9 Haziran 2014

Brezilya 2014 / H Grubu


Bir büyük yıldız çıkarmanız futbolda başarıyı getirmiyor, mesele aynı yaş grubundan en az 5-6 üst düzey adamı bir araya getirebilmek. 2000 ve 2002'de biz bunu başardık. Almanlar böyle bir takımla Brezilya'ya gittiler. Fakat Belçika herkesten farklı. Uzun yıllar üzerine ölü toprağı serpilmiş milli takımları artık büyüklere kafa tutabilecek kapasitede. Hazard başta olmak üzere, Lukaku, Fellaini, Witsel, defansın göbeğinde Vermaelen ve Kompany ve kalede Atletico Madrid'de büyük işlere imza atan Courtois ile Belçika taş gibi takım. Wilmots yönetimindeki Belçika, 7 seri galibiyetle eleme gruplarından gümbür gümbür geldi. İdeal 11'i dışında Mertens, Mirallas, Chadli, Adnan Januzaj, Vertonghen gibi kaliteli ayaklara sahip Belçika, fizik olarak finallerde ayakları yere en sağlam basan kadrolardan. 
CAPELO'NUN RUSYASI NE YAPACAK? Bu Dünya Kupası'nda çok üst düzey teknik adamlar var elbette ama Fabio Capello'yu mutlaka ilk üçe yazmak lazım. Elemelerde önce tökezleyen sonra kendine gelen Rusya'da kaptan Shirokov'un sakatlığı İtalyan hocanın orta sahadaki planlarını bozacak. 4-1-2-1-2 ile takımını sahaya süren Capello'un en uçtaki gol silahları Kokorin ve Kerzhakov. Kalede neden Avrupa'nın büyük liglerine uzun yıllardır transfer olmadığı merak edilen İgor Akınfeev var, özel bir kalecidir. 2010'da İngiltere'nin başında istediklerini yapamayan Fabio Capello'nun Rusya ile neler yapacağı merak konusu. Takımın teknik kapasitesi geçmiş yıllara oranla düşük. İtalyan hocanın amacı burada en iyisini yapıp, 4 yıl sonra Rusya'daki Dünya Kupası'nda ev sahibi olmanın avantajını kullanıp bırakabileceği en iyi yerde bırakmak.Müthiş bir şampiyonluk yarışının yaşandığı Rus Ligi dışından kadroya oyuncu olmayan Capello'nun İtalyan genlerine saygısı devam ediyor. Ruslar, Belçika kadar kaliteli bir kadroya sahip değiller ama başlarında yaşlı bir kurt var. 

CEZAYİR'İN İŞİ ÇOK ZOR  
Dünya Kupası'ndan sonra Trabzonspor'un başına geçecek olan Halilhodzic, Afrika Kupası'nda hayal kırıklığı yaşatmıştı. 2010 Dünya Kupası'na Fildişi Sahili ile gitmeyi hayal ederken finallere 3 ay kala görevine son verilen Bosnalı teknik adam, Afrika elemelinde Burkino Faso'yu geçerken de çok zorlanmıştı. Geçmişte Zidane, bugünlerde Benzema, Nasri gibi oyuncuları milli takım için ikna edemeyen Cezayir'in en üst seviyede futbol oynayan ismi Valencia'dan Feghouli. Tottenham'da şans bulan Bentaleb de orta sahada oyunu tutmayı başaran isimlerden. 1986 ve 2010 finallerinde tek bir maç bile kazanamayan Cezayir'in işi zor. 

2002'NİN KAPTANI KORE'Yİ ÇALIŞTIRIYOR 
Güney Kore'nin futbol devrimi 2002 Dünya Kupası öncesi Hollandalı teknik adam Guus Hiddink önderliğinde başladı.12 yıl önce üçüncülük maçında Türkiye'ye kaybeden ve o tarihten sonra Avrupa'ya oyuncu ihraç etmeye başlayan Uzak Doğu ülkesini bugün 2002'deki takım kaptanı Hong Myung-Bo yapıyor. Takımın en önemli ismi bu sezon Bayer Leverkusen'de adeta döktüren Son Heung Min. 2010 Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı başaran ve son 16'da Uruguay'ın evine yolladığı Güney Kore de 4-2-3-1'i tercih eden takımlardan. Dünya Kupası'nın son grubunda Belçika'nın lider olarak gruptan çıkmasını bekliyorum. Cezayir bir finallere daha gelmenin gururunu yaşar sadece. İkinci bilet için ise Rusya, teknik adam farkıyla bir adım önde. 

2 yorum:

Tahsin SÖĞÜT dedi ki...

bu yazıyı yenilemeni tavsiye ederim özellikle cezayir kısımlarını :)

Tahsin SÖĞÜT dedi ki...

bu yazıyı yenilemeni tavsiye ederim özellikle cezayir ile ilgili kısmını