21 Eylül 2007

Berkant: Futbolcu olan

Galatasaray'da antrenman topçusuydu. Hafta içinde antrenmanlarda harikalar yarattığı haberleri çıkar oldu ki ilk onbirde sahaya çıktığında eli ayağına dolanırdı. Liverpool deplasmanında harika oynadığını hatırlarım, olmadı Galatasaray'da. Beşiktaş'a gittiği gün; "ben zaten çocukluğumda Beşiktaşlıydım" dedi, başka çaresi de yoktu. Bir son dakika golü vardı galiba orada da. Bayern Munih altyapısındayken Beckenbauer'in "büyük yıldız olacaktı ancak atlaması gereken bir basamak vardı, orada takılı kaldı" dediği futbolcudur Berkant Göktan. Bundesliga'ya döndü Kaiserslautern'de de iş yapmadı, bitti derken, 1860 Munih'de patladı. Daha 27 yaşında. Bu gece St. Pauli'yi 2-1 yendiler, 1 golü de o attı 46.500 taraftarının önünde Allianz Arena'da. 6 maçta 3 golü var. Bazen uçurumun kenarından dönersin futbolda işte böyle...

7 yorum:

Ömer dedi ki...

Berkant'in kucukluk soylemi yalan degildi yalniz.
17 yasinda Bayern Munih'te parladigi zamanlarda Hurriyet'e de ayni demeci vermisti.

Munih ile ilgili bir takintisi vardir belki de kendisini. Munih'in diger ekibine gidince "en azindan simdilik" duzelme gostermesi dikkat cekici zira.

cmzrfdl dedi ki...

almanya'da juve ile yaptığımız bir maç hatırladığım en iyi futboluydu zatı muhteremin.

Yağız Gönüler dedi ki...

Frikik uzmaniydi bayer munih b'de oynarken. Ümit milli takimda da affetmezdi heryerden vururdu. Kayboldu gitti derken yeniden parliyor su siralar.

Adsız dedi ki...

galatasarayda oynarken bi bar olayi vardirki gazetelere barin duvarina isedi die haberi cikmisti

Adsız dedi ki...

bir röportajında kendisinin dediğine göre almanya'da bir kızın peşine düşmüş, ondan sonra da futbol mutbol hak getire tabi.

yine efsaneye göre bu altyapıdayken antrenmana geç gelir. kapıda lothar matthaeus karşılar. senin adın ne der. -berkant. -peki benim adım ne? -matthaeus. o zaman sen benden önce geleceksin idmana. işte öyle

ısmarlama gezgin dedi ki...

görevimizi yerine getirelim ve izleyelim, izletelim..

http://www.youtube.com/watch?v=Rh2okyHmOFw

Papasito dedi ki...

videoda golden sonra big mac olmuşlar :))