10 Ekim 2008

Juventus Dereyi Geçerken

Juventus'da kötü gidişin faturasını teknik direktör Ranieri'ye keserler mi? Kötü gidiş dediğimiz de; lider Lazio'nun sadece 4 puan gerisindeler. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynayacaklar ve onun öncesinde Napoli deplasmanına gidiyorlar. Ranieri şimdilik başta Trezeguet olmak üzere takımdaki sakat oyuncuları bahane ediyor. Buffon 2 ay, Camoranesi de 1 ay yok şimdi. Bu iki maçta Juventus'u yıkarlarsa Ranieri'nin işi daha zorlaşacak. Peki Juventus sezon ortasında teknik direktör değiştirir mi? Ben de inanmakta güçlük çektim ama gerçek bu: Juventus 40 yıldır teknik direktörünü sezon ortasında kovmadı 1969'da 3 mağlubiyet, 2 beraberlik, 1 galibiyetin ardından Luis Carniglia'yı göndermişler. Juventus taraftarının %6o'ı Ranieri'nin Juventus'u çalıştıracak kalibrede bir teknik adam olduğuna inanmıyor. Haksız da değiller...

9 yorum:

DaesAgelmar dedi ki...

Ranieri fikrimce Chealse sonrası gelebileceği en iyi takıma geldi. Ama bu sezonki transferleri ile oynatmaya çalıştığı futbol ingiltere tecrübesine yakışmadı. Zaten italyan olması sebebiyle alışkın olması gerektiği düşündüğüm basının eleştiri mekanizmasına da adapte olamadı gibi duruyor. Juventus zevkli futbol oynamaya başlaması için köklü bir değişikliğe gitmesi lazım. Mourinho yu gördük bu kızkardeşlerin en ünlüsünden birisi olan Juve nin başına Slaven Biliç gelse acaba nasıl bir oyun izlerdik italya da?

devletli dedi ki...

bu adamı takımın başına, hem de deschamps'ı kovarak getirmeleri bir önceki sene yaşadıklarından büyük skandaldı. oh olsun, hatta beter olsunlar. hiç sevmem.

zachpaulsen dedi ki...

ranieri hiçbir takımı çalıştıracak kalibrede biri değil ne juventusu. gereksiz biri; tam bir overrated. ama domenech'i bu konuda kimse geçemez heralde.

peralta dedi ki...

yanılmıyorsam 2003-2004 yılı şampiyonlar ligi çeyrek finaliydi. Highbury'de 1-1 in rövanşına çıkmıştı arsenal ve chelsea. son dakikalarda wayne bridge'in golüyle chelsea deplasmanda 2-1 öne geçmiş, arsenal'i elemişti.

Arsenal o sezon nottingham forest'ın rekorunu kırmıştı sanırım, üstüste yenilmeme rekorunu.

Ranieri'nin o galibiyetten sonraki sevincini unutamam. bence de çaplı bir adam değil ama o sevinçle de gönülleri fethetmişti.

jose dedi ki...

Bende Juve taraftarı ıle aynı gorusteyım.5-6 senedır bu adamın yetersız bır hoca oldugunu dusunuyordum ve yanılmıyorumda zannedersem.Bır kac kezde blogdakı eskı postlara yazdım aynı seylerı.Deschamps gıtmemelıydı

Unknown dedi ki...

lippi yi kovup ancelotti yi getirişleri sezon ortasına denk geliyor olmalı.. 4.5 sene oluyor yani birinci lippi dönemi. jose yi juve halleder diye düşünüyordum bu arada ben geçen sene ama inter e gitti. hem çapsız ranieri yerine gelecekti (tekrardan) hemde sessiz ve derinden operasyon tam juve ekolüydü. ama mavi sevgisi var herhalde (porto çelsi inter).

ynwa dedi ki...

napoli deplasmanı + iki real madrid maçıyla birlikte biletini keserler ve 40 yıllık seri de biter diyorum ben.

YK dedi ki...

Başkan'ın yollayacagını sanmıyorum. Bugün de arkasındayız demeci verdi. Gidecegini bilsem iki macı da kaybetsin derim...
Yanlıs transfer yaptı, Juve hep saglam orta saha ve defansla oynamıstır basarılı oldugu donemlerde...
Nerede cannavaro-Thuram...Vieira-Emerson ikilisi nerde simdiki defans ortasaha... Saglam savunmayla gol yemiyor, 1 tane atıp ustune yatıyordu, simdi ne yatacak savunma var, ne atacak hucum...
Biraz paraya kıyıp ortasahaya bölücü, sert bir adam almalı, savunmayı da adam gibi kurmalı, bir de zhirkov iyi gider tabi. Bastian da gelirse hucum hattı kendine gelir.
Rafa Benitez Juve'ye diye duydum ama ne denli dogrudur bilmiyorum..Bugun de yaya toure ve eboue lafları geciyordu...İyi gider ama zor be..

Fethi dedi ki...

o değilde hector cuper vardı ne oldu ona.ranier'i kalibresindeki adamların juventus'u çalıştırdığı ortamda niye gürcistan gibi bir klüple yetinir veya yetinmek zorunda kalır.

yazık...