2 Ekim 2011

Çıldırtan Hakemler

Dün Merseyside derbisinin içine eden de hakem, akşam Inter-Napoli'nin de. Everton zaten yıldızları satmış zar zor ayakta kalmaya çalışan bir takım. Jack Rodwell'in Luis Suarez'e fotoğraftaki faulünde Suarez'in yerde kıvranışı Oscar'lık. Darbeyi alan değil diğer ayağını tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam. David Moyes doğal olarak topa tuttu hakem Atkinson'u... Sezon başından beri Dalglish de Liverpool'a maçına verilen hakemlerden ve çıkan kararlardan şikayetçiydi. Premier Lig'de konuşan, sallayan hocaya sus payını veriyorlar.
Inter-Napoli maçının hakemi Rocchi için Inter Başkanı "Bir daha maçlarımda görmek istemiyorum" diyor. Verdiği penaltı ile maçın kaderini belirledi. Üstelik Inter'i de 10 kişi bıraktı. Devre arasında oyundan atılan ve ikinci yarıda tribüne çıkan Inter'in hocası Ranieri de fena esmiş... Inter aleyhine her hakem hatasından sonra bunun 2006'nın bir rövanşı olduğu söyleniyor ki, yeteri kadar bayık bir konu bu. Juventus için de Serie A'ya geldiği zaman hakemler ters çalacak denmişti, dendiğiyle kaldı...

5 yorum:

unknown dedi ki...

Suarezin yaptığı futbol ayıbı. Rodwell'e ceza verceklerini düşünmüyorum. aksine suarez'e yaptığı hareketten ceza bile gelebilir İngiltere federasyonundan. Ayrıca bu 2 maça Fenerbahçe- İBB maçıda eklenebilir. Cüneyt Çakır'a Türkiye'nin en iyi hakemi diyoruz ama ben bu kadar yanlı ve kötü bir maç yönettiğini uzun süre görmemiştim. Bu sezon Türkiye'de hakemler lige iyi başlamadı ilerleyen haftalarda yansız ve iyi maç yönetirler umarım..

Erdal dedi ki...

Abi biraz haksızlık ediyorsun bence. Suarez isterse pozisyonda kafasını tutsun fark etmez (ki yanlış hatırlıyorsun, darbe gelen bacağını tutuyor) hakemin 1 metre önünde oldu pozisyon. Hakem öyle yorumladıysa saygı duymak lazım, kırmızı kart kararının Suarez'in davranışıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Kırmızı kart mı değil mi orası tartışılır, bence kırmızı kart doğru, o geliş sarı karttan fazlasını hak ediyordu.

cerkez1905 dedi ki...

Futbolun cılkı çıktı artık basketbol zamanı hazır Galatasaray da iyi bir kadro kurmuşken ;)

Adsız dedi ki...

Suarez'in kariyeri dalışlarla dolu zaten de (bkz. http://www.youtube.com/watch?v=EAHRHT4A9TE)Inter'e hakikaten yazık oldu. Penaltı tamam ama kırmızı biraz ucuz kactı. Bu hakem hatalarından sıkılan NFL izlesin. Daha sezonun 4. haftası. Ne zaman ki uluslarararası turnuvalara ve üst liglere Instant Replay gelir kafamız rahat eder.

Celal Abbas dedi ki...

Sana Katılmıyorum adamın gelişi zaten sarıdan fazlasını hakediyordu. Rodwell niye o gelişi yapıyor. yapmasın topa öyle gelmesin. diyelimki suarez ayağın çekmedi zıplamadı öylece kaldı. O geliş adamın ayağını kırmazmı allah aşkına.

rodwellin amacı nedir. Suarezi korkutmakmı. Futbolda artık öyle gelişler dalmalarda olmasın lütfen.
son dünya kupasında bunun sinyalleri verilmişti. böyle dengesiz dalışlar girişler hatta arkadan faullerde hemen kırmızı çıkıyordu. çokda güzel oluyordu. top oynayacaksanız adam gibi oynayın. Ben Futbolu rodwellin öyle dalışlarını izlemek için para vermiyorum suarezin güzel çalımları hareketleri için akıl dolu oyunlar için izliyorum.

illa suarezin ayağını çekmeyip kırılmasımı lazımdıki hakem kırmızıyı göstersin.