11 Ekim 2008

Hayat Varsa Umut Vardır

Türkiye:0 Bosna Hersek:1 (İlk Yarı)
Ramon: "Hayat varsa umut vardır"
***
Türkiye:2 Bosna Hersek:1
İlk yarıyı mağlup kapatınca Euro 2008 ve Ramon'un meşhur lafı geldi aklıma. Oturdum ekran başına, yukardaki başlıkla açtım postu, belki uğurlu gelir diye.. Sağol Ramon...
***
3 Büyüklerden biri Anadolu takımını misafir ediyor havasında bir maçtı. Rakibin kalesinde Hasagiç varsa çapı kaçtır ki? Bence o Sabri değildi. Dani Alves girmişti içine. O nasıl performanstır kardeşim? Semih'i özledim bu takımda; Nihat'ı da Tuncay'ı da Hamit'i de. Kendi takımlarında düzenli forma giymeyen 5 oyuncu vardı sahada. Bu kadar genç bir kadroyla skorun altından kalkmak iyi haberdir. Çarşamba akşamı oynanacak maçtan sonra çok şey değişecek milli takımda.

39 yorum:

jose dedi ki...

2-1 Turkiye

Umut var:)

Cem Kalay dedi ki...

Umut fazlasıyla var! helal olsun milli takım!

Baris dedi ki...

aceto abi bunun ispanyolcası nasıl acaba ?
yani şunun : "Hayat varsa umut vardır"

T.West dedi ki...

İlk yarıda dökülen İbrahim, 2.yarıda aslan kesildi. Sanırım maç yapmamasıyla alaklı durum. Sürekli yedek oturuyor Getafa'de.

Oyunun seyrini değiştiren hamle kesinlikle Halil'n oyunu girmesiydi.

Julien Dekosta dedi ki...

batuhan tercihi cok elestiriliyor ben destekledim hocayi, batuhan kesinlikle kazanilmasi gereken bir adam, kazanilirsa dunya futbolu kazanacak ayni zamanda.

Nuri tercihide cok mantikliydi absurd gozuksede ilk basta, ayhanin gozukmedigi orta saha toparlandi ve top yapmaya basladik.

yedigimiz gol karbon kopya cok degil son 3 macin 2 sinde aynisini yedik; almanya, belcika..

Ibrahim kasi allah korudu resmen, yanlis tercihti bence, bu arada soruyorum bu adamin stoper oynamisligi var midir?

Arda, Balta, eksiksiz oynadilar, ozellikle hakan balta oyununun cok uzerine koymaya basladi, 40 metreden ayaga paslar falan.. cilgin attirdi bazi bazi.

Servetin cikislari sonunda bir ise yaradi.

Ve son olarak sabri, macin adami tabikide, azcik ayagi duzgun olsa kesinlikle ust duzey bir adam olurdu, sanirim herkesin fikride budur ama inanci, istegi yetti bugun helal olsun.

Estonya maci cantada keklik degil,talin kesin acaip soguktur ve milli takimin 2 mac ust uste oynadigi donemlerdeki karnesi ortada, umarim kayipsiz cikariz.

Baris dedi ki...

Babylon "Si hay vida hay esperanza" diye çevirdi. Doğru mu aceto abi ?

Orkun dedi ki...

@barış

mientras hay vida hay esperenza

bozo dedi ki...

geri dönmek direk kazanmaktan güzel:D
tabi kazandıkça

gogo dedi ki...

dikkat ettiğim kadarıyla 2. golü attığımız anda topla oynamada %65 idik. ortalar(toplam/isabetli) ise 31/22-8/2 idi. dünyada hiç bir takımdan 13 sakatı varken daha iyi bir oyun bekleyemezsiniz.

insivible dedi ki...

si hay vida, hay esperanza

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

iki kelam edeyim. fatih terim'in karşısında atak yapmayan, atak yapmaya da niyeti olmayan bir bosna takımı var, halihazırda 2 önliberoyla oynayan milli takım'da batuhan sakatlanıyor, batuhan çıkarken yerine bir diğer ön libero olan nuri şahin giriyor (bu arada nuri şahin'in oyun kurucu filan olmadığını şiddetle belirtmek isterim). bu değişiklik sırasında skor tabelası 1-0 mağlup olduğumuzu söylüyor. sanırım bu maçın kritiğini yapmak için bu cümleler kafi...

MiyOzzy dedi ki...

Her takım zor anlar yaşıyor, rahat maç hiçbir zaman olmaz.

Batuhan sakatlandıktan sonra Bosna defansının yırtılmasına neden olan o. saha üçlemesi ve Kazım'ın forvete geçmesi, maçıda t.direktörün doğru şekilde yaşadığını gösteriyor.

Hiç kimse kendini kandırmasın herkes Halil'in oyuna gireceğini düşündü.

arancia meccanica dedi ki...

Mientras hay vida,hay esperanza ;)

ssim dedi ki...

sabri ne neymişsin yaaa :)

umutation! dedi ki...

sabri "magic boots" bulmuş bir yerden sanırım...

duran topların usta ismi oldu çıktı adam 3 günde, çalışmakla olmaz bu kadar değişim, kesin büyü var işin içinde.

Bulletride11 dedi ki...

@ Barış



"si hay vida hay esperanza" gibi bir şey olması lazım.

mre dedi ki...

Türk Milli Takımı: Kimsenin gerçekten sevmediği, kötü sonuçlarda herkesin hocasından federasyon başkanına kadar kiminle kuyruk acısı varsa onu yerden yere vurduğu, bunları yaparken de tuttuğu takımın gözlükleriyle baktığı, bir anlamda mağlubiyetinin galibiyetinden daha çok mutlu ettiği takım.
Tabi tüm bunlara rağmen alınan herhangi bir başarıda sokaklara dökülüp havaya ateş ediyoruz çok hak etmişçesine.

Kel alaka bir not: İngiltere Kazakistan'ı 5-1 yendi.Bir takım yenerken ancak bu kadar rezil olabilirdi.

Unknown dedi ki...

şu takımda mehmet yıldız neden oynamaz hala anlasılabilir bişey degil ...

GSveFutbol dedi ki...

sabri'nin problemi bu..senede 1..bir de liverpool maci vardi oynadigi..Sabri guzel zemini ariyormus oynamak icin dedirtmisti..

papaz dedi ki...

ibrahim kaş ve batuhan dışında 11in hepsi takımların oynayan adamlar, o 5e takıldım ben:)

papaz dedi ki...

bide ibrahim kaşın asıl yeri stoperdir, oynamışmı diye soran bir arkadaş vardı...

Julien Dekosta dedi ki...

"Çarşamba akşamı oynanacak maçtan sonra çok şey değişecek milli takımda."

bulent abi burda ne demek istedin acar misin biraz?

jose dedi ki...

sakatlar gerı gelecek mart ayında demek ıstedı orda aceto.

Radical Media dedi ki...

Volkan Demirel , İbrahim Kaş ve Hakan Balta bu takımın zayıf halkaları . Kapasiteleri bariz bir şekilde yetersiz. Bosna'dan bir gömlek üstün bir takım olsaydı Ayhan ve Servet de elimizde patlardı . Batuhan ortanın üzerinde , Nuri Şahin ise iyiydi.

neuron study dedi ki...

sabri de souza

tofi dedi ki...

şu ilk yarıları çöpe atmaktan bıktım, hala bir sistem yok, her gün biri çıkıyor ve günü kurtarıyor, batuhandan bence hiç bir sey olmaz, kabiliyeti de yok, ve ağır, insan nerde hakan şükür diyor, volkan da şu komediye son verse iyi olucak, iyice saçmalamaya başladı

orkun dedi ki...

@orkun;

İki orkun varız galiba :)

Bellamy. dedi ki...

Bülent Ağabey değişecek şeylerin başında Fatih Terim mi geliyor yoksa? Galatasaray spekülasyonları doğru mu? Ronaldo'nun adı geçiyor ne diyorsun?

delgado dedi ki...

sabri'nin ortalarında bu sene gözle görülür bir değişiklik var. eskiden bırakın kanattan gelerek orta açmayı, ölü bir topu yönlendiremezdi. kesinlikle çalışmayla olduğunu düşünüyorum.

pi dedi ki...

Bu maçın sonunda dahi Fatih Terim'e çamur atanları anlamak mümkün değil. Takım geri düşmeseymiş bir maçta da! Fatih hoca mı "bırakın len top bende" diye bağırdı da içeri aldı topu? Mevlüt tonla gol kaçırırken Fatih hoca formasından mı çekiyordu anlamadım ki nedir?

Biraz objektif olun ya, bırakın şu yabancı sevdanızı. Elin teknik direktörü sansasyonel olaylar, açıklamalar yaptığı vakit "stresi takımdan uzaklaştırıp kendine çeken karizmatik teknik direktör" oluyor da, tarihimizin en önemli başarılarını bize yaşatan Fatih Terim kaka, kötü oluyor. Kişiliğini geçtim, taktik zekası ve oyunu okuması dahi acımasızca eleştiriliyor.

Her hamlesi ders diye okutulur Aragones'e, Skibbe'ye...

Unknown dedi ki...

sabriye büyü yapılmış diyen bir arkadaş vardı yukarıda evet katılıyorum büyüyü yapanda "oz büyücüsü" sanırım.

a.c. sedef dedi ki...

sabri gözlerime inanamayacağım kadar iyiydi.nuri'nin kötü olduğunu kimse söyleyemez.ayhan gibi topu ayağında fazla tutan bir adamdan sonra aldığını ileriye pas yapan adam arasındaki farkı göremiyorsak çok yazık...ayhan cidden çok kötüydü.topu ezdi de ezdi.aldığını bırakmadı.pasları gitmedi.nuri girmese top yapmakta çok sorun yaşardık.allah'tan nuri sonunda aklına düştü fatih hoca'nın.

hakan'la arda çok üst düzey değillerdi.özellikle arda belçika sonrası çok vasat göründü.kimse söylememiş ama kazım da iyiydi.sabri'yle çok iyi çalıştılar.forvette batuhan bir şey göstermedi.ama ilk maçı tabi.hoşgörülü olmak lazım.bunun dışında mevlüt'ün şanssızlığını kırması iyi oldu.halil belçika maçındaki pasif görüntüsünden kurtulmuş göründü.mevlüt'le birlikte bosna'yı baya zorladılar.

valla arkadaşlar birilerini kazanmak zorundayız.ibrahim kaş'ı batuhan'ı nuri'yi mevlüt'ü...yoksa 36'lık stoperleri forvetleri orta sahaları izlemeye devam ederiz.bu oyuncular da hata yapacaklar.ağzımızı açtığımız zaman "nerde bu gençler.oynatılsalar." diyoruz ilk hatalarını yaptıkları zamanda da "aaaa hata yaptı." diyoruz.hata yapacaklar ki öğrensinler.öğrendikleri zaman bizi bir yerlere mutlaka ki getireceklerdir.o zamana kadar sabırlı olmalıyız.

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Halil'in, kendisine pas atılan topu kendi arasından geçirip en yakın rakibinden 10 metre uzakta kaleye kadar gelmesi... O neydi öyle ya? Halil bunu yapabilecek kadar yetenekli miydi:)


Arda'nın biraz etkisiz kalması sonucunda babamın sarfettiği cümle;
"Bu Mehmet Aurelio'yu Kewell'la değiştiremiyor muyuz?" :)

pi dedi ki...

varın şans deyin, varın istediğinizi deyin, oyuncular geliyor gidiyor, takım bambaşka kadrolarla, önemli eksiklerle çıkıyor, yine son ana kadar mücadelesini yapıyor.

fatih hoca varsa umut vardır, bunu bilir bunu söylerim.

NADNAD dedi ki...

bana umıt mıllı takım a takımdan daha ıyı olcakmıs gıbı gelıyo ılersı ıcın---sercan daha once turkıye ye gelmemıs kadar farklı bı golcu --sol kanat alpaslan sol kanatımızın hıc olmadıgı kadar hızlı ve topa hakım--ozer hurmacı c ronaldo edasında
umutluyuz ılersı ıcınde en buyuk Turkıye ,yeter kı kendımızı kucuk gormeyelım ,her anlamda herseye sahıbız .

Emin Sarıal dedi ki...

Norveç maçı aklıma geldi.yine bir sakatlık.yine dönen bir maç. akıllanmayan.ders almayan bir teknik direktör.

Beta Karoten dedi ki...

Sabrican Kewell'dan bişeyler kapmaya başlamış.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

síííííííí

luchar por ella...

erssre dedi ki...

rakıcı gidecek hamdaolsun portakal suyu'cu gelecek mi demek istiyorsun abi?