6 Ekim 2008

Aguirre vs Aragones&Skibbe

Barcelona'dan 6 yiyen Atletico Madrid'de suçu kime yüklersiniz? Teknik adama mı; futbolculara? Bence ortada suçlu yok. O da böyle bir maçtı işte, 8 dakikada 3-0 olan, 30 dakikada her vurulanın gol olduğu, ilk onbir seçiminin ya da dizilişin yargılanmayacağı bir 90 dakika. Eninde sonunda birinin ya da birilerinin kalkıp sorumluluğu alması lazım tabii medya karşısında. Atletico Madrid'in teknik direktörü Aguirre de çıktı aslanlar gibi "tek sorumlu benim" dedi. Futbolcularına laf söyletmedi. Dönüp bizim ligimize bakalım. Aragones devrenin bitimine saniyeler kala Maldonado'yu alıyor oyundan. Skor 0-2, taraftar çileden çıkmış; açık açık "buyrun yuhalayın" diyor tribünlere. Skibbe, Bursa'da Yusuf'u durdurmak için tek bir hamle yapmıyor maçtan sonra mağlubiyeti "Servet'in hatalı pasıyla 2. golü yedik" cümlesiyle tarif ediyor. Futbolcu milleti de etten, kemikten. Bugün kendilerini satılmış, hedef gösterilmiş hissedenler yarın ne düşünür acaba? Feldkamp, Bordeaux deplasmanında mağlubiyeti Linderoth'a yükledikten sonra İsveçli sakatlanana kadar elini ayağını çekmedi mi sahadan?..

22 yorum:

Recoba dedi ki...

Aregones dünkü basın toplantısında tüm suç benim dedi. Bunu dikkate alın admin.

Unknown dedi ki...

aslında pek sevmemekle beraber bu hafta aguirre in gösterdiği tavrın bi benzerini konya teknık direktörü giray bulak gösterdi...
mactan sonra "tüm hata bende 2-1 öndeyken önde basın, daha atak oynayın diye futbolcularımı yönlendirdim onlar da yerine getirdiler .hata bende, öndeyken bu kadar atak oynamamamız lazımdiı"
Bunu söyleyen 2-1 öndeyken 2 topu direkten dönen, rakibe nefes aldırmayan futbol oynatan konyaspor teknik direktörü..
boyle acık yürekli olun yeterki ,yenildikten sonra türlü bahaneler,suçlu arama tripleri falan artık çok alıştık zaten...

tahir durten dedi ki...

skibbe aciklamalariyla kredisini bitiriyor... boyle giderse yarinda cikar arda'ya laf eder sakat sakat oynattiktan sonra...

vts dedi ki...

Aragones bu ucuz hamlesini Carlos'a da yapabilir mi acaba? Laubali paslarından ya da umarsız çıkışlarından sonra yenen bir gol ve santrayla birlikte kulübeye yol alan bir Carlos görür müyüz?

egooistt dedi ki...

ancak şunu söylemeliyim ki aragones maçtan sonra tek hatalı benim dedi.. maldonado olayına da katılıyorum tamamen..

AbSurDMaN dedi ki...

Yahu,Servet o pas hatasını yapmasa diğerleri illa ki gol olacaktı.Sen maçın başından beri etkili olan bir adamı tutmak için hiçbirşey yapma ama her kötü oyuna bahane bulmayı bil.Veteran Yusuf tek başına yıktı Galatasaray'ı,Skibbe anca kenardan izliyor.Hadi teknik direktör o gün maç izlemeye gelmiş,ben burda futbolcudan da insiyatif almasını beklerim.Hiç mi kimse,mesela Ayhan içinden "yav bu adam felaket oynuyor dur şunu marke edeyim" demiyor ? Biri gelse markaj etse en olmadı 50. dakikada iptal olacak oyundan kopacak adam.Hiç koşmadan Lincoln'ün yapamadığının 10 mislini yaptı elini kolunu sallaya sallaya.Bursa yenilgisi,antrenörün suçlanacağı yenilgilere örnektir,dersliktir.

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Skibbe cok dogru bir tespit yapmis: Ikinci gol Servet'in pasindan yendi. Servet haftalardir ayni hatayi yapiyordu. En sonunda da gol yedirdi. Kontraatakla gelen takima karsi Yusuf'u adam adamayla durduramazsiniz. Bursaspor baskili oynuyordur, o zaman Yusuf'a adam markaji yaparsiniz. Bursa'nin bütün pozisyonlari kontradan. Servet eger 20.000 kisinin önünde Arda'yi azarlamayi biliyorsa hocasinin yaptigi acik elestiriyi de kabul edecek.

Adsız dedi ki...

Kaç haftadır Servet Skibbe'yi eleştiriyordu haddi olmayarak. Bir kerede Skibbe eleştirsin Servet'i küsmece darılmaca yok sporcu çıkışında kameralara dert anlatılıyorsa, bu da yapılır hoca tarafından.

Albo dedi ki...

Skibbe'nin maç sonu değerlendirmesinde ikinci golün nasıl yendiğini vurgulaması mağlubiyetin sorumluluğunun bütünüyle Servet'e yıkılması olarak algılanmamalı. Medyada yansıtıldığı şekliyle "Tüm suç Servet'in" mealinde bir cümleye rastlamadım ben basın toplantısında.

Maçla alakalı karamsar nokta takımın hücum planı olarak hala Baros, Arda ve Lincoln'ün o günkü form durumlarından başka yaslanılacak bir unsurun ortada görünmeyişi.

aksilaz dedi ki...

aragones-skibbe-saglam üçlüsü gittikçe kötu oynatıyorlar takımlarını.ersun yalan aradan cıkıpta sampiyon olursa türkiye ligi ölmüştür diyebiliriz.bu takımları bu hale getirenlere yazıklar olsun.ama kilit isim başkanlar bunuda unutmamak lazım

erssre dedi ki...

skibbe aklı başında taraftarın düşündüğü şeyleri yapıyor aslında, tek sorun iş işten geçtikten sonra yapıyor.

Emir dedi ki...

Alman ve Avusturyalılar'ın ortak özelliğidir; iyi bişey yaptın mı seni pek övmezler ama hatalı bişey yaptın mı direkt yüzüne vururlar, insanların ortasında rezil ederler..

Skibbe zaten geldiği günden beri maçtan sonra her röportajda "maçın önemli anları"nı anlatır gibi pozisyon pozisyon herkesin gördüğü şeyleri anlatıyo. Adamın fazla kafası çalışmıyo gayet basit..

Turiaf dedi ki...

2 sene önce alay konusu olan Zico-Gerets-Tigana üçlüsü Aragones-Skibbe-Ertuğrul üçlüsüne göre çok daha iyi açıkcası.

Akay dedi ki...

servet efendi maçlardan sonra çıkıp "hocanın taktiği yüzünden bu kadar pozisyon veriyoruz" diyerek skibbe yi hedef gösteriyorsa , sikbbe nin de maçtan sonra servet in hatasını söylemesinde bir sakınca görmüyorum ben. eğer skibbeyi eleştireceksek başka bi argüman bulmak gerekiyor sanırım...

thunderbird dedi ki...

Bütün maçın suçunu Servet'e yüklemek gibi bir amacı olduğunu sanmıyorum Skibbe'nin maçın analizini yaparken 2. golden ötürü suçladı Servet'i ki gayet normal bu.

Linderoth vurgusu ise tam komplo teorisi olmuş.

del piero dedi ki...

aragones tüm suçu yüklenip, üstünede özür diledi!!!
aslında aragones'te suçu kolayca volkana atabilirdi.

bunlar önemli tabi ama özürlede düzelmiyor herşey...işimiz çok zor bu sene çooook!!!

Ortega dedi ki...

Aragones'in yanında ona Türkiye ligini anlatacak adam yok. Hadi onu geçtim de. Skibbe'nin yanındaki Ümit Davala ne işe yarar? Yusuf'u anlatmadı mı Skibbe'ye? Eğer anlatmadıysa, ne diye para alıyor Gs'den?

Modric dedi ki...

Hepsine varım da 41.dakikada takım 2-0 maglupken o dakikaya kadar bana göre Mehmet Topuz`u oynatmayan Maldonado yu cıkardıgında ekranda Deniz i görünce sok oldum hani bi Burak bekliordum acıkcası zaten maglupsun bari artık macı riske et ama Aragones nedense herseyden vazgecer ama cift on liberodan asla.. Bana göre su ana kadar Fenerbahce teknik direktörü olarak yaptıgı en anlamsız degisiklikti , oyuncusunu yem etti resmen , ki 3. ve son degisiklik hakkını 41.dakikada kullanması da cok ilgincti. Uefa esame listesine adı verilmeyen Deniz bi anda kurtarıcı rolunde sahaya girdi gercekten uzun yıllardır takımım Fenerbahce yi Kayseri karsındaki kadar aciz görmemistim , buna 6-2 lik Manchester macı da dahildir. Her mac sonrası cok sakatımız var hikayesi de artık bayatladı gercekten , 3 kulvarda mucadele edicek takımın kadrosunu genisletmeyenler 2 kaleci ile butun sezonun cıkarılacagını dusunenler utansın.

insivible dedi ki...

maldonado yu oyundan almasi buyuk terbiyesizlik. iki dakka daha bekleyip devre arasinda alabilirdi. bu egosunun ne kadar buyuk oldugunu gosteriyo, mactan sonra istedigi kadar suclu benim desin, kalkip takim gerideyken bu oyuncuyu oyundan almasi buyuk ayip, belki yukaridan geldi emir, tepki zavalli maldonado da toplansin, aragonesi es gecsin diye ama simdi maldonadoya kim herhangi bir motivasyon verebilir, bu yarasi nasi kapanir?

Radical Media dedi ki...

Modric'in yorumuna istinaden ; 6-2 lik United maçını F.Bahçe 3 - 3 de bitirebilirdi. Bulabilirse o maçı , özellikle son 25 - 30 dakikasını bir daha seyretsin bence. Keşke F.Bahçe o yolda gitseydi ama Daum'a söylenmeyen kalmadıydı.

Unknown dedi ki...

futbolcu ve td suçlama sırasında bence yönetimden - başkandan daha sonra gelir. çünkü transferi yapan yani adamı getiren ve hadi kaynaşın diyen yönetim. şimdi burada mantaliteleri uyucak adamları yanyana koyman lazımki karşılıklı bu boş suçlamalara girilmesin... sen birini aragones öbürünü kolin kazım yaparsan ya da birini servet diğerini skibbe yaparsan olmuyor işte.. olmaz da... adamları eşleştirmektir yöneticilik.. şimdi gsde lucescu tadında bir teknik adam olsa gs muhtemelen 1 gol yemiş tüm maçlarını kazanmıştı ligde... ya da fenerbahçede zico kalsaydı fener en çok 1 beraberlik almıştı... futbol çok zor bir oyun değil... integral alınmıyor sonucta...

Modric dedi ki...

@pushkin ,
yorumun icin tesekkur ederim macı indirmeye basladım.
daum kadar geriye gitmeye gerek yok bence , stajer denilen , disiplinsiz denilen zico ile devam edilse , aurelio nun maaşına josico ya verilen paranın cok azı zam yapılsa ve en azından tecrubeli bir kaleci alınsa , bence fenerbahce su ana kadar son 7-8 sezonun en vasat futbolunu oynayan ve fenerbahce ye karsı da etkili oynayamayan porto ile en azından berabere kalır , d.kiev i ise mutlaka yenerdi. takım bir anda birseyler yapabilicegini unuttu , gol yememeyi hedefleyen vasat bir futbol oynamaya basladı. yonetimin ve aragonesin elinde sihirli degnek olmasına gerek yoktu zaten. ligde oynanan futboldan hic bahsetmiyorum bile ve aragones in su ana kadar tsl de hicbir rakibinin kasetlerini izledigini de sanmıyorum. Umarım milli maclar arasında bazı seyler degisir cunku Fenerbahcesiz bir sampiyonluk yarısını izlemek cok sıkıcı olucak.