11 Mart 2008

El Nino

Atletico Madrid'de tribünlerin onu pek özlediğini sanmıyorum. Kun Aguero yerini çoktan doldurdu. Fernando Torres'in Liverpool'a 36 milyon euro bedelle transferi sonrasında "etmez o kadar" diyenler vardı. Cebimizden çıkmadı ama adam iyi golcüydü, onu biliyorduk. Şimdi Cristiano Ronaldo ile kapışıyor Premier Lig'de gol krallığında. Bu sezon 3 hat-trick yaptı. İkisi iki maç arka arkaya: Reading, M.Brough ve West Ham'a karşı. Lig'de 19, kupada 3, Şampiyonlar Ligi'nde 3 golü var. Kariyerindeki en yüksek gol sayısı 21 ile 2003-2004 sezonunda. Cristiano Ronaldo'nun ligde 21 golü var, toplamda 30. Her ikisi de Altın Ayakkabı'ya koşuyor. En büyük rakipleri ise Luis Fabiano ve Huntelaar. Lakabı "El Nino"nun hakkını veriyor bu adam Anfield Road'da. Marca gazetesinde dünyanın en iyi golcüsü anketi var. Liste kalabalık, meraklısı oy atabilir.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

ankette neden nihat yok acaba? bu adam bu golleri nerede atıyor acaba ispanyol gazetesi bile kaale almıyor o golleri sanırım. yerine konulan isimlere bakıyorum mcdonald, n'kufo kusuruma bakmayın ama n'kufoYu ilk kez duydum. viki'ye göre twente'de 151 maçta 83 gol atmış 33lük bi forvetmiş. ama ne olursa olsun gözlerinin önündeki nihatı görmemelerini yadırgadım..

L dedi ki...

iyi hoş da o ankette cr7 nasıl birinci olur...garip.

Adsız dedi ki...

Gökhan Ünal ile Mehmet Yıldız'ı göremedim

dinazor dedi ki...

Tam blogda bu yazıyı okurken Inter'e golünü atıverdi...Bence C.Ronaldo ile karşılaştırmamak lazım.. Birde keşke iksini aynı takımda görebilme şansmız olsa..

tuncaua dedi ki...

hade len! saçmalık ötesi bi anket,sebebiyse ispanyolların yapması tabi..raul messi kafada,adebayorla ibrahimovicin esamesi okunmuyo...ayıp valla..bence de ümit karan o zman:D

kutay dedi ki...

hollanda ligindeki bi golüc listeye alınıyorsa pekala bizim ligden de birileri girebilirdi bu listeye. hakikaten n'kufo kimdir?

Adsız dedi ki...

n'kufo kimdir nedir bilmem ama o varsa bizim alex nerede

Adsız dedi ki...

dirk kuyt gibi kanatta ne iş yaptıgını ya da ne aradıgını hala çözemedigim ve babel gibi henuz çok ham iki kenar adamının onunde oynamasına karsın bu kadar gol atması şapka cıkarılması gereken bir hadise. liverpool'a artık top class wingerlar istiyoruz, su çocuga yazık olmasın lütfen..

Adsız dedi ki...

bu adam çıkışını yeni yeni yapıyor. ispanyollar milli takım problemini de giderebilseler adını unutulmayacak şekilde kazır. ama bizim maçlarda şanssız olur inşallah, büyük problem.

birkaç seneye kadar beckham neyse, birkaç yıla kadar bu adam da öyle olacak.