23 Haziran 2011

Hulusi Kentmen'den Erol Taş'a

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, bu sezon takımının verdiği şampiyonluk yarışında geçen sezonlardaki söylemlerini bir kenara bıraktı. Futbolsevere sempatik gelen babacan açıklamaları, kısaca Hulusi Kentmen imajı yok artık. Üç yıl formasını terlettiği Trabzonspor'dan ayrılıp Galatasaray'a imza atan Selçuk İnan için söylediklerini alıntılamayacağım. Futbol gündemini takip edenler iyi bilir ki bu türden talihsiz açıklamalar futbolcuları taraftarın önüne atar. Selçuk'u geçen sezon satabilirdi Trabzonspor. Bu sezon da gösterdi ki, oyuncu yeni sözleşme için paradan daha çok hava değişimini düşünüyor. Bu her futbolcunun hakkı. Sezon boyunca Avrupa'dan gelen teklifleri de takım ismi verip koz olarak kullanmadılar pazarlıkta. Galatasaray ile prensip anlaşmasına da varmış olabilir Selçuk aylar önce, bunu hukuki olarak hakkı vardı. Eninde sonunda son maçın son dakikasına kadar Trabzonspor için varını yoğunu ortaya koyduğuna kimsenin itirazı yoktur sanırım. Selçuk İnan'ın karakterini analiz eden, daha doğrusu doğrayan Sadri Şener çizdiği Hulusi Kentmen portresinin dışına çıktı. İstanbul takımlarına karşı hakkını aramak için bazen Erol Taş olmak gerektiğinin elbette farkında ama futbolcuları taraftarın önüne atmak da bir o kadar yanlış. Ne Selçuk İnan, ne de Eskişehirspor ile görüşüp Trabzonspor'a imza atan Halil Altıntop affedilmez bir yanlış yapmadı. Umut Bulut sonrasında Halil kağıt üzerinde iyi bir transfer. Sadri Şener, Halil transferinde işler tam tersi işlese, Trabzon'u gezen ve Eskişehirspor'a imza atan Halil için de Selçuk İnan'a yaptığı gibi bir karakter analizi yapacak mıydı?

25 yorum:

orkun dedi ki...

Fenerbahçe cephesi Sadri Şener'deki transformasyonun biraz daha uzun zamandır farkındaydı da derdimizi anlatamadık pek :)

Bence Halil vakası Selçuk'a kıyasla bayağı vahim. Selçuk, takımını bırakmaya karar vermiş bir futbolcu olarak, olabilecek en düzgün şekilde davrandı. Ne TS taraftarını gereksiz umutlandırdı, ne de "ben çoktan gittim bile" havasına girdi, şampiyonluk için eşşek gibi uğraştı. Halil ise (Ümit Karan'ın yalancısıyım) ertesi günkü imza töreninin planını bile yapmış Eskişehir'de.

raulalttirealtmışbir dedi ki...

aylar once trabzondan baska turk takiminda oynamam diyen adam,avrupadan teklif gelirse giderim diyen adam(avrupa ve avrupa yakasi kavramini ayirt edemeyn birisi),adam da,son 10 yilda terbiyesizlikleri ortada olan bir emre belozoglu adam,ama sadri sener adam degil oyle mi.ya lutfen itlaya ve ispanya ligi yazin..

kscgl dedi ki...

Burada Sadri Sener i zan altında bırakacak bir yazı girilmemiş ki sadece profil çizilmiş. Hemen parlayacak yer aramayalım.

Ki bence Sadri Şener hiçbir zaman Hulusi Kentmen olmadı bu sene, her hafta ayrı konuştu her hafta ayrı telden çaldı; rakibine olunca yaygara yapan ama 1-2 hafta sonra olunca kafayı kuma gömen veya daha kötüsü çok saçma beyanlar veren bir profil çizdi.

Önceki senelerde Halil transferi gibi bir durum BJK ile aralarında olmustu Yusuf ile ilgili. Bu çok daha vahim bir durum ona göre ve kendi sövdükleri işleri kendileri yapıyor yine.

Da

orkun dedi ki...

@raul...;

1. Benim bildiğim kadarıyla, "Trabzon'dan başka Türk takımında oynamam" lafını Selçuk'un doğrudan kendisinden duymadık, bu lafı aktaranlar ya "duyuldu, öğrenildi, kulağımıza fısıldandı" yollu haber yapan nezih spor medyasıydı ya da taraftara gaz verip oldu bittiye getirmeye çalışan TS yöneticileriydi. Zaten geçenlerde Selçuk "hiç bir zaman öyle bir laf etmedim" dedi.

2. "Avrupa'dan teklif gelirse giderim" dediyse dahi şu andaki durumla çelişen nedir? "Avrupa'dan gelen en boktan teklifi bile buradaki en iyi teklife tercih edeceğim" mi demiş?

3. Tekrar tekrar okuyorum, bulamıyorum, Emre'nin adı yazının neresinde geçiyor?

Bu yaştan sonra da GS'ın yaptığı transferi savunmak durumunda kaldım ya...

Beytullah B dedi ki...

Futbolcuları taraftarın önüne atmak nasıl bir tabirdir Bülent Bey...
Hatayı yapan kişi veya kurum ne farkeder, bir futbolcunun yanlış yaptığını söylemek, sizin gibi bir basın çalışanından duymak şaşırtıcı ve tarafsız basın konusunda düşündürücü...
Ayrıca her tarafta Selçuk'un "Türkiye'de Trabzon dışında bir takımda oynamam" diye konuştuğu videolar geziyor...
Teveccüh buyurunda insanlar buna tepki göstersin...
Başkan bunları söyleyince de Erol Taş oluyor, sesiz kalınca oh ne güzel Hulusi Kentmen...

haute_couture dedi ki...

@ raulatti.........

konuyu emre'ye nasıl getirebildin, onu da açıklar mısın? :)

raulalttirealtmışbir dedi ki...

1 aydir emre belozoglu konusulyor,yaptigi-yapmadigi bunlar konusulymuyorda neden sadri senerin yilda en az 2-3kez yaptigi salak aciklamalara yazilar yaziliyor.2.si dha nin yada haber1967.com sitesine bakarsanz orda vidyolu aciklamalarida var.bunlari biraktiniz halil transferinde halil`in trabzonsporla anlasmasina sardinz,ki kendisi zaten soz verdim geldim gezdim,anlasacam diye soz vermdim diyor..son soz olarak yuhaladiginz adnan polati vay be ne transfer yapti,bedava adam aldik diye 6 ay sonra geri getirirsinz siz.

Ilgaz dedi ki...

sadri sener cok guzel bir sekilde uyutuyor ts taraftarini sacma sapan demeclerle, ts taraftari da bu sene (yine) kacan sampiyonlugun gaziyla yiyor bunu. 9 puan ileride olup sampiyonlugu kaptirarak hala baskan olabilmek bu tip taktiklerdne geciyor demek ki

orkun dedi ki...

@beytullah b;

Şu videonun linkini koyabilir misiniz, ben de gereksiz yere savunmakla uğraşmayayım. "Selçuk'un ... dediği öğrenildi" diye spikerin anlatmasından bahsetmiyorum ama doğrudan Selçuk'un kendi ağzından.

sonny dedi ki...

Bence Bülent Bey'i bu konuda yazı yazmaya iten başkan'ın selçuk inan'la ilgili olan açıklamalarından çok, başkan'ın galatasaray'lı bir futbolcuyla alakalı olan açıklamaları, selçuk inan fenerbahçe'yle anlaşmış olsa, Bülent Bey'in kalemini kıpırdatacağını sanmıyorum.

hiro dedi ki...

"Fenerbahçe'ye niye gideyim? Gökhan abi gitti, gördüm düştüğü durumu. Ben Trabzon'da mutluyum.Ama Avrupa'ya gitmek istiyorum. Avrupa olmazsa benim yuvam burası. Ben Trabzon'da Selçuk oldum. Fenerbahçe'de kendimi yok ettirmem.."
Selçuk İnan

Bknz. tükürdüğünü yalamak.

Ayrıca bknz.
Selçuk İnan "Sözüm senettir,Türkiye'de Trabzonspor'dan başka takımda oynamam. Sadri başkan varsa ben de varım."

Para, herşeyin ilacı.

UyAha dedi ki...

Şu blogta yıllardır Aziz Yıdırım'a tek laf edemeyen siz, söz konusu Sadri Şener olunca eleştirileri ardı ardına sıralayabiliyorsunuz. Yazmayın demiyorum-ki buna hakkım yok- ama herkesi yazın. Yürekli olun.

UyAha dedi ki...

@orkun

Buyur istediğin video..

http://www.haber1967.com/haber/1415-selcuk-inan-kendini-yalanladi

mozlu dedi ki...

ah be abi işine gelince ne güzel görüyorsun...fenerbahçe'ye olunca hulusi kentmen, galatasaray'a olunca erol taş...yersen...biz aylardır anlatmaya calısıyoruz...bizden baska dinleyen yok.

http://sporingen.blogspot.com/2011/05/ornek-baskan-sadri-sener-yersen.html

http://sporingen.blogspot.com/2011/05/kaypaklarn-takm-trabzonspor.html

http://sporingen.blogspot.com/2011/05/trabzonspordan-facebooka-planking-davas.html

http://sporingen.blogspot.com/2011/05/trabzonspora-transfer-onerisi.html

ahmet dedi ki...

Şadri Şener'in açıklamalarını bir kenara bırakıyorum, zira camianın gazını almak için yaptığını düşündüğüm çoğu zaman kendisiyle de çelişen açıklamaları var. Ama şu an kaçan şampiyonluğun etkisiyle, kulüp basılıp heryerde yönetim istifa diye topa tutulmuyorsa, bu hayalkırıklığının farklı yönlere adreslenmesiyle ilgili olabilir. Bu anlamda Sadri Şener başarılı bile sayılabilir, ama bu durum yaptığı şeyleri haklı çıkarmaz tabi ki.

Selçuk ve Halil'in transferleri karşılaştırmasındaysa, her zaman yorumlarını beğenerek okuduğum Bülent Bey'in gazete haberleri altında yer alan okur yorumları seviyesinde bir yorum yaptığını düşünüyorum.
Selçuk bir takımın oyuncusu ve sezon içinde aksi açıklamalarına rağmen başka bir takımla anlaşıyor. (Tabi ki anlaşmak hakkı ve söyledikleri olmasa istediği gibi gider ve kimse laf söyleyemez. Ancak seçim sonrası Sadri başkan seçilsin imza atarım, sezon sonu avrupa, türkiyede başka takıma gitmem şeklindeki söylemleri ve kendi takımıyla nezaketen bile görüşmeden başka takımla anlaşmış olması.)
Diğer yanda sözleşmesi bitmiş ve ortada olan Halil için iki teklif ve futbolcunun tercihi var. Eskişehir'e gitmesini ise söz verdim gittim şeklinde açıkladı Halil, belli ki ESES'li yöneticiler güzel şehir avantajını kullanmak istediler ve şehri görünce Halil'in hemen karar vereceğini düşündüler. Ama Halil muhtemelen başarılı olan takımı ve daha fazla parayı seçti. Ayrıca Eskişehire gittiği günün sabahında TS ile kesin anlaştığı haberleri çıkmıştı.

unknown dedi ki...

Sadri Şener tabi ki suçu oyuncuya atacak kendini korumak için. Aklı başında olan trabzonlu arkadaşlarım Selçuk İnan konusunda yönetime kızgınlar, çünkü yönetimin iyi idare edemeyişi ile gitti Selçuk. Tıpkı Egemen gibi. Ya Fenerbahçeye ya Galatasaraya yada avrupa'ya gideceği kesindi zaten. Ama çoğu kişiye göre suçlu Selçuk'tu. Trabzon-galatasaray maçında selçuğu mutlaka yuhlayacaktır taraftar. Trabzonspor 1-2 yıl iyi oldu diye ayağa kalkıp gaza geldi taraftarıda, yönetimide. Ama daha cin olmadan adam çarpmaya çalışıyolar. Bu anlayışla fazla sürmez 10.luğa oynayan trabzonsporu görmemiz

orchel dedi ki...

Şuraya yorum yazıp Selçuk'un para için kulüp değiştirmesini eleştiren kaç kişi yarın birisi çıkıp 1 milyon € verse rakip takım formasını giymeyecek çok merak ediyorum.. Acaba hala çıkıp ben takım değiştirmem diyebilecek bir babayiğit var mı?

sonny dedi ki...

Trabzonspor 1-2 yıl değil kurulduğu yıldan beri iyidir sayın unknown, bunu iki gözü ve bir beyni olan herkes bilir, trabzonspor taraftarının senin deyiminle gazı, benim deyimimle dik duruşu ise öyle senin tuttuğun takımlarınki gibi şampiyonluk, başarı dik duruşu değildir, lütfen kendi kirli camialarınızla trabzonspor'U karşılaştırmayın.

A . A dedi ki...

verilen videoda selçuk ts'den başka takımda oynamam demiyor. "ts ile görüşüyoruz, olumlu gidiyor, uzun yıllar burada kalmak isterim" diyor.

sadri şener'e gelirsek; o tabandan taraftardan gelen "sempatik olma, masaya yumruğunu vur" tepkilerine kayıtsız kalamadı.

esprili dille hakem eleştiren hulusi kentmen gitti, tamamen kendini kaybetmiş bir erol taş ortaya çıktı geçen sene.

hakemin memleketi demeci, selçuk inan demeci, volkan babacan demeci, gerçek şampiyon ts'dir demeci tamamen kontrolünü kaybetmişliğin göstergesi.

ama bu adamı bu hale getiren ts camiası, taraftarlarıdır.

ve bu saçma sapan, kin dolu söylemleri söylediği için şampiyonluğu kaybettiği halde başkanlığı tartışılmamaktadır.

geçen seneki gibi şampiyonluğu kaybedecek bir hulusi kentmen'i topa tutarlardı ama erol taş olunca herkes suspus oldu ve demeçlerle tatmin oldu kitle.

Adsız dedi ki...

@orchel

sap-sapan karisimi olmus.

burda 2-3 bin tl maas alan muhtemelen takim degistirir o parayi gorunce de, selcuk ts'den ayda 3bin kazanmiyodu heralde:)

aşkın dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Frentzen dedi ki...

Selçuk İnan önce Sadri Şener yeniden başkan seçilirse kalacağım dedi. Sonra gidersem Avrupa'ya giderim dedi. Sonra da Galatasaray'a gitti. Sadri Şener de, Selçuk iyi hatırlanan biri olmayacak dedi. Eee, ne var bunda? Hatırlarken de size mi soracağız memento terk.

İsmail Şayan dedi ki...

“Bu konuda daha da konuşmak istemediğimi söylemiştim ama sorduğunuz için tekrar söylüyorum: Ben Trabzonspor’da mutluyum, hiçbir takımla görüşmedim, görüşmeyeceğim de… Görüşmelerimiz yöneticilerimizle devam ediyor, olumlu gidiyor her şey, her şey iyi gidiyor, inşallah olur. Yani ben uzun yıllar Trabzonspor’da oynamak isterim.”

İnsanoğlu tuhaf yaratık. Geçmişte güneşe tapmış, aya tapmış, yıldızlara tapmış, sonra put yapıp kendi yaptığı puta tapmış. Neye isterse ona inanıyor. Şimdi de aynı, aradan geçen yüzyıllar pek birşey değiştirmemiş. Bir şeye inanmak istedikten sonra ortadaki her şey tam tersini gösterse bile ona inanmaktan vazgeçmiyor.

Yukarıdaki sözler, Selçuk'un "Türkiye'de Trabzonspor'dan başka takımda oynamam" lafının ispatı olarak verilen linkteki videoda Selçuk tarafından söylenen sözler. "Dinlerken kaçırıyorum galiba" diye düşünüp söylenenleri yazdım. Ama nerede "Türkiye'de Trabzon'dan başka takımda oynamam" dediğini bir türlü bulamadım. Sonra da kendi yaptığı heykele tapma hikâyesi geldi aklıma, niyeyse.

Halim dedi ki...

sadri bey bursaspor kadar olamadigina yaniyor. sampiyonluk kaçinca adam depresyonda girdi resmen.

avrupa'dan elenince ne yumurtlayacak kim bilir

fyckreth® dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.