1 Şubat 2012

Efsane Transfer

Ne Ronaldo, ne Ronaldinho; ne Totti ne de Adriano... Transferde ara sezon biterken geçmişten bir transfer haberi paylaşayım... Daha güzeli görülmedi...

HÜRRİYET 30 Aralık 2000

Galatasaraylı Fatih Akyel, yeni sezonda kendisini transfer etmek isteyen İspanyol kulübünün teklifine olumlu cevap verdi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Fatih, Athletic Bilbao'lu olacak. İspanya'nın ünlü takımlarından Athletic Bilbao, Galatasaraylı Fatih Akyel'e transfer teklifinde bulundu. Uzun süredir Fatih'in peşinde olan İspanyol kulübü bu futbolcuyu önümüzdeki yıl renklerine bağlamak için, şimdiden söz kesti. Fatih önümüzdeki sezon Athletico Bilbaolu olacak. Üç yıl önce Barcelona ile yapılan hazırlık karşılaşması sonrasında, Hagi'nin tavsiyesi üzerine ünlü İspanyol kulübünün yöneticileri harekete geçerek Fatih'i takibe almışlardı. Ancak Barcelona Kulübü Fatih'ten vazgeçince Athletic Bilbao genç futbolcuya göz dikti.

19 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi işte böyle bir basına sahibiz dünde böyle idi bu günde böyleler.Bunların olduğu ortamda futbol gelişmez.

raa dedi ki...

bir söz vardır bilirsiniz:

pics or it didn't happen!

ahmet dedi ki...

Fatih'in basklı olduğunu da o zamanlar öğrenmiştik :)

Büyük Kaptan dedi ki...

fatihin dedesi pamplona göçmeniymiş öyle diyolla :)

yoney dedi ki...

Utanmasa Athletic tarihinin ilk Türk futbolcusu olacak diye yazacaklarmış yani, kelimenin tam anlamıyla "ibretlik bir paylaşım"!

Gökhan dedi ki...

müthiş :) gülsem mi, ağlasam mı

Stavro Stavro dedi ki...

Spor sayfalarındaki uydurmasyon transfer haberlerinin en güzel örneği. Hadi kıçından sallıyorsun anladık da bari takımı seçerken dikkatli olsaydın! Yıllar evvel babaanemlere Manyas'a gittiğimde dedemle kahveye gitmiştim, sene 1999 veya 2000 sanırım. Milliyet'te şöyle bir haber vardı: "Shevchenko Cim Bom'da" diye. Yan masadaki elemanlardan biri yanındakine haberi gösterdiğinde ise diğer eleman aynen şöyle demişti: "Şevşenko mu? La oğlum Şevşenko topçu değil!" Niyeyse bu anı geldi birden aklıma!

liver dedi ki...

Abi Fatih'in büyük büyük dedesi, Bask boylarından geliyormuş.

yoney dedi ki...

Hocam link orada, hiçbirimiz buna inanmak istemesek de bu haber cidden yapılmış! :)

CT dedi ki...

Bu haberden tam 2 sene once de, Guerrero'dan o golu yedirmesinin sebebi bu transfer gorusmeleri. Hep aklini karistirdilar cocugun.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Alttan alttan Hagi'ye küfrettirme arzusuyla da yanıyor

swiltord dedi ki...

Fatih Axyelbaria

tomates dedi ki...

İsmail er yapar böyle haberleri genellikle......Daha ileri gitmek istiyorsak işini iyi yapmayana acımasız olmalıyız...

M.Cagdas dedi ki...

Ben espriyi anlamadim desem :( Yani yalan haberse hergun bi milyon tane goruyoruz. Baska bi olay mi?

nikolatesla dedi ki...

@M.Cagdas

kardeş bilbao değil Türk futbolcu transfer etmek, Bask dışından malzemeci bile barındırmıyor kulüpte :) haber kolpa ötesi anlayacağın :)

M.Cagdas dedi ki...

@nikolatesla Haa bak orayi kacirmisim, eywallah. Ben de gulebilirim artik.

AFO dedi ki...

@nikolatesla, Bask dışından da öte, İspanya'daki Basklar dışında diyelim. Lizarazu Fransa'nın Bask bölgesinden olmasına rağmen kabul görmemiştir taraftarlarca ve hatta hâlâ Athletic Bilbao'da oynamış tek yabancı sayılır.

Antrparantez bana komik geliyor bu tutumları. Malzemeciyi bilemem, ama yıllardır yabancı teknik direktöre kapılarını açık tutan bir kulüp futbolcu konusunda neden bu kadar gerikafalı tutum takınır anlayamıyorum. Belki de sorulması gereken soru bu politikalarına daha ne kadar sadık kalabilecekleridir. Şahsen ben, uzun vadede bu gelenek haline gelmiş politikanın devam edeceğine inanmıyorum.

sow dedi ki...

bizim gazetelerimiz malesef böyle. haberi yapan adamın ismi olmaz, kaynak olmaz, doğru hiç olmaz. Hepsi içinde geçerli bu durum sadece hürriyet değil.

M e l k i t s e d e k dedi ki...

http://spor.milliyet.com.tr/burak-yilmaz-avrupa-nin-kiskacinda-/spor/spordetay/29.03.2012/1521434/default.htm


Üstad, Athletic Bilbao strikes back:)