21 Aralık 2007

İtalyanlar'a İzmir Torba

Totalde İtalyanlar boktan kura çekti denilebilir. Milanoluların grup ikincileri arasında 2 İngilizi bulması hayırlı haber değil onlar için. Roma da istim üzerindeki Real Madrid'e çakıldı. Barça'dan başlarsak, Glasgow'un yarısı zaten Barselona'yı tavaf etmişti, 15 bin Rangersli gelmişti şehire, şimdi sıra yeşil-beyazlılarda. Esnafı iyi kazanır, bol bol bira, hediyelik satarlar. Bu eşleşmede sürpriz çok zor. O.Lyon-Man.United bayıltan bir eşleşme. O.Lyon sonradan açıldı, seyredemezsek de potansiyel iki süper 90 dakika görünüyor ufukta. O.Lyon genelde bu turda veda eder, yine öyle olmaması için bir neden yok. Schalke 04-Porto en renksiz eşleşme. Klasik her horoz kendi çöplüğünde öter maçları oynanacak. Schalke 04 akşamını buldu mu affetmez. Liverpool 3 yıldır Milanolularla kafayı bozdu. Rafael Benitez o kulübün başındaki dallama Amerikalılarla yine papaz olursa bu maçları görür mü bilmem. Bu turun anahtarı olabilir. Torres-Ibra düellosu olacak. Tribün açısından da en renkli eşleşme. Roma-Real Madrid yine bir tekrar turu. Roma, Totti'nin ayakları kadar sahadaki varlığına da mahkum. R.Madrid tribünleri Lazio ile dost. İtalya'daki maçta arıza çıkabilir. İhtiyar Milan, genç Arsenal'e karşı. Papaz bu kez pilav yemesin, Arsenal turu geçsin. Milan'ı üst turlarda görmekten bıktım. Ancelotti, Emirates'de yine defansın babasını yaptıracak. Olympiakos, İtalyan çekseydi, Yunanlılar kolay akardı deplasmana. Bu kez işleri zor. Yine de Chelsea, Pire'den az hasarlı çıkar. Grup birincileri arasında bizim medyanın en kolay 2. rakip dediği Sevilla'ya bir bakıma boka nazaran tezek muamelesi yapıldı kura öncesinde. Juande Ramos gittikten sonra dengesiz bir takım oldular ama Arsenal'i sahalarında nasıl bitirdiklerini unutmamak lazım. Çözülmesi zor bir problem değil. Grup değil, eleme turu bu. Inter'i 1-0 yenen Fenerbahçe en iyi oyununu oynamıştı. Rövanşında San Siro'da çözüldüler, 3 yediler. Bu kez telafisi yok bu maçların. Sevilla'nın stadı da bana göre Camp Nou ve S. Bernabeu'dan daha fazla rakip üzerine baskı kuran bir stad.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

akşam haberlerde "fenere şeker gibi kura" lafını duydum ya artık hiçbirşeye şaşırmam heralde bu dünyada.

Deep Blue dedi ki...

Vallahi kuralara bakacak olursak; Barça,Chelsea ve Sevilla dışında banko yok... Biz zor kura çektik ama Acetobalsamiconun Milan için dediklerini ben Liverpool için hissediyorum,çok baydılar CL'de üstüste final falan, bir şekilde ucundan kıyısından çakacağız gibime geliyor Liverpool'a... Porto da Şalkeye çaksın mümkünse, daha çok yakışırlar klüp geçmişiyle çeyrek finale... Real Madrid de inşallah Roma'yı gagalar... Arsenal-Milan bence en ortada kura, %50,5bile ayıramıyorum bir tarafı...

Adsız dedi ki...

inşallah milan ve liverpoolu üst turlarda görmeyiz

Adsız dedi ki...

Bir; Dida, Kaladze, Nesta, Jankulovski, Oddo, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Ambrosini, Kaka, Gilardino'dan olusan kadroyu ihtiyar olarak nitelendirmek suregelen bir yanlis. O maca kadar birkac oynayip, belki de kadroya girecek PAto yu da gozonune alirsak; goze batan isimler Seedorf ve Inzaghi ki onlarin bu seneki CL ve Dunya Kulupler Kupasi'ndaki performanslari ile keske boyle oynasalar da hep yasli olsalar dememek mumkun degil.

Arsenal'e gelince; sadece Kaka ile supurur bu takimi Milan.

orkun dedi ki...

Burada izafi bir durum var, Sevilla'ya kolay takım demek mümkün değil tabii ki ama Barcelona ve Real'le bir kefeye koymak da mümkün değil (her ne kadar sırası gelince Camp Nou'da da Barnebau'da da taksalar bile). Bence de Porto gibi bir hayalden sonra, kalanların hepsine tercih edilecek bir takım. Elemesi çok zor tabii ama "banko Sevilla" demek de komik, sadece Sevilla'nın şansı bariz şekilde fazla.