7 Ağustos 2011

Milan: 2 Inter: 1

Tüm İtalya, Ağustos ayında tatil yaparken Süper Kupa finalini ülke dışında oynatmak hiç fena fikir değil. ABD'de başlamıştı 20 yıl önce bu uygulama. Düzenli olmadı. Ardından, Kaddafi'nin fanatik Juventuslu oğlu bir finali ülkesine getirdi, parası neyse veririm diyerek. Verdiği para da 1 milyondu. O sezon Japonlar 2 milyon vermiş ama İtalyanlar, Libya'yı tercih etmişti. İki yıl önce de Lazio-Inter finaliyle Çin pazarına açıldılar. Inter zaten uzun yıllardır gözünü bu pazara dikmiş durumda. İngilizler, Uzak Doğu pazarında önde, İspanyollar da iki kıtayı birden sallarak ürün satışında hep en geride kalan İtalyanlar için dün 70 bin kişinin doldurduğu stadyumda orijinal ya da çakma binlerce Inter ve Milan formasını Pekinlilerin üzerinde görmek iyi gelmiştir.

Milan son Süper Kupa'yı aldığından beri her finale çıkan takım Inter'di. 7 final arka arkaya. Birinde Roma'ya, iki yıl önce de 2-1 ile Lazio'ya kaybetmişlerdi. Pekin, Inter'i sevmemiş olacak ki dün de Milan geriden gelip aynı skorla devirdi ezeli rakibini. İtalyan futbol tarihinde Süper Kupa çok genç bir kupa. Ancak seneye çeyrek asırı devirecek. İki Milanolu 5'er kupayla gelmişlerdi, Milan 6 yaptı gitti. Yapması da bekleniyordu zaten. Copa America'da forma giyenleri tatilden çağırmışlardı. Inter'de ise Zanetti ve kaleci Cesar dışında kalan Güney Amerikalılar hala plajdaydı. Gasperini'nin üçlü defansı çok tartışılacak. Bu formasyonla kendini kanıtlamış bir teknik adam ama Inter bu sisteme alışana kadar hocasının kellesini de alabilir. Dün beklenenden iyi başladılar, frikikle istediklerini de aldılar ama sonrası yok. Sneijder muhtemelen son maçında frikik dışında sahada yokları oynadı. Kalabalık orta saha ile oyun bozdular ama ayağına top yakışan adam sayısı üçü geçmeyince Milan savunmasını çok da terletemediler. Allegri ilk yarıda rakip kaleye uzak tuttuğu Seedorf'u ikinci yarı forvetin arkasına atınca Milan kendine geldi. İlk golde nefis çevirdi Seedorf. Ibrahimoviç bugüne kadar final maçlarında sadece bir gol atabilmiş bir adamdı. İkiyi buldu sonunda. İkinci golde İnter'in 3 stoperinin de refakat ettiği Pato'ya vurdurmaları yeterli bir intihar sebebiydi. Milan hala Kaka gibi bir adamı arıyor. Pastore en çok onların işine yarardı ama futbolun da ekseni kaydı. Inter'de ise Sneijder gidince yerini kim dolduracak, büyük soru işareti. Maicon, Cambiasso ile başka bir takım oldukları kesin ama Mourinho'lu günleri çok ararlar...

9 yorum:

orkun dedi ki...

Inter "taraftarları"nın fotoğrafı müthiş! Ahan da globalleşme!

Marcadelist dedi ki...

Sadece üstlerinde ki forma değil tezahürat etmeleri de ilginç ama güzel bişiydi.

QuaresmA dedi ki...

Inter'in cicim yılları sona ermek üzere. Juventus da geri dönüşünü tamamlayınca Inter'in eski, loser zamanlarına dönmesi olası.

farukpdr dedi ki...

Abi en kısa zamanda bi manu-mancity maçı yorumu bekliyorum. saygılarımla...

goldenaxe dedi ki...

abi manchester derbisi yazısı d bekleriz senden.
cok guzel bir geri donus oldu

Serdar Köksal dedi ki...

kaka milan'a dönmeli,
dönerse de italya da milan açık ara yol alır...
vivaorduspor.blogspot.com

Necdet dedi ki...

Barça'nın olduğu kadar milan'ın ince çizgileri de belirgin değil ve güzel gözükmüyor. bu yeni model formaları beğenmedim.inter'in çizgileri daha belirgin ve etkili.sneijder giderse inter de gider, juve'nin bi üç senesi daha var, napoli'nin atımlık kurşunu var mı bilemem ama, sanırım serie a bu sene erken bitecek.

Arrow Cave dedi ki...

3'lü savunma oynayan takım varmış demek ki inter intihar ediyor 1 senesi daha gidebilir..

OmerBurger dedi ki...

Bence Milanın ikinci golünde stoperlerin refakatinden çok Patonun zaten yumuşak gelen topu kontrolü ve kaleye bile bakmadan anında çok sert ve isabetli vuruşu harikaydı...