25 Eylül 2011

Barcelona:5 Atletico Madrid:0

Türkiye’de maçı yayınlayan NTV Spor'un tanıtımını Messi ve Arda üzerine kurması kadar doğal bir şey yok. Falcao bizim çocuk değil. Sahadaki oyun kağıt üzerinde Messi-Falcao olmalıydı ama santra noktasına geldiğinde iş değişiyor Camp Nou’da. Messi-Courtois maçına döndü oyun ilk dakikadan itibaren...

Diego’nun sakatlanıp çıktığı maçtan bu yana oyun kurucu olarak oynayan Arda’yı kenara çektiğinde formayı kapan Diego değil Reyes oldu. 3 maçlık serinin ardından takım kaptanının Avrupa Ligi de varken rotasyonda formayı alması teknik adam tercihi. Doğrusu mu? Bu Barcelona karşısında Arda ile başlasa da bir şey değişmezdi. Sorun geçen hafta kazanan takımdan yedi oyuncunun değişmiş olması. Defans hattı Valencia maçı da dahil olmak üzere sağlam bir testten geçmemişti. Bu takımın ilerisi ve gerisi arasındaki kalite farkı zaten sezon başından belli. Transferleri de forvete yapıp Ujfalusi’yi kaybettiler.

Manzano, Mallarca’yı çalıştırdığı 4 yılda böyle fark yememişti. Barcelona geçen sezon onun başında olduğu Sevilla’yı da 5 golle süpürmüştü. La Liga’daki makasın açıldığına dair klişe maçlardan biriydi Barcelona-Sevilla maçı. Manzano ikisinden birini tercih etmeliydi. Ya sokak kavgası yapacaksın ya da şık çocuklarla çıkıp dansa ayak uydurmayı deneyeceksin. Birinciyi tercih edip ikinciyi oynamayı denediğinde çarpılıyorsun çünkü...

Karşında sezona fırtına gibi girmiş Falcao varken, üçlü defansta ısrarcı olup üstelik Valencia’da bunun sıkıntısını çekmişken, Pique ve Puyol’u kulübede tutuyorsan herkesten daha fazla biliyorsundur. Biliyor da Guardiola... Top santrfora gelmedikten sonra adı Falcao olsa ne yazar. Atletico’nun basiretsiz olduğu geceler vardır. Miranda’nın kendi kalesine attığı gol, ilk 3 goldeki dağılan savunma... Sonrası zaten artık kimsenin şaşırmadığı Messi şov... Benim kelime dağarcığım anlatmaya yetmiyor artık bu adamın sızmalarını... Bizim izlediğimiz gibi izliyorlar savunmalar. Herkes ona hayran, herkes bak ne güzel geçiyor yanımızdan havasında...

Maçın ikinci yarısında “Biz hangi maçı kırmızı şortla kazandık ki!” diye isyan eden Atletico Madrid taraftarı güzel insan. Stadyumda sigarayı neden yakarsın? Taraftar çokça kederden yakar, golü yersin, yak bir sigara... Barcelona’nın keder bilmez tribünlerine sigara yasağı getirdi bugün Barcelona kongresi... Onlardan bu beklenirdi zaten...


8 resmi maçta 2 gol yiyip, 15 dakikada kalesinde iki gol gören sonunda da "Manita" olan Atletico Madrid için Perşembe günü oynayacakları Rennes deplasmanı öncesinde iyi bir kros çalışması oldu bu 90 dakika... Ligin ikinci yarısında Barcelona bir deplasmanda kaybedecekse o bir; önce yine Vicente Calderon’dur...

17 yorum:

Comandante dedi ki...

Fotoğraftaki arkadaş 2010 Dünya Kupasında Arjantin formasıyla 5 maçta
hiç gol atamayan arkadaş mı?

pohurtsi dedi ki...

şu ergenlerin messi'den çektiğini real madrid bile çekmedi daha.

konverzasyon dedi ki...

harika bi şov yaşattı dün gece bize messi.. gerçekten taçtan alıp attığı gol büyüleyiciydi. keşke ardanın takımı da karşılık verebilseydi.reyesi oldum olası sevmem.gerçi dünkü barça karşısında reyes değil ardayla da başlansa dediğin gibi bi şey değişmezdi Bülent Abi

la mano de dios dedi ki...

anlamadığım nokta gerçekten de bu adam arjantinde neden gol atamıyor gol atamamasını geçtim onu messi yapan özelliklerin hiçbirini sergileyemiyor?

Bugra Sisman dedi ki...

Evet büyük futbolcu Messi. Ama hala Ronaldo kadar ''bağımsız'' bir futbolcu olduğunu düşünemiyorum. Ronaldo büyük bir marka. Gittiği her takıma en azından şampiyonluk sözü vermese de gol krallığı sözü verebilir. Messi de bunu görebildiğimi söylemem güç. Şuan United'a gitse 4-4-2'li sistemin yanında Rooney ile oynasa ya da kanata Nani'nin yerine geçse aynı uyumu ve performansı sergileyebileceğini kim söyleyebilir?''Ronaldo yapar'' diyebiliriz ama Messi değil. Yetenekleri ile ilgili bir şey söylemek günah olur fakat bir sistemin çok iyi bir oyuncusundan daha fazlası değil. 4-3-3'ün en iyi piyonu olabilir ama her formasyona ve her koşula ayak uydurabilecek biri olmadığına iddaya girerim. Ronaldo büyük profesyonel ve daha büyük sorumlulukların altına girebilecek bir sporcu.

Her şeye rağmen Messi ''akıyor''. Eminim Mourinho Messi'nin ezeli rakipte olmamasını isterdi.

yok artık leBron james dedi ki...

@Comandante
Evet gol atamayan arkadaş o fakat 2010 dünya kupasına ortasahadan top alıp da 35-40 metre top süren takım arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokan direk döven adam da o.topu çizgiden geçiremediyse sebebi yeni maradona baskısıdır.ve bu seferki yeni maradona benzetmesi en uygun olanı bence.neler gördük gecirdik yeni maradonalar diye.

barca da bu kadar iyi işliyor diye birde başka takımda görelim havası nedir anlamıyorum.arkasında xavi,iniesta ,fabregas var tabi pası atan onlar oynatan onlar demek messinin yetegine bardagın bos tarafından bakmak dolusu ise xavi nin iniestanın pas attıgı adam (pası alan)messi diye bakmak lazım bide.ayrıca ducati üretecegi arabaya uygun motor yapıyo o motorda arabayı ucuruyo.barca altyapısı kendi arabasına ozel motor üretiyo.ducatinin motoru porsche da işe yarar yada yaramaz beni ilgilendirmez ben ducatide ne kadar işlerliği var ona bakarım.

mavibenim dedi ki...

benim dikkatimi çeken ise Ercan Taner'in çok kötü maç anlatımıydı.. barcelona paslaşmaları yaparken "abidal'den xavi'ye" diyor, arada barcelona 30 pas yapıyor ve ercan taner'in 50 saniye sesini duyamıyoruz, sanki sessiz film izliyoruz.. tamam barcelona'nın paslaşma hızına yetişemiyor olabilir ama arada bir topun kimde olduğunu duysak iyi olurdu.. maçı 10. dakikasından itibaren izledim..arda ilk 11 başladı mı merak ediyordum, ama ilk 45 dakika bitene kadar Arda'nın lafını ağzına almadı, insan bir kere bile olsun "Arda yedekler arasında" falan der..

Adsız dedi ki...

Sergio Aguero 6 haftada 8 gole ulaşti.Bu da Aguero'nun Messi'den daha iyi olduğunu gösterir.
Kayitlara geçsin, Messi'nin henüz Premier Lig'de golü yok.

Prometheus dedi ki...

"Yetenekleri ile ilgili bir şey söylemek günah olur fakat bir sistemin çok iyi bir oyuncusundan daha fazlası değil."

Messi hakkında böyle bir yorum yapabilmek de çok komik gerçekten! Neden Türk insanı olan şeyden zevk almak yerine illa bir saf belirleme illa bir karşılaştırma yapmak zorunda. Ronaldo da Messi de büyük oyuncular, izleyip keyif alması size kalmış, almaması da...

Burak Beşinci dedi ki...

Prometheus@

Sosya analiz olacak bu biraz; Türk aile yapısından dolayı.Bilirsiniz her çocuğun yarıştığı bir komşu çocuğu vardır.Yenersin, bir de şurda görelim derler. yenilirsin allah belanı ve... derler.

o yarış bitmez,kazandığın hiç bir puan artı olarak hanene geçmez,kaybettiklerin geçer :)

Messi'De Ronaldo'da iyi oyuncular adamları tekrar tekrar sınava sokmaya gerek yok.

cerkez1905 dedi ki...

öldürüyor beni bu herkesin begendiği birini kıskanıp çekememezlik yapıp o maçta nerdeydi arjantin milli takımında oynayan arkadaş bu değilmiydi maradonanın trnağı olamaz cart curt.sokun kafanıza MESSİ yeryüzünde gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur bidaha da gelmez tarihe tanıklık edin.

maria lopez garcia dedi ki...

Yahu her blogda, haber sitelerinde Ronaldo ya da Messi resminin,postunun altında ısrarla aynı tartışma hevesleri. Bıkmak usanmak yok. Bak adam orda oturmuş emek harcamış bir seyler yazmış okudun mu? Yok lan, bağla Ronaldo'ya saydır birine ohhh.

Comandante dedi ki...

@yok artık leBron james

Maradona'yı Messi'yle kıyaslama... Messi sadece futbolcudur.Maradona; sisteme aykırıdır,felsefedir,yaşam tarzıdır,Boca'dır,ölüm döşeğindeyken dünyanın her yerinde dua edilen insandır,Chavez'in mitinglerindeki adamdır,eroini bırakmış kişidir,20 kere ölüp 21 kere dirilen birisidir.Kısacası Maradona bazıları için yaşam felsefesidir.

Messi futbolcudur,bağımsız,bağlantısız,katıksız,katkısız değildir. Arkasında Xavi,İneasta varsa yıldızdır,üstünde Barça forması varken yıldızdır.Onun dışındaki formalarda patlama beklenen yetenektir.

Bi arkadaş tek başına bi hiç ama Ronaldo öyle değil demiş.Haklıdır.Napoliyle bi iş başaramaz büyük takımlarda yıldız olur küçük takımlarda maçın belli zamanlarında taraftarı ayağa kaldıran adam olmanın ötesine geçemez.


21.yy da kimse yıldız değildir.Diğerlerinden daha yeteneklidir.Sistemleri oturmuştur.O nedenle Messi'de bi haykırış değil bi çığlıktır.

M.Cagdas dedi ki...

Messi, bes macta topu cizgiden geciremeyince buyuk futbolcu olunamayacagini sanan futbol cahillerinin cekemedigi gelmis gecmis en buyuk iki uc futbolcudan biridir daha simdiden. Bunlar direkten donen toplarini, asistlerini gormezler, goremezler.

Bir de bu sistemin oyuncusu tartismasi. Evet, bu sistemin icinde parlamistir, ama sistemin iyi oyuncusu deyince bu sisteme koyulacak her iyi oyuncunun Messi golleri atacagi, bu performansi gosterecegi akla geliyor ki biraz komik.

Messi - Ronaldo tartismasi da anlamsiz, elmayla armutu karsilastiran bir tartismadan ote degil.

Frentzen dedi ki...

Messi'nin Dünya Kupası'nda beklenilen kadar başarılı olamamasının en büyük sebebi Maradona'nın çağdışı futboludur. Di Maria ve Maxi Rodriguez göbekteydi diyeyim de anlayın gerisini. Zaten yazılmış Messi orta saha çizgisine kadar gelip driblingleriyle takımı atağa çıkarıyordu, takım oyun kuramıyordu çünkü.

İspanya maçlarında Messi'nin, Arjantin maçlarında Xavi ve Iniesta'nın eksikliği hissediliyor çok açık şekilde.

mre dedi ki...

@maria lopez garcia
Yazdıklarınızı okuyunca ben ne zaman yazdım bunları diye düşündüm. Aklımdan geçenlere tercüman olmuşsunuz.

insivible dedi ki...

@commandante cok yetenekli bi seysin sen, keske bi film studyom olsa da sana bi maradona biopici cektirebilsem. ayrica maradona ve eroin konusunda soylediklerin cok carpiciydi, kedi canini senin-

messi mi ronaldo mu demiyorum ama en basitinden dersek sanki messi daha masum daha guzel iyi bi sey cagiristiriyo gibiyken, ronaldo daha egoist, bencil, kotu bi sey cagiristiriyo gibi.