26 Ağustos 2008

Frank Rijkaard

Geçen sene bu tarihlerde o sepete yeni transferleri dolduruyordu. Şimdi marketten alışverişini kendi yapacak kadar boş vakti var. Frank Rijkaard Barcelona'dan ayrıldı ama Barselona'da yaşamaya devam ediyor. Galatasaray 4 iyi transferi onun gibi bir teknik adamla kremalandırsa hiç fena olmazdı. Amsterdam, Monaco ve Barselona'da 3 evi varmış Rijkaard'ın. Bu sezon cepten yiyecek. Sezon ortasında takım alacağını da sanmıyorum. Gelecek sezon için ilk ihtimal Milan demek istiyorum ama Ronaldinho orada olunca durmak gerekiyor.

7 yorum:

jose dedi ki...

Bu kadar olur ya:)
Bulent abı Baros transferı olduktan 10 dakıka sonra aklımdan gecmıstı ve kafamda kadro yapımızı dusunerek keske Rıjkaard gelseydı demıstım kendı kendıme.2005-2006 sezonundakı oyun anlayısını bıze uygulatsaydı.Barcelonadakı Giulysi,Arda-Decosu Lincoln-Ronaldihosu Kewell ve Etoosu-Baros olabilirdi:)

Julien Dekosta dedi ki...

cillop olurdu cidden, bu kadroya skibbe 5 boy dusuk kaliyor zaten.

Oz dedi ki...

skibbe ile kıyaslama yapmadan: sizce gerçekten iyi bir hocamı rijkaard?

Adsız dedi ki...

yanındaki eleman totti yi mi andırıyo ne?

Adsız dedi ki...

michael laudrup aynen bosta kaldi...

UzunPaslar dedi ki...

yukarıda bir arkadaş sormuş, "iyi hoca mı rijkaard?" diye.

ben kendi fikrimi söyleyeyim bence çok çok iyi bir hoca değil. rijkaard kariyeri boyunca barcelona ve hollanda milli takımı gibi kuvvetli takımları çalıştırdı ve kendine göre de başarılı oldu ama sparta rotterdam felaketini de hiçbir şey unutturamaz!

bence bir teknik direktörün gerçekten kaliteli bir teknik adam olup olmadığını anlamamızın yolu onun çalıştırdığı orta sıra takımlarda neler yaptığıdır, uçlardaki deneyimler bizi yanıltabilir.

mesela rijkaard gs'ye gelse bu durum onun iyi hoca olup olmadığını anlamamız için tam bir mihenk taşı olurdu!

a-town dedi ki...

bence yuksek potansiyelle maksimum basariya ulasmakla orta halli potansiyeli optimum kullanip goreceli basariya ulasmak farkli seyler. mesela rijkaard sparta rotterdam'i hollanda sampiyonu yapsaydi bu barcelona'yi cl sampiyonu yapmasindan daha mi onemli olacakti?

buyuk takim calistirmakla orta halli takim calistirmanin farkli zorluklari vardir. birinde yildiz yonetimi, yuksek baski altinda calismak, surekli medya ilgisi vs. digerinde kisitli imkanlar, iyi oyunculara cazip ortam sunamamak gibi.

bazi tip hocalar buyuk beklentilerin baskisi altinda basarisiz olur ama orta takimlari costurur (ersun yanal), bazilari rijkaard gibi tam tersini yapabilir. her durumda basarili olan cok klas hoca sayisi zaten dunyada azdir.

tabi barca'nin iki senedeki bu dususunde rijkaard'in da onemli hatalari olmustur. yine de bence buyuk bir takimda bir sansi daha hakediyor.