20 Şubat 2013

Milan'ın Yediği Kazıklar


İspanyollar, Şampiyonlar Ligi’ndeki eşleşmelerde iki takımda da oynamış futbolcuları listeliyorlar. Barcelona-Milan eşleşmesinde çok adam var.  Milan’ın Barcelona’nın kullanıp attıkları olarak bakılabilir listeye. Rivaldo, Ronaldinho bu sınıfa girer. İbrahimoviç ise kangren olmadan kurtuldukları yıldız. Milan’da yaptıkları ortada. Bojan Krkiç’i yolladılar, o seviyenin futbolcusu olmadığı baştan belliydi. Bu alışverişlerden karlı çıkanın Barcelona olduğu kesin. Karanlık dönem kabul edilen yıllarda Reiziger ve Bogarde o seviye için idare eder topçulardı. Kluivert’ten fazlasıyla faydalandılar. Van Bommel’i gözden çıkardılar, o Milan’da iş yaptı. Maxi Lopez gereksiz futbolcu tipiydi, şişirilmiş, postalandı. Zambrotta, Juve-Barça-Milan yaptı.  Davids’in de iş yaptığını söylemek lazım Barça’da kısa süre de olsa. Sonuç, Berlusconi, sönmek olan yıldızlara son bir gala yaptı San Siro’da. Bunda İspanya’nın ekonomik kriz öncesi çıkış yaparken, İtalya’da dijital platformların batmasının da payı var tabii 2000’lerin başlarında. 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

COCOnun olayi neydi abi? Nasil milan barca inter yapabildi?

Dt dedi ki...

Fakat bu gece işler tam teri biçimde gelişti ve daha önce hakemin kıyımıyla çevireceği maçı kaybeden Milan , bu kez Barça'yı umutsuz bir rövanşa sürükledi.

Umarım ezeli rakibi Inter'in malum sene yaptığının bir kopyasını yapabilir Milan.

SB dedi ki...

Bence ortada bir bilgi kirliliği mevcut. Örneğin; Bojan Krkic AS Roma'nın futbolcusu, Maxi Lopez de Catania'nın. Zlatan Ibrahimovic AC Milan'a istediğini verdi ve zarar ettirmedi, en azından şampiyonluk yaşadılar İbra'yla. Barça'da kötü dönem geçirmiş futbolcuların Milan'a gelmesini kazık olarak görmüyorum. 69 milyon €'ya alınıp 24 milyon €'ya futbolcu satmak kazık atmak değildir. Bilakis kazık yemektir.

Ozan Rudolfo dedi ki...

Hatırladığım kadarıyla Dugarry ve Kluivert Milan'dan sonra Barca'ya gittiler. Yani konu başlığının tam tersi oluyor, Milan'ın Barca'ya sattığı iki topçu...