16 Ocak 2012

Milan 0 - Inter 1

Pato, Paris Saint Germain’e mi gidecek? Carlos Tevez, Milan’a mı imza atacak yoksa Inter mi işini bitirecek? Milano derbisine iki transfer bilinmeziyle yürüdü İtalyanlar. Ne Pato, Paris’e gitti ne de Tevez kararını verdi top santra noktasına konduğunda. Ev sahibi Milan favoriydi, olması için de yeterli sebepleri vardı. Elinde ezeli rakibinin eski silahı İbrahimoviç, ligin zirvesinde bir takım, daha iyi defans, daha iyi forvet… Inter daha kötü başlayamazdı sezona bu yüzden son haftalarda aldığı seri galibiyetler Ranieri ile uçuyorlar havası yarattı ama rakipler sıradındı. Ocak ayının ortasına gelip daha sezonun yarısını oynamadıklarından dolayı, Noel sonrası verilen tatille birlikte ritmini kaybetmiş ligde Milano derbisi tadsız tuzsuz başladı. Tribünler yine güzel görünüyordu ama bir şey eksikti işte San Siro’da 79 bin 552 seyirciye rağmen… Ranieri kariyerinde derbi kaybetmemiş. Inter Başkanı Moratti’nin getirdiği 13 teknik adamdan sadece biri ilk derbisini kazanabilmiş. Çakışan iki istatistikten altta kalan ikincisi oldu.
Inter, bir puan da iyi derken, Juventus’un iki puanı yakması ve ev sahibi taraf olması nedeniyle Milan, illa da 3 havasındaydı. Derbilerde deplasman tarafının iyi savunma yaparım, yakalarsam da bir tane sıkıştırırım kuralı yine işledi. Abate’nin hatasında Milito cezayı kesti. Arjantinliyi bidon seçen o iki radyocu bir sahil kasabasına yerleşirler artık bu maçtan sonra. Milan zorladı ama olmadı, Zlatan milli takımda 2004’de İtalya’ya uçarak topukla attığı golün bir benzerini atamadı. Robinho sezon sonunda memleketine döner. Nocerino sezon boyunca çizdiği grafiğin çok altında kaldı ve Emanuelson, Milan çizgisinde bir topçu değil. İki takımın da yedek kulübesinde Seedorf, Sneijder’in oturduğu; "Milan’da bir Pirlo olsaydı" dedirten bir derbiydi… Şampiyonluk yarışı artık iki değil çok başlı…

6 yorum:

angelus1345 dedi ki...

FIN DALL'ANTICHITA; TUTTA MIA LA CITTA

"Antik çağdan beri tüm şehir benim"
Gibi birşey...

Anıl dedi ki...

Milito'nun arkasındaki Kaka mı?

Trofolo dedi ki...

Kaka'nin ne isi var Inter'de.
Alvarez.

Rado dedi ki...

Ranieri derbi kaybetmemiş derken İtalya'da mı kaybetmemiş? Kariyeri boyunca mümkün değildir herhalde. İtalya'daysa da Roma'nın başındayken Lazio'ya, Juve'nin başındayken Torino'ya filan kaybetmedi herhalde.

Anıl dedi ki...

sazan.avi

raul #7 dedi ki...

abi uzun zamandır şişe ödüllü bir tahmin oyunu açmıyorsun blogda.el clasico lar çoğaldı tadı kaçtı mı diyorsun bu işin??