilerse,şimdi daha büyük vaatler ile hazırlanmamız gerekir.24 takım olduğu için büyük ihtimalle 6 grup olacaktır.Bu da 6 farklı şehirde düzenlenecek.istanbul'un dışındaki şehirlerimizde şu ana kadar diğer ülkedekilerle yarışabilecek bir stadımız bile yok.Üstelik bizi seçmeleri için onlardan daha üstün olmamız gerektiği için Konya'daki top şeklindeki 30.000 kişilik stad yetmeyebilir de.

ygtylmz dedi ki...

Herşeyi geçsek diyelim ulaşım konaklama falan ama stadımız yok cidden ya . Hangi stadlarda oynanacak . Diyelim yapılacak nasıl yapılacak ? Ya Gs stadı gibi olursa yapımı ? Almamız bana göre imkansız .

ACY dedi ki...

bizimki gibi tek sehire entegre futbola sahip ulkelerin bu gibi organizasyonlari almalari az dan da az kanimca..cunu is sadece stat degil..kadir has stadi ne kadar kisa surede yapildi gorduk bunun gibi trabzona izmire adanaya konyaya vb. statlar yapilabilir ama gozden kacmamasi gereken konu belirli bir yatak kapasitesine ve belirli olcutlerin uzerinde kaliteye sahip konaklama yerleriyle yine daha onceden belirlenmis kriterlerde ulasim imkanlarina sahip olmasi..avni akere giden o dar cadde degil bu bahsettigim..

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Ben farklı düşünüyorum bence kesin biz kazanırız tek rakibimizde Norveç bana göre.Bence bu kupalar tamamen siyasi düşüncelerle yer seçimine kurban gidiyor.Afrika 2010 için stadlarını ne zaman bitirdi bakmak lazım.Polonya ve Ukrayna dibimizde canlı örnek.Bir ortaklık daha istemeyeceklerdir.Bence tüm kupalar şurasına verelim bu yüzden mantığı ile gidiyor yoksa stad falan yetiştirilir yapılır.Allah'ını seven söylesin Londra 2012 ? Hollanda Belçika ? Arada eskiden az komünist rejimi seçmediler şak şak şak Güney amerikaya olimpiyat ve Dünya kupası.Ciddiyim tamamen siyasi.Yeterki hükümet ağırlığını koysun.

Al lee dedi ki...

ben de biraz bilmişlik yapayım. "ve veya" birarada kullanılmaz sevgili Penne, veya zaten ve'yi ihtiva eder. Ayrıca teklifim şudur ki, madem farklı şehirlerde stadlar lazım, bir tane de Hatay'a yapsınlar. Buradan yetkililere sesleniyorum.

mondo trasho dedi ki...

bence bizim adaylığımız formalite bir adaylık. diğerleri bile ciddiye almıyordur ve ciddi olarak 3 adayın olduğunu düşünüyorlardır. kayseri'de bir stad yapıldı o da şarklılık tavırlarıyla başlarken piç edildi. zemini bir felaket. favorim norveç&isveç ortaklığı... bizim şansımız hiç yok. olimpiyat adaylığından bile daha zor. hoş o adaylıklarımız da alay konusu ya, neyse.

Sarp* dedi ki...

cahil cesareti mi desem..

Murat Emre Kervancılar dedi ki...

ne zaman açıklanacak karar?

Unknown dedi ki...

hani stadlar nerde diyenler var. çok gülüyorum onlara. şimdi 2016 için stadı bitimiş olsan, o stad 7 sene içinde eskimiş olur.
98 de fransa, 2000de hollanda&belçika, 2002de japonlar, 2004de portekiz, 2006da almanya, 2008de avusturya&isviçre sanki 7 sene öncesinden hazırlamıştı stadlarını.

Ya bu konuyu eleştirenlerin okuma yazması yok, veya görmek istedikleri şeyleri görüyorlar. Önce Projeler sunulacak, Türkiye olarak şöyle büyük şansımız var ki Kayseri Kadir Has ve Galatasaray'ın şu an yapımda olduğu stadıyla birlikte ciddi olduğumuzu gösteriyoruz. Bunun yanına farklı şehirlerde yapılmak istenilen projeler (misal konya okudum, izmir'de proje var sanırsam ve ankarada mutlaka bi proje olmalı) ulaşım ve konaklamada adam akıllı projeler üretilirse hiçte şansımızı az maz görmüyorum.

kerem dedi ki...

bahsettiginiz spontane gelismis bir olay. calistiginiz gazetedeki haber metnine de bakabilirsiniz. (http://arsiv.sabah.com.tr/2009/03/14/haber,22BA3E91B3754E4A8C3F1D5D04691CD5.html)

ikincisi ben stadi yapimi ile alakali "Euro 2016 icin" bahanesi,lafi duymadim, okumadim herhangi bir yerde. demisse bile "benim takip edebildigim kadariyla" (3. sahislar lutfen internetten zahmet edip cevap olarak haber linkleri gondermesin...) medyaya yansimadi bu bahane.

2007 den beri blogunuzu takip ediyorum ama bu yazinizdaki hazimsizliga bir turlu anlam veremiyorum farkli bir hayat, dusunce tarzina sahipsiniz, biliyorum, mevcut kadrolari insanlari da begenmiyor olabilirsiniz. ister inanin ister inanmayin ben de bu insanlarla paralel dusunmuyorum ama insafsiz elestiriler de kime yapilirsa yapilsin canimi sikiyor.

bu vesileyle uzun zaman icimde kalan birseyi de disari cikarmis olayim; daha once de hasan dogan vefat ettigi zaman cok bekledim ama tek kelime kelam etmediniz. (burasi kisisel bir blog bahsetmek zorunda degilim demeyin futbola ilgi duyan cok sayida insanin takip ettigi ilham alip kendi bloglarini actigi birisisiniz. cok ta guzel oldu) bir fotografini koyup gule gule, allah rahmet eylesin vs demek bu kadar mi zor; cok mu kirli bir adamdi kendisi tarafli tarafsiz hemen hemen herkesin sevgisini sempatisini kazanmisti 3 ay gibi kisa bir zamanda tek sucu basbakanin arkadasi olmak bazilarina gore ... neyse)

kizdirmak, sinirlendirmek istemem ama okumaktan zevk aldigim, takdir ettigim bir insanin daha insafli olmasini beklerim. buna benzer dusunen pek cok okuru vardir bu blogun diye dusunuyorum. sizin sevmediginizi bir baskasi takdir ediyor olabilir.

kerem dedi ki...

bir de bu gibi haberlere surekli kendimizi kucuk goren yorumlar yazan arkadaslar bu asagilik kompleksini biraksalar onlar icin daha iyi olur. (bu konuda yardim icin cemil meric - bu ulke kitabini okuyarak ise baslayabilirsiniz arkadaslar) enis inan soylemek istediklerimi burun farkiyla benden once soylemis.

ona ek olarak bugune kadar pek cok uluslararasi organizasyondan alnimizin akiyla ciktik. organizasyon (ve organize isler :))bizim en iyi bildigimiz islerden. bence alirsak dort dortluk bir organizasyon yapariz.

mondo trasho dedi ki...

bu konuyu eleştiren biri olarak kayseri kadir has ve aslantepe'den haberim var. buna rağmen diyorum, "bu üke bu şampiyonayı alamaz!" istanbul dışında zorlasan izmir kaldırabilir bu adaylığı. anadolu'da düşünemiyorum bir ev sahipliğini. sokaklarda ellerinde biralarıyla dolanan ingilizleri, almanları, hollandalıları geldiklerine pişman ederler. sosyal açıdan da imkansız yani. şansımız var diyenler kendi gerekçeleriyle bu umudu taşısınlar. ama benim umudum yok, o kadar. bunun körlükle felan alakası yok. konya'da, bursa'daki hareketlenmenin farkındayım. hatta projelerin hangi mimarlık ofislerince yapıldığını da biliyorum. konya'ya daha evvel iki proje hazırlayan mimarlık ekibinde arkadaşım var (boran ekinci mimarlık)... habersiz değiliz yani. haberimiz var, haberli olmamıza rağmen umut etmiyorum ben. bu kadar.

Olgu Akbayrak dedi ki...

Bu seneyi saymazsak 6 senede ülkeyi demir ağlarla yeniden örüp ulaşımı çözüp, Sivas'a (ve ben stad yapıcam diyen yerlere) 9-10 adam akıllı otel yapıp, polis okullarınının öğrenci alımlarını %100 arttırırsak şansımız olabilir... bu ülkede bürokrasi denen para çarkının olduğunu varsaymazsak bi de...

cisco dedi ki...

en buyuk sorun ulasim. mesela, grup maclarini trabzon'da yapmis ceyrek final icin izmir'e gidecek ingilterenin bilmem kac bin taraftari nasil tasinacak tarabzon'dan izmir'e? ucakla o kadar adam tasinmaz, tren yok. otobusle mi goturecez o kadar adami?

olimpiyatdan daha zor bence. bir tek sehir icin cozum bulmak nispeten daha kolaydir. ama dogru duzgun ulastirma politikasi olmayan bir ulkenin, bir anda boylesi bir proje+yatirim yapmasi oyle kolay degil. keske bu vesileyle demir aglarla orsek yurdu :)

benim fikrim italya goturur.

Unknown dedi ki...

Bence Beşiktaş'ta kendi stadını yapsın bitirsin, Istanbul'daki üç stad içerisinden en iyi ve en uygun olan ikisi seçilsin. Ben her türlü partizan yaklaşıma karşıyım.

Saygılarımla

NoWiTZKi_41 dedi ki...

Bütün stadlar,ulaşım,konaklamanın mükemmel olduğunu varsaysam bile Türkiye'nin alması bence imkansız.Çünkü; Türkiye dışındaki takımların maçlarını hangi vatandaş izlemeye gidecek?Stadları dolduramayız bile anca maç yapan 2 ülke vatandaşları ya da taraftarları gider.Benim fikrim bu ve Türkiye de maçlara futbolun güzelliğini izlemek için kaç kişi gidiyor.Gidenlerin çoğu küfretmek,bağırmak v.s.Son olarak bide olimpiyatlarda aday olmuyorlar mı.Türkiye ve olimpiyat seyircisi, komik, çünkü insanların bu zevkten haberi yok.(tabi medya ve yayın yapanlar sağolsun)

dugenci dedi ki...

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Gaziantep.....
Daha maçların oynanabileceği Kayseri ve Bursa da varken neden olmasin diyorum ben .