22 Ağustos 2011

Milan: 2 Juventus: 1

Kupanın 20 yıllık tarihinde Inter, Real Madrid ve Bayern Münih birer kez rakip olmuşlardı Milan’a. Hepsi de kaybetti. Juventus ise 9/8 öndeydi. TIM Trophy’den 3 gün sonra bir büyük maç daha. Milan’da Süper Kupa finaline çağırılan Pato ve Robinho idari izinli! İbrahimoviç sakat. Mexes zaten geldiğinden beri yok. Thiaho Silva da olmayınca defansın göbeği Nesta ve Bonera. Taiwo harika transfer oldu Milan’a ama şanssızdı sakatlanıp çıktı, çıkana kadar da Krasiç’i sıfırladı kanatta. Juventus hala bir stoper arıyor. Chiellini göbeğe döndü, ama defansın her bölgesinde oynamaktan felak olmuştu. Lazio’dan gelen Lichtsteiner iyi transfer. Kağıt üzerinde 4-4-2 gibi duran ama Krasiç ile Vidal’ın geri dönüşlerine bakılırsa 4-2-4 bile duran bir diziliş. Conte yeteri kadar cüretkar bir adam bu lig için. İyi başladı Milan ve ödülünü de aldı. Boateng her takıma lazım, Abate’nin ortasına nefis vurdu voleyi.


Ardından sırtında yazan numaranın (10) hakkını veren Seedorf frikikten nefis astı. Elinle atsan gitmez o top oraya. Buffon ne yapsın! Marchisio ve Pirlo’lu orta saha çok yumuşak kalır Serie A için. Melo’yu neden göndermiş ki diye soruyor insan izlerken. Matri sakatlanıp Del Piero girinci hayalet Vuciniç en uçta oynamaya başladı. İki farkı bulan Milan ikinci yarıya asılmayınca, maestro Seedorf da yorulunca Juventus gelmeye başladı. Vucinic yatar ama atar. 2-1’in ardından karşı karşıya 3 poziyonu da yedi Juventus. Maçı da döndürebilir, kupayı da alabilirlerdi ama bunda Boateng ve Nesta’nın sakatlanıp oyundan çıkmasının payı var. Milan yüksek ihtimalle Aquilani transferini de bitirecek. Kadro yenileniyor ve bunu iki günde yapamıyorsun. Juventus kanata bir adam bulursa Vidal’ı göbeğe alabilir. Stoper için ise ilk geçen isim Chelsea’li Alex. Serie A hafta sonunda başlıyor. Bu hafta en az 3-4 sağlam transfer patlayacaktır. Bir de Pirlo'yu başka bir formayla görmek garipti...

5 yorum:

CDiS dedi ki...

vucinic 'in golü tam anlamıyla usta işiydi. del piero 'nun artık 11 vakti geçmiş gibi geldi bana, kendisi takımın ağabeyi olmalı bu saatten sonra.. ibrahimovic ve pato 'nun gelmesiyle milan yine en büyük favori kıvamında italya liginde. inter 'den de etoo 'nun gideceğini düşünürsek.
bir de hulk konuşuluyordu sezon başında italyan takımları için. şimdiye kadar ses seda yok bu transferle ilgili. özellikle juve 'de çok başarılı olur gibime geliyor.

Halim dedi ki...

juventus formasi her sene daha da çirkinlesiyor.. nerde o eski juventus formalari..

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

pirlo'ya o renkler yakışmamış.

Volkan dedi ki...

CDİS çok haklısın hulk sola cuk diye oturur. krasiç hulk vucinic ileri üçlü arkada marchisio pirlo vidal canavar olurlar ama falcaoyu veren porto bu sene hulku bırakmaz sanırım. Stopere villarrealin aldığı zapatayı almak hiç aklına gelmedi mi acaba juvenin hem de 8m euroya.

Ozy dedi ki...

Pirlo da sergen gibi '' 3 büyük'' lerin hepsinde forma giymiş oluyo böylece. :)