29 Ağustos 2008

Ricardo Quaresma Inter'de

Bu Fenerbahçe için iyi bir haber. Ricardo Quaresma bugün Inter'e imza atıyor. Mourinho geldiğinden beri onu ve Lampard'ı istiyordu. Porto 40 milyondan kapıyı açmıştı. Şampiyonlar Ligi kuralarının çekildiği Monaco'da kurbanlık pazarlığı yapmışlar Inter'den Marco Branco ve oyuncunun (aynı zamanda Mourinho'nun) menejeri Jorge Mendes. Transferin maliyeti 25 milyon +Pele olarak söyleniyor. Porto en iyi adamını kaybetti. Inter de ihtiyar Figo'nun yerine adamını buldu. Barcelona'da boş çekmişti Quaresma. 6 milyon euro'ya almışlardı ve ipini çeken Ten Cate olmuştu. Mourinho, Chelsea'de olduğu üzere eski takımına, ülkesine para kazandırmayı sever. Quaresma'nın yıllık ücreti bizim standartların altında! 24 yaşındaki oyuncu yıllık 2.5 milyon euro alacak. Inter, Suazo'yu da Benfica'ya bedelsiz kiraladı. Yani bedava golcüler de varmış piyasada. Recoba ise Monaco'nun başına bela olmaya gidiyor bu sezon...

22 yorum:

aşkın dedi ki...

Abi verme şu haberleri...
Şu haberlerden sonra Dürrüksel Hiper Ligi takip edecek olan varsa helal olsun diyorum.İyi mideleri varmış..

Adsız dedi ki...

abi ricardo quaresma inter'de yazmışsın; ama fenerbahçe ikinci turda olucaktı o :)

Adsız dedi ki...

portodan artık puan veya puanlar bekliyoruz:)

Sencer Yücel dedi ki...

Fenerbahçe'nin transferdeki açığını kapatmaya yönelik bir transfer olsa gerek; zamanlama itibariyle...

Adsız dedi ki...

porto yine yapmış yapacağını. o kadar yüklü paranın yanında pele'yi de istemiş ve kabul ettirmiş. şimdi 4 sene sonra pele'yi de 30 milyon avro + x bir yeteneğe satar büyük bir takıma. ondan 4 sene sonra da x'i de başkasına satar, aynı şeyler devam eder, bizimkiler de böyle bakar.
porto'nun transfer politikalarını çok beğeniyorum. satmayız diye inat etmiyorlar ama satarken de oyuncunun bonservisinden büyük karlar elde ediyorlar.
quaresma'yı çok beğensem de, bence porto bu transferden pele sayesinde karlı çıkmış. bu adam geleceğin en iyi orta saha oyuncularından biri olacak.

hadesperado dedi ki...

aşkın çok güzel özetlemiş olayı..

dinazor dedi ki...

Josico postunda kombine ve forma satmakla klüp yönetilmiyor, transfer yapmayı da öğrenmek lazım demiştim. Porto bu işin alasını yapıyor. Gazetelerin yalancısıyım ama Fener için De Jong ile ilgileniyor, kontratı bu sene bittiği için iyi bir bonservise alınabilir yazıyordu. Eğer gerçekten kontratı bu sene bitiyor ise ve Fener bunu kullanamadıysa bir kere daha yazıklar olsun o "ne b.kum siko" transferini yapan yöneticilere..

Neyse bu durumda İnter bize iyi bir kıyak geçmiş görünüyor. Birde sevabına Milan da Arsenal'den Adebayor'u alsaydı ya...

DaesAgelmar dedi ki...

Porto'nun sistemi en kısa sürede en verimli oyuncuyu piyasaya sür karşılığında potansiyel yıldız yada para al!! Adamlar biizm lige benzeyen kendi liglerinde de "yürüye yürüye" şampiyon oluyorlar. Acaba başkanları mı değiştirsek yoksa bizim başkanlara Portekizce mi öğretsek?

jose dedi ki...

Fenerbahcelı arkadaslar bosuna sevınmesın:)

Portoda Hulk dıye bır topçu var ızleyın sevınme dedıgıme hakverırsınız:)

mondo trasho dedi ki...

aceto hocam; sen daha iyi bilirsin, galatasaraylı yöneticiler geçen yıl fener maçı için istanbul'a geldiğinde inter yöneticileriyle görüşmemişler miydi? mijatoviç'le falan yakın ilişkileri vardı polat'ın, samimiydiler. fikir alışverişinde bulunmuşlardı. o zaman neden souza'yı inter'den istemediler bedelsiz. anlamıyorum yahu... kaçan balığa bak.

BT dedi ki...

@mondo trasho
sinisa mihajlovic ile yakın ilişki varsa(!) pek işe yaramaz
çünkü mancini ile birlikte o da tatile çıktı.
mourinho kuralları işliyor artık orada..

Quaresma7 dedi ki...

Bülent abi 25 milyon + pele deme ya kahrolurum vallahi:S Rekalamda yapmıyorum ayrıca:P F.Bahçe için sezonun en güzel haberi desek yanlış olmaz sanırım:D

Adsız dedi ki...

quaresma gibi bi topcunun daha yeni büyük bir kulübe transferi sasırttı beni,tamam porto forması ona cok yakısıyor ama yıllardır zaten en iyi sekilde faydası oldu portoya eminim inter formasıda cok yakısıcaktır kendisine,fiyat konusunda az bile diyorum..
quaresma-inter 4ever ;D

scugnizzi dedi ki...

kulüplerin sitelerinde henüz yazmıyor bu transfer...

ornitrin dedi ki...

Daha 24 yaşındaymış. Yalnız Serie A'da kimin bacağını eline vermediler ki? Qurresma gibi çalım atmıayı seven bir oyuncu için yüksek risk var bence.

Adsız dedi ki...

eger quaresma icin boyle bir risk varsa,ronaldinho'da calımı cok seven hatta quaresma'dan daha narin bi oyuncu bakalım görücez..

Quaresma7 dedi ki...

evet bende farkettim resmiyete dökümüş bişi yok sanırım.. umarım gerçekleşir..

Adsız dedi ki...

Fenerbahçenin kaderi Quaresmanın Inter e transferi ve Josico transferi etrafında dönüyorsa zaten oynamasın Şampiyonlar Liginde...

Anıl Ok

Scatterbrain dedi ki...

fiyatı çok abartılı buldum.bence bu da gözboyama transferi.ayrıca mourinho şu porto'dan avanta alıyor galiba.
he beni utandırır mı?o potansiyel fazlasıyla mevcut kendisinde tabi.

antti_sumiala dedi ki...

üstad gitmedi galiba quaresma inter e.. 31.08.2008 saat 14:53 itibariyle moratti nin quaresma ya ihtiyacımız yok haberini de okudum.. resmi sitelerde de bir haber yok.. gerçekleşmeyecek gibi duruyor bu transfer..

A . A dedi ki...

çok değil 1,5 sene önce, grubumuzdaki porto'dan gitti diye sevindiğimiz adam, çubukluyu giymeye oldukça yakın.

topu alıp direkt kaleye gidecek bir adam ve fenerbahçe.. uyak olmuyodu birbirine.

Unknown dedi ki...

RQ7 KRAL :)