15 Eylül 2011

Eylül'de Gel

14 Eylül 1983-14 Eylül 2011
Eylül'de Gel Inter
http://fizy.com/s/1ac7k0

Sadece iki resmi maç oynamış Inter'i analiz etmek Şenol Güneş için zor olandı. Üstelik rakibi, Palermo deplasmanında 4 yedikten sonra başkan darbesiyle oyun sistemini değiştirmişken... İtalya Süper Kupa finalini öne geçtiği oyunda Milan'a kaptıran Inter, Eto'o'yu çok arayacak. Onun hücum hattına kattığı derinlik artık yok. Pazzini ve Zarate'nin toplamı rakip için bir Eto'o tehditi oluşturmuyor, üstelik Forlan da komedi bir kararla Şampiyonlar Ligi'nde oynamayacağı bilinmeden alındı! Trabzonspor transferde orta sahasını kaybetti ve takımı ileriye sürükleyen Jaja'yı kaybetti ama Şenol Güneş takım yapmayı, takım olabilmeyi iyi beceriyor. Milano'da, Bilbao'daki hataya düşmediler ve 11 kişi 90 dakika oyunda kalarak direnci en üst noktada tuttular. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olmayan bir takımın bu arenada bu kadar yüksek bir konsantrasyonla, boş da olsa böylesine büyülü bir stadyumda oyundan kopmaması galibiyet kadar önemli. Tabii kaleci Tolga'nın sıradışı performansını da ayrı yazmak lazım. Colman kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı ama bu ne yazık ki bir sonraki maçta bunu devam ettireceğini garantisi değil. Ankaragücü'nden son dakika transferleri Trabzonspor'a sınıf atlattı ve bu kadro derinliği ikinci yarıda net ortaya çıktı. Inter sallanıyor. Fizik olarak hazır değiller. Fenerbahçe karşısında da açılış maçını oynamışlar ve kaybederken hezimetten dönmüşlerdi. Sneijder'in eline bakan kadroda kanatlardaki sıkıntı bitecek gibi değil. Hücum varyasyonları Maicon da sakat olunca bir elin parmakları kadar bile olmayan Inter'de hafta sonundaki Roma maçı teknik direktör Gasperini için sırat köprüsü olacak. Bu ülkenin en ama en güzel futbol adamlarından biri olan Şenol Güneş'in galibiyet sevincini tribünde değil sahada yaşamasını dilerdim. 28 yıl sonra yine bir 14 Eylül günü yine aynı skorla kazandı Trabzon... Aklıma ilk gelen ve yorgunluktan devamını getiremediğim de bir şarkı oldu. Alpay'dan Eylül'de gel. Sözlerinden bağımsız, harbiden Inter, geleceksen hep Eylül'de gel!...

14 yorum:

Adsız dedi ki...

ula tirabizon, sana golleri daneyle mi veriiler daa, bi dane bi dane ateysun? koysana bes tane evimiz senlensun usagum.

parrhesiastes dedi ki...

Inter'in açılış maçı Fenerbahçe değil de Galatasaray ile olmuştu bu sezon sanki Bülent abi?
Saygılar

BT dedi ki...

@parrhesiastes
net ifade etmemişim ama 2007'deki Şampiyonlar Ligi'ndeki Fenerbahçe maçından bahsediyordum.

unknown dedi ki...

bu grupta işler karışır inter gelecek adına bişey vaad etmiyor. lille ve trabzon gruptan çıkar umarım. ancak trabzonun gruptan çıkma şansı artsada avrupa liginden devam etmeleri sanki daha iyi olur, bu şekilde en azından nisan ayını görebilirler

abz0rt dedi ki...

tebrikler trabzon tebrikler şenol hoca...

Celal Abbas dedi ki...

gerçi akşam galiba 4lü oynadılar ama dikkat etmedim genede olaya. Eğer gasperini 3lü oynayacaksa maicon orada oynamaz diyelim bazı popüler spor yazarları gibi :)

Bu Gasperini ile inter grubunda sonuncu olur hatta 0 puan çeker ilk haftadan söylüyorum.

Bu skor trabzonu yanıltmasın güzel iş başardılar ancak akşamki interde çok çok kötü idi bunuda es geçmeyelim.

Bir ara giraya çok sinirlendim hiç gereksiz ceza sahası önünde fauller yaparak sneidere siz bize gol atamayacaksınız gelde bari bize frikikten gol at der gibiydi. 3 4 tane frikik verdiler sneidere. Allahtan atamadı.

nicomedia dedi ki...

trabzonda yeni transfer solbek marek cech 'e bayıldım bir solbek bu kadar mı pozitif ve sakin oynar tabii 16 kere portoda şampiyonlar ligi maçı oynamış ..west bromwich albiondan tranfer edilmiş , sevilla ve tottetnham spurs da oynamış zokora da bir ön liberonun ne oynaması gerektiğini iyi bilenlerden , colmanda en iyi oyunlarından birini oynadı. ankaragücünden gelen vittek ve saparanın bu takıma çok şeyler katacağını düşünüyorum. dikkat ederseniz şampiyonlar liginde çok koşmak yeterli değil ayağa hızlı pas trafiği var , türkiyenin en çok koşanlarından serkan balcı bile çok sırıttı dün akşam..

tofi dedi ki...

"Bu ülkenin en ama en güzel futbol adamlarından biri olan Şenol Güneş'in " gördük aykut kocamanla olan sürtüşmelerinden sonra gerçek yüzünü diyorum.

Tschumi dedi ki...

@tofi bende sana diyorum ki biraz futbol ufkunu geniş tut ve sığ yorumlar yazma

Galyalı Kadirix dedi ki...

@tofi

Kimin gerçek yüzünü gördünüz anlamadım? Şenol'un mu yoksa Aykut'un mu?

Sezonun devre arasında Aziz Yıldırım'dan aldığı talimatla ''Trabzon'un penaltıları irdelensin'' açıklamasını yaparak psikolojik savaşı başlatan bir Aykut Kocaman tanıyorum. Fenerbahçe taraftar forumlarında dahi sezonun ilk yarısında ''Helal olsun Trabzon'a büyük işler başarıyorlar, Sadri Şener ve Şenol Güneş gibi saygıdeğer idarecileri oldukça başarıyı hak ediyorlar'' tandanslı yorumlar ağırlıktayken birden bire Aziz-Aykut ikilisinin oluşturduğu yapay savaş ortamında taraftar görüşleri de 'hamsiler', 'Rumlar' seviyesine indi.

İlk defa yaşanan bir durum değil 95-96 sezonunda Ali Şen'in benzer bir psikolojik organizasyon yürüterek Trabzonspor'u tökezlettiğini biliyoruz. Eh, bir kere tutan taktik ikinci defa niye tutmasın değil mi?

Kadıköy'de misafir olmasına rağmen Aykut Kocaman'ın elini sıkmaya giden bir Şenol Güneş'ten bahsediyoruz. Üstelik Trabzonspor'un sezonun ilk yarısındaki müthiş futbolunu ve 'emeklerini' hiçe sayan bir Aykut Kocaman'ın elini...

Trabzonspor'un şampiyonluğunun şike ile çalındığı gerçeği herkesin malumu olmuşken bile bir tane sivri açıklamasını bulamayacağınız bir Şenol Güneş'ten bahsediyoruz.

Olayı Inter maçına bağlayalım. Şampiyonluğu çalınmasa Selçuk ve Egemen gibi mevkilerinin en iyi yerli oyuncularını kaybetmeme ihtimali çok yüksek olan, şampiyon olduğu için TFF'den yüklü miktarda şampiyonluk geliri elde edecek olan, UEFA'dan da gelecek parayla çok daha üst düzeyde transferler yapıp çok daha farklı bir kamp dönemi geçirebilecek olan bir Trabzonspor'dan ve onun bir takımın hocasını çıldırtacak bu şartlarda bile sağduyulu tavrından ödün vermeyen hocası ŞENOL GÜNEŞ'ten bahsediyoruz.

Bir yanda Şenol Güneş, bir yanda Aykut Kocaman. Herkesin yüzü ortada, görmek isteyene...

Şampiyonlar ligi hakkındaki düşüncelerim ise şöyle: Inter şu anda grubun en zayıf halkası durumunda desek belki de yalan olmaz. Lille ve CSKA'nın fiziki açıdan Trabzonspor'u zorlaması çok daha muhtemel. Inter'i yendiğimize göre herkesi yeneriz kesin bu gruptan çıkarız diye düşünmenin pek bir alemi yok. Ama ŞL grubunda bir maçtan 3 puan almak altın değerindedir. Son iki yıldır Liverpool, Benfica, Bilbao, Inter maçlarında Şenol hocanın uyguladığı deplasman taktiği ortada. Kapanalım, belki yemeden atarız. Yalan yok hemen hemen başarılı oluyor bu taktik. Beni asıl endişelendiren iç sahada sergileyeceğimiz oyun. Avrupa kupalarında baskılı oynamamıza yetecek gücümüz ve kadro yapımız var mı bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz...

tofi dedi ki...

@king of music ya sahte el sıkmalar göz doyurmuyo, sıkmasın oyle el, uzak olsun. ayrıca , cok dogru, irdelenmeliydi penaltılar tabii, üst üste 3 penaltı hepsi komik, şu yorumu yazarken bile, antep macında ilk penaltımız verilmedi, herhalde hakem hatayı hatayla düzeltiyim dedi yarattı, dua ettim kacırsın diye allah duydu...
kimse bana şenol günesin hele sadri şenerin masum oldugundan bahsedemez, geçen sezonun en iyi takımı da fenerbahcedir, asıl, puan farkı kapandıkça çenesi düşen yurt dışı yasağı apar topar kaldırılan başkandır! Fenerbahçe herkesi eze eze yenmiştir, herhalde trabzon, cok güzide rakibimiz bjk, gs mac satmamıstır, mac satan bursa, koca 90 dk yarı sahayı gecmeden oynamazdı di mi
o yuzden gecin bunları bence, hazmedemedigim oraya fenerbahcenin alınmaması, ve madem sike var düşürülmemesi, ben bank asyada da gider desteklerdim takımımı tribünden dert diil, ve sucu olan varsa ceza ceksin, ama bilakis hepsi 2 kat motiveydi, kimse bana rakip mac sattı demesin, ayrıca sana göre eskişehir de evindeki macta bıraksaydı maçı di mi, o maç gidip geldi sadece şapkadan tavşan çıkaramadılar, sezonun ikinci yarısı nerdeyse 2 farklı galibiyeti yok, o yuzden kusura bakma hakkeden fenerdir benim gözümde. ve ortak paydada buluşamayız, sen trabzonlusun yada son 25 hafta hiç bir iddiası kalmayan bi takımın taraftarısın, ben fenerbahçeliyim ve her maça giderim, sadece televizyonun çektiği görüntüye göre de konusşmam, birebir rakiplerin yüzündeki hırsı, nefreti görebilirim, kusura bakma ama kimse satmışa benzemiyordu.
ayrıca bu uzun cevabı da neden yazdım bilmiyorum, benim canım fena halde sıkkın, bir an önce adalet yerini bulsun, suçu olan çeksin, olmayana çektirilmesin, futbol zevkimin de içine edilmesin

Valthord dedi ki...

@King of Music:

öncelikle "trabzon'un şampiyonluğunun çalındığı gerçeğinin herkesin malumu" olabilmesi için davanın sonuçlanması lazım. ikincisi, tek bir sivri açıklamasını bulamayacağımız şenol güneş mi? yedi uyuyanlar mağarasından dün mü çıktın hayırdır? şu laflar şenol güneş'in şampiyonluğu kaçırdıktan sonra yaptığı basın toplantısından:

"Yaygın medyanın, yıllardır Güneydoğu insanının köşeye sıkıştırılmasının bugün karşımıza çıkardığı sonuçların bir benzerini Trabzonsporlular’a yaşatması ihtimalinin vebalini taşıyıp taşıyamayacağını sorgulamasının zamanı gelmiştir."

adam düpedüz "dağa çıkarız" tehdidinde bulunmuş, daha ne sivri açıklaması? ayrıca şöyle bir şey de var:

"Hiç kimse kulüp üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışmasın. Trabzonspor hiçbir siyasinin emrinde değildir, aksine siyasilerin tamamı Trabzonspor’un emrinde olmalıdır"

"emredersiniz paşam"la cevaplanacak bir başka açıklama. ve bu akıllara ziyan iki açıklama da sadece tek bir basın toplantısından, 5 dk'lık bir araştırmayla bulduğum şeyler. aykut kocaman 3 haftada arka arkaya 3 penaltı kazanıp o 3 maçı da tek farklı galibiyetle kazanan bir takım için penaltılar irdelenmeli dediyse trabzonspor da sezon sonu "zaten herhangi bir takımın 18'de 17 yapması mümkün değildir" açıklaması yaptı, ne iş?

UyAha dedi ki...

@valthord
araştırırken bari doğru bilgilere ulaşsaydın. 3 penaltı kazandığımız 3 maçı da 2 farkla kazandık. Antep 1-3, Buca 2-0 ve İBB 1-3..
neyse bu tartışmaların yeri bu yazının yorum bölümü değil. Sahada ki topçunuz değil belki ama başkanınız ve etrafında ki bir kaç kirli adamın ne işler çevirdiği ortaya çıkınca sizi yine ortalarda görmek isteriz.

tofi dedi ki...

@UyAha evet uydurma penaltıyla ipi çekilen bir buca takımı! o maç penaltıya kadar golü kim atar deseler , sahasında baskı yiyen trabzon denemezdi herhalde, neyse, bu konu çok uzadı, tebrikler karadeniz kaplanları.