30 Ağustos 2008

Çimenlere Basmak Yasaktır

Blog arşivinde 19 Mayıs Stadı ve suni çim başlıklı bir yazı var. Süper Lig'de suni çimin deplasman takımlarına adaletsizlik olduğunu söylemiştim. Trabzonspor'un kazanması bu fikrimi değiştirmedi. Ankaragücü'nde boğazlı kazağını özlediğimiz Hakan Kutlu'nun işi zor. Türkiye'nin Guardiola'sı diyelim ona. Toplama bir kadro yapmışlar bu sezon için. "Tolga'nın kaptan olduğu takım" diyorum; başka da birşey demiyorum. Futbolcuların zemin hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum, yarın medyadan takip etmeli. Trabzon hala Ersun Yanal temposunda değil. Yattara zemin yüzünden mi sakatlandı, krampon mu tutmadı yoksa ters mi bastı, bilinmez ama oyun onun ayaklarına bağlı. Umut-Gökhan, Saffet-H.Şükür tadındalar ama çok kaçırıyorlar. Son 5 dakikada 2-2'ye de gidebilirdi maç onca kaçan pozisyon sonrasında. Adamım Selçuk İnan'dır. Kondisyonunu 90 dakikaya çıkardığında bu oyun zekası ve yeteneğiyle ligde bölgesinin bir numarası olur. Trabzon'da kaptan Hüseyin hala oynuyor mu(!) Cale ve Colman ziyadesiyle iyi transfer. Song, Song işte. Yanal'ın takımları lige iyi başlar, sonra dökülür gerçeği var. Trabzon bu kadro devrimi sonrasında ligin ilk 5-6 haftasını minumum kayıpla geçerse; Mart-Nisan ayında hala adından söz ettirir hesabım vardı. İkide 2 yaptılar. Severim insanını da, şehrini de... Maçın şarkısıUB40'den geliyor: "Don't Walk on The Grass"
*Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Haccettepespor'un tesislerinde suni çim saha var mı? Bir bilen cevaplasın lütfen...

18 yorum:

gokmenoz dedi ki...

Gençlerbirliği tesislerinde suni çim saha bulunmakta sanırım. Ankaragücü'nün tesisleri malum. Hacettepe hakkında ise hiç bir fikrim yok. Yıllardan sonra akıl edip(!) düzenledikleri bu yeniliği hiç düşünmeden mi yaptılar acaba sormak gerek. Futbol dediğin çimdir. bak bakalım premier league maçlarına. göz zevkini bozan 1metre kare var mı herhangi bir sahada?

torres dedi ki...

Daha maçın başında gol diye ayağa kalktık , aslında oturmamamız lazımdı ama hakemin ! müthiş kararı sonucu açık ve net olan bir golden olduk . Olsun dedik hadi , ee be kardeşim aynı yardımcı hakem iki kere daha üstüne hata yapmasın mı ? Başladık sövmeye , hakkımızdı yalnız ... Bu nasıl bir yönetimdi , üç İstanbul takımına olsa şimdi ayaklanma çıkmıştı Türkiye'de . O kadar yani ... Neyse ki takım ilk yarı o kadar iyi bir oyun oynadı ki , o golü aramadık . Colman 'ın acayip müthiş pasında , herkese izlemesini tavsiye ediyorum , Yattara klasını konuşturdu . Gerçekten harika bir goldü , defalarca izlenecek türdendi bence . Sonrasında da , Selçuk 'un golü geldi , rahatladık . Selçuk iki haftadır boş geçmiyor , bunun yanında oynadığı oyunla da nasıl bir transfer olduğunu gösterdi , yüzümüzü kara çıkartmadı ...

Sonrasında bol bol pozisyona girmeler , kaçırmalar , girmeler , kaçırmalar . Maçın sonlarında 7'ye 2 mi gidiyorduk bir ara ne ? Dönüşünde gol yiyorduk , yemedik . Sonra Tayfun 'a çarptı girdi , olsun diyelim . Üç puana sevinelim ... Bence sahada olanlar hoş olaylardı , oyun beni tatmin etti önümüzde ki haftalar için . Tek düşüncem Yattara 'nın durumunda ciddi bir şey olmaması şimdi . İnşallah ciddi bir şey yoktur , amin ... Onun gibi bir kara belaya her zaman ihtiyacımız var . Tabii Carlos - Tello 'lar ister mi onu bilemem ... Sezonun sonuna kadar zirvede olacağımızı gösterdi uşaklar bizlere , ne olursa olsun . Hakem golü de vermese , yanında iki tane de ofsaytla alakası olmayan pozisyonlara ofsaytta dese ... Bu sene Trabzonspor için önemliydi , girişi iyi yaptık . Bence önemli olanda girişti , bundan sonrası daha oturmuş bir şekilde gelecektir .

Savunma hattı muhteşem , bakmayın gol yediğimize . Ankaragücü 'nün neredeyse pozisyonu yok , bir bizim oyuncuların saldıkları anda Kayseri'den gelen forveti karşı karşıya kaçırdığı top var , başka öyle yüzde yüzlük pozisyon yok . Bir Mehmet Yılmaz ve İbrahim 'in şutlarını hatırladım ama onları saymayalım ... Yani maçı izlediyseniz , defans için ne demek istediklerimi anlarsınız . Top geliyor , karşılayan : Song ve Egemen 'den birisi . Song , tecrübesiyle çok yararlı oluyor takıma . Konuşuyor , arkadaşlarına birşeyler anlatıyor . Onun gibi birine ihtiyac vardı ... Egemen , çok sağlam bir isim . Beğendiğim bir isimdi zaten , bugün bir kez daha hayran kaldım . Harikaydı tek kelimeyle . Sağda Serkan başladı , sağ bekimizin biraz sancılı olduğundan bahsediyordum ama Serkan bu lafları yedirdi bugün bana . O nasıl bir top oynamaktı Serkan , sanki Gary Neville 'sın be arkadaş . Maçın adamları sıralamasında en üstleri zorlardı gerçekten Serkan . Savunma performansı olarakta , hücum performansı olarakta . Cale 'de Kale gibi diyerek , orta saha hattına geçelim .

Colman , maç öncesi dikkatli izleyin demiştim . Ne pastı abi o ... O asistin yanında , diğer pozisyonlarda da iyi paslar attı Colman . Zaten Colman 'dan bahsederken bir şekilde oyunu yönlendirmesinden de bahsediyoruz . Bahsetmezsek Allah çarpar . İnsan insana o pası atmaz Colman ! diyerek asistini buradan da kutluyum . Aferin evlat ... Yalnız tam hazır değil hala , 90 dakika çıkaramıyor . Biraz daha kondisyonlanması lazım . Ondan sonra artık , izlemeye doyamayız onu . Selçuk ; bu senenin en iyi transferlerinin başında . Helal olsun sana Selçuk . Defansif olarak görevini yapıyor , yanında hücuma katkı vererek şut atıyor , iyi paslar atıyor . İki haftadır da gol atıyor . İstanbul takımları seni izleye dursun , bizde formanı almaya gidelim Trabzon 'a ... Bir tane de Aziz Yıldırım 'a hediye mi etsem ? Yattara sakatlanmasa , tam ona göre bir maçtı . 2-0 öndesin , rakip gelecek , sende Yattara olacak . Ortamda herşey hazır ama Yattara hazır değil , umarım Beşiktaş maçında sahada yerini alır . Barış Memiş , o da forma şansı bulduğunda faydalı olacaktır .

Forvette , Gökhan Ünal ve Umut Bulut . Şut atıyorlar bol bol , bu takımın geri kalanında da var . Çok iyi birşey bu . Şut atacaksın ki gol olsun değil mi ama ? Gökhan için çok umutluyum maç sonu . Geçen sene ki kimliğinden uzak , daha olumlu top oynuyor . Önümüzde ki haftalarda daha da iyi olacaktır , Umut ise biraz nereye koşacağını öğrenmesi lazım . Mesela Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi eleme maçında arka direğe koşular yaparak goller attı. Umut 'da bu yok , rakibin arkasında kalıyor . Onu düzeltmesi lazım. Yine de ben forvet hattımızı beğeniyorum , daha Isaac 'da var ...

Kısacası iyi bir maç izledik . Sonuçta güzeldi . Sıradakiii gelsin ...

Adsız dedi ki...

es el momento de tomar venganza en la Juventus. Inglés y todos los italianitos se llorar.
catalanes Vuestra envidia es nuestro Orgullo, joderos! con la crisis QUE HEMOS tenido otros clubes estarían por el puesto 10 º, nosotros no! Siempre campeonesssss !!!!! La Gloria Deportiva de España

Adsız dedi ki...

Zaten Hacettepe de Gençlerbirliğinin tesislerinde yapmıyor mu antrenmanlarını?? Tesisin içinde takım otobüsleri bile yan yana duruyor :D

Adsız dedi ki...

g.birliği tesislerinde suni çim var.altyapı çalışmaları o sahada yapılıyor yanılmıyorsam.akşamları ise halı saha niyetine kiralanabiliyor.

Robaggio dedi ki...

geçen hafta gençlerbirliği ile oynadığımız maçtan sonra serhat akın'ın açıklaması vardı "bu saha resmen halı saha" diye. fifa standartlarından bahsediyorlar ama pek alakası yok gibi. hem krampon sorun oluyor olabilir, oraya halı saha kramponuyla gitmek lazım, hem de zeminin topa verdiği tepkinin normal çim gibi olmasına imkan yok. zaten çizgiler tam bir komedi eskiden commodore 64'lerde emyln hughes soccer vardı aynı onun gibi. ankara takımları bu sahaya alıştıkları zaman orası gerçekten deplasman olacak diğer takımlar için hem de her takımın başına 3 kez gelecek bu olay. geçtiğimiz yıl kasımpaşa'ya suni çimden dolayı stadlarında oynama izni verilmemişti, suni çim sahalar da birbirlerinden farklı olabilir ama bilgim yok. kasımpaşa'nın suni çimi ile bu suni çim arasında alttan ısıtma dışında ne fark var? bilen varsa bunu da söylerse sevinirim.

Adsız dedi ki...

hocam o senin bahsettiğin halı saha tesisin dışında değil miydi?

man10themoon dedi ki...

genclerbirligi tesislerinde yapay cim sahalar da var. takim idmanlarini cim sahada yapiyor ama. ankaragucu kendi tesislerinde onlarin yapayla yakindan uzaktan alakasi yok. hacettepe de genclerle ayni sahayi kullaniyor. halisaha niyetine kiralarsaniz yapay falan idare ediyor ama super lig icin fiyasko.

untildie dedi ki...

Ne güzel işte Bülent abinin Nou Camp hakkında söylediği şeyi 19 Mayıs içinde yapabilirler. Hafta içleri akşam kiralasınlar, millet hem ter atar merakını giderir hem de devlet para kazanır :)
Şaka bir yana Türkiye de süregelen anlayış değişmediği müddetçe (her alanda) bir stadı; hem 3 futbol klubü, hem tartan pist dolayısıyla diğer branşlar hem de resmi bayramlar da kullanırlar.
Ankara da ayrıca Asaş stadı var orayı kış mevsimi gelene kadar kullanabilirler hava şartları kötüye dönüşüncede 19 Mayısı kullanabilirlerdi.(soran yokki anlatalım)
Not: Halı sahada top oynayanlar bilir muhakkak eklem yerlerinde sakatlanma riski fazla olur. O zaman profesyonel futbolcu nasıl oynar bu beton üstü halı döşemede?

Adsız dedi ki...

"Yanal'ın takımları lige iyi başlar, sonra dökülür" lafı "gerçek" değil, efsane. Manisa Vestel'den önce de vardı bu laf, o zamanlar daha da anlamsızdı. Kontrol etmek çok kolay oysa. Bilakis genelde çok kötü başlayıp sistem oturduktan sonra seri galibiyetlere bağlayan bir pattern izlerler.

cembo

siriusjames dedi ki...

Selçuk İnan şu anda mevkisinin en iyi Türk futbolcusudur gözümde, inanılmaz oynadı. Söyleyecek kelime bulamıyorum yani, Colman da çok kaliteli topçu. Zaten Ersun Yanal'ın scout sistemleri çok iyi, Cale ve Colman'ı boş adamlar olsa almazdı.

Adsız dedi ki...

biz de seni severiz aceto

sonny dedi ki...

aceto biz de seni severiz de, kaptanı da seviyoruz be :)

Adsız dedi ki...

Gençlerbirliği'nin Beştepe Ankaragücü'nün tandoğan tesislerinde alt yapıların kullandığı sunu çim sahalar var,ancak 19 mayıs için bahsedilen standartlarda değil halı saha kıvamında hatta Gençler'inki kiralanabiliyorda..İlk hafta futbolcuların yorumu olumsuzdu bu haftaki yorumları bende merak ediyorum...bakalım kaç zaman sonra faturalar sahaya kesilmeye başlanacak..

Adsız dedi ki...

genclerbirliginde 2 suni cim saha var 1i normal standartlarda ankaragücünün tandogandaki tesislerinde var ama oda ufak sanirim genclerbirligiyle hacettepe hala ayni yerde antreman yapiolar hacettepede sahip bu imkana trabzonsporunda var ama suni çim sahasi

taylan dedi ki...

genclerbirliginin tesislerinde suni cim var 2tane 1tanesi normal standartlarda dieri ufak ankaragücünün tandogandaki tesislerinde var ama halı saha kadar ufak.hacettepe hala genclerbirligiyle ayni yerde antreman yaptigi icin suni cimden faydalaniolar.aslinda trabzonsporunda tesisinde suni cim sahasi var ersun yanal 10gündür orda idman yaptiriodur ama farklidir kaliteleri yattaranin sakatligi cok uzun sürmez die dusunuorm

Panenka dedi ki...

Trabzon'un saglam bir geri dortlusu var. Egemen ile Song'un arasinda cok forvet kaybolur. ikisi de hamleli ve mucadeleci stoper. Serkan her zamanki gibi tempolu ve icten oynuyor. Cale de hem ayagina hakim hem de pozisyon almasini biliyor. Yanal'in bugune kadar yonettigi takımlarda boyle bir savunma hatti yoktu. Yedeklerde de Giray ve Ceyhun var. Bu defans hatti ile Trabzon hayal kirikligi yasamaz. Yanal'in hoca oldugu takimda ise zaten gol sikintisi yasanmaz.

Adsız dedi ki...

http://www.klasspor.com/tr/haber/4688-Levent_Tuzemen_suni_cimi_masaya_yatirdi.html

klasspordan bir alıntı,trabzon maçından sonra gelen ilk saha yorumu çok da olumsuz değil...