29 Ağustos 2008

Selçuk İnan-Emre-Josico

Galatasaray, Oliviera'da ne kadar boşa zaman harcadıysa, Fenerbahçe de önce Xabi Alonso sonra Senna da o kadar vakit kaybetti. Senna'nın ağzından söylemediği 40 bin yalan yazıldı bizim medyada. Transferin bitmesine 3 gün kalmış. Partizan'dan 2-2 ile dönülmüş 15 gün önce, tur çantada keklik. İspanyol milli takımının hocası ile liginin gol kralını getirmişsin. Çıtayı yüksek koyan taraftarın değil ki sensin. Josico'nun gelişinde düşük profil çizilmiş özellikle Fenerbahçe yönetimi tarafından. Tekrar olacak ama yeridir. Fenerbahçe sezon bitmeden Selçuk İnan ve Burak Yılmaz ile anlaşmıştı Emre transferi öncesinde. Emre geldikten sonra Aragones'in de resmen olmasa da göreve başlamasıyla ne olduysa Selçuk'a "yolun açık olsun" denildi. Burada Aragones'in bildiğim bir ön libero ısrarı etkili olmuştur. Ümit Özat, Tuncay ve Aurelio. Alıp başını gidenler bunlar. Roberto Carlos-Josico ve Uğur. Hangi 3'ü oynardı Fenerbahçe'de? Appiah'ı hiç katmıyorum listeye. Defansta Edu-Lugano-R.Carlos, ileride Alex-Guiza ve Josico. 6. adam kim olacak Deivid döndüğünde? Josico transferine en çok sevinen Kazım'dır, hiç vakit kaybetmeden Guiza'dan önce oda arkadaşı olsun onunla... İspanyolun tek şansı Maldonado'dan illallah diyenlere sempatik gelecek olması. Post fotoğrafı bu transferi hiç beğenmeyen reklamcı dostumuz Varol Döken için...

30 yorum:

Quaresma7 dedi ki...

Çıtayı tepeye koyan bir kulüp nasıl oluyorda 33(benim bildiğim) yaşındaki oyuncuya tamam diyebiliyor. Carlosu getirirsin o yaşta anlarım herbişi yapmazsa kulübün reklamını yapar da verdü nerden çıktı. Bugün Selçuk Yula çıkmış Fenerin o gruptaki tek rakibi Arsenal'dir. Her bakımdan Porto'dan daha üstün bir kulüptür Fenerbahçe diyor. 2. torbadan Villareal çekilseydi çok mu farklı konuşacaktı? Ama O takımın bilmem kaçıncı sırada yedek bekleyen oyuncusuna tama edebiliyolar ve 33 yaşında(bu sayıya neden bu kadar taktıysam)
Bülent Abi bana söyler misin Aulas Grosso dışında 30 yaşn üstünde oyuncu getirdi mi takıma? Elit kulüplerin arasına girmeye çalışmak böyle olur günü kurtarmakla değil. . .

Adsız dedi ki...

Bende umutsuzum ama görmeden önyargılı yorumlar yapmak da çok yanlış.Çıtayı yükseltmek sadece yıldız oyuncu almakmı sizce.Fenerbahçe chelse ve inter ile başabaş oynayıp yenerken kimlerle yaptı bunu kadrosunda ronaldomu vardı.Elimizdeki kadro tamam geniş değil kötü oynarken bu takımdan bişey olmaz diyosun ama bi bakıyosun takımın tamamı iyi oynayıncada herkesi yenebiliriz diye düşünmeye başlıyosun.Hepsinden önemlisi oyuncularımız artık avrupada kim olursa olsun ezilmeden oynama yeteneği kazandılar.Geçen yıl takımdan nasıl devid gibi bir yıldız çıkardıysak bu senede çıkarabiliriz.

aşkın dedi ki...

Abi ben şaşırmıyorum artık.
Bu transferin tek artısı Emre transferinin sırf şov amaçlı olmadığı, kulübün transfer kararlarının sarhoşlar tarafından verildiğini anlamamdır.
Bir de Villareal'in Senna'dan vazgeçmemesi İngilizlerin futbola ne denli büyük bir darbe vurduğunun göstergesidir.
Kimse artık elindekini kaybetmek istemiyor, zira kaybederse yerini dolduracağı adam çoktan adanın yolunu tutmuş oluyor.
Bu durum zincirleme olarak Anderlecht gibi futbolcu yetiştirmeyip transferle beslenen geri plandaki liglerin takımlarını da vuruyor,onlara gelecek adamlar zaten yaşlanıp oksijeni tüketince ülkelerine dönmüş oluyorlar ve BATE gibi takımlarla aralarındaki fark kayboluyor.
Sözün kısası Premier Lig'i severken bir daha düşünün.Ya da düşünmeyin, bize ne?

Adsız dedi ki...

Yalnız transferi değerlendirirken hep şunu unutuyorsunuz sanki ya da gözardı ediyorsunuz. Türkiye'de 6+2 kuralı var. Bu yönetim Maldonado'ya güveniyor. Ben de öyle. Tıpkı zamanında Deivid'e güvendiğim gibi. Yani Josico Selçuk ve/veya Maldonado için iyi bir yedek olarak alındı. Hemen bunu hedef küçültmek olarak değerlendirmek biraz ağır bir eleştiri bence.

erkibar dedi ki...

Yalnız transferi değerlendirirken hep şunu unutuyorsunuz sanki ya da gözardı ediyorsunuz. Türkiye'de 6+2 kuralı var. Bu yönetim Maldonado'ya güveniyor. Ben de öyle. Tıpkı zamanında Deivid'e güvendiğim gibi. Yani Josico Selçuk ve/veya Maldonado için iyi bir yedek olarak alındı. Hemen bunu hedef küçültmek olarak değerlendirmek biraz ağır bir eleştiri bence.

esen dedi ki...

Bir fenerbahceli olarak benim bildigim Josico hicbirimizin onaylamadigi bir transfer. Hani Senna olmadi, Alonso olmadi, bari gelecek vaad eden genc bir oyuncu alinsaydi.
Isin daha degisik bir yani da var. Bugune kadar Aziz Yildirim transferleri kendi yapiyor diye elestirilmisti. Ben sahsen bu transferi Aziz Yildirim'in degil de Aragones'in yaptigina inaniyorum. Yani Aziz Bey bir kere ben Aragones'e guveneyim diyecek oldu, o transferi de elestirmeyen kalmadi (gerci elestirilmeyecek gibi de degil hani).
Ben senelerce transferleri teknik direktorler yapmalidir diye dusundum ve hala ayni fikirdeyim. Umarim Aragones ve Josico beni ve onu butun elestirenleri utandirir.

Adsız dedi ki...

tuncay ,marco, ümit özat bir şey mi?geçen yıl oynarken beni çıldırtan zırt pırt alex frikik atsın diye yerlere düşen nobre'yi bile aramıştım bazı maçlarda.gerisini siz düşünün artık.ümit 60 metrelik bir asist yaptı bu arada en son lig maçında görülmeye değerdi.
ercü

Adsız dedi ki...

bu josico kimdir nedir bilmem ama fenerde oynamaz gibi geliyor bana.

volkan
gönül edu lugano carlos

kazım(deivid) maldonado deniz emre(wederson)

alex

güiza(semih)

bu şekilde arsenal'in karşısına çıkarsak daha iyi direniriz. özellikle deniz'e çok güveniyorum sakatlanmadan önce çok iyi top çalıyodu.

Adsız dedi ki...

Bence o kadar da kotu bir transfer degil. Mevcut kadroda alindigi mevkide basarili olabilecek bir futbolcu. Biraz daha gercekci olmakta yarar var. Sanirim Senna ile parada anlasilmisti. Villareal Senna ya verdigi ucreti artirmasa sanirim Fenere gelecekti. Marca daki haberde Villareal de kalmak istedigini ancak fenerbahceden gelen teklifin cok iyi oldugunu ve Villareal in kendisine hakettigi parayi verecegini umdugunu belirtiyordu. Villareal zammi verdi Senna Villarealde kaldi. Eminim Villarealin yaptigini Turkiyeden bir takim yapsa simdiye isyanlar cikardi. 32 yasindaki Futbolcunuzu 20m Euro oldugu iddia edilen bir fiyata satmayip uzerine de zam verip kontratini uzatiyorsunuz.

Bu noktadan sonra yeni on libero bulmak kolay degil. Ayrica oncelikli hedef takimin sampiyonlar liginde kalici olmasini saglamak. Yani 18-20 yasinda cok yetenekli bir on libero alip 2-3 sene bekleyecek vakit ve sabir da yok ya da Maldonadoyla CL de basarili olunacagini umit etmek gerekiyor. Tamam adamin yasi 33 ama takima 5 sene hizmet edilsin diye de alinmadigi asikar. Mevcut durum icerisinde tecrubeli takima direkt katki yapabilecek uzun yillar La Ligada oynamis bir futbolcu teknik direktorun de tamam diyorsa neden transfer edilmesin? 1 veya en fazla 2 sene takima faydali olabilir. Bu devirde altyapidan oyuncu yetistirmedikce gelecek vaad eden gencleri bulmak ve alabilmek soylendigi kadar kolay degil.Yani 18 yasinda bir oyuncu olsaniz Arsenale mi gitmek istersiniz Fenerbahceye, Besiktasa veya Galatasaraya da. Direkt katki verebilecek genc oyuncular zaten buyuk takimlarin gozetimi ve himayesi altinda. Bu durumda ya Afrikada ve Brezilyada cok iyi bir ekibiniz olacak ya da kendiniz yetistireceksiniz. Aklimda kalan bir ornek Trabzonspor un eski kalecisi Jefferson. Alindigi zaman Ogan Tarhan Brezilyanin en cok gelecek vaad eden kalecisi Cok basarili bir transfer demisti. ama tutmadi. Iyi bir performans sergileyemedi. Buyuk takimlarin bu kadar deneme yanilma yapma sansi yok. Buyuk takimlarda genc yasta oynayabilmenin sirri olaganustu yetenekli olmakta.

Cok uzun lafin kisasi genc direkt olarak 11 de yer alacak oyunculari almak cok zor. Alip yedek kulubesinde curutmenin zaten manasi yok. Kisa vadeli hedefleri genc yeteneklerle yakalamak zor, cok iyi bir izleme ekibi ve genc oyuncularla orta vadede cok basarili olunabilir. Bu nedenle bence bu transfer gayet normal, iyi performans verecegini dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

Erdoğan a yüzde yüz katılıyorum. Bence Deivid geldiğinde 6.yabancı Josico veya Maldonado değil, Deivid olacak ve ön liberoda Selçuk ya da Deniz oynar gibi geliyor bana. Bu nedenle böyle bir adam aldılar, zira (acetonun fikrinin aksine) sağ kanadı Deivid iyileşince C.Kazım R. ye emanet etmezler.

Biraz dağıttım mı ne konuyu.

Adsız dedi ki...

abi bence haksızlık yapılıyor biraz. arsenal manchester united'da yedeğin yedeği olan silvestre'yi alınca ondan daha çapsız, daha hedefsiz bir kulüp olduğunu mu göstermiş oldu. taraftara; bakın biz lampiyonluk yolundaki rakibimizin en işe yaramaz, en olmasa da olur futbolcusunu aldık, bu sene bizden şampiyonluk filan beklemeyin mesajını mı verdi?

o yüzden varol abinin villareal-fenerbahçe benzetmesine katılmıyor, bu temiz yüzlü abimizin süpar alan daraltacağına, haddinden fazla başarılı olacağına inanıyorum. hoş geldin josico.

peralta dedi ki...

abi ben selçuk'un ve deniz'in boyları posları hariç, uyuşturucu satıcısı tipindeki maldonado'dan bir fazlasını göremiyorum.

biraz daha önde oynama alışkanlığı olan bir oyuncu olsaydı, daha da faydalı olurdu bence.

dusendeli dedi ki...

Fenerbahçe'nin teknik direktörü kim? Luis Aragones. Bu adam Fenerbahçe'den önce ne iş yapıyordu? 2004-2008 arası İspanya Milli Futbol Takımının hocasıydı. Peki naptı bu 4 sene boyunca. Milli takımda forma giyebilecek oyuncuları izledi. Şimdi herkes futbolu Aragones'ten iyi mi biliyor da bu transferi eleştiriyor.

Adam genç olmayabilir. Zaten bu transfer Fenerbahçe'nin geleceği için yapılmamıştır. Sağır sultanın bile duyduğu defansif ortasaha oyuncusu sıkıntısını geçici olarak çözmek için yapılmıştır. Gelir takıma Hooijdonk'un yaptığı katkının yarısını yapar, başımıza taç ederiz.

Fenerbahçe Fransa 17 yaş altı milli takımından bir defansif ortasaha oyuncusu aldı. Sonra da eski takımına kiraladı.Burada da konuşuldu bu isim: Gueida Fofana. Fenerbahçe'nin geleceği bu adamlardır işte. Yani Fenerbahçe yönetimi hepimizden çok düşünüyor Fenerbahçe'nin geleceğini merak etmeyin.

Adsız dedi ki...

aziz yıldırım kulübün gelir kaynaklarını artırma işinde başarılı, bıraksın da futbolu yönetme, transfer yapma işini bilenler yapsın.

Ama buna 10 yıldır müsade etmedi, etmeyecek de...

Futboldan zerre kadar anlamıyor ama yıllardır paraları saçma sapan teknik direktörlere ve futbolculara çar çur ediyor. 10 yılda 250-300 milyon euro gibi bir parayı rahat harcamıştır. Sonuçta 4lig şampiyonluğu 1 tane çeyrek final var. Bu sportif başarı değil!!

Önünde kabak Lyon, porto gibi model takımlar dururken Chelsea'ye, Real Madrid'e özenmeye gerek yok.

Her sene transfer ayının son gününe kadar bekleyip sırf transfer yapmış olmak için transfer yapıyor. Josico nedir!!! çok aradın mı? hangi menajere ne kadar para verdin bunun için. Transfer menajerlerin tavsiyesi ile olmaz. profosyonel scouting ekiplerinin detaylı aylar yıllar süren çalışmaları ile olur. ama sen juan figer, ceylan çalışkan vss... gibi adamaları zengin ediyorsun.

varol döken dedi ki...

@üstat
utandırıyorsun, hayır süper adam çıkacak hesabını benden bilecekler, zaten kombineyi darülaceze'ye bağışlama olayından mimliyiz:)

şaka bir yana insanlara değil, fikirlere karşıyız (karşı olmak çarşı'nın tekelinde değil ya:) aziz yıldırım'ı takdir etme sebeplerimden biriydi sözlerinin arkasında durması... 10 yıl önce başkan seçildiğinde bugünün tahmini bütçesini bile vermişti... ama galatarasay kör etti adamın gözünü, bakın bugüne kadar kulübün verdiği yanlış kararlara, hepsinin ardında gizli bir galatarasay etkisi vardır... bu katıksız düşmanlık önce kendisine zarar verir insanın... veriyor da nitekim...

karşı olduğum plandan programdan söz ederken takımın hocasına 2 ayda karar vermek sonra kendi plan ve programını bir yana bırakıp onunkine uymak... güiza kötü topçu değil ama fenerbahçe'nin ihtiyacı hiç değil... şov uğruna nobre'yi harcadı bu takım, şov uğruna getirdi güiza'yı da...

eğer sezon öncesi bir futbolcu çok iyi çalışıyoruz hoca çok disiplinli derse bu onların hocadan nefret ettiğinin açık bir kanıtıdır, hele ki bahsettiğimiz oyuncular türk ise... aragones bildiğin huysuz ihtiyar işte, yarın takımda işler ters gitmeye başladığında bildiğinden şaşacak mı sanıyorsunuz?

buraya gelip bir araba laf ediyorum her gün... futboldan anladığımdan falan değil ama fikirlerden anladığımdan... fenerbahçe'nin fikri zayıf kalmıştır bu sene, josico süper topçu da çıksa gerisi hikaye...

varol döken dedi ki...

@üstat
bu arada bu mrs. roberto cavalli'yi çok beğendim, ön liberoya alamasak da benim motorun arka koltuğuna alabiliriz... en kötü maçtan önce statta tura çıkarız, 50 bin kişi üfler, ağlar olmasa da etekler havalanır...

:)

AAAA dedi ki...

nasıl oluyorda bu adam için selçuk veya maldonado'nun yedeği deniyro anlaymadım. selçuk'un yedeği olacak ve ondan 2,5 misli fazla kazanacak hey maşallah.
ben selçuk olsam ve yedeğim benden o kadar çok para alsa kırarım bu takımı.

Adsız dedi ki...

Josico ancak 6+2`nin +2`si olur. Bi nevi sigorta. Selcuk yada Emre`yi oraya dusunuyor Aragones, fikrimce...

Fikret

aşkın dedi ki...

varol döken
Benden duymuş olma da bu hanımın Mrs Roberto Cavalli olmadığı kesin :)
Bir de anlayamadığım birşey türetilmiş:
''Genç yeteneği bize gelene kadar başkaları kapar, bize gelen genç yetenek tutmaz''
Yani transfer üç ayrı uç noktada tutluyor:
1) 15 - 20 milyona Senna
2) Genç yetenek
3) Josico
Bu üçünün ortası yok yani öyle mi?
Daha önce de dedim, Avrupa'nın 5 büyük liginde o mevkideki adamları alt alta yazalım, tek alınabilecek Josico mudur?
Şampiyonlar liginde kalıcı olmak isteyen takımın transferi Josico olamaz, Josico günü kurtarır.
Cavcav - Antep gençleri Arsenal'den önce buluyorsa demek ki isteyince oluyormuş?
Carrusca'ya Hakancan'ın binde biri kadar şans verilip tahammül edildi mi?
Jefferson kötü kaleci midir?

varol döken dedi ki...

@aşkın
adını bulamadım cismine hayran olduğumunun... bahşetsin ya üstat ya da bilen biri bize, biz de reklam ilişkilerini kullanıp yılın transferini yapayıl blog'a:)

dinazor dedi ki...

@anonymous

Silvestre neymiş de haberimiz yokmuş . Ya o beğenmediğin adam yıllarca MUntd ın defansının her yerinde oynadı, kaç EPL şampiyonluğu, kaç FA, lig kupası ve üstünede kaç tane CL gördü bir bakmak lazım. Arsenal'de o adamı kanımca solda Clichy rotasyonu olarak aldı. O mevkide 2-3 yıl sonra piyasaya çıkaracakları Armand Traore var sanırım. Üstelik Senderos'u da Milan'a kaktırdıklarını düşünürsen yedek kalmayı problem etmeden oynayacak iyi bir rotasyon adamı buldular. Keşke Josico da Silvestre'nin kariyeri olsada biz de konuşsak...

BT dedi ki...

@varol
Raquel Zimmermann
bonservisi yok.

Adsız dedi ki...

@varol

olum sen burda ne arıyorsun, hayda... büyüksün aceto okul arkadasımla buluşturdun bizi..

serkan ünlü

varol döken dedi ki...

@üstat
bu kız senin devler liginde yedek olur ancak, bir josico da biz getirmeyelim onca laftan sonra vazgeçtim:)

varol döken dedi ki...

@anonymous serkan:)
futbolun güzelliklerinin peşindeyiz, buradan güzelini de görmedik...

bu arada anonim yorumların arasında kaybolup gitme, formanın arkasına adını soyadını yazdır kardeşim:)

Adsız dedi ki...

Bu Burak ve Selçuk konusunda aynı hatayı ısrarla yapıyorsunuz. Selçuk ve Burak'la Fenerbahçe ilgileniyordu ama Trabzonspor onları aldı. Selçuk Trabzonspor'a geldikten sonra Emre'yi aldı Fenerbahçe. Burak da Trabzonspor'un daha iyisini, Gökhan Ünal'ı, almasıyla Fenerbahçe'ye kalmış oldu.

Artık Anadolu takımlarının İstanbul takımlarıyla aşık atmaya başlaması, onların yapamadığı transferleri yapabilmeleri gerçeğine alışmaya başlayın, çünkü 10 yıl sonra istanbul'dan şampiyon çıkmamaya başlayacak.

dinazor dedi ki...

@anonymous,

Kazın ayağı pek de öyle değil malesef. Şöyle düşünelim; Fenerbahçe Burak ve Selçuk'u mantıklı fiyatlar ile almak istiyordu ama Manisa Fener gibi paralı müşteriyi bulduğu için yüksekten uçuyordu. Bu arada Fener de Emre ile anlaşınca, Manisa'nın Selçuk için istediği para fazla geldiği için Selçuk'tan vazgeçti. Fener aradan çekilince'de elinde kozu kalmayan Manisa daha az bir paraya Selçuk'u ve anadolu dostluğundan dolayıda Burak'ı Trabzon'a verdi. Burak konusuna gelince, Fener'e söz verdiği için Trabzon'a gitmedi. Tabi Fenerin daha fazla para vermeside gitmemesi için kadayıfın kaymağı oldu. Burak ve Gökhan'ın oynadıkları pozisyonlara bakarsan ikisini bir transferde biri olmaz ise diğeri şeklinde değerlendirmekte pek mantıklı olmaz sanırım. Trabzon Burak'ı Yattara'nın alternatifi, yedeği vs olarak düşünebilirdi ancak.

10 yıl sonrasını ise o zaman konuşuruz :-)

Adsız dedi ki...

düşendeli sana bir sorum var. gueida fofana'yı fenerbahçe aldı ve sonra bir takıma kiraladı demişsin. fenerbahçe'nin bu çocuğu almasını ben de çok istiyordum ama bu transfer sonlandı, fenerbahçe fofana'yı aldı gibi bir haber okumadım. sen emin misin fofana'nın alındığına? eğer öyleyse benim için çok sevindirici bir haber. işlerin çok da kötü gitmediğinin bir belirtisi.

Emir dedi ki...

bence hepsi birden sakat olmasa fenerbahçe'nin defansif ortasaha oyuncuları arasında iyiden kötüye şöyle bir sıralama yapılabilir:

1- Deniz
2- Selçuk
3- Maldonado

Josico bu 3üne göre de bir fark yaratıcak kapasitede değil. Muhtemelen Senna ve Xabi Alonso olmayınca Aragones'e bunlar olmazsa kimi görmek istersin diye sordular, o da fazla maceraya girmek istemeyip Josico'yu aldırdı.

Bilginiz var mı bu adamın milli takım tecrübesi var mı?

Adsız dedi ki...

bizim kulüp sistemimizde ideal olarak transferi teknik direktör yapmaz. çünkü o bir yıl sonra gidebilir ama futbolcular çok daha fazla kalabilir. kalmasa da satılıp kulübe para kazandırabilir. kulübün bir teknik menajeri olur, bizdeki ismiyle futbol şubesi sorumlusu. ekibinin raporlarına göre transferi yapar. yeni bir teknik direktör hangi mevkilere oyuncu istediğini söylediğinde de biz şu oyuncuları izliyoruz, şunlarla temastayız der. ingilizlerde tabi ki teknik direktör aynı zamanda menajer. ama bizim sistemimiz daha çok italyanlarınkine yakın.