25 Nisan 2013

Barcelona vs. Bayern Münih:
4 Yılda Kim Ne Harcadı?


Dört yıl önce Camp Nou’da Bayern Münih’e 4 atan Barcelona ile bu hafta Barcelona’ya 4 atan Bayern Münih arasında ne fark var? Kadrolar tabloda. Bir adım geriye çekilip basit bir soru sorulsa. Kim daha fazla para harcadı? Diye… Çoğunluk sanırım Bayern Münih der. Rakamlar Barcelona diyor. Barcelona, 4 yılda transfere 299 milyon Euro harcarken, Bayern Münih 201.2 milyon Euro harcadı. Aradaki fark da, Barcelona’nın iki yanlış transferi zaten: İbrahimoviç ve Chigrinski. Barça o günden beri bir stoper de bulamadı zaten. Thiago Silva’yı PSG’e kaptırmış olmaları ise en büyük hataları… 

13 yorum:

calibidikkat dedi ki...

Yalnız javi Martinez 40 milyon değil miydi infografikte 14 yazıyor

calibidikkat dedi ki...

Yalnız javi Martinez 40 milyon değil miydi infografikte 14 yazıyor

serkan dedi ki...

J Martinez toplama 40 milyon € olarak dahil edilmiş ama infografikte 14 yazılmış

Adsız dedi ki...

Bayern Javi Martinez'i 40'a aldı diye biliyordum (Borges'in bloğunda ilgili bir posta da var http://devrimderki.blogspot.com/2012/08/bundesligann-en-pahal-transferi-javi.html) ama grafikte 14 yazıyor. Bunun aslını bilen var mı? Yoksa forty, fourteen karışıklığı mı? Borges İngilizce beyanatı dinledi ve yanlış mı anladı?

Bu arada Barcelona'nın transferleri hakikaten fecaat. Şu 299 milyonluk harcamaya baktığımda ve oldukça da insaflı davrandığımda 95 milyonu doğru harcanmış gibi (Adriano, Villa, Mascherano, Cesc ve Alba). 200 milyonu çöpe atmışlar. Nerede Etoo-Henry-Yaya Toure'li kadro? Resmen zayıfladı adamlar. Çok üzülüyorum çakma Katalan olarak.

Adsız dedi ki...

Bir önceki yorumun yarısı gereksiz oldu. Herkesten özür dilerim. Tekil olarak 14 yazmışlar ama o yılın toplamında 40 olarak hesaba katılmış. Yani, bir yazım hatası var. Böylece, bunu tespit etmiş olduk.
Aceto,
Vaktin varsa, grafiğin kaynağına dönüp bu hatayı iletir misin? Ben biraz takıntılı bir adamım da... :)

Ozan C. dedi ki...

J.Martinez neden 14 ? Toplama çıkarmaya gidince de yine 40 olması gerekiyor.

Devil dedi ki...

Abi bildiğim kadarıyla Javi Martineze 40 milyon ödediler ama üstteki resimde 14 milyon yazıyor. Bir hata mı var acaba?

r7 dedi ki...

J. Martinez €40M diye biliyorum abi..

Adsız dedi ki...

Kimse farketmemiş. Javi Martinez 40 olacak 14 yazılmış :)

Adsız dedi ki...

Acaba yorum yazanlar diğerlerinin yazdıklarını göremiyorlar mı? Herkes sanki ilk farkına varan gibi aynı soruyu sorup durmuş. Yazmadan önce bi yazılanları okumazlar mı?
Daha çok yakın zamanda "uzay takımı" diye dillere dolanmışken şimdi Barcelona'nın bu kadar dibe vurdurulması da ilginç. Yok "total futbol ölmüş", "bir devrin sonu" ymuş.
Seveni için total futbol bir ömür boyu izlenir, sevmeyense bir süre sonra sıkılır. İnsanlar öyle sıkılmış ki resmen Barcelona'dan hırslarını alıyorlar. Yeni bir hikaye arıyor insanlar. Ben total futboldan bir ömür sıkılmam.

Ozan C. dedi ki...

Hücum etmişiz hücum :) SMMM odası bizi görse iftihar eder.

la mano de dios dedi ki...

barcelona'nın oynadığı total futbol değil hiçbir zaman da olmadı diye düşünüyorum.çünkü onların tarzı çok farklı savunma hattında bile hücumu düşünen bir takım hücum hattında ise yaratıcılık sınırlarını zorlamayı seven bir takım.koşu mesafelerinden çok topla ilgili her istatistiğin en yüksek düzeyini amaçlayan bir takım için total futbol demek yanlış diye düşünüyorum.bence asıl total futbolu oynayan (4 farklı skorlara aldanmayarak)dortmund münih ve manu..çünkü bu takımlar için sadece top değil,koşu mesafeleri,rakip analizleri,gol yememe stratejileri..gibi istatistikler var.keza oynadıkları oyunlara bakılınca da savunma yapan orta sahada üretkenlik adına çeşitli stratejileri uygulayan ve hücumda kafayla kontrayla duran topla..birçok şekilde gol atan bir yapıdalar..kesinlikle barcelonayı küçümseme olarak algılamayın aksine barcelona'nın oynadığı oyun total olarak adlandırılamaz sadece..cruyff futbolu desek daha iyi:) bu yüzden total futbolun sahiplerinin üst düzeyde bu 3 takım olduğu kanısındayım..ülkemize baktığımızda ise şu an o durumda olan avrupa kupalarında oynadığı oyunla fenerbahçe diye düşünüyorum.galatasaray ise 2008'in ispanya türkiye tarzı olarak bilinen hücum futbolunu oynuyor ve bence galatasaray'ı oynadığı oyunda ve kazandığı başarıda azıcık kaos futbolu etkisi de var.

Adsız dedi ki...

la mano de dios, 13 yıldır MAN UTD'li olan biri olarak, United'ın total futbolla alakası olmadığını düşünüyorum. Bayern de aynı şekilde. Bayern'in çok maçını izlemedim ama barçayla oynadığı gibiyse her maçı, onlar da futbol oynamıyor bana göre. burada bin tane yorum gelir sonuca bakan, ama ben oyuna bakarım. barça da çöküşte ama o ayrı bir olay. en iyi halinde kimsenin yenebileceği bir takım değiller. total futbolu 78de hollanda oynadı diye biliyorum. barcelonanın oyunu cruyff un oyunu değil, tiki takadır. cruyff da total futbol oynuyor bildiğim kadarıyla, ki 78 hollandasının başrollerinden biriydi. dortmund'u beğeniyorum ama bana kalırsa şu gün itibariyle dünyada futbol oynayan takım yok. bu kadar nettir. bir tane bile mükemmel bulduğum takım kalmadı. çoğu maçı izlemiyorum, en sevdiğim ve iyi bulduğum takımlar bile uyutuyor. ancak arsenal ve liverpool 'u bu aralar iyi buluyorum. son chelsea-liverpool maçı uzun süredir keyif aldığım ender maçlardan biriydi mesela.. futbolun bu yönde ilerlemesi çok kötü. bende uefanın yeni kurallar alması gerek. beraberliğe puan vermeme, fazla gole ek puan, oyun süresini kısaltma gibi futbol kalitesini arttırabilecek pek çok değişiklik yapabilirler ama yapmıyorlar...