24 Ağustos 2008

Yeni Açık Bişey Desene

Uzun yıllar sonra ekran başında Ali Sami Yen'den bir maç seyrettim. Tribünler boş. Kombinesini alıp tatilde olan, sıcakta zahmet edip stada gelmeyen de vardır ama açık tribünlerin hali nedir? Yorumcular tatil dedi, sıcak hava dedi, santrfor transferi dedi kimsenin aklına bilet fiyatları gelmedi. Denizli ile oynanan lig maçında açık tribün bilet fiyatı 50 ytl! Evden çık, maça git-dön en az 80 ytl. Bilet fiyatlarını belirleyenler o tribünlerde bir kez maç seyretsinler ne dediğimi anlayacaklar. Fenerbahçe yeni taraftar profilinin sancılarını 3 sezondur çekiyor. 2 yıl sonra aynı bela Galatasaray'ı bulacak. Futbol, Cahide'de 500 ytl'ye bir şişe votka açtıran, Bodrum Beach'lerinde "loca"da güneşlenenlerin haftasonu eğlencesi olma yolunda koşar adım gidiyor. Memlekete hayırlı olsun... İtalya ve İspanya'da sezon açıldığında kale arkası bilet fiyatlarını da yazarım blogda. Foto Muammer Yanmaz'dan.
Bilet Fiyatları:
Numaralı Grup1: 250,00 TL
Numaralı Grup2: 200,00 TL
Kapalı Alt Grup1: 350,00 TL
Kapalı Alt Grup2: 250,00 TL
Yeni Açık Üst: 50,00 TL
Yeni Açık Alt: 50,00 TL
Eski Açık: 50,00 TL

43 yorum:

Adsız dedi ki...

Yakında 3 dakikalık özetleri nile izleyemeyeceğiz gibi geliyor.Bir eğlencemiz vardı onunda içine ettiniz.

Adsız dedi ki...

Biletler pahalı olsada bu boşluğun tek sebebinin fiyatlar olduğunu sanmıyorum.Senelerdir a.samiyenin sadece fenerbahçe maçlarında ve şampiyonluk garantilenince dolduğunu görüyoruz.En çok taraftar bizde tartışmalarını yapmak yerine trübünlere onbeşbin kişiyi bile toplayamamanın nedenlerini araştırmak lazım.

müşkülpesent dedi ki...

ac milan kale arkası kombine 180 euro

Adsız dedi ki...

Bu konuda söylenecek çok şey var aslında. ama dün oyuncu değişikliğini beğenmeyen nezih(!) insanların teknik direktörü yuhalaması umarım ders olmuştur yönetime. yoksa bir bilete 250 yetale veren adam kesin iyi taraftar-nezih insan mıdır? Aşığı olduğum renklerle arama paranın girmesi midemi bulandırıyor ama malesef durum bu.

alicansolak dedi ki...

Bu bilet fiyatlarını kim belirliyor, kim onaylıyor anlayamıyorum. İstanbul'daydım ve maça gitmek isterdim, bilet fiyatlarını görünce gitmedim.

Açık kombinesini 760 YTL'ye sattılar. En fazla evde 25 maç oynanacak bir sezondaŞimdi tutup bileti 30 YTL'ye satarlarsa kombine alan adamı keriz yerine koymuş olacaklar. Merak ediyorum kombine hariç dünkü maç için kaç bilet satıldı.

15 milyonluk bir şehirde yaşıyoruz, tatil falan hikaye, herkesin 2 ay izni mi var da İstanbul'da futbol seyircisi kalmadı. Ancak öğrenci adam gelmez, o da zaten 50 YTL'yi vermezdi bu maça.

Adsız dedi ki...

bir bilete 250 ytl vermek çok da önemli değil aslında. yemişim parasını pulunu ama gelen adam ruhsuzsa, eski açıktaki gibi yırtmıyorsa kendisini s.ktrsin gitsin maçı başka bi yerde izlesin. bizim futboldan anladığımız maç izlerken kıçımızın ısınması değildir. üşümemek hiç değildir. bu yaz günü bilmem kaç derecede tribünlerde olmaktır. yönetim fenerbahçe seyircisi profili çıkarmak istiyor belli. numaralı bölüme ayağa kalkmayan fenerli olsun diye bağırarak anca yarısı kıçını kıpırdatıyosa onların aldığı zevkin ta öylemesine.. ama buna sonuna kadar direnecek bir grup var hep olacak eski açıkta.

cmzrfdl dedi ki...

bu arada "kapalı alt" stadın en pahalı yeri olmuş. tam da kameralara yansıyan yerdir maç esnasında orası. gerçi ne önemi var o tribünün dolu gözükmesinin; fakat önemli olan şey şu: o tribünün kesinlikle bir kimliği vardı. ne karşısında duran numaralı gibi bacak bacak üstüne atarak izlerlerdi maçı, ne de üstlerindekiler gibi maçın sonuna kadar zıplayarak... nedense ben hep çok sevdim kapalı altı, orada maç izleyenleri. gittiğinizde inanılmaz bir aile ortamı olurdu. oraya gelen bayanlardan dehşet futbol bilgisi olanlar çıkardı. her maç öncesi bayramlaşma gibi bir hava olurdu. şimdilerde o güzel insanlar yerine plastik koltuklar yerine yaptırılmış deri koltukları görüyoruz.

yazık diyemiyorum. ünlü bir futbol üstadının dediği gibi: "endüstriyel futbola karşı değilim. nasıl karşı olabilir, nasıl dur denilebilir ki bu gidişe?"

Adsız dedi ki...

beşiktaşı çok takdir ediyorum.

takımının durumu demeden, insanı 1 senede çileden çıkararacak yönetime rağmen bu yıldırım demirören ve tayfasına 4 sene dayanıp bu sene bile 9000 kombineyi buldular ve çoğu maç bilet fiyatları yüzde 50 artan kombine fiyatları dinlemeden statlarını dolduracaklar. helal olsun, örnek olsun.

cisco dedi ki...

ben kendi adıma bundan bi kac sene once vazgectim sami yen'e gitmekten (arada cok ozleyince gidiyorum hasret gidermek için). tribunlerdeki ortam artık sinirlerimi germeye baslamıstı cunku. ilk gitmeye basladıgım donemlerde acık tribundeki ortam farklıydı. galatasaray gegil ultraslan tezahurratları yapılmasından, 90 dakka boyunca yapılan aynı sacma sapan tezahurrata eslik etmeyenlere yapılan tacizlerden sonra tribunlerden uzaklasan yalnız ben degildim. (bu konuda soyleyecek cok lafım var ama uzatmayayım). tribunlerden insanları kacıranları uzaklastırmak için fiyatları arttırmayı sectiler, ama unuttukları sey, digerleri de zaten cok parası olan insanlar degildi. bu işin cozumu fiyatları arttırarak degil, insanların rahat , taciz edilmeden mac izleyebilmesini saglamak. o zaman dolacaktır tribunler, tribunler doldukca da aynı insanlar her mac bilet almakla ugrasmamak için kombine alacaklardır.

Blogspor dedi ki...

Fenerbahçe'de kale arkası 66 ytl...Ülke futbolu nereye gidiyor anlamış değilim.Heralde Fenerbahçe anadolu kulüpleriyle oynarken sadece basın tribünü dolar...

TheMISFIT dedi ki...

Abi ben bunu çok anlamıyorum. Kale arkaları o kadar boş değildi. Ben Yeni Açık Üstteydim. YEni Açık Üst, sadece "bir nebze ferahtı" denebilecek kadar boştu, YEni Açık Alt boştu, Eski Açık ve Kapalı Üst tıka basa doluydu.

Ben "Galatasaray tribünleri boş" söyleminin biraz da ezbere dayandığını düşünüyorum. Televizyonda, hücum sırasında kalenin arkasından doğru Yeni Açık Altı boş görünce "Tribünde beşbin kişi var" diyor yorumcular. "Beşbin kişi" ezber oldu. Dün akşam Güntekin Onay bile "Beşbin" dedi, artık ben daha ne diyeyim.

Dün akşam orada 5000 kişi vardıysa, o stadın kapasitesi 7500 kişi o zaman.

fizikalibilitesice dedi ki...

abi, sorun bilet fiyatları, gerçekleşmeyen forvet transferi, hala bir kesimin tatilde olması değil. sorun başka bir şey. sorun gs taraftarının tatmini, memnunu zor bir güruh haline gelmesi. eski koşulsuz destek günlerinden gün be gün uzaklaşması.

deplasmanda berabere kaldığımızda, ertesi hafta içerdeki maça, acaba bugün stad dolar mı endişeleriyle gidiyoruz artık. takımımız oyuna hükmetmeyince, topa sahip olma oranında %60'ı bulmayınca, sağlı sollu yüklenip rakip takımı perişan etmeyince gitmiyoruz maçlara. küsüyoruz hemen sevgiliye. 2 aylık teknik direktörü sakat bir oyuncuyu çıkardı diye yuhluyoruz.

bugün karagümrük takımı bile iki-üç maç üst üste yenilmeyince 10-15 bin kişiye oynuyor. üstelik ayhan'a burun kıvırmadan, sabri'iyi tiye almadan yapıyorlar bunu. biz ise nispetleri ölçüsünde epey transferler yapan, geçen sezonu şampiyon olarak nihayetlendiren bir takımı 8-9 bin kişiyle merhabalıyoruz.

hayır beşiktaş taraftarına bakıyorum; adamların çekmediği çile, görmediği olumsuz tablo kalmıyor. başlarında yıldırım demirören gibi bir başkan, sinan engin adında bir menajer var; ama adamlar tüm bunlara karşın her maç tribündeki yerlerini alıyorlar. verdikleri koşulsuz destek te cabası.

nereloluyor? nerede maldini abimizin sözünü ettiği o taraftar, nerede welcome to hell sloganı.

deg dedi ki...

Ali Sami Yen'de bu fiyatlara maç izlenmez doğrudur. Amma velakin bilet fiyat politikası da doğrudur.

Futbolun bir lümpen eğlencesi olarak algılanması bir tür 'sözde' futbol solculuğu şüphesiz. Tribünleri terbiye etmek ve bu insanlara parasının karşılığını alacağı kadar değerli bir gösteriye geldiklerini öğretebilmek için iyi bir yol, pahalı biletler..

İstisnasız her tribünde işsizliğini, kadınsızlığını ve başarısızlığını balgamları, itiş kakışı ve dakika başına 10 değişik küfürle süslediği futbolu bok etme ritüelllerini kimse çekmek zorunda değil.

Tribünler de göz kararı bir genellemeyle bu tip adamlar olacağına, tribünler boş kalsın - yakışır.

Adsız dedi ki...

Şu tribünden soğudum aman kaçırdılar martavalları okuyanlardan nefret ediyorum! Ben 15-16 yaşında esrar çeken onca insana rağmen atlayıp otobüse deplasmana kaçıyordum! Neymiş tribün şöyleymiş neymiş şu tezahuratı yapıyorlarmış bla bla! Sen ve senin gibiler kaçtığı için tribün böyle zaten! Ben 25 yaşındayım hala deplasmanda maçımada gidiyorum, ama bir kere bile esrar da içmedim, taciz de edilmedim. Bırakın bunları. Hele Sami Yen'i bilmeyenler hiç konuşmasın! Sami Yen'in dolmamasının şuan için en büyük sebebi bilet fiyatları. Ali Sami Yen'in açık tribünden ne yazıkki artık maç filan izlenmiyor! Diğer statlardaki modernliği gördükten sonra. Kimse o tribüne 50 ytl vermek de istemiyor! Ben anlayabilmiş değilim. Derbi olsa eyvallah 50 olsun. İktisat meselesi, talep fazla arz az, mutlaka karaborsa olacak, ayrıca karı maksimize etmek için fiyatıda yüksek kılman lazım. Ama bir lig maçında şu tribüne 20 ytlden fazla para vermek günahtır ülkemizde. Kim milli gelirimiz ne ki milletin bir maç için 50 ytl verme lüksü olsun. Bir de yanında çocuğunu eşini dostunu götürse adam, yoldu biletti yemekti derken 200 e patlar 2-3 kişi en az. Ayrıca şehir dışından gelecek taraftar için en cazip şey bilet fiyatlarının ucuzluğudur. Ben şehir dışından kalkıp gelen bi ton taraftar tanıyorum. vs v bir çok sebeb var ama en onemlisi fiyatlar

Anıl dedi ki...

Ben buna da inanmıyorum. Koskoca Galatasaray, koskoca İstanbul'da 20 bin kişi çıkaramıyorsa bunu tamemen bilet fiyatlarına bağlamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. G.Saray taraftarı son yıllarda tamamen başarıya bağlı olarak stadyuma gidiyor. Gerçek anlamda takıma gönül verenler üzerine alınmasın lütfen.

Geçen sezon ligin son maçı. Kale arkası tribün biletleri o maçta da 50 YTL idi yanılmıyorsam. Biletler çıktığı gün sabahın köründe bilet kuyruğuna gittiğimde önümdeki 700 kişiyi görünce o kadar insanın arasında dayanamayıp isyan ettim. Koca bir sezon boyunca parasına kıyamayıp maça gitmeyen adamlar maç şampiyonluk maçı olunca 50 YTL'ye kıymayı biliyordu.

Yine de, lütfen, bu yazdıklarımdan bilet fiyatlarını normal karşılıyorum sanmasın kimse. Bu fiyatların karşı cephe alanlardan biri de benim. Ben sadece her şeyi bilet fiyatlarına bağlamanın yanlış olduğunu söylüyorum.

Saygılar.

tofi dedi ki...

fenerli de olsam, kameranin cektigi yerdeki büyük boşluklar üzücüydü, neticede futbol seyirciyle güzel, umarim seyrantepe bir an önce biter ve cok seyirciye, mantıklı fiyatlar sunulur. ben kombineme 2.000 verdim ve ortalama 25 mac derseniz, 80 ytl bence uygun, asil vurgun kombinesi olmayanlara derbilerde ve cl maclarinda uygulaniyor.

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

kimse kusura bakmasın 18 bin kişilik stad açılış maçında dolmuyorsa bunu yazlıkçılara tatilcilere sosyeteye bağlamanın manası yok bana göre.bilet fiyatları da normal.

Adsız dedi ki...

Aceto yani diyorsun ki ; BURSASPOR maçında o tribünler dolmayacak ?

Pek sanmıyorum. Yine dolar biz gelince.

Adsız dedi ki...

birde şunu ekleyeyim. dün maçı eski açıkta seyrettim 50 ytl verdim. maça girerken 2 işiyle tanıştım elemanın birisi kombine almış diğeri benim gibi biletli. kombineyi alan 475 ytl ye aldım dedi. kombine bileti bu kadar ucuza verip maç biletlerini bu kadar pahalıya alana ENAYİ gözüyle bakıyor kllüp galiba. kombinesiz kimse maça gelmesin mi istiyorlar nedir. çözemedim.

Adsız dedi ki...

25.000 kişilik Samiyende dün 20.000 kişi vardı. Boş olan sadece Yeni Açık alt ve yer yer yeni açık üst tribündü. Bununda tek nedeni bilet fiyatlardır. Onun dışındaki bütün tribünler full doluydu. Galatasaray taraftarına laf sokmak için statta beş bin kişi vardı,on bin kişi vardı diye bol keseden atmaya gerek yok!

Adsız dedi ki...

25.000 kişilik Samiyende dün 20.000 kişi vardı. Boş olan sadece Yeni Açık alt ve yer yer yeni açık üst tribündü. Bununda tek nedeni bilet fiyatlardır. Onun dışındaki bütün tribünler full doluydu. Galatasaray taraftarına laf sokmak için statta beş bin kişi vardı,on bin kişi vardı diye bol keseden atmaya gerek yok!

BT dedi ki...

Düzeyli (!) yorumlarını, yorumlara verdikleri cevapları anonim olarak atmayı tercih eden arkadaşlara zaman yönetimi okumalarını tercih ediyorum. Çünkü bu yorumları boşuna yazıyorlar. Yayınlamıyoruz.

getabbaaww dedi ki...

yeni açık alttaydım bu maçta. sahaya yakın olmak istemiştim bu maçta bir de eve daha yakındı yeni açık. o yüzden ordan aldım. tribünün sağında toplanmıştık ve toplam 50 kişi falandık. maç boyunca oturarak izledim. hayatımda izlediğim en sıkıcı maçlardan biriydi bu yüzden. evden izliyormuş gibi bir ortam vardı. yeni açık üst biraz daha doluydu ama hiç organize bir tezahurat yoktu. sadece eski açığı almışlamakla geçirdiler maçı. bir ara seslerini eski açığa duyurmaya çalıştılar ama nerdeeee. allahtan sonra eski açık seslendi de maç boyunca yapılan tek tezahurata eşlik edebildim.

ankarada yaşadığım ve ali sami yene gelmeye pek fırsatım olmadığı için fiyat ne olursa olsun alıcaktım bu bileti. şimdi harcamalarıma bakıyorum da 50 ytl'ye bilet, 5 ytlye kuru bir köfte ekmek, 18 ytl'ye yeni atkılardan, su falan filan derken 75 ytl'yi buldu harcamam... öğrencinin her maça bu kadar para bulması imkansız...

tamam hadi statlarımızda küfürü yok edelim. bu yüzden gelen insan kalitesini arttıralım, dayıyalım fiyatı ama bunun sonucu da ruhsuz taraftarlar olucak. çünkü bu yeni taraftar profili sesinin sonuna kadar takımı için bağıracak adamlar değil...

Burak dedi ki...

Öğrencide 50 ytl + diğer masraflarla yeni açıkta eziyet cekicgime verecegım o paraya 1 aylık lıg tv uyelıgı alır hem takımı içerde dısarda ızlerım hemde diğer maçlarıda ızlerım gozuyle bakıyor.Yeri geldıgınde extra maclarda extra harcamalarla stada gıderım dıyor.O çok bılmıs spor yorumcularımız ayda 600 700 mılyona konfeksyonda calıssınlar sonrada 50 lıra verıp yenı acık altta mac ızlesınlerde görelim.

dr feelgood dedi ki...

scorpions konserine gidicektim cuma günü. ama bilet 90 ytl olunca ağlaya ağlaya vazgeçtim. bari galatasaray maçına gideyim dedim. aşağı yukarı aynı paraydı bilet (yol parası+yemek). güzel bir küfür ettim, kulağımda still loving you'nun melodileri ile tv'nin karşısına geçtim.

sosyete sosyete şıngır mıngır sosyete tezahuratındaki özne tüm stadı ele geçirmeye başladı..

jose dedi ki...

bulent abı agzına saglık.sebebı ortada neden dolmadıgının

SAFÆ dedi ki...

Ben Ankaralıyım 3 aydır da istanbulda staj a gidiyorum ve karsıda oturuyorum galatasaray macına gidemedim işim vardı fakat işim olmasada kapıdan dönerdim insan stad a gitmeden nası dönecegini dusunmeye baslar zaten ekonomik durumu zayıf olan insan stad da maç keyfi cok uzak( gerci dökülen bi stad da mac ne kadar keyifli olur)..Maçlara destek veren taraftar kale arkasıdır samiyende yeni acık boşsa bu bilet fiyatıdır.. Ankaradaki kucuk takımlar bilet fiyatını yukseltirler buyuk takımlar gelince o zman kosa kosa gidilir takım yıl da 2-3 kez gelirdi.. Kendi evinde yapılmaz bu..

Adsız dedi ki...

abi fenerbahçenin taraftar profili ortada demişsin de bence şu genç fb de gitsin de daha rahat maç izlesin insanlar. ingiltere'de tezahurat mı var. koyun gibi izlesin insanlar. taraftarıyla övünen bi ülke biziz heralde desibel rekorları kırmaktan öteye gidemedik zaten.

Adsız dedi ki...

eski aciktaki kombineleri satmak icin 3-4 mac daha fiyatlar boyle gider daha sonra normal fiyatlar gelir...

genel olarak gs taraftari basarilara alisik ve takimin citayi cok yukseltmesi boyle cabuk kusmelere neden oluyor. yapacak bir sey yok. canaydin zamaninda yonetimin takindigi tavirin bunda rolu buyuk. ayrica ultraslan'in tacizleri bircok tarftari uzaklastirdi. i love you hagi dedim diye uzerime tokmak firlatiliyorsa ben belki yine giderim ama yanimda bunu goren adam gelmez. kimse de bir sey diyemez.

buarada ayni takimin taraftari takimi 14 sene sampiyon olmamasina ragmen desteklediler...

kemal s.

Adsız dedi ki...

o değilde steaua bükreş(doğru mu yazdum bilmiyorum) elerse bu fiyatlarla tribün iyice boş kalır değişecek mi bilmiyorum ama...

saracoğlunda yeterince adam geliyo o fiyatlara rağmen ama sami yene getiremezsin fenerbahçeye bakıp iş mi yapıyo yönetim anlamadım ki stadlardan görüş farkı seyir farkı ortada..

bi de forvet alacaklar daha bakalım denizli maçında oynadğı gbi oynamasa bari çarşamba günü steaua taş takım görüntüsü verdi ilk maç orda herşey olabilir yani..

Gorky dedi ki...

aylık 1000 ytl ile 2 çocuklu bir adam düşünün, bir çocuğuna bilet almış olasa bile, gidiş dönüş, yemek, bilet en az 130-140 ytl.. kimse bilet fiyatları normal demesin, konuyu da saptırmasın lütfen... milano da şampiyonlar ligi maçına gittim, kale arkası 13 euro'ydu..

Caner dedi ki...

Stadımız 23.000 kişi kadar alıyor UEFA maçlarında. Bunun 10.000 kadarı yeni açık tarafında oluyor. O 10.000 kişiyi aynı kapıdan içeri sokmaya çalışıyorlar. Son gittiğim Bükreş maçında dışarıda izdiham yaşandı. Çoluk çocuk gelenler iyice perişan oldular. Maça 15 dakika geç girebildik. Bir çok insan daha içeriye giremeden maçın 0-2 olduğunu duyunca evine döndü. Paramız ile rezil oluyoruz. 50 YTL vermekle de bitmiyor yani iş anlayacağınız.

2000 senesinde şampiyonluk maçına gitmiştim en son. İzdiham yaşandı girişte ve çıkışta, üniversiteden arkadaşla kızlı erkekli gitmiştik resmen rerzillikti geçen seneye kadar maça gitmedim. Yemin ettim yeni stad yapılıncaya kadar gitmeyeceğim diye..

Geçen sene yeminimi bozdum gittim! Bayer Leverkusen maçına gittim. O karda kışta bizi dışarıda tam 3 saat beklettiler. Maça yarım saat geç girebildim. Yine izdiham, yine kavga gürültü küfür. Yemin etmiştim yine, yeni stad yapılana kadar maça gitmeyeceğim diye dayanamadım bu sene bükreş maçına gittim.

Yine aynı rezillik, yine aynı rezillik.

Polisler aciz, özel güvenlik sanki ilk defa hayatında maç girişi organize ediyor gibi. Çıldıracaktım. İnsanları sıraya sokmadıkları için polislerle ve güvenliklerle tartıştım. Çileden çıkardılar beni.

Neden gideyim ki bir sonraki lig maçına?

veritayrd dedi ki...

Yani...

Aslında sorun, Aceto'nun ve yorumcuların ve medya tayfasının yazdıklarının bütünü... Biri veya diğeri daha önemli değil bana kalırsa...

1- Evet, Galatasaray taraftarı sosyoekonomik konumundan bağımsız olarak ekabir biraz. Avrupa'nın tozunu atarken de dudak bükmelere karşı "Yahu ne yapsın bu takım? Her maç beş mi atacağız?" muhabbeti yapılırdı tribünde...

2- Evet, bilet fiyatlarının düzeyi ister istemez "profil değişikliği" sorununu güncel kılıyor. Fakirlik sınırının altında geliri olan insanların stada gelip gelmeme kararını "ne olursa olsun" la başlayan bir cümleyle yargılamak doğru değil.

3- Evet, yüksek bilet fiyatlarının karşılığı sahada verilse bile seyir koşulları buradaki yorumcuların pek çoğunun altını çizdiğinden de kötü. Bu bakımdan Aceto'nun "bilet fiyatlarını belirleyenler bir kez gidip Açık'ta maç seyretsinler" saptamasına kim ne diyebilir?

4- Evet, geçen sene de bu sene de Yönetim Kurulu kombine / perakende dengesini tutturamadı. Ama ellerinde hepi topu 20 000 kişilik stad ve dünyanın borcu varken nasıl becerebilirlerdi bilemiyorum. Çok da kızamıyorum. Kombine sahiplerinin, sonradan daha ucuza "perakende" bilet satılmasına karşı kızgınlıklarını, bu bedeli sadece hizmet mukabili değil, takımlarına destek için ödediklerini düşünmeleri aklıma gelen tek çözüm. Ben geçen sene böyle sakinleştirdim kendimi... Bu sene çölde çay içiyorum, ikilemin dışında kaldım maalesef.

5- Evet, tali etkenler de Cumartesi günkü boşluklarda rol oynadı. Yukarıdaki temel koşullar ister istemez taraftarın kendini stada "taşıması" için ek bir takım nedenler bulmasını gerektiriyor. Yeni transfer, boğan, parçalayan, pas manyağı bir oyun düzeni vs... Hele de tatil, sıcak vb. ahval ve şerait altında kim haksız bulabilir ki bu talebi?

6- Evet, her takım tetikçisinin her spor programında yaptığı gibi durumu fazlasıyla abartıp kendine vazife çıkartanların da sayısı az değil...


Özetle haklı çıkmaya çalışacak bir durum, dolayısıyla da herhangi bir gerginlik nedeni yok ortada gibi geliyor bana...


Bir de yeni stada geçmeden "taraftar profili" ni tartışmanın biraz erken olduğunu düşünüyorum. Gelgelelim hal-i hazır işaretler yeşil yeşil kokuyor, bunu da not etmek gerekli bittabi...

aksilaz dedi ki...

walla o gün müsaittim ama o parayı veremezdim dogrusu.açık bile cok cok pahalı.kapalıya zaten dokunmak mumkun degil.buyuk bı hata yapıyor yönetım

Adsız dedi ki...

Abi şöyle birşey söyleyeyim, stadın boş olduğu falan tamamen sallama.

Yeni açık alt tamamen boştu, yeni açık üsttede küçük boşluklar vardı, o kadar. Diğer her taraf dolu. Nedense basının işine oraları vurgulamak geliyor.

Sorunun yeni açık doluğunu söyledim. Oranın fiyatları 25-30 ytl yapsalar mutlaka orasıda dolar her maç.

Rakamlar açıklanmadı ama bu sene çok fazla kombine satıldı. Stada girişte geçen senelere göre çok fazla kombineli insan gözüme çarptı. Kapalı tribün tamamen kombine zaten, bilet satışı yok orda. Eski açığında tamamına yakını kombine olmuş, bu maç bunu gördüm ben. Numaralı keza aynı şekilde. Tek problem yeni açık alt. Orayıda dediğim gibi ucuza bilet satarak doldurmak mümkün.

Ayrıca şunu söyleyeyim steau maçında ki dolu stad yerine denizli maçındaki az ama bilinçli taraftarı tercih ederim kesinlikle.

Ben iki maçtada eski açıktaydım, steau maçına internetten anında bilet alan sosyete kesim doluşmuştu. Maç boyu çıt çıkmadı ne yazıkki. Denizli maçında ise tv'ye yansıdımı bilmiyorum ama 90 dakikaya yayamasakta takımı ateşleyici performans ortaya koyuldu. Ve içtenlikle söylüyorum ki asy'de ki son 2-3 senenin en iyi tribün performanslarındandı kesinlikle.

cinnettekno dedi ki...

Güzel futbol sergilesinlerde ben 50- 100 lira vermeye razıyım

Adsız dedi ki...

Ne kadar çok biliyorsunuz ya! 18bin kişilikmiş yok dolmamış cart curt. Dolmayan yerler fiyat olarak ucuk olan yerlerdi. Onun dısında numaralı kapalı üst ve eski acık tamamen dolmuştur. Cumartesi günü yeni acık ve kapalı altın boş kalmasının tek sebebi bilet fiyatlarıdır. Onun dışında sami yen'den olumsuz koşullardan dolayı kaçan binlerce taraftar var ama nolursa olsun lig maçlarında sami yen normal fiyatlarla dolar! Çok fazla uçmanıza gerek yok. Bilet fiyatları 20 ytl olsaydı acık tribün full çekerdi. Bilet fiyatları normal demiş bir arkadaş evet kendisine göre normaldir lakin ali sami yen yeni acık alt için ve türk seyircisi için anormaldır.

Adsız dedi ki...

steau maçında bile boşluklar vardı. kapalı alttaki o kahverengi koltuklar çok daha hakimdi o tribüne. keza denizli maçında da altta aynı durum vakıftı. yeni açığa, kısmen eski açığa hiç girmiyorum.

bi de keşke mesele sadece stadı doldurup/dolduramama olsa. verilen destek te hiç yeterli değil. ne bir organizelik ne de tezahüratlarda bir süreklilik, iştahlık, yenilik var. eskiden çok daha iyi idik. çoğu taraftar grubu bugünkü halinden pek uzakkken, yeni yeni palazlanırken biz avrupa'da manşetleri süslüyorduk.

şimdi eminim kewell -ki türkiye'ye gelmesinde taraftarın önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum- ''bu mu lan' diyordur içinden. meira 'almanya'da her maç 50 bin kişiye oynuyordum, burda 10 bin kişiyi zor buluyorum' diyordur.

en radikalinden bir şeyler yapmalı. olmamalı, gitmemeli böyle.

bilal ölemez

Adsız dedi ki...

@lakinta

işte bu yüzden seyirci bazında çok gerilerde seyreyliyoruz. 4-1 yendik, rakip takım ceza sahamıza bir kere girdi. bir dahaki maça gelirsiniz herhalde.

not: bir tartışma ortamı olsun diye yazmadım bunları. lakinta her ne kadar özne sen gibi olsan da alınma. gitgide bu kimliğe bürünen taraftarlarımızadır bu serzenim senin nezdinde.

saygılar

yakup apay

Baris dedi ki...

Adana Demirspor kombinesi var bende. Maraton yani Ali Sami Yen'e kıyaslarsak Kapalı'dan kombine aldım. 70 ytl..
Bağıran değil oturacak taraftar istiyorlar artık İstanbullular.

Adsız dedi ki...

Karsilastirmak gerekirse, su an Lyon'dayim ve O. Lyon'un fiyatlari aciklanan ilk iki mac fiyati acik tribun alt icin (ki Gerland'in acik altindan gorus, Ali Sami Yen'in kine gore baya bir ustundu.) 15 euro gibi bir fiyat belirlenmisti. Ilk rakip Toulouse'du, bir iki sene onceki Elmander'li Emana'li Toulouse olmasa da Super Ligle kiyaslayinca Denizlispor'dan daha saygin bir takim diyebilirim.

Adsız dedi ki...

abi başlık çok manidar olmuş.

hmdvrk dedi ki...

maça gidecektim sırf bilet fiyatı 50 ytl oldugu için gitmedim. 20 milyon daha verir forma alırım bu ney fiyat..