13 Şubat 2012

13

Gasperini'nin Inter'deki sonunu Novara deplasmanı hazırlamıştı. Inter sezona akıllara ziyan başlamıştı, Trabzonspor, San Siro'da kazanmıştı. Üçlü defansta ısrar eden Gasperini, Novara deplasmanında 3 yiyince koltuğundan oldu. Lippi iki haftada kovulduğundan Moratti için çok acele etti dememek lazım. O günden beri susran Gasperini'yi La Gazzetta dello Sport, Inter-Novara maçı öncesinde kenara çekti ve konuşturdu. O da içinde ne kaldıysa dökmüş iki sayfaya. O röportajdan ilginç bir notu çekip aldım ben de. Gasperini görevinden ayrıldıktan sonra Barselona'ya gitmiş.. Guardiola'yı ziyaret etmiş ve Barcelona'nın idmanlarını izlemiş.. Şaşkınlığını şöyle anlatıyor: Maça çıkacak 11, taktik idmanda 13 kişiye karşı oynuyor. Sahadaki oyunu görünce çok şaşırtıcı değil tabii. Guardiola idmanlarda çıtayı yükseltmiş işte... Sonraki cümlesi de bu 13 ayrıntısı kadar önemli... Sokakta top oynayan çocuklar gibi neşeliler, keyif alıyorlar diyor Gasperini... Buna da şaşırmadık tabii.. Gasperini bu röportajı verdikten sonra Inter ne yaptı? Novara'ya sahasında 1-0 mağlup oldu. 90 dakikada Sneijder'in kaleye çektiği şut sayısı, Novara'nın iki katıydı ama ne fayda!...

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Futbolda ne zamanki kazanılan kupalar yanında toplum medya takımlara başka ödüller ,değerler ,şunda iyiler gibi bakış açıları geliştirip sadece 1.likle yetinmezsek futbol çok çok daha güzel olacak ve herkes mutlu ayrılmaya başlayacak.

Mesela barcelona real madridin 10 puan arkasında olsa dahi hala şuan dünyanın en iyi takımı dersek guordiola ve barca takımı yaptıkları işi zevkle sevmeye devam edecekler. Belkide diğer takımlara ve futbolcularada yaptıkları işde şu konuda iyiler şunu gerçekleştirmeye başladılar gibi teşvik edici cümleler futbolu çok daha güzelleştirecektir.

jeankier dedi ki...

hoca diyor ki yeri geldiğinde rakip taraftarı (12. adam), dahası hakemi de (13.adam) yeneceksin.