22 Nisan 2012

Barcelona: 1 Real Madrid: 2

20-25 yıl önce başka bir futbol oynanıyordu. Eskinin uçuk gol rekorlarını, galibiyet sayılarına hep kırılamazmış gibi bakardım. Bir sezonda 40 gol atmak. Bir takımın 100 golün üstüne çıkması... 2-3 yıldır bireysel rekorlarını paramparça eden iki süperstarın istisnasız her maçını izliyor, bu tarihe canlı tanıklık ediyoruz. Real Madrid’in 22 yıl önceki rekoru da böyle uçuk bir rekordu. Real Madrid’in 80’lerin sonunda yakaladığı efsane kadro, Akbaba Beşlisi, Toshack yönetiminde 107 gol atmıştı. Mourinho’nun takımı Camp Nou’ya giderken cebinde bu rekoru egale etmiş kartvizitini taşıyordu. Şampiyonluk yarışı kadar önemli bir diğer istatistik ise son 5 yılda geriden gelip galibiyet sayısında beraberliği bulan (86-86) Barcelona’nın kazanıp El Clasico’da öne geçme ihtimaliydi.İki takım da Şampiyonlar Ligi deplasmanlarından mağlup döndüler. Real Madrid çok daha fazla efor sarfeden takımdı. Bayern Münih, Chelsea’dan çok daha dişli bir takım. Topa sahip olmazsan yorulursun. Barça, şanssız olduğu akşamda Chelsea’ye mağlup olurken, aslında haftalar öncesinden fizik probleminin sinyallerini veriyordu. Real Madrid daha sert, daha sağlam... Barça daha kırılgan ve daha yorgun...
İki ihtimalin Real Madrid’e yaradığı bir 90 dakikaya, kendi evinde Barça’nın yine bayıltarak başlamasını beklemek doğaldır. Guardiola ‘Onlar buraya kaybetmemek için değil, kazanmak için gelecekler” demişti maçtan bir gün önce. David Villa’nın sakatlığı sonrasında transfer yapmamak, Mascherano’dan stoper yaratıp ısrarla kaliteli bir stoper almamak, Abidal’ın yaşadığı büyük talihsizlik... İdmana 15 A takım oyuncusuyla çıkıp, genç takımdan sürekli olarak çift kaleler için adam çağıran bir takımdan bahsediyoruz. Bugün 90 dakikanın genelinde, Premier Lig’de Manchester City’nin sallandığı haftalarda ne yaşadıysa, aynısını yaşadılar. Büyük maçlara, derbilere zinde çıkacak olan onbir ligde de fasulyeden rakiplere karşı ter döktü. Bu bir teknik adam tercihidir.
Real Madrid gibi dikine fişek gibi çıkan bir takım karşısında da kontrataklarla avlanmamak için defansın önünü fazla çıkartmadılar. Real Madrid ilk dakikadan itibaren ısırdı. Kopartacakları zamanı da kendileri değil Puyol belirledi. Valdes için zor pozisyondu ama Puyol vursam mı acaba derken, Khedira attı golü. El Clasico’da ilk golü kim atacak bahisine Khedira’ya para yatıracak adam ancak Khedira’nın babasıdır. Bu golle Real Madrid 108’i buldu ve rekoru kırdı.
Yetenek ve profesyonellik çıtasını bu kadar yükseğe koymuş bir takımda La Masia’dan gelen her adamın ilk günden istenileni verebilmesi mümkün değil. Bu akşam Tello hayal kırıklığı hanesine yazıldı ama El Clasico oynamak başka bir şey...

Barça tarafında Pique’nin kulübeye çakılması, Fabregas’ın sezona çok iyi girip biraz da Guardiola ile papaz olduğu dedikoduları sonrasında onbirden düşmesi, 5 yıl sonra Camp Nou’da gelen RealMadrid yenilgisinin ardından kaşınacaktır elbette... Thiago’dan istedikleri verimi alamadılar. Guardiola gemileri yakıp Xavi’yi oyundan aldığında da Real Madrid’in attığının bir benzerini 1 dakika önce oyuna giren Alexis ile buldular. 1-1’e kadar oynadıkları oyun, bu maçı çevirirler havasında değildi. Khedira ve Alonso ile iki stoperin önüne seti kuran Mourinho, Barça’nın en büyük kozu aşırtma topları kesmeyi başardı. Adriano kısıtlı bir adam, Alves röportajındaki kadar iyi değildi...Real Madrid bu kez kavga etmeden sert durmayı başardı sahada. Bunda 4 puan önde olmanın özgüveni de fazlasıyla etkiliydi tabii. Yedikleri golün ardından Mesut’un nefis pasıyla da Ronaldo ile ikiyi buldular. Raul’un Camp Nou’ya çektiği sus’un ardından Ronaldo’nun “Sakin olun, ben burdayım” jesti, ona yakıştı doğrusu. 42 gol atan adamın da biraz kibiri olsun değil mi?
Madrid’den emanet bir yorumla biterse eğer: Real Madrid, Camp Nou’da kazandı. Atletico Madrid, Cruyff’lu Ajax gibi oynuyor. Mayalılar galiba haklıymış.” Camp Nou’da 10. Maçında ilk kez kazanan Jose Mourinho, bu kez kırmadan, yıkmadan aldı 3 puanı ki Guardiola da maçtan sonra Real Madrid’i tebrik ederek başladı sözlerine... Khedira canın senin!...
Sahadaki oyundan bağımsız bu iki fotoğraf karesini sona sakladım. 90 dakika öncesi Mourinho ve Cristiano Ronaldo'nun tavırları soyunma odasında anlaşmışçasına benzer. İkisi de selamı almıyorlar, gözlerini kaçırıyorlar...

14 yorum:

nikolatesla dedi ki...

sağlık olsun, visca Barca :)

cem dedi ki...

katalanlara inat kralın takımı #halamadrid....:)

güven dedi ki...

bi sosyolog bulsam bizim milletteki francodan taraf olmak için madridi tutma olayını soracam valla.

Beyzade dedi ki...

Yemişim Katalanını, Kralını. Hala Madrid:)

Travis dedi ki...

Casillas'in dedigi gibi; "El Barça es una moda y las modas pasan"
( barcelona bir modadir ve her moda olan sey gibi o da gelip gecicidir.)

Larsson dedi ki...

mourinho sonunda dün gece rahat uyuyabilmiştir sanırım :)dövmeden adam gibi yendiler barcayı.

Akkavak dedi ki...

Kavgasız gürültüsüz bir maç oldu bu yönden memnunum.Mourinho geldikten sonra El Clasico'ların hali ortada.Kan gövdeyi götürüyor.

Bir Barcelona taraftarı olarak yenilgiden gocunmadım.Çok fazla üzülmedim de.Her zaman kazanmak da insanda bir baskı oluşturuyor.Özellikle Real cenahında sırf bu yüzden acayip bir negatif enerji birikmişti,boşaldı ne tekim.Adamlar Barcelona'ya artık nerden saldıracaklarını bilmiyorlardı.

Sonuçta hak eden taraf lig şampiyonu olacak.Real Madrid'i tebrik ve taktir ederiz.

Özgür dedi ki...

güven demiş ki...

"bi sosyolog bulsam bizim milletteki francodan taraf olmak için madridi tutma olayını soracam valla."

Franco Rejimi Real Madrid'i değil Atletico Madrid'i desteklemiştir. Franco Rejimi yıllarında Real uzun süre (Barnebau'ya kadar) şampiyon olamamıştır.

Real Madrid'den ve temsil ettiği her şeyden nefret eden biri olarak yazıyorum bunu.

Radical Media dedi ki...

madrid'i seviyoruz special one'dan ötürü...

gokhan dedi ki...

hala barçalılar'ın adam gibi yenilmeyi bile bilmedikleri anlaşılıyor. ık mık etmeden kabullenin arkadaşım yenilgiyi

sait dedi ki...

neyin kafasını yaşıyorsunuz kralcılar, adamlar çirkeflik mi yaptı yenildiklerini anlayınca veya maç bittikten sonra, adam gibi kutladı pep joseyi, ha barca yense dahi şampiyon olamayacaktı, bunun farkındaydılar ona göre kadro seçimi oldu, bir bakıma gözlerini yumdu barca tayfası, çok ters zamanda geldi bu maç doğrusu, şampiyonlar ligine etkisini göreceğiz yarın ve çarşamba

mavibenim dedi ki...

real madrid'i destekliyor olmama rağmen Mourinho ve Ronaldo'nun selamlaşırken karşısındaki insana bakmamalarını kendi içlerinde o insanın başarısına ulaşamamanın yarattığı hasetliğin, çekememenin dışa yansıması olarak görüyorum.
Kendilerine güvenleri olsa buna yapmazlardı..

Arrow Cave dedi ki...

Tello'nun çok zayıf kalması,Pique ve Fabregas şampiyonlar ligi düşünülerek yedek beklemesi en dağıtıcı adam Alexis'in kenarda beklemesi gibi ilginç noktalar vardı ilk yarı 1 ikinci yarı 2 net pozisyon bulan Barcelona'da Puyol'un süresi dolmuş gibi Real Madrid hakettiği bir galibiyet aldı üstelik kavgasız ve gürültüsüz bu sene yüzde 97 Real Madrid şampiyon olacaktır Barcelona önümüzde ki sezon yeniden yapılanma sürecine girecektir..

Muratonovic dedi ki...

Bir tarihe şahitlik etmek.. İşte aslında yaşadığımız şey tam olarak da bu, ve biz de bunun tadını çıkartmalıyız.. İlerde torunlara futbol adına birşey anlatacaksak bunları anlatacaz..