21 Ağustos 2011

Samuel Eto'000

Madrid'e Barajas havaalanına geldiğinde Real Madrid'den kimse karşılamamıştı onu. Anlattığına göre metroya bindi, bir şekilde Real Madrid tesislerine gitti ve kapıda pasaportunu gösterdi: Ben Samuel Eto'o. O gün onu unutanlar gün geldi adını bir daha unutmadı. Real Madrid'in başına bela oldu. Camp Nou'da şampiyonluk kutlamalarında 100 bin Katalan, onun mikrofonda başlattığı tezahüratla Real Madrid'e küfür etti. Kolay adam değil. İbrahimoviç transferinde kaybeden taraf Barcelona oldu. Barça'da ne yaptıysa Inter'de de yaptı. 33-34 yaşında olsa bugün aldığı kararın futbol açısından bir gerekçesi olabilir ama sadece 30 yaşında. Bütün üst düzey liglerde büyük takımlarda en az 4 yıl daha oynayacak kadar nefesi var. O ne yaptı? Anzhi'nin teklifini kabul etti. Cristiano Ronaldo'nun 13, Messi'nin 11.5 aldığı futbol dünyasında ona teklif edilen rakam 20.5 milyon Euro idi. 3 yıllık sözleşme karşılığında 61.5 milyon Euro. Bu parayı kariyerinin kalan kısmında kazanabilme ihtimali yoktu Avrupa'da. Inter'e teklif edilen rakam 30 milyon Euro. Galatasaray gibi Inter de girmiş o hesaba. Eto'o gidince kaç para kar edeceğiz (!) Bonservis artı 4 yıl oynasa alacağı rakam, vergiler 99 milyon yapıyor(muş). Pekin'e Süper Kupa finali için gittikleri uçakta takım arkadaşları yanından geçerken o business'a kurulmuş anlatılana göre. Sneijder de isyan etmiş... Hollandalının gitmesi beklenirken Kamerunlu valizlerini topladı. Roberto Carlos'u Brezilya'dan döndürerek adını duyuran Anzhi'nin patronu Süleyman Kerimov, Avrupa'da bir büyüğe gitmesi beklenen PSV'li Dsudzsak'i getirdi Dağıstan'a. Ardından Londra'da dibe vuran Zhirkov ligine döndü. Şimdi Dani Alves için Barcelona'ya teklif geçtiler. Bonservisi için 35 milyon Euro. Alves'e de yıllık 15 milyon Euro. Alves için de büyük para ama kabul etmeyeceği söyleniyor.

10 yorum:

Halim dedi ki...

eto'o ariza tip. barca'da altyapidan gelenleri sallamadigi için gonderildi diyorlar. bide pek alingandi. ama gitti inter'de buyuk basarilira imza atti. anzi'ye giderse o takima uefa'ya kazandirir. ama anlamadigim o kadar parayi napacak ? kamerun'un imf borçlarini mi odeyecek ? zinciler tavuga asiri duskunler, tavukçu mu acacak dunya baskentlerinde :D

alveste de biraz paragoz tipi var. city nin teklifini az kullanmadi koz olarak.. bu yil degilsede onumuzdeki yil kabul edebilir teklifi. alves giderse onun gibi bi oyuncu bulmakta zorlanir barcelona..

mre dedi ki...

Ben bu para babalarının futbolun içine ettiklerini düşünmeye başladım. Yanlış anlaşılmasın derdim Anzhi'ye gitmesi değil. Yıllık verilen ücret. 3 yıllık 60 milyon nasıl bir paradır. Messi'ye ne teklif edecekler Dağıstan'ın tamamını mı?

Celal Abbas dedi ki...

bunlarda futbolu FM e ye döndürdüler. girersin editörden kendine istediğin kadar parayı verirsin. takımının reputationını artırırsın. sonrada bastırırsın parayı alırsın istediğin futbolcuları istediğin takıma.

raul #7 dedi ki...

harbiden eto'o oooooo :) o paraya değil dağıstana pakistana bile giderim

Basar dedi ki...

Alves giderse yerini Gökhan Gönül çok rahat kapatır. Barcelona'nın gönlü ferah olsun.

Ben bu Anzhi gibi takımlardan çok rahatsızlık duyuyorum. Bi adama 20 milyon vermek de ne demek? Kara para mı aklıyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ama futbolun içine edilmeye başlandı. İngiltere'de satın alınmayan kulüp kalmadı neredeyse. Futbolcu değerleri hak ettiklerinin çok üstünde uçuşmaya başladı.

Basar dedi ki...

Alves giderse yerini Gökhan Gönül çok rahat kapatır. Barcelona'nın gönlü ferah olsun.

Ben bu Anzhi gibi takımlardan çok rahatsızlık duyuyorum. Bi adama 20 milyon vermek de ne demek? Kara para mı aklıyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ama futbolun içine edilmeye başlandı. İngiltere'de satın alınmayan kulüp kalmadı neredeyse. Futbolcu değerleri hak ettiklerinin çok üstünde uçuşmaya başladı.

4numara dedi ki...

kazanmadığı ne kaldı ki? la liga şampiyonluğu, seri a şampiyonluğu, şampiyonlar ligi...yok yok...yaş 30 ama sanki 70 yıllık kariyer var içinde...e para da fena değil yani...

Arrow Cave dedi ki...

Rusya liginde de 1 şampiyonluk görmeli duygusal olaraktan;DD

Thieboudienne dedi ki...

araplar ruslar futbolun içine sıçtı batırdı.

nikolatesla dedi ki...

ne güzel adamlar o parayla maç satın almak yerine oyuncu alıyorlar :)