14 Şubat 2012

Şimdi Göreceksin

Kimsenin destan gibi yazıları okuyacak vakti yok. O yüzden bugünlerde Twitter büyüktür bloglar. 140 karakterde ne yazıyorsan, yazıyorsun; geçiyorsun... Vakit dar, ekran başına oturduğunda tematik kanallarla doğru anı buluyorsun, spor, film ya da belgesel, her neyse... Yeni transfer de adı manşetlere çıktığında, youtube'e koşuyorsun. X'in en güzel golleri... Forvet oyuncuları için bunu yapmak kolay. Kaleci için de belki... Defansta oynayanın golü önlediği en iyi 10 pozisyonu kim bulup derleyecek ki! Orta sahadaki beyinlerin de asistlerinden seçki yapılıyor al sana Messi, Ronaldo, Rooney kıvamında "3 dakikalık adamlar"...20 albüm yapmış grubun best of albümünü almaya benzemiyor bu... Onu aldığında kısa yoldan en iyileri yakalıyorsun ama defolarını da, gelişimlerini de kendi en iyilerini de göremiyorsun.. Ülkeye yeni bir golcü geldiğinde de böyle oluyor. Sow'da olduğu gibi...
Geçen sezon gol kralı olmuş adam, daya 25 golü arka arkaya... Sağdan orta, kafa gol; soldan orta ön direk tık gol. Yayın ordan yakaladı vurdu gol; boş alan buldu, aktı, gitti, köşeye bıraktı gol... Tamam yeter, adam hiç gol kaçırmamış ki!
Hap gibi yaşandığı için hayat, bu best of'lar yetiyor. Sonra adam sahaya çıkıp gelen ortayı auta attığında, 3 metreden topu tribüne diktiğinde yaşanan hayal kırıklığı, aldatılmışlık hissi... Bu adam, o adam mı sorgusu...
Sow'a da ondan önce gelenlere de, ondan sonra geleceklere de böyle bakmak lazım...

Kaçırdılar, kaçırıyor bu adamlar, kaçıracaklar da...

Sen göremiyordun, şimdi göreceksin...

23 yorum:

gokhan dedi ki...

çok doğru hakikaten.her harfine katılıyorum:)nerde isapnya daki guiza,nerde bremen deki almeida,nerde bilmemnerdeki kim?

WFF dedi ki...

sow transferi ile ilgili görmek istediklerinizi yazdınız sanırım :)

cem dedi ki...

Twitter iyidir hoştur da blog da candır abi.
aman sen yaz uzun uzun bizim canımıza minnet.

toz bezi dedi ki...

Biz Van Hooijdonk'u ozledik. Best of goller, derleme klipler, onun sahadaki durusu yaninda eksik kaliyordu. Sahay ciktiginda kliplerde gosterilenden fazlasini takimina veren futbolcular da var. Atlamayalim.

Arrow Cave dedi ki...

Güiza LaLigi gol kralı olarak gelmişti sonuç ortada..

Muratonovic dedi ki...

C.Ronaldo'nun kaçırdıklarından bir 3 dk özet izlesek, Guiza'yı mumla ararız heralde..

shadowturk dedi ki...

sizin gibi gsliler inceden laf sokam kiçin can atıyorlar bu arada.

M e l k i t s e d e k dedi ki...

Evlenene kadar sadece süslü kokoş narin zarif gördüğümüz kadınların yarattığı hayal kırıklığı gibi :-)

BT dedi ki...

@shadowturk
Sen anlamamışsın yazıda anlatılanı. Bir daha okusan yine anlayamazsın.

Devil dedi ki...

Sen yaz uzun uzun abi gerisini karıştırma :-) Yemişim twitteri facebooku, blog candır can.

ERKUT dedi ki...

Müthiş bir durum tespiti.

QuaresmA dedi ki...

Guiza biraz istisna, onun mallorca'da gol kralı olması sanılandan da büyük bi başarı. Kontra atak takımından geldi. Açıp bakmadım ama gol pozisyonlarını gole dönüştürme oranı çok yüksek olmalı. Benzema gibi, David Villa gibi maç başına 3-5 pozisyona girmeden krallık yaşadı sonuçta. Neden başarısız olduğunu ben de bilmiyorum. Tahmin yürütülebilir ancak.

Can dedi ki...

Bu blogun en sevdiğim yanı bu işte. olaya hep başka taraflardan bakmak. kimsenin göremediğini görmek. elinize sağlık harfiyen katılıyorum. Keşke bütün spor basını sizin gibi olsa.

Mehmet Ata dedi ki...

10 yıl kadar yurt dışında yaşadım... Dev kalabalıklar içinde de olsan, o ilk günlerin yalnızlığı başkadır. O duyguyu yazmaya alfabeler yetmez; kağıdın buruşturulduğu gibi ezilir yüreğin. Maçtan sonra sıcak duşun altında bırakırsın gözyaşını; ağladığını kimse farketmesin diye. Kaçırdığın pozisyonun ya da kendi kalene attığın golün acısı çizmez, yarar kalbini. Ama aslında kaçırdığın gol değildir seni sarsan, seni teselli edecek bir çift gözün olmamasıdır... O gözler bazen bir sevdadır yüreğinde, bazen anan, bazen evladın. Bazen de sadece sana inanan birkaç taraftar. Onu vermek lazım gölcüye. Yalandan değil, esastan! Olmazsa da olmaz üstelik, sonu değil ya dünyanın... Sen oyundan keyif al yeter ki, kazanırsan mutlu ol, kaybedersen de mutlu olanla yoldaş ol...

AiiP dedi ki...

Yazinin bir bolumunde geçen, " ulkeye yeni bir Golcu geldiginde de boyle oluyor " kismini "Fenerbahce ulkeye yeni bir golcu getirdiginde" , olarak degistirseniz tam olacaktir. Ulke insanida medyasida soz konusu fenerbahce ise elestirir, bekler, abartir, beklentiye sokar.. sonra normal olani bile begendirmez insana..siz merak etmeyin bizler sow gelmeden de gorduk.. Zaten biz bu filmleri ! Cok gorduk.. peki siz liseli medyayi gordunuzmu ;)

Celal Abbas dedi ki...

@Mehmet Ata çok güzel ifade etmiş. İnsanı bu özelliği ilede görmek gerekiyor ve transferlerde buda gözönüne alınmalı.

4numara dedi ki...

bi jardel vardı, youtube'da neyse sahada da aynı olan :) başka da yok...

Taci YALÇIN dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak yıllardır, ilk günlerinden beri severek takip ettiğim ender bloglardandır burası. Yine çok şık bir hareketle ince görmüşsün abi. Eline sağlık. Ve lütfen daha çok yaz.

Chameleon577 dedi ki...

Aman abi herkes twitter'a yazsin sen yine uzun uzun yaz, mutlak suretle biz okuruz zaten. Yine harikulade bir yazi olmus.

Rigor dedi ki...

galatasaraylı yazarların nolcak bu sıkıntıları. tümevarma yöntemi için sow'u seçmek düşündürücü. hadi yav diyesi geliyor insanın yeme bizi.

Kartal Bafiler dedi ki...

Biz tamam da fotomaç okurları bu yazıyı duvarlarına assın lütfen.

Rado dedi ki...

Ben oyuncunun Fenerbahçe'de oynamasında değilim, daha 2-3 maç oynamış bir futbolcuyu böyle bir yazıda kullanmak? Torres de hiç youtube'daki gibi değil Chelsea'de. Bırak ülkeyi ligi, adam şehir değiştirdi kendine gelemedi. Kulüp değişimi tabii ki en önemlisi.

Youtube videosu konusunda; kaçırılan goller videoları sadece en üst seviyedeki oyuncular için vardır herhalde en azından benim gördüğüm o. Sow'un kaçırdığı goller diye bir video konacak hali yok.

Sow'dan bahsedilmeden yazılmış olsa şu yazı çok daha güzel olurdu, yukarıdaki haklı tepkileri de almazdı.

M e l k i t s e d e k dedi ki...

Burada vurgulanan noktanın özelde Sow, genelde Fenerbahçe olmadığını düşünmek için Galatasaraylı ya da Beşiktaşlı olmak mı gerekiyor?