9 Haziran 2011

Miroslav Klose

Bu sayfa dünkü La Gazzetta dello Sport'tan. Bugünkünde de resmi imzanın geldiği haberi vardır. Klose Lazio'da. Bu transferin hikayesi Lazio tarafında 10 günlük değil. Aynı Deportivo La Coruna'nın Semih Şentürk'e talip olması gibi Lazio da Klose'ye talip olmuştu devre arasında. İspanyollar, Semih için 500 bin Euro vermişlerdi. Bayern Münih para bile konuşmamış. Kadroda tutacaklarına inanmışlar. Sonuçta sezon sonunda sözleşmesi biten iki oyuncu. Bayern Münih kadroda yaş ortalamasını düşürüyor, Klose'ye de bir yıl önerdiler ki onun yaşındaki bir oyuncu için bu kibarca git demek. Öyle de oldu. İgli Tare de devre arasında alamadığı Klose için hemen devreye girdi.

İtalyan medyasında 10 gündür çıkan haberleri Galatasaray yönetimi okudu mu bilmiyorum ama bu transfer bağıra bağıra geldi. Adamın gelecek planı, Roma şehri hakkında söyledikleri, büyük ligi işaret etmesi vs... Galatasaray, elinde Baros varken, Elmander'i almışken kadrosunda sadece 1 stoper -yazı ile bir- varken, Klose'nin neden peşine düştü bilmiyorum? Habercilik duyumculuk falan değildir. Yabancı güvenilir kaynakları takip etmek yeterli. "Klose, Galatasaray'da" ile "Galatasaray, Klose'nin peşinde" arasında habercilik açısından büyük fark var. Bu tercih kimi zaman can sıkıcı olabilir ama bu kimseyi ne kötü gazeteci yapar ne de çok iyi. Klose yıllık 2 milyon Euro artı bonus alacak Lazio'dan. Sözleşme iki yıllık. Son iki sezonda 45 maçta 4 gol atmış Klose'nin Lazio'da ilk sezonunda bu rakamın üstüne çıkacağı kesin. Lazio için doğru transfer. Yüksek ihtimalle Floccari'den vazgeçecekler.

Bu futbol dünyasında transferde itibar işi bitirebilmek kadar; gereksiz yere red cevabı almamaktır da... Bir baloda bütün kızlarla dansedemezsin...

5 yorum:

dt.ibo dedi ki...

gerçekten almaya çalışmışmıyız acaba? Hadi Baros gitti diyelim. Elmander ve Drogba'nın olduğu takıma Klose lüks değil midir? KAldı ki adam Bayern'de oynayamamaktan da şikayetçiydi.
Ben talip olduğumuza inanmak istemiyorum

Adsız dedi ki...

pınar argun un ersandan sonra ikinci balon haberi, bulent abının dedıgı gıbı tare uzun zamandır pesindeydı bence en dogru kararı verdı klose son dönemlerinde lazio da güzel işler yapıcaktır. Lazio bu sene avrupa lıgınde ve ligde iyi işler cıkarıcaktır. zarate , klose , hernanes 3 lüsü cok cana yakar :) floccaride sanırım parma yolunda.

Arrow Cave dedi ki...

1-2 haftadır Lazio'nun Klose ile anlaştığı konuşuluyordu sonunda gerçekleşti...

unknown dedi ki...

lazio'ya gitmesi hem kendi adına hem bizim adımıza hayırlı olmuş. İnşallah drogba'da gelmez. Uygun fiyatlara getirceklerse gelsin tabi ama basında yazdığı gibi yıllık 5m euro verceklerse yazık derim. Gitsinler sözleşmesi biten; reo-coker, pander, woodgate, upson, vicente (v.şen yerine), heinze, donadel, legrotaglie, santana, arıza olan pepe, hildebrand, lafferty, tim de cler, oleguer vs vs adamlarla uğrassınlar yarısı imza aşamasına gelir. sıfır bonservis.

Ne diyor bu adam ? dedi ki...

zaten galatasaray klose'yi alamazdı