27 Ağustos 2008

Argentinopoulos

Bizim ligde kaç Arjantinli futbolcu forma giyiyor? Serie A'da 28 Arjantinli var. Komşu Yunanistan ise son yıllarda devamlı Arjantli ithal ediyor ligine. Galletti, Belluschi, Leto, Saja, Scocco, Ismael Blanco, Ledesma... Yunanistan 1. ligindekli 16 takımdan 13'ünde en az bir Arjantinli var. Asteras'da 7, Xanthi'de ise 5 futbolcu. Kadrosunda Arjantinli bulunmayan takımlar: Panathinaikos,Panionios ve Panserraikos. Bizdeki Brezilya modası da biraz olsun Arjantinli'yi kaysa hiç fena olmayacak... Başlık Ole'den emanet...

10 yorum:

Ahmet C. Toker dedi ki...

delgado ilk maclardaki performansini surdururse onu da kaybedecek besiktas gelecek sene.

Adsız dedi ki...

aman abi arjantinli deme aklıma carrusca geliyo:):)

mre dedi ki...

Ortega, Carrusco hatta meşhur (!) Osvalda Nartallo kötü örnek oldular Arjantinliler adına. Direk Arjantin'den değil de Avrupaya adapte olmuş Arjantinliler alınırsa hata payı azalır.Tabi aynı oranda cepten çıkan para da çoğalır.
Örnek: Delgado.

Fuzzy Logic dedi ki...

Ilhan cavcav'in temel transfer ilkelerinden biri, asla arjantinli futbolcu transfer etmemekmis.

Orta karar takimlarda oynayan ve birkac sene türkiyede tutunmayi basarmis yabancilarin geneli cavcav tarafindan türkiyeye getirildigine gore biraz da zor goruruz.

Adem dedi ki...

Bülent abi hazır Xanthi demişken, geçenlerde Sakarya'ya hazırlık maçına geldiler. Marcelo diye bir sol kanat oyuncuları var. 20 yaşındaymış. Biz burdan dileyelim ki bizi takımlar kapsın. Nerden bulmuş almış gelmişler bu adamı anlamadım. Android gibi herif...

Adsız dedi ki...

bizim takımlardaki brezilyalı modası da yavaş yavaş yerini avrupalı oyunculara bırakıcak gibi. bir kaç sene içinde ab oyuncularını oynatmak serbest olur. o zamanda yabancı oyuncu kısıtlaması elimizi bağlıyor diyen aziz başkan ispanyadan kurar takımı :))

typhoon

dr feelgood dedi ki...

nartallo gibi bir faciayı görmüş türk milleti arjantinlilere sıcak bakmaz. en azından nartallo izlemiş jenerasyon ölene kadar.

Alper Öcal dedi ki...

Geçen sene oldu epey. Cangele, Leo Iglesias, Delgado, Higuain gibi. Ama Arjantinlilerin bizim lige uyumları sorunlu. Brezilyalılar çok daha başarılılar bu konuda.

Hem oyuncu fazla, hem de ligleri daha kaliteli. Bana kalsa ve bir Anadolu takımı yönetici olsam gider bütün yabancılarımı ortakarar Brezilya takımlarının kadrosundan alırım.

Tabata, Aurelio gibi onlarcası var orada. Hele altligleri izliyorlarsa çok büyük cevherler bulabilirler.

BT dedi ki...

@alper
Bu yorum Hırvatistan'dan mı:)

Adsız dedi ki...

oyle diyosun da bulent abi o arjantin dalgası kotu oldu heralde olympiakos,aek,aris hepsi kucuk takımlara elendi gitti