19 Ekim 2014

Galatasaray-Fenerbahçe Notları


Muslera 7
Süper Kupa'da 120 dakika takımını ayakta tutan Muslera, dün çerçeveyi bulan toplarda fazla zorlanmadı. G.Saray savunmasının öne çıktığı anlarda kendisine atılan geri paslarda ayaklarını iyi kullandı.

Volkan 4
Belindeki sakatlık olmasa Sneijder'in iki golünü çıkartabilir miydi diye soranlar olabilir ama Hollandalının füzeleri acımasızdı. Tecrübesiyle oyunu götürdü ama 2. yarıda degaj bile yapamayacak acılar içinde derbiyi tamamladı.

Veysel 4
Prandelli eğer Sabri'yi affederse bunun sebebi Veysel'in yetersizliği olacak. İlk yarıda Alper karşısında ayakta kalamadı ve hücumlara destek vermekten uzaktı. Orta yapacak özgüvene bile sahip değil.

Gökhan 4 
Milli takım performasıyla F.Bahçe, F.Bahçe'deki performansıyla milli takım forması giyemez. Kağıt üzerinde ülkenin en iyi sağ beki ama sezona iyi başlamadı. Güçsüz ve ikili mücadelelerde inatçı değil. Derbide silindi gitti.

Semih 6
Emenike'nin yorduğu Galatasaray tandeminde rakip çoğalamadığından fazla zorlanmadı ama topla çıkarken yaptığı hatalarını yine sürdürdü. Derbi için yeterli fizik kapasitesiyle sırıtmadı.

Alves 0
Yıllar sonra bir futbolcu takımına nasıl ihanet eder diye sorulsa F.Bahçeliler onun adını verecek. Dzemaili'ye attığı uçan tekmenin açıklaması yok. Gördüğü saçmasapan kırmızıyla, takımın üç taşı birden oynadı.

Chedjou 7
Sezon başından defansın en iyisi olan Kamerunlu stoper, ilk yarı Emenike'yi Muslera ile karşı karşıya bırakacak net pozisyonu önledi. Fenerbahçe'nin golünde hatalı olan o değil, taca çıkan topu görmeyen yardımcı hakemdi.

Kadlec 6
Görev adamı, belli bir standartı var. Rakibin kenar ortalarıyla geldiği anlarda hata yapmadı ama hücum adına kader adamı oldu. Oyun 0-0 iken boş kafayı dışarı atmasa 10 kişilik F.Bahçe, Arena'dan 3 puanla çıkabilirdi.

Tarık 6

Telles'ten farkı yerli oyuncu olması ve Hakan Balta'dan genç. Bu iki artı sahaya yansıyor mu? Hayır. Sağ kanattaki Veysel'den daha fazla hücuma çıktı ama bu fizikteki bir oyuncunun yere daha sağlam basması lazım.

Caner 5
Milli takımdaki iki maçında da 90 dakikalık kondisyona sahip olmadığını göstermişti. Önündeki Alper ile iyi anlaşamadı ve ölümcül ortalarını bu derbide yapamadı. Taşların çok oynadığı takımda maçı sol açıkta tamamladı.

Dzemaili 4
Süper Kupa'da F.Bahçe karşısında ezilen orta sahaya Prandelli'nin ilaç niyetine koyduğu oyuncu, gölge presiyle derbide kırık not aldı. İki iyi top attı ama sorumluluk almadığı oyundan çıkması doğru karardı.

Emre 5

Derbide oynamak için günlerce tedavi gördü ama onu yıllardır üzen adaleleri bir kez daha iflas etti. F.Bahçe'nin beyniydi ama 33'de baldırını tutup kenara gelmek zorunda kaldı. Sağlıklı olmazsan yetenek hiçbir şeydir dedirtti.

Melo 7
Derbilerin olay adamı, orta sahanın en iyisiydi. İkili mücadelelerde 19 kez top kazandı. Bölgesinden dikine isabetli dikine top atan tek adam olan Brezilyalı, sakatlığını işaret etti ve 87'de yerini Hamit'e bıraktı.

Mehmet 6

Türkiye'nin en iyi ön liberosunun kaderinde stoper oynamak varmış. Alves'in kırmızısı sonrasında defansa geçmek zorunda kaldı. Soru şu olmalı: Yerinde olsa Sneijder bu kadar kolay vurabilir miydi?

Selçuk İnan 4

G.Saray'ın kaptanı ve formsuzluk artık ayrılmaz ikili. İlk iki sezonda derbi kazandıran Selçuk, Milli Takım'daki silik futbolunu bu maça da taşıdı. Her topta Olcan ve Burak'ı ararken sahada kayboldu gitti.

Meireles 6
İyi mücadele ediyor, savaşıyor ama Topal'lı orta sahada oyunun sadece savunma tarafını yapıp hücumda yaratacılık gösteremeyen her isim gibi o da F.Bahçe için lüks. Skoru tutabilecek oyuncu, değiştirebilecek olan değil.

Sneijder 10
10 kişi kalan F.Bahçe, Arena'dan puanla çıksa Prandelli valizini toplamaya başlardı. Hollandalı, star değil süperstar olduğunu gösterdi ve iki muhteşem golle geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Volkan'ı avladı.

Alper 7
Sow'un yokluğunda geçen sezon Ersun Yanal'ın şans tanıdığı sol kanatta maça iyi başladı. İlk yarıda Veysel'in hayatını zorlaştırdı, bitirici vuruşu olmadığından ilk 45'te net fırsatı harcadı ve 2. yarıyı sağ kanatta tamamladı.

Olcan 6
Hücumda ilk yarıda en istekli adamdı ama işi bitirmesi gereken noktalarda amatörce hatalar yaptı. İlk yarının sonunda ceza sahasında ortaya yapamadı, ikinci yarıda topu direkten döndü. Trabzon'daki Olcan'ın yarısı bile değil.

Kuyt 6
Fenerbahçe'nin en iyi niyetli oyuncusu. Yaşına bakmadan koşuyor ama her şeyi yapmak isterken hiçbir şeyi yapamamak da var bu oyunda. Gökhan'a yardım ederken çıkan nabzını oyunda gizlenerek düşürdü.

Burak 5
Sakatlığı sonrasında yaptığı fedakarlık sahada sırıttı. Prandelli'nin Pandev ve Umut'a güvenmemesi nedeniyle sahaya çıkan Burak, ofsaytlardan yine kaçamadı. Kaleye şut atamadan maçı tamamladı.

Emenike 6
Rakip stoperlerin keyfini kaçırmak istiyorsanız ideal santrfor ama net bir golcü değil. Süper Kupa'da da net fırsatları harcadı, penaltılar çare oldu. Dün kırmızı sonrasında oyundan çıkana kadar "Webo olsa birini atardı" dedirtti.

Umut 5
Prandeli'nin çift santrfora dönmesiyle şans buldu ama Emre'nin ortasında müsait pozisyonda topu kafayla dışarı attı. Milli maçlar da gösterdi ki Umut, umut olmaktan artık uzak.

Emre Çolak 6
Derbide sonradan oyuna girip maçın havasına girmek zordur. A2 Milli takımıyla İngiltere'ye 2 gol atan Emre, Umut'a nefis bir orta kesti, daha fazlasını beklemek insafsızlık olurdu.

Selçuk Şahin 6
Önce belini tutan Topal'ın yerine gireceği sanıldı ama Emre baldırını tutunca iş yine Selçuk'a düştü. Maç eksiğiyle ne kadar iyi oynanırsa o kadar iyi oynadı. Tecrübesiyle idare etti.

Hamit ?
Dzeamili ve Selçuk İnan'ın ilk yarıda döküldüğü anlarda gözler Hamit'e çevrildi ama Prandelli, Melo kenara sakatlığını işaret etmese milli oyuncuyu hatırlamayacaktı bile.

Hasan Ali 6
Taktik idmanlarda Caner'in arkasında oynadı, son dakikada forma Alper'e gidince kulübede başladı. Golde peşini bırakmadığı topun taca çıktığını görmemek yardımcı hakemin problemiydi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasarayın yaşadığı sorunun bir benzerini bu sezon dortmund yaşıyor.şöyleki.

lewandoski sadece forvet değildi dortmund da sırtı dönük oynar orta sahaya gelir verkeç yapar gerektiğinde bir 10 numara gibi ara pas verir idi.çok yönlü bir oyuncuydu lewandovski.sistemin kilit oyuncularından en önemlisi.

lewa dan sonra immobile adrian ramos ve abuemeyeng olmadı.sisteme uymadı.lewa gibi özellikleri yok bunların.

elmander necati ve hatta baros tan sonra burak yılmaz ve umut bulut olmadı galatasarayda.futbolsuzluğun sistemsizliğin ana nedeni bu olsa gerek.