25 Ağustos 2008

Inter:8 Roma:7

Bu akşam iki saygı duruşu seyrettim ekranda. Milano ve Madrid'de. Roma başkanı Sensi için tüm San Siro alkışı tercih etti. Madrid'de uçak kazasında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunda çıt çıksın be kardeşim Santiago Bernabeu'da. 80 bin kişi nasıl bu kadar sessiz kalabilir. Bunu becerdiğimizde aya da gideriz biz. Son 4 yılda bu kaçıncı Inter-Roma maçı, ben hesabı kaçırdım artık. Kafaları estikçe oynuyor bu ikisi. Cambiasso'nun yine stoper oynamak zorunda olduğu bir finaldi. Inter tarafında Mourinho'nun neden Lampard ve Quaresma'yı istediği oyun içinde belli oldu. 4-5-1 oynuyorlar, Muntari'den Essien yaratmış Mourinho ama bir Lampard'ı yok. 36'lık Figo da tekliyor tabii kanatta. Olsun kaptan Zanetti var ama, yine basmadık yer bırakmadı sahada. Spalletti'nin Mancini Inter'e gittikten sonra Totti kenardayken taktiğini merak ediyordum. Geçen sezon Man United ile 4-6-0'ın kralını oynamışlardı. Bu taktik bire birde adam geçen hızlı deplase olan hücumcular ister. Baptista doğal olarak ağır kaldı. Vucinic fizikten çok zekasıyla idare etti. Kewell'ı neden istedikleri net bellli oldu Roma'nın. İlk yarı Inter %70 ile oynadı topla. Muntari ile de golü buldular. Ibrahimovic trafik polisi gibi ileride, alıyor topu ayağına, hangi kanada yol verirse trafik ordan akıyor Inter'de. Egosu patlak olduğundan egoistin kralı tabii bu arada. Roma'da kanatlar çalışmayınca işleri uzaktan şuta kalmıştı. De Rossi de öyle yaptı. Mourinho için bir parantez. Roma sezonu açtığından beri bu maç için tüm hazırlık karşılaşmalarına bir adamını yolladı. Misal Antep ve Denizli'yi bir kere seyrettirmişler midir Aragones ve Skibbe. Mourinho oyuncu değişiliklerinde oyuna girecek adamın önüne 5-6 print-out taktik koyuyor bu arada. Adam dersini çalışıyor yani. İbra hariç 9 kişi topun arkasında kalacak taktiğinde; Figo ve Mancini su koydular tabii. İkisi de kenara geldi. Maçın yıldızı da oyuna giren 18 yaşındaki Balotelli oldu. Bu çocuk Adriano'yu takımdan yollar. 40 metreden vuruyor, korner atıyor. Cassetti 2-3 kez kırmaya çalıştı bunu, beceremedi o kadar sağlam. Mexes'in saçmalaması 2-1 ardından Stankovic'in ön direkte kendi kalesine attığı gol. Totti'nın kıçı Volkan Yaman'dan büyük olmuş, oynayamaz bu kiloyla. Harika mücadele oldu. Uzatmalarda kramplar, yerde kalanlar derken penaltılar. Kupa Roma'ya gidecekken Totti kaçırdı. Son sözü söyleyen öbür kaptan oldu. Zanetti bitirdi işi. Öte tarafta Madrid'de vay anam Serhat neler dönmüş ya durumları. 9 kişi kalan Real Madrid Valencia'yı 3-2'nin rövanşında 4-2 devirdi. 2 maçta 11 gol. Unai Emery'e yazık oldu...

21 yorum:

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

macin lk yarısını gecen yıl italya liginin nasıl sonuclandıgını bılmeyen birisiyle izleyip, italya ligini inter sampiyon olarak tamamladı roma kacıncı olmustur diye sorsanız size ilk beşte bı yer soylemez herhalde.

hatta italya liginin zirvesindeki iki takım boyle oynuyorsa ederım boyle lıgınde macında ıcıne der ntv sporu acar ve super zevkli,gezegen ustu bir mac izler.

Adsız dedi ki...

penaltılarda bir kaptan eline geçen fırsatı kaçırdı diğer kaptan aynı hatayı yapmadı ! forever zanetti forever inter !

revenant dedi ki...

yanlıs macı izlemissiniz ama saglık olsun ikisi de guzel maclardı..

antti_sumiala dedi ki...

balotelli yi ben de çok beğendim.. kendine çok güveniyor.. kornerleri kullanıyor.. frikikleri kullanıyor..çalım atıyor.. şut atıyor.. umarım sert oynanan bu lig de çok ciddi bir sakatlık geçirmeden kariyerine devam eder ve zirveye doğru tırmanır..

maç inter in hakkıydı bence.. roma yı beklediğimden kötü buldum.. roma baptista yı aldı ama mancini sonrası quaresma tarzı bir transfer yapmaları lazım.. bu isim quaresma olmaz tabi ama o stile sahip bi isim şart gibi görünüyor romaya.. mesela yattara =).. bir ara medyamızda roma yattara yı istiyor tarzı haberler çıkmıştı ona binaen yazdım..

konudan sapacam biraz ama medya diyince yazasım geldi.. fotomac gazetesi beşiktaş ın ilk maçı hakkında safari başlıyor yazmış..

http://www.fotomac.com.tr/bes101.html

beşiktaş deplasmanlara hayvan izlemeye mi gidiyor.. veya koca sezonu böyle birşey mi zannediyorlar.. soyu tükenmekte olan afrika kaplanı mı görecek beşiktaş.. hayatım da gördüğüm en saçma başlıklardan birisi.. macera başlıyor, serüven başlıyor.. ne duygular içerisinde atıldı acaba o başlık?..

Alper Öcal dedi ki...

Ben 3. bir saygi durusu daha izledim. Antalya - Besiktas macinda Hasan Dogan icin 1 dakika saygiya davet edildi tribunler ama Antalya tribunleri Besiktas'a kufretti o 1 dakikada.

Utandim ben ekran karsisinda. Bu kadar okuzu nasil bir araya topluyor Turkiyedeki stadlar anlamis degilim.

Adsız dedi ki...

valencia cok yetenekli ayaklara sahip.sampiyon olucak derinligide sahipler diyebilirim.Ancak maç içindeki motivasyon kaybını yenmeleri lazım bu cok onemli.cok basit hatalarla moraller sıfırlanıyor.unai emery bir nebze duzeltmis takımı ama yetersiz.


heralde son 1 senede real madridten 15-20 gol yemislerdir.cok ilginç.

jose dedi ki...

Jose ılk kupayı kaldırdı ama onu Sampıyonlar Lıgı harıc hıc bır kupa kesmez:)

Bulent abı Marca ya da As bizim ZİGİC ve SEİTARİDİS haberlerı cıkıyormu son gunlerde?Nedıyorsun abı olur mu bu iş sence..

Beta Karoten dedi ki...

Birisi şu spikerlere İspanyolca'da J harfinin H olarak okunduğunu öğretsin lütfen. Bir spiker Jose Mourinho'nun okunuşunu bile bilemez mi?

Adsız dedi ki...

Kaptan kim?

-J.Zanetti

Yağız Gönüler dedi ki...

galatasaray - denizlispor maçındaki saygı duruşunda benim inanamadığım bir tablo vardı. çıt çıkmadı.

Peter Naumovski dedi ki...

Real Madrid - Valencia maçı mükemmeldi.

Adsız dedi ki...

diarra gibi bi adamınız varsa her macı 2 kisi eksik oynasanız da kazanabilirsiniz her takımı lazım böle oyuncu...


burak

Adsız dedi ki...

Bu sene Inter'den Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu gibi büyük bir başarı beklemiyorum. Kadrosunda halen büyük eksiklikler görüyorum. Örneğin defansı toplayacak mertesacker, zapata, skrtel veya agger gibi bir defans oyuncusu, ya da diego, moutinho ayarında etkili bir ofansif orta saha oyuncusu gibi... Mourinho bu sene istediği şeyleri yapamadığında sonunda Ersun Yanal gibi bir çılgınlık yapacaktır ve takımda köklü değişikliklere gidecektir, iyi de olacaktır. Inter kaç senedir çok iyi götürüyor ligi, niye revizyona gitsin sorusunun cevabı iki sezondur AC Milan'ın yaşadıklarında.

Adsız dedi ki...

Dokuz kişi ile Real in dört atması real in başarısımı yoksa valencianın başarısızlığımı çözemedim.Bir ara eksik oynayan valencia gibiydi.Bu sene cl de favorim real madrid.Finalde artık ingiliz takımı olmasın lütfen sıkıyorlar.Türkiye de saygı duruşunun sessiz olması için rakip taraftarın olmaması gerekir.Galiba geçen yıldı fb-gs maçında vefat eden celal aras için saygı duruşu esnasında tüm trübünler susmuşken gs türübünleri küfür etmeye başlamıştı o an insanlığımdan utandım.

Julien Dekosta dedi ki...

Inter CL de nal toplar, toplamazsa bu yorumumu yerim :D COk kolpa macti, allahtan real-valencia pasimizi aldi Lig tv nin dagittigi 320x240 mac ozetleri sonrasi.

Unknown dedi ki...

Saygı Duruşu konusunda, kesinlikle sosyolojik bir araştırma yapılması lazım...

Bu hafta sanırım biletleri en pahalı maç Galatasaray-Denizli maçıydı ve gerçekten çıt çıkmadı...

Bence saygı duruşu olayını beceremiyoruz, bu yüzden hiç yapmayalım bari o staddaki insanlara karşı içimde bi nefret duygusu oluşmaz...

Adsız dedi ki...

dün asıl şenlik Madrid'deydi. keşke ona daha fazla yer ayırsaydın aceto.

Adsız dedi ki...

Saygı duruşu konusunda cumartesi akşamı Ali Sami Yen'de bildiğiniz şok yaşadım. Çıt çıkmadı stadyumda Hasan Doğan adına yapılan saygı duruşunda. Gerçi ben bir ara;
"Taçsız Kral Metin Oktay
Tek Aşkıydı Galatasaray
Senin Gibi Cimbomluyu
Unutur mu Bu Taraftar"

diye bağırayım dedim ama sonradan ayıb olur dedim. Fakat tribünlerden bu stadyum işine hiç ses çıkmaması beni çok şaşırttı.

aşkın dedi ki...

Bilbao sırf yerli oynar ırkçı olur, İnter sırf yabancı oynatır tepki çeker.Bizim insanımıza yaranamazsın yeminle..
Arkadaş sahada pasaport mu izliyorsun futbolcu mu?
Böyle çelişkili bir ülkenin saygı duruşunu da Future Sound Of London seslendirmiş: We Have Explosive

http://www.youtube.com/watch?v=e3zDV5V3SPg

Merak etmeyin yotube açılmış.

Adsız dedi ki...

ıkı macın spıkerlerıde ruhsuz du yha 9 kısı madrid 4-1 one gecmıs ee bıraz sesın cıksın bırader spıkerı duymak ıcın volume yuklendım walla..inter macınınkı de farklı deıldı dorusu penaltılar bu kadar basit anlatılabilirdi.

bülent abi iisin hossun perfectsın de TSL yorumlarınıda beklıyoruz be abi..

Adsız dedi ki...

ah be totti atsaydin su penaltiyi adam gibi de su jose'ye sezon basinda ilk kupasini kaybettirseydik. neyse francesco canin sagolsun...
(barca fan)