18 Aralık 2007

Bi Tıp Desen Artık

Bülent Uygun, Türk futbolunun son dönemdeki en asap bozucu figürü. Susmuyor, sezon başından beri takımının performansıyla beraber yükselen bir konuşma arzusu içinde. Sadece spor değil; her alanda söyleyeceği olan bir Türk büyüğü kendisi. Gözyaşlarıyla reyting kovalayan, Sivas şehrinin siyasetine bile el atan bir yetenek. "Sivas şampiyon olamaz"diye diye bıktırdı zaten. Onu biz de biliyoruz. Bir de "Mehmet Yıldız'ı alan şampiyon olur" diye kendi mesleğine ettiği bir küfür var. Eski futbolcu menajeridir, anlar ya bu işlerden. Galatasaray-Sivasspor maçı sonrasında kızıyla basın toplantısını çıkmış, ufacık çocuğu da konuşturmuş. O minicik kızı o kameraların önüne getiren adamın zekasından şüphe ederim. 8-9 yaşındaki kızın da ne söylediği zerre umurumda değil ama Bülent Uygun susmuyor, hergün gazetelerde adını görmezse kahroluyor. Bugün yine bir haber ajansta: "Kızımın sözleri yanlış anlaşıldı". Bir insan bu kadar mı kendi reytingi peşinde koşar? İlkokula giden kızını tekzip edeceğine; bırak kardeşim Mehmet Yıldız konuşsun, sahada ter akıtan takımın konuşsun.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kafayla sivas'tan öteye gidebileceğini zannetmiyorum.takımdaki yükseliş bir sinerjiden kaynaklandı.ard arda alınan galibiyetlerin gazıyla şimdi buradalar.ama o gaz çıkar bülent.sen merak etme.bakalım o zaman da konuşabilecek misin "bizi şampiyon yapmayacaklarını biliyordum,ben demiştim" türevlerinden söylemler yapmaya...

Adsız dedi ki...

Bu adamın karakteri hakkında Kocaelisporlular çok daha iyi bilgi verebilir!

Adsız dedi ki...

Aceto'da egosu olan her adamın eleştirilmesi, ayar verilmeye çalışılması nedir, kural mıdır ?

Kıskançlık diyeceğim ya neyse. Şimdi bu yorum yayınlanmaz, bilirim ben adamımı.

Adsız dedi ki...

her postta acetoya ayar vermemiz gerekiyormuş,başka türlüsü yalakalık oluyormuş,başarısı kıskanılıyormuş; ben bunu anladım.

Adsız dedi ki...

bu arada o foto ne yaa..ne kadar aşağılık bişey fakir çocukların kanıyla popüler olmaya çalışmak..

fizikalibilitesice dedi ki...

futbolcularının bülent abisi..halkın kahramanı..ve bence her başarılı insan gibi gündemde olmayı,konuşmayı/konuşulmayı hakediyo..fazla yadırganmamalı..

Adsız dedi ki...

bu adam geçen sene ilk veya ikinci maçına çıktığında inönüde bjk karşısına. maçtan sonra ben bu oyuncularıma şapka çıkarırım arkadaş diyip şapkasını çıkarmıştı sonra tekrar takmıştı. o gün şüphelerim doğdu kendisine karşı. zaten zırt pırt çıkıp takım oyunu takım oyunu takım oyunu diyosa bi adam (bkz:fatih terim) orda bi gariplik var demektir. 2. bir yılmaz vural vakası bence çatıdan atlayan adamı kurtarmaya fln çkmıştı geçenlerde de.. bi işinizi yapın kardeşim ya illa bi işte başarılı olan abuk subuk işlerle uğraşmak sürekli konuşmak zorunda mı bu memlekette ben onu anlamıyorum.

Adsız dedi ki...

Ah şu anonim yorum yazıp sallayanlar bir de adını yazma cüretini gösterse.

olurolur dedi ki...

izlediğim bir röportajında sorulan sorulara önce espri yapıp ardından "deeeermişim" dedi yahu .

Unknown dedi ki...

:) abi olsun yaw,böyle renkli adamlar da lazım ligimize,jose morinho(kıyas kabul etmez gerçi bülentle ama) da o kadar yetenekli olmasına rağmen uyuz uyuz açıklamalar yapardı ingilterede,dersin ulan bu adam özürlü mü ama gitmesine çok üzüldü ingilizler,kimisinin karakteri böyle,yapacak birşey yok.acetoya katılıyorum ama,mehmet yıldızı alan şampiyonsa,adam sende zaten,yap takımını şampiyon :)

revenant dedi ki...

kızını konusturmasına kızana kadar ona kufur eden gs seyircisine kızın ya da sivas sampiyon olamaz deyip hepimizin bildigi ve kabullendigi igrenc bir gercek olan anadoludan bir takımı sampiyon yapmazlar gercegini bu insanlara kabul ettirenlere kızın.

bu iki olaya kızılmasına anlam veremedim ama mehmet yıldız meselesi hakikatten gereksiz bir acıklamaymıs..

Adsız dedi ki...

Hay agzina saglik, beni de uyuz ediyor bu adam. Surekli bir "Biz sunu yaptik, biz sunu yaptik" tarzi laflar. Adam Bilgin Gokberk'in programina cikti. Kendi esi icin "Biz onu oyle bir yetistirdik ki, evde sikca yalniz kalsa da her seyi halledebilir" diyebildi adam ya.

Adsız dedi ki...

Hayir macta olmasam hakikaten bülent'e ya da sivasspor'a küfür edildi zannedicem. Numaralı tribünden cıkan küfürse olay hakan, arda, hasan daha fazlasına maruz kalıyor.

Adsız dedi ki...

Kim ne derse dswin bülent hoca saygı duyulması gereken bir işe imza attı atıyor.ha sivasspor, oyuncularının kalitesiyle mi buralarda ? değil takımda göze batan bir mehmet yıldız var gerisi sıradan vasat oyuncular ama başarının sırrı hani amatör ruhu bilirmisiniz siz ( trabzonspor un şampiyon olduğu dönemdeki futbolcuların beyanatlarına bakın )işte dayanışma ,takım ruhu denip durur ya pek görülmez hani kişisel egolar hep bastırır yok olur gider bu söylemler, işte sivas ın başarısının temeli bu ve bülent hoca gerçeği. Bir futbolcu hocasına abi diye hitap edebiliyorsa , varın sahada o bazı negatif baskılar olmadan neler yapabileceğini-yaptığını siz düşünün.
Ha şu konuya katılıyorum bülent hoca fazla konuşuyor,mehmet yıldız için söyledikleri anlatmak istediklerini yansıtmıyor yanlış kelimeler seçti zannımca. evet biraz daha az beyanat verse biraz yüzünü eskitse o zaman kıymeti daha çok bilinecek. şampiyon olmayacağını söylemesi hem bir gönderme hem de futbolcuları üzerindeki baskıyı azaltma stratejisi başka birşey değil.geçen sene vestel in çöküşünü hatırlayın,her haber bülteninde nerdeyse vestel in şampiyonluk öykülerinden bahsedilip durulurdu,şimdi de sivas için var ama o kadar fazla değil..muhtemelen zaten şampiyon olarak göremeyeceğiz ama yıllardır intertotodan bile elenen trabzon un yerine sivasspor u uefa da görmek daha mutluluk verici ( söylediklerimin daha iyi anlaşılması için sivaslı,sivasspor un dününü bilenlere şu günü kıyaslamasını rica edin, maçlara nasıl gözleri dolarak gittiğini görün )

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılmıyorum..

Adsız dedi ki...

insan yorum yaptı konuştu diye neden kızıyorsunuz ki bence konuşmayı hak etti hatta bana göre anadolu takımlarıda en az 3 büyükler kadar gündemi meşgul etmeli en son sıradaki anadolu takımının teknik direkötürüde ne bilim feldkamp kadar spor haberlerinde geçmeli yada konu olmalı türkiye 1.liginde 3 takım yok 18 takım var..