14 Ağustos 2014

Jens Lehmann
Christoph Metzelder



Almanya Süper Kupa finalinden bir gece önce Jens Lehmann ve Christoph Metzelder ile akşam yemeğinden kalanlar.

Jens Lehmann
Beşiktaş’ın Liverpool’a 8-0 mağlup olduğu maçtan sonra Arsene Wenger’in söylediklerini o günlerde okumamıştım ama şimdi Wenger de hatırlamak istemez. Futbol dünyasında her zaman böyle mağlubiyetler vardır. Alman takımları da farklı yenilgiler aldılar. Wenger bugün olsa bu sözleri söylemezdi. Bu rakibi motive eder. Premier Lig’de Arsenal son kez benim kaleyi koruduğum sezon şampiyon oldu ama  İngiltere’de Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek de her zaman zordur. Bu yüzden Beşiktaş için çok zor olacak. Demba Ba’yı aldıklarını duydum ama başka isim gelmiyor aklıma. Eğer başka bir futbolcu hatırlamıyorsam bu Beşiktaş için problem demek. Şampiyonlar Ligi için tecrübeli ve önemli futbolculara sahip olmak lazım. Wenger’in elinde iyi bir kadro var ama Beşiktaş hakkında söylediklerinden dolayı pişmandır. Şimdi elenirse o sözlerini ona bütün medya hatırlatır.


Essen’de büyüdüm ve çok Türk arkadaşım oldu. Onlarla futbol oynayarak futbolcu oldum diyebilirim. Schalke 04’den sonra ezeli rakibi Borussia Dortmund’da forma giymek kolay değil. Türk takımlarına karşı çok fazla üzüldüğümü hatırlamıyorum ama Hagi’den yediğim gol gerçekten güzel goldü. Türk takımlarını Şampiyonlar Ligi’nde oldukları zaman takip edebiliyorum. Galatasaray’da önemli isimler var. Muslera da yetenekli olduğu kadar iyi de yetiştirilmiş bir kaleci.  Benim için en iyi Türk kaleci Rüştü oldu. Özellikle Euro 2008’de harikaydı. Volkan bence çok inişli çıkışlı. Güven vermiyor sanki. Bazen ben de öyle goller yedim ama Volkan’ın hatalarını hatırlıyorum. 

Christoph Metzelder
Jones çok tecrübeli ve çok akıllı bir futbolcudur. Dünya Kupası’nda harika oynadı ve buna elbette ki hiç şaşırmadım. Beşiktaş’ın onunla neden devam etmediğini de anlamadım. Jones lider karakterli bir oyuncudur belki de Beşiktaş’ın soyunma odasında bu havayı yakalayamamıştır. Ona lider olduğunu hissettirmeleri lazımdı.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde her zaman önemli bir takım. Yeni stadyumlarında Shalke 04 ile maça çıktım. Türk taraftarlar her zaman muhteşem. Futbolcuları tribüne çağırdıkları zaman onlara büyük hayranlık duydum. Türk Telekom Arena’da oynamak gerçekten zordu.
 Löw bir gün bıraktığında onun da adı Alman milli takımı için geçiyor ama  bence Tuchel daha çok genç ve yeterli tecrübeye sahip değil. Kloop  bence daha şanslı. Galatasaray da Cesare Prandelli ile anlaşarak bence doğru yapmış. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorsanız tecrübeli bir hocaya sahip olmanız lazım. Galatasaray’da Sneijder, Burak, Hamit, Muslera çok kaliteli isimler.

Real Madrid’de 3 yıl kaldım ama sakatlıklar peşimi bırakmadı.Orası başka bir dünyadır. Real Madrid’e transfer olmanız için milli takımda mutlaka forma giyiyor olmanız lazım. Bir de forma sattıran bir futbolcu olmanız lazım. Ronaldo varken Bale’e gerek yoktu. Şimdi de Angel di Maria varken James Rodriguez’e gerek yok diyebiliriz ama orası Real Madrid. Kim daha çok forma sattırırsa o imzayı atar ama bugün şunu söyleyebilirim, Real’de oynadım ama Atletico Madrid’i tutuyorum, çok daha heyecan veren bir kulüp ve Arda Turan da o takımın çok önemli bir ismi. 


Hiç yorum yok: