24 Şubat 2009

Galatasaray vs. Bordeaux ?

36 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne yapıp edip geçmemiz gereken bir tur. Takımın iki kere dibe vurma lüksü kalmadı sanırım.

seyfettintarantino.blogspot.com

Ck-Exclusive dedi ki...

Yeni hoca (Büyük Kaptan) bir maçta takıma ne kadar etkili olur, Cimbom Avrupa maçlarında iyi oynuyor felsefesi ne kadar daha geçerli olur bu maçta anlayacağız bakalım..

Bir tane daha kötü sonuç kabul edilir mi? Bence hayır.

İsim dedi ki...

Teknik direktör değişikliklerinden sonraki ilk 2-3 maç çoğunlukla olumlu sonuçlara gebedir değişikliği yapan takım için.
Bu bilinen bir gerçek.
Kocaelinden 5 yemiş futbolcuların günah çıkarmak zorunda olduklarını da biliyoruz.
Rakibin '10 numara''sı Gourcuff'un olmaması da Galatasaray için başka bir avantaj.
Hmm şimdi çıkardığımıztabloya bakalım.
4 Gün önce küme düşmenin en büyük
2.adayından evinde 5 gol yemiş takımı,Fransa ligi şampiyonluk adayına karşı favori yaptık.
Üstelik 1 tane yerse 2 tane atmak zorunda olduğu bir maçda.
Bu da pek mantıklı olmadı:)

azmi dedi ki...

bayılıyorum şu galatasaray taraftarının kendine güvenine. her manada dibe vurdular ama hala bordo karşısında üstelik 0-0 gibi tehlikeli bi skora rağmen hala anketlerde 65-35 yada 70-30 gibi oranları buluyorlar.. bence galatasarayın elenmesi iyi olur. zaten bunu geçse sonrasında almanya lideri hamburg çıkacak. herkes kabullenmiştir uefanın bir hayal olduğunu en azından lige konsantre olunur. yoksa bu gidişle galatasaay avrupaya çıkamayacak.. avrupaya gitmenin en kısa yolu olan türkiye kupası da yok.. en fazlası çeyrek final oynayabilecekleri bir kulvar yerine biraz toparlanarak seneye avrupayı zorlayacakları bir kulvara konsantre olmaları daha akıllı olur. bu turu geçip ardından hamburga elenmenin biraz heyecan dışında bir faydası yok. 2 kulvarı bu halde götüremezler. en azından 2. liği zorlayıp şl ile paraya kavuşsunlar. zaten 2 yıldır gs şl ye gidemiyor. bu sene imkanlarını çok zorladılar ve transferler yaptılar. gs ye lazım olan ütopik hayaller değil . acil para. onun adresi şampiyonlar ligi. yolu da lig 2. liği

IBRAcadabra dedi ki...

galatasaray taraftarının kendine güveni hep en olumsuz kosullarda basarılı olmasından,cıkıs yakalamasından dolayıdır.gecen seneki sampiyonluk bunun en yakın örneğidir.yine orhan ak cihan necati v.s. ile alınan 83 puan ve 4-0'ın ardından gelen sampiyonluk,chelsea'den 5 yenilip alınan uefa kupası.uefa'yı alırız gibi bi düşüncem yok ama nasılsa eleneriz ilerlemesekte olur mantıgı gs için değil diğer takımlar için gecerlidir.konu hamburg ve bu seneki performansı ise hertha'da onların sadece 2 puan gerisinde 3.cü ama daha taze yendik.

josemarcelosalas dedi ki...

Çok zor bir maç. Gourcuff da yokmuş. Bana Galatasaray turu geçer gibi geliyor.

Özgür Şeker dedi ki...

azmi

Hafife alma Galatasaray'ı

jose dedi ki...

Büyük Kaptan oyunculara kendindeki o hırsı aşılasın yeter..

Fatih dedi ki...

bazi insanlarin ufuklari, hayalleri ve hedefleri kucuk olur. elimizdekiyle yetinelim hesabindadirlar hep. yuvarlanip giderler.

gs turu gecer diyenler iste tam bunun tersi insanlardir. henuz ligin bitmis olmadiginin farkindadirlar. lige ek olarak bordeaux macinin da oynanmadan kaybedilmis olmadigini bilirler ve umitlerini, hayallerini, inanclarini yansitirlar bu tarz anketlere. dogrusu da budur. sonuc husran olursa da yapacak birsey yoktur, sonucta gelinen yer su ankinden pek de farkli olmayacaktir.

ama ya iyi biterse?

Efsane1925 dedi ki...

Bülent Korkmazla cimbom kazanır bence.

Bu arada aceto bugünkü Manchester maçıyla ilgili oynnandıktan sonraki yorumunu bekliyoruz.Özledik senin şamp.ligi analizini.

Ayberk dedi ki...

@azmi

Galatasarayli olmadigin icin Galatasaray taraftarinin kendine guvenini anlaman olasi degil tabii haklisin, zamanla ve yasanmisliklarla kazanilan birsey bu. O yasanmisliklar olmadan olmuyor.
Neyse Hamburg demissin. Bundesliga lideri falan demissin. Gecen hafta da Hertha Berlin'di o ligin lideri. Anlatabildim mi?
Sen kendini uzme. Galatasaray, Bordeaux'ya elenebilir de. Ama her durumda bu ligden CL vizesini alir, rahat ol.
Kadikoy'de sari kirmizi final kabusu, her ne kadar cok dolambacli bir anlatim yolu secmis olsan da belli oluyor maalesef.

pi dedi ki...

@azmi,


bayılmaktan çok kıskanıyorsun gibi geliyor yazdıklarını okuyunca.

Öldük bittik edebiyatı olmaz bizde, yenilsekte yensekte "aslanlar gibi" ayağa kalkarız. Kalkmışızdır. Kalkacağız.

Cem Kalay dedi ki...

@azmi

bayılıyorum şu galatasaray taraftarının kendine güvenine. her manada dibe vurdular ama hala bordo karşısında üstelik 0-0 gibi tehlikeli bi skora rağmen hala anketlerde 65-35 yada 70-30 gibi oranları buluyorlar..

Herkesin fikrine saygı duyarım tabiki. Ama unutmaki galatasaray Türkiye liginde ne sonuç alırsa alsın bu sezon uefada 1 kere metaliste kaybetmiş, fark olur dedikleri olympiakos, benfica ve metalist(biz fark atarız demiştik gerçi) mağlubiyeti ve herta berlin galibiyetleri. Son olarakta gene fark bekleyenlerin çoğunlukta olduğu bordeaux maçı.Bunlar gs'nin ligde ne sonuç olursa olsun avrupada farklı olduğunu gösteriyor.

Anket ile ilgilİ söylediğine gelirsek; galatasaray uefayı Türkiye'ye getiren tek kulüptür bu hedefin her zaman olması doğaldır. Uefayı aldığımız sezon kimse aklından elbetteki geçirmiyodu ama galatasaray taraftarı takımına her zaman güveniyordu her rakip karşısında.

Bordeaux bizim harcımız değil (bu lafı söyledikten sonra sizin harcınız kocaelispor gibi bir yorum gelme olasılığı yüksektir.Bu tam bir düz düşünen futbol cahili mantığıdır.)

Hamburga gelince telikeli takımlar ama gs bu turu geçerse (ki geçeceğine inanıyorum)onunlada başa baş mücadele edecektir. İki taraftada seyirci avantajını kullanabilir.

Unknown dedi ki...

bayılıyorum şu gs dışındaki takımların taraftarlarının aşağılık komplekslerine. gs hangi manada dibe vurmuş anlaşılır gibi değil. neymiş efenim en fazla çeyrek final oynanacaksa baştan elenilmeliymiş, 0-0 gibi tehlikeli skor varmış(sanki 1-0,2-0 yenilgi daha güvenli bir skormuş gibi), 2. liği zotrlayıp avrupa'ya gitmeyi zorlamalıymış, cartmış curtmuş.. siz küçük dünyanızda bu küçük hesaplarınıza devam edin. bizim yapacak çok işimiz var :)

skor tahminim gs'nin farklı galibiyet alacağı yönünde. ben diyim 4-0 siz diyin 5-0

xaar dedi ki...

uefa da final mi yoksa ligde sampiyonluk mu deseler eminim tüm taraftarimiz saracoglunda final der!O yuzden iki kulvar falan var demeyelim gs'nin onunde;tek kulvar ve tek hedef var bence,hele de oynayacagin final saracoglundaysa...Uefa da mücadele veren takimlara da bakarsak,oyle de kalburustu futbol oynayan bir ekip goremioyurum acikcasi,tamam belki de genel performansa bakildiginda galatasaray en kotu ekipler arasinda gosterilebilir ama bu bir turnuva ve turnava takimi olmak cok baska biseydir,yeter ki gerekli motivasyonu,arzuyu ve istegi gosterelim!Bence cokta uzak degil,Bordo gecelebiliyorsa,Hamburgta gecilebilir!Sonra finalin ceyregi!Kopruden once son cikisi gecmis oluruz!!!

---Anketde oyum uguruna inandigim icin Bordo ya gitti...

azmi dedi ki...

@hepinize

ben fenerbahçeli değilim. taner gülleriye kariyenin en parlak gecesini yaşatan galatasaray savunması en önemli adamı servetten yoksunken chamakh-cavenaghi-wendel karşısında ne yapacak göreceğiz. çok fazla ümitlenmeyin. sonra hayal kırıklığı büyük olur..
rüya takımınızın değişmez adamı sabri jokeri mehmet güven süper yıldızı deplasman fobili lincoln..arda kewell kondüsyon eksikli.. sakatlar bir dolu..

@mor

ligde 5.
steaua gibi vasat bir takıma elenip şl ve dolayısıyla parayı kaçırmış..
türkiye kupasında yok
teknik direktörü yeni yollanmış..

bunu 5 yaşında çocuğa anlatsan dibe vurmuş der.

ayrıca aşağolık kompleksi demişsin seviyesiz ve terbiyesiz bir yaklaşım olmuş. ben 3 büyüklerden birini tutmuyorum ki gs ye karşı bir şeyim olsun. buyrun halep ordaysa arşın burda sami yen ordaysa bordo burda. eleyin hep beraber sevinelim

seer dedi ki...

hiç mi duymadınız galatasarayın adının olduğu yerde umut vardır diye... umut koyup adını düştük peşine, saldır ulan gassarayım!

alessandro del piero dedi ki...

arkadaşlar vurmayın azmi öldü...

pi dedi ki...

böyle açıklama ya da savunma olmaz tabii ama biz daha evvel de 5 yedik. ilginçtir ki o 5 yediğimiz sezonlarda harika başarılar da kazandık. Hem de Lucescu ile Bursa'dan 5 yediğimizde şampiyon olmuştuk. Chelsea'den üstelik Sami Yen'de 5 yediğimiz vakit neler olduğunu herkes biliyor zaten.

Ayrıca Chamakh kim yahu? Wendel kim? Cavenaghi CM'den başka nerede harikalar yaratmış? Her biri iyi oyuncular olabilir öyle ahım şahım adamlar olmadığı da açık. Galatasaray'ın tek yapması gereken mücadele etmek. Gerisi gelecektir.

Bu takım tam potansiyelini sahaya yansıtsın bu defa 5 yiyen Bordeaux olurdu normal şartlarda. Şimdi anormal şartlar var fakat çok da tın. Patlatırız balonlarını.

Bugüne kadar Galatasaray'ı her küçümseyen, en makul ve anlamlı şekilde cevabını almıştır.

aksilaz dedi ki...

@azmi
yarın akşam maçtan sonrada yorumunu bekliyoruz...

Unknown dedi ki...

@azmi:
steaua gib vasat bir takıma yenilmiş doğru ama uefa'da yoluna devam ediyor. marta geldik.
turkiye kupası'nda yok doğru ama ligde liderle arasında sadece 8 puan fark var.
teknik direktörü yollanmış doğru ama elimizde hocasız şampiyon olmuş bir takım var.

bunları düşünürsek nasıl "her manada dibe çökmüş" bir takım görüyorsun?

aşağılık kompleksi seviyesiz ve terbiyesiz bir yaklaşım değildir. gayet psikolojik bir tespittir. terbiyesiz ve seviyesiz bir yaklaşım olarak görerek zaten tespitimi destekliyorsun ki en hafifinden alınganlığa işarettir.

aşağılık kompleksi insanın kendini çevresindekilerden aşağıda görme durumudur dersek; burda demek istediğim gs dışındaki takımların bordo gibi takımlarla kendilerini kıyaslayınca direkt "ya bırakalım nasıl olsa yenileceğiz, biz en azından lige asılalım" gibi yorumlara dalmasından geçer.

İsim dedi ki...

@azmi,

Bülent hoca'ya verdim linki.
Yazdıklarını soyunma odasına asacakmış maçtan önce.
Ben konuşma yapmayacağım takıma dedi.

beera dedi ki...

Büyük Kaptan'la ilk maç ilk galibiyet olacak inşallah.

http://muzortavegol.blogspot.com/

4suits1aim dedi ki...

Bende gs taraftariym ama cokta yanlis olmayan bir yoruma neden bukadar cullanilmis anlamiyorum. Nasi ki bordeaux ligde sampiyonlar ligini kovaliyorsa ve bunu uefa oncesi deklare ediyorsa, bizimde suan sampiyonluk ya da (neyazikki!)sampiyonlar ligi kalifiyesi su sartlarda oncelik olmalidir.

Tabiki ve de keske ciddi bi oyuncu toplulugu ve yonetim olsa da ikisinde de ilerlesek.

BuRaK dedi ki...

@mor

adama demediğimi bırakmamışsın. sana ne demeli. 4-0 5-0..türkiyenin en loser futbolcusu murat hacıoğlu geliyor dizkapağıyla gol atıyor taner gülleri artık hangi golü hatırlamıyorum birsürü attı çünkü istiklal caddes,nde yürür gibi.. servet yok teknik direktörünüz tarihi oyuncu olmak dışında şu diyebileceğiniz bi özelliği olmayan b korkmaz. birara bursaspora gitti 2 hafta sonra istifa etti niye gitti niye geldi kendi bile anlamadı ha bir de mesut bakkalın çıraklığı var. ve sen kalkmış 4-0 5-0 diyorsun..

bir de gayet mantıklı açıklamalar yapan birie psikolojik analiz yapıyorsun. ben de sana yaptım çok garip şeyler çıktı.

@azmi

söylediklerinin hepsi doğru. ama fazla tartışmaya girme. çünkü galatasaraylıların çoğuna göre hagi gelmiş geçmiş en büyüktür şartlar nolursa olsun onlar süperdir. lig sonuncusundan 5 yerler ama uefayı alırlar.

ayrıca kendince bir yorum yazan birine karşı ne kadar terbiyesi be kırıcısınız. yazdıklarını bülent hocaya yollamışmış. insan yalan atmaya utanır be..

azmi dedi ki...

@mor

gs yarın 4-0 5-0 alır diyen biriyle hiçbirşey konuşmam

@del piero

ölmedim hayırdır ??
@isim
gerçekten gönderdin mi yoksa internet ardından yazıor musun
öyle kafana göre..

@burak

ben görüşümü gayet açık seçik ve düzgün bir lisanla anlattım. sanırım haklıymışsın..

bir de aceto kusura bakmasın. madem öyle yarın bende bordo yu destekliyorum. galiba galatasaraylıların aklının başına gelmesi için son 1 aydır yaşadıkları yetmemiş. okkalı bir tokat daha lazımmış. ben de yarın fransızları tutacağım.. elenirse de üzülmem tabi.

azmi dedi ki...

bu konuda son birşey diyeceğim. kurduğunuz alaka şu. vay 10 sene önce chelsea ye 5-0 yenildik sonra uefa geldi. ama bilmiyorsunuz ki chelsea ye 5 yediğinde gs iyi durumdaydı ligde liderdi.. chelsea 5-0 lık maçı çok absürt bir maçtı. chelsea nini 5-0 yenmesi zaten sürpriz olmuştu. o gs zaten çok iyi durumdaydı öyle bir kazaya uğramıştı.. halbuki kocaeliden 5 yiyen gs dökülüyor..gs lileri biraz daha mantıklı olmaya davet ediyorum..

söyleyeceklerim bu kadar..

Chevic dedi ki...

@azmi
azimli çıktın profil gösteriminden ve milletin sinirlerini bozmaya çalışmaktan başka bir işe yarar mısın? Boş konuşmakta üstüne yokmuş tebrikler...

Julien Dekosta dedi ki...

azmiyle s...n tasi delermis.

yarin alicaz hayirlisiyla.

Trofolo dedi ki...

i love you azmi :)

barkan dedi ki...

gercekten bircok yorum elde avucta patlamis. :))

İsim dedi ki...

@azmi

Elbette göndermedim be güzel kardeşim.
Latifeydi o.
Bülent ile teşviki mesaim olsa
konumuz sen olmazsın:)
Görüşlerinde kendince haklı olduğun yerler vardı,sorun üslupla ilgili idi.
Galatasaraylı olmayan herkes için Galatasaray'ın rakibini tutmak bir hakdır,doğaldır.
Ama o senin tabirin ile 'Bordoeux'dan beklediğin tokad'ın patladığı yerden fena ses geldi.
Hamburg maçında görüşmek dileği ile.

Saygılarımla

azmi dedi ki...

i don't love you trofolo.

jose dedi ki...

azmi ayık ol.

anonim dedi ki...

ne tokatmış o be! vay anasını! bordeaux'nun atamadığı tokatı hamburger atsın diye bekleye dursunlar!

Unknown dedi ki...

4-0, 5-0 diyenle konuşmam tarzı laflar, şudur budur.. ironiden anlayamayan adamdan bana ne zaten.. bu sözüm burak için de gelsin..

buarada 4 tane attık, demek ki yarısını tutturmuşum daha ne?!?!

neyse bütün konuşulanlara zaten takımım sahada cevabı verdi :)

hamburg maçı için yorumlarınızı hazırlayın azmi bey ve tarafları..