27 Aralık 2006

Tekila ve tango


Dünya Kupası'nda Meksika'nın başında elinden sigarasını düşürmeyen, mikili kravatlı adamdı Ricardo La Volpe. Evine yollayan kendi vatandaşları oldu. Arjantin'e elendikten sonra memlekete döndüğünde Boca Juniors 'un başına geçti. Meksika Milli takımından ayağını kaydıran Hugo Sanchez de onun koltuğuna. Boca'da geleceği gören Maradona oldu. Bu adam görevde kalırsa kulüp üyeliğinden istifa ederim dedi ama yanar döner olduğundan dediğini de yapmadı.

Apertura'ya sağlam girdi Boca. River Plate deplasmanına derbiye gittikleri gün 4 puan öndeydiler. River'da Gallardo yedek, Ortega alkol tedavisindeydi. Favori Boca'yı, Monumental'da darmadağın etti River Plate. Higuain 2 gol attı ve o maç onu Real Madrid'e taşıdı. La Volpe'nin sigarayı 3 pakete çıkardığı günlerdi.

Son iki haftaya girilirken La Volpe'nin Boca'sı Estudiantes'in 4 puan önündeydi. Belgrano deplasmanında 1-0 mağlup oldu Boca, Estudiantes, Argentina Juniors deplasmanından bir puanla döndü. Ligin son haftasında şampiyonluk için Boca'ya evinde bir puan yetiyordu. 1-0 öne geçtikleri maçı 2. yarıda 2-1 verdiler. Estudiantes, sahasında 84 dakika gol atamadığı maç 2-0 aldı. Puanlar 44-44 eşitlendi. Kurallar gereği tarafsız sahada bir final maçı oynayacaklardı. Racing'in stadı Boca, 1-0 öne geçti. Estudiantes ikinci yarıda maçı çevirdi ve son 10 yıldır yenemediği rakibini 2-1 mağlup etti ve şampiyon oldu.

Buenos Aires yanıyordu. Ricardo La Volpe başkente dönemedi. Dönse kovulmaktan beter edeceklerdi Boca'nın kıyısında. Yerine Velez Sarsfield 'in hocası Miguel Angel Russo geldi. Teknik direktörsüz kalan Velez Sarsfield da Ricardo La Volpe'ye gel bizi çalıştır dedi.
Şimdi Clasura'da La Bombonera 'da Boca taraftarı onu bekliyor. Gel gelmeyen ibne.
Ricardo La Volpe 54 yaşında. 1978 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin milli takımının yedek kalecisiydi.

Hiç yorum yok: