29 Ocak 2014

1000 Çocuğa 1000 Bisiklet

AMAÇ: Bisiklete sevdalı 5 kişi, tek bir amaç için bir araya geliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa, 1000 tane bisiklet hediye etmek. Hem onları sevindirmek hem de spora teşvik etmek. Hem sokakta oynayacakları yeni bir oyuncağa sahip olmalarını sağlamak hem de sağlıklı yaşamalarını... 5 kişinin hiçbiri profesyonel sporcu değil. Ama çok önemli bir ortak noktaları var; bisiklet sevdaları. Aralarında gazeteci de var, şef de, profesyonel yönetici de, spor yorumcusu da... Her fırsatta bir araya gelip, bisiklete biniyorlar. Bir elin parmakları kadar kişiyle çıkmışlardı yola; artık her hafta bir araya gelip 40-50 kişiye ulaşan gruplarla farklı rotalar yapıyorlar. Şimdi amaç bu enerjiyi, bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürmek.
YÖNTEM: 5 kişilik takım 2014 takvim yılı içerisinde dünyada amatör yarışçılara da açık olarak düzenlenen ünlü yarışlara katılacak.  Bunların arasında İtalya’da düzenlenen Granfondo La Magnifica, yine aynı ülkede düzenlenen La Pina Magnifico ve İsveç’teki klasik Vatternrundan yarışları gibi bisiklet dünyasının efsanevi organizasyonları da var. Buralara katılarak projeye dikkat çekmeye çalışacak olan takımımız bu sayede elde edeceği sponsor gelirlerinin 1000 bisikletin satın alınmasına harcayacak.
VELOTURK KİMLERDEN OLUŞUYOR?
Sarper Günsal: Grubun duayeni, kaptanı. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni bitirdi. Kimya sanayinde yöneticilik yapıyor. Spor her zaman bir numaralı ilgi alanıydı. Hemen her sporu izler, ilgisini daha çok çeken sporların içine nüfuz etmeye çalışır. Zaman içinde daha az futbol, daha çok Formula 1, atletizm, amerikan futbolu ve beyzbol izlemeye başladı. En büyük tutkusu bisiklet ve bisiklet yarışları. Eurosport Türkiye kanalında bisiklet yorumculuğu yapmakta. 40 yaşından sonra bisiklete binmenin güzelliğini tekrar keşfetmiştir. Son dönemde grup halinde pedal çevirmek için #VeloSlow adı altında  bir oluşum başlatmıştır. Evlidir, 2 çocuk, 8 bisiklet babasıdır.
Arda Türkmen: Şef. 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Saint Beniot ve ardından Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. 2010 yılından bu yana CNN Türk’de “Arda’nın Mutfağı” programını hazırlıyor. Boş zamanlarında yemek yapıyor ve bisiklete biniyor. Grubun beslenme düzeni ona emanet.
Okan Can Yantır: 1979 yılında Stockholm’de doğdu. Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümü mezunu. 2000-2013 yılları arasında Esquire Dergisi’nde çalıştı ve Sabah Gazetesi’nde köşe yazıları yazdı. 2007 yılından bu yana yürüttüğü yayın yönetmenliği görevinden Ağustos ayında ayrılarak GQ Türkiye’nin yayın yönetmeni oldu. Lise yıllarında profesyonel olarak basketbol oynadı. Dağ bisikleti sevdalısıyken grup üyelerinden gelen baskı sonucu yol bisikletine yöneldi. Artık hep yollarda...
Berkem Ceylan: Takımın en genci. Kendini bildi bileli bisiklete biniyor. 2008 yılından bu yana Eurosport’da bisiklet yarışlarını anlatıyor ve yorumculuk yapıyor. Takımın gideceği yarışların seçimi ona ait. Yani eğer bir yerlerde nefessiz kalırsak, tek sorumlusu o.

Aydın Diricanlı: Takımın mekaniği. 80’li yıllarda dağ bisikletiyle tanışıp uzun yıllar onla haşır neşir olduktan sonra yol bisikletinin cazibesine kapılmışlardan. Eşiyle bisiklet turunda tanışmış, düğününde imza attıktan sonra arkadaşlarıyla bisiklet turuna çıkmış bir iki teker sevdalısı.

2 yorum:

Mustafa KANTARCI dedi ki...

Merhaba,
Paylaşılmasına inandığım için yazını birebir kopyalayıp kendi sitemde yayınladım, iznin olmazsa hemen kaldırabilirim, selamlar...

http://sonvagon.blogspot.com.tr/2014/01/veloturk.html

Unknown dedi ki...

Bülent Bey merhaba, Sizi de Sarper Günsalı da severek takip ediyoruz. Velotürk girişimini gayet güzel toparlamışsınız yazınızda. maalesef Velotürk çüler biraz da yoğunluktan dolayı herhalde daha siteyi işleme sokamadılar. İzniniz olursa sizi de refere ederek yazınızı kendi bisiklet grubumuzun facebook sayfasında paylaşmak istiyorum.

İyi Akşamlar

Cengir BİLGİN