21 Haziran 2011

Reyes'in Karavanı

Tatil programları var spor kanallarında. Bizim futbolcular muhabirlere kolaylık sağlamış (!), sağolsunlar, sezon içinde İstinye Park. Yaz tatilinde Çeşme. Adresleri belli. Bir de tatil yapılan mekanın promosyonu var ki; o hiç çekilmiyor. İsteyen, istediği yerde tatil yapar, kimse kimsenin keyfinin kahyası değil de devamında bir haberin hikayesi var. İsimleri boşverelim biz futbolcularımızın Avrupa'da oynamasını istiyoruz, gitse x takımda banko oynar diyoruz, gittikleri adaptasyon problemi çekiyorlar, kimi bir zaman sonra dönüyor, kimi sıkıyor dişini. Başarılı olanı var, olmayanı... Bu tatil meselesi de biraz bununla alakalı. Milyon eurolar kazanan bu adamlar tatil vakti geldiğinde de ülkeden ayrılmıyor. Bana hep garip gelmiştir, "ne zaman bitirdiler bu dünyayı bu adamlar" diye sorarım. Kısa keselim, her Haziran'da Çeşme'ye çöken Türk futbolcusunun ufku kısa gelir bana...

Galatasaray ve Jose Antonio Reyes aynı cümlede çok kullanılıyor bugünlerde. Sanıldığı gibi Forlan ve Ujfalusi paketiyle ismi ortaya çıkmış biri değil Reyes. Galatasaray'ın Reyes için teklifi 20 Mayıs öncesinde dayanıyor. Neyse konu bu da değil. "Reyes, İstanbul'a gelecek... Reyes, ABD'de tatilde..." Bu satırları bol bol okuyoruz. Bugün bir haber için araştırma yaparken, basit bir soru sordum kendime. Nerede bu Reyes? Ailesini arayıp soracak imkanımız olmadığına göre İspanyol kaynakları taradım. Tabii bir garantisi de yok. Adam gitmiştir tatile, illa da Reyes bilmem nerede tatilde diye haber yapacak halleri yok. Üstelik Reyes, İspanyol futbolunda düşük profilli yıldızlardan. Vitrinde olanlar başka. Bazen gazetecilikte şanslı günündesindir.


Reyes tatilde, üstelik farklı bir tatilde. Arkadaşlarıyla bir karavan ayarlamış. Memleketi Sevilla'dan başlamışlar, Cordoba, Granada, Alicante derken Valencia'ya gelmişler, o plaj senin bu bu plaj benim. Karavanda makara, poker partileri... Hasbelkader, Kral Kupası finali zamanı Valencia-Barselona arasını görme fırsatım oldu tren yolunda. Mütevazi tatil siteleri, Silivri, Kumburgaz gibi.. İspanyol Antena 3 kanalı Reyes'in bu tatil tercihini keşfedince bir haber vtr'si hazırlamış ama elde görüntü yok tabii.. Adamlar sıradan vatandaş gibi geziyorlar... Reyes iyi futbolcudur da, mesele bu değil...

14 yorum:

Emirhan Şap dedi ki...

bu yazıdaki küçük ayrıntıyı malesef çoğu kişi kaçırıcak

joe kleine dedi ki...

Son fotoğraf İmam Çağdaş'ta kebabı baklavayı götürüp üstüne Tahmis'te nargile sefası gibi olmuş demek ki Antep'e de uğramışlar.:)

shelbycobra dedi ki...

adam bildiğin türkmüş,5erkek keçitırnağı peşinde vol.544555785...

OziiX dedi ki...

Neymiş o küçük ayrıntı?

omega dedi ki...

atakan kurt ve marakeş.öehhh dedirtti artık.

madeinmade20 dedi ki...

Burada nereye gitseler kapıda buyur abi diyen birileri olacak,dışarda
Who are you.
Halil Altıntop'un dediği gibi türkiyede futbolculuğun ne kadar büyük velinimet olduğunu havalananı adım atar atmaz anladım.

lacivert dedi ki...

ben anlamıyorum ki çeşme gibi bi yere tatile gitme imkanı varken nedir bu karavan olayı :)

İsim dedi ki...

Aman abi böyle haber verilirmi.
Damat Ercan'ın gazetesi ve özellikle web sitesi Reyes'in bu fotoğraflarını verip altına 'ülkesinde cinsel tercihleri tartışılan Reyes Galatasaray'da' diye yazar.
Yeşil saha üzerine sarı kırmızı kareografiye p.k.k. renkleri açıldı diye yazan adam bunlar.

AFO dedi ki...

@İsim,

Süper tespit olmuş. :)))

Adam tam apaçi tatili yapmış yalnız. :)) Aslında mantıklı bir yandan da. Bu kadar erkeğin arasında kimse dönüp bakmayacağından "kafalar rahat" bir şekilde tatil yapıyordur.

mre dedi ki...

20 mayıs öncesine dayanıyor derken? Bu da mı eadnan polat transferi yahu?

Daçe dedi ki...

david villa'nın kardeşi mi o ne o

Halim dedi ki...

sabri tatilini miami'de geçirecek diye biseyler okumustum. tatil için mi gitti yosam yeni dogan ogluna abd pasportu kazandirmak için mi bilemicem emme..

bjKartal dedi ki...

bence mütevazi ve güzel bi tatil...
Adam ülkesinde geziyor..
sizce hangi Türk futbolcu böyle bi karavanla Türkiye turuna çıkar???

kido dedi ki...

mehmet topuz'un transferi öncesinde, fb-bjk savaşı sırasında da buna benzer bir şeyler yazmıştınız sanırım; o otelde kalacağına, al sırtına çantanı gez şeklinde.
benim de her zaman bu tip haberler görünce aklıma bu gelir. ne diye her sene çeşme,antalya,bodrum'a gider bu adamlar? hiç mi yok diğer yerleri merak edip gezen oyuncular??