20 Ocak 2008

Gastrocnemius

Fanatik Gazetesi'nden bir haber. Başlığı Lincoln'un sırrı. Devam edelim; neymiş sırrı?"Sakat olan Brezilyalı yıldıza 'Gastrocnemicus' teşhisi koyuldu. Sarı-Kırmızılı oyuncunun 3 hafta daha forma giyemeyeceği öğrenildi." Haberin detayı burada, isteyen okuyabilir. Tıp doktoru değil elbette okuyucu, sadece wikipedia'da aramışlar; neymiş bu 'Gastrocnemicus' diye? Bir kere yanlış yazılmış doğrusu Gastrocnemius olacak. Nedir peki bu? Bildiğin kas grubu, diz ile bilek arasında bacak alt arka bölgesinde. Böyle teşhis mi olur? Böyle sır mı olur? Bu sırra sahip olmak için Lincoln olmaya gerek mi var? Eğilip baksan sen de göreceksin o Gastrocnemius adelesini. Her Latince terimden korkacaksak böyle....

4 yorum:

CanBey dedi ki...

muhteşem basınımız şunu mu demek istiyor acaba?
-lincoln de bi kas var kimsede yok öyle kas, öyle bi kas ki sahibine dert!
ya da
-herkeslerde bulunan gastronemius lincoln'de yokmuş meğer!

başka türlü şey aklıma gelmio.kas grubunun ismini hastalık/sakatlık diye sallamanın da neresi gazetecilikse.salliycan madem hakikatten de aç google'a yaz. azcık tutarlı salla.

bi de yıllar evvel baliç fenere transfer olduğunda,bir gazetede -milliyet'ti sanırım- boy boy fotoğrafları çıkmıştı baliç'in baldırlarının. güya çok özel bir kas vardı baliç'in bacağında,aşırı gelişmiş,ondan toplara çok sert vuruyodu. kasın ismi de yazıyodu haberde. bir tam sayfayı baliç ve bacaklarındaki o kendine özgü kaslara ayırmıştı söz konusu gazete.
o zaman internet bu kadar yaygın değildi tabi..
eyvallah aceto, iyi güldürdün beni akşam akşam.

cmzrfdl dedi ki...

basına "cerebrum" teşhisi koyacak bir doktor aranıyor.

Adsız dedi ki...

linderoth'da kemik buyumesi var ya, belki lincoln'de de kas buyumesi vardir, kac zamandir medyada da gozukmuyo tamamen kas olmustur lincoln:) hayir ben hep merak ediyorum bu haberleri yapan adamlarin egitim ve IQ seviyelerini. gerci bu sitenin adini akillarinda tutup da giremezler ama girebilenlerden biri soylese keske.

Adsız dedi ki...

bu adamların yaptığı gazetecilik değil, sadece biraraya gelip saçmaladıkları ilk şeyi dizgiye verip renkli basmaktan ibaret!!

sorun 1-bu müsvette kağıtlarını alan arkadaşlar, motorda vapurda gördüklerim, nasıl bir tatmin sağlıyorlar 4 büyüğe en az 2-3 sayfa ayrılıyor!! ne var lan hergün bu kadar yazacak? arda espri yaptı, carlos idmanda sert şut çekti !!
sorun 2- lincoln'ün durumu, kulüp çıkıp sağlık belgelriyle cevap veremedikten sonra, kahvehane merakıyla bu ve benzeri haberler daha çok çıkar
sorun 3-belkide en önemlisi bu; yazan yalan yazdığını biliyor, okuyan yalan olduğunu zaten biliyor, ee o zaman neden para verip bu müsvetteler alınıyor? okulda öğrendiğim iktisat teoremleri ile açıklayamiyorum bu tüketici davranışını